Ploštice v byte - ako sa ich zbaviť?
Dobrý deň,
Minulý rok novembri sme si s priateľom kúpili garsonku v paneláku, a tento rok v lete pred mesiacom sme objavili v posteľi ploštice, a od vtedy ich objavujeme vždy po jednej každý večer, sme zufalý, on šiel zatiaľ spať do rodičovského dom kde byvaju už len jeho dospelý surodenci ktorí sú kres´tansky fanatici, a s toho dovodu tam s nim nemôžem byvať ani tyždeň, neviem čo robiť zase spávame oddelene .( som zufalá a neviem čo robit,
tu byva 90% romov tak to by musel dať každemu, len oni sa navšteuju vkuse, a už som počula že keď sa niekde dostanu ploštice tak už sa ich nezbaviš, takže to je na celý život, mám ho vo vlastnictve s priatelom, lenked my nechceme žit kvoli tomuto oddelene :(
To je riadna blbosť že sa ploštíc nedá zbaviť, jasné že sa dá. Hlavne treba zavolať deratizačnú firmu a deratizovať všetky byty (ak je toho veľa). Úplne tak by som vinu nehádzala na Rómov, plošticu si môžeš priniesť domov aj z 5 hviezdičkového hotela, do bytu ju môže zaniesť aj lastovička, ak má pri okne hniezdo... Možností je bohužiaľ veľmi veľa.
A zdá sa mi veľmi nezodpovedné od priateľa ak išiel / chodí spávať k rodičom, môže to priniesť aj tam, rovnako ako to môžeš priniesť z hotela...
Preco si kupovala byt v romskej bytovke?
nemá ako nemáme ich tu veľa jednu každu noc, a on si so sebou neberie žiadne veci, je to hrozné, poznám ľudí ktorí ani nevedia čo to je, všake kde su romovia to je, najlepšie byvat na dedinách, najviac ma trapi to že sme si na seba zvykli a takto to dopdlo zas spolu nebudeme byvat :(
normálne deratizácia, a skôr mi to zavádza umelo vytvorenou témou aby sa tu začalo nadavat na tuto skupinu
už tu to bolo hlavne pred volbami, velky klud a teraz znova čo vám vadí , že školstvo ide riešit že deti čo nepatria do špecky idu dat do normálne zš ? lebo sa práve teraz rieši , posledné dva tyždne ako by sa vrece s plošticami roztrhlo doslova a minulý rok boli kde ??
nevedela som že su tu, 8 mesiacov sme mali pokoj a až teraz :(
a inak sa to normálne zbavit to by si neverila čo ostalo po rusoch v ich objektoch ked vypadli konečne
@mirka912 a teba co serie viecej - plostice, ci to, ze nebyvas s priatelom.
@mirka912normálne si nesvojprávna alebo blbá ? alebo plateny diskuter ?
prenájom, predat byt, kupit novy a ked kupujem poriadne si ho pozriem
a čo myslíš prečo v čisto bielych bytovkách každy rok davaju jed na krysy do pivníc, či to tiež rom nechal otvorené dvere
@veronikaszabova no ak takto reaguje divíš sa že občas zdrha preč ?
@veronikaszabova oboje, do bytu sme vela investovali tešili sme sa a takto sme dopadli, najhoršie je že pri nas nikto nestoji a na všetko sme sami
byvala som u matky, ale ta zomrela byt sa predal a kupili sme si garsonku, u neho byvat nemozem bo ma sestry ktore bez svadby mi tam nedovolia ani ist, je to komplikovane
@sara07 to je ich vyhovorka potom povedia že nemožem že neni priestor, nechcu ma... chodba tu neni prerobena, priatel to prerabat nevie musime hladat n iekoho kto to prerobi, dat byt do najmu s toho si zobrat dalsi najoma stade tu garsonku predat a ist do zahranicia zarobit si na nieco lepsie
škoda času na teba tu , len sa točíš
Vy ste si kúpili garsonku kde bývaju 90 percent romovia tak sa nečuduj a ešte že len to že ste do bytu nepreniesli aj inú pliagu z vonku.A tvoj priateľ ťa nechal v byte a išiel k svojim súrodencom čo je to za priateľa to podľa mňa znamena že ked sa vyskytne nejaký problém zbali sa a alivederči či ako. A ty sa zariad ako chceš. Ty tam nemôžeš ísť lebo nieste zobraty a ON ťa necha v byte samu.No žiadna vyhra a pokiaľ ta pliaga sa nevytrati tak sa domov nevráti či ako. A necha ťa len tak ved si poradiš čo si o tom mysliš ty že ťa tak nechal a ON odišiel od problému a ty sa staraj.Príklad neurobia deratizáciu dajme tomu rok ON sa nevráti k tebe či ako.Alebo urobia ked sa to znova objavy tak čo zbali sa a ahoj divné.Ked ťa nechal v takom probléme samu tak ak pride väčši problém tak čo odide nadobro.Nechápem jeho zmysľanie ved ked niekoho milujem tak nenecham toho človeka v probléme samého.A o teba sa nepostara. je to vôbec priateľ a partner do života v dobrom aj zlom.A teraz čo že jeho súrodenci sú prisni kresťania mal im vysvetliť situáciu a aj keby ste spali každý v inej izbe ale vzal by ťa zo sebou spôsob sa vždy nájde aj ked odelene ale vždy sa dá najsť spôsob.Kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod ja by som sa zamyslela či je to vôbec pre mňa dobrý priateľ a partner ked sa stála taka vec a nechal má v tom samu.Príklad uvediem pridete o bývanie a budete mať jedno dieťa modelova situácia tak ON sa pozbiera pôjde k súrodencom a teba s dieťatom necha len tak na pospas a povie ti že ty k jeho súrodencom ísť nemôžeš že porad si už tu by mi blykala kontrolka a nemyslim to zlé vôbec nie len je to take na zamyslenie.Kde býva viac našich čokoládových spoluobčanov na jednej kope tam sa dajú čakať aj väčšie problémy áno môže sa to stať aj v bytovke na sidlisku ale stači že tam žijú nejake asociálne rodiny ktorý mydlo a vodu vydia dvakrát do roka tak vždy je riziko ale však menšie.Priateľ možno odišiel preto tie ploštice boli len zamienkou že nevyhovovalo mu take bývanie a spolunaživanie.Ja ked idem na obhliadku bytu nikdy by som nekupila byt ani keby stal neviem pod aku cenu a takto žiť ved predsa ste museli vedieť dopredu že ked bývaš na romskom sidlisku tak problémy budu a kto normálny si kúpi byt na romskom sidlisku biely asi ťažko predsa neidem kúpovať garsonku a vydim čierne more.Nad tým sa treba zamyslieť.Možno toto bol len jeden dôvod prečo odišiel.Prečo ťa nechal samu ked ťa miluje a žijete spolu.Nech by sa stálo čokoľvek tu nehrajú rolu jeho súrodenci katolici.Dom alebo byt po rodičoch patri s časti aj jemu tak ak by ťa priviedol aj keby ste spali odelenie ale už mal snahu lenže ON nechcel a dôvod neni ten tie ploštice ale aj veľa zrejme iného.A dôvod prečo si predala byt po maminej smrti a kúpila garsonku na romskom sidlisku bol aký.avaed predsa ked mám bývanie tak neidem ho predať ked nemusim nikoho vyplatiť a kúpim si tam byt.Tam bude asi viac tohonielen tie ploštice.
@dilino máš pravdu, ono je rto tak že mam surodencov ktori chceli predat ten byt ja som s priatelom byvala odelene skoro 3 roky potom sme boli v zahranici, s toho maminho bytu som mala len 4000€ akože som v tejto bytovke nechcela byvat cely život ale len zatial kym si neurobim plany dobuducna, objavilo sa to tak rychlo 9 mesiacov pokoj a teraz too :( on odišiel mal alergiu, ja som mu to vyčitala vravela som mu že ked ma v tom dome podiel aj on, nech ma tam zoberie aj keby sme byvali oddelene, len on povedal že si ich nechce pohnevat ze ked si zarobimre na svoje že im to vratime všetko aj s urokmi, som tu teraz ja sama zatial sa da spavat neni ich tu vela len som sa ponaucila kde je jedna je otazkou času kym sa premnožia a ked by sa aj ploštice neboli a vystriekalo by sa to znovu sa to objavi

Kontaktovat spravcu bytovky, aby z fondu dal vycistit vsetky sachty a vam komplexnu deratizaciu. Ak to mate vy, maju to aj susedia.