icon

Poraďte overenú sušičku prádla

andyja15
16. aug 2020

Ahojte žienky,bola by som rada a vďačná ak by ste mi napísali skúsenosti so sušičkou prádla.Pracku mám Beko,tak premýšľam aj nad sušičkou tejto značky,ale nieje to podmienka.Chcem sa aj hlavne spýtať,na čo si mám dávať pozor pri kúpe, alebo čo tam nesmie chýbať.Velmi pekne ďakujem za tipy .

kinka555
16. aug 2020

Ja mam LG asi 2,5 roka ,som max spokojna. Nieje velmi hlucna, ma svoj zasobnik na vodu-velke plus lebo nepotrebujes odtok, samocistiaci filter + vyberatelny filter. Vyberaj tak, aby ti do nej voslo viac kg pradla ako do pracky

syslik81
16. aug 2020

ja mam bosh a mama lg podla mna naj susicky self cleaning condenser boli podmienky co som pozerala aby mala

prasiatko30
16. aug 2020

Miele mame ju uz najmenej 16r a furt frci

marsmykkok
16. aug 2020

Ja mám Beko a spokojnosť, veci vyťahujem úplne suché, má citlivé senzory a ked je tam napríklad mikina s dvojitým šitím, točí dlhšie, ak napríklad len tenké bavlnené veci skráti si program a nejde zbytočne.

hettinka
16. aug 2020

Mám AEG kondenzacnu, sme spokojní. Dávala by dom si pozor na hlučnosť, možný objem pradla (mame na 8kg) a koľko berie energie. Množstvo programov nie je podľa mna take dôležité, aj tak používam len 2-3 programy.

nuffak
16. aug 2020

@andyja15 Ja mám Beko a som spokojná. Používam asi 4 programi,.

jojka1
16. aug 2020

Kupovali sme pred rokom, Beko DE8635 RXO. Velka spokojnost, A+++, skrati cas, ked netreba susit. Je super

123369
16. aug 2020

@syslik81 prosím, čo to znamená? Ďakujem

pupavocka101
17. aug 2020

@andyja15 ja mam od AEG a uz si neviem predstavit, ze by som ju nemala 🙂 ma viacero programov, dari sa mi vybrat z nej pradlo take aby som ho nemusela zehlit a to je ta najvacsia pomoc 😀

syslik81
17. aug 2020

@123369 samocistiacia znamena ze nemusis cistit ten filter dole ... vzdy si odcerpa trochu vody z ususenia a filter preplachne .. spina sa vrati a zachyti o filtre na vlakna- to ma kazda susicka v bubne dole - 2 filtre kt po suseni cistis .. tam su vlakna z oblecenia, prach chlpy etc .. potom mas susicku co ma vyvod cez hadicu na vzduch to sa dava von z okna-zastarale typi alebo modernejsie kt to uz nepotrebuju a voda sa zachytava v nadobke kt vylievas alebo napojis na odpad kde aj pracku al do umyvadla a vytecie sama ...

pupavocka101
17. aug 2020

@syslik81 ale toto co si pisala ma len tato znacka nie? teda mozno to maju aj ine, ale zrejme sa to bude inak volat 🙂

ajsha123
17. aug 2020

@syslik81 k tomu samočistiacemu filtru len toľko, že mne pán od sušičiek hovoril, ze to samočistenie je dobrý marketingový ťah. Lebo cca 2 roky to funguje, ale je to založené na to, ze to preplachne a voda odtečie samospadom, nie pod tlakom... A že sa tam po nejakej dobe usadia vlakna, keďže tam nie je tlak. Následne drahý servis... Píšem len to, čo mi povedali... Len ak by si túto informáciu niekto chcel preveriť u nejakého servisaka, čo sa do toho vyzná...

syslik81
17. aug 2020

@pupavocka101 u to maju viacere aj mamina lg aj moja bosh .. ine znacky nepoznam -nesledujem ... ja mam susicku cez rok mama dlhsie take novinka to nieje

syslik81
17. aug 2020

@ajsha123 mam 5 rokov zaruku nic sa nekazi susi ako nova take ak by to bol marketing na 2 roky tak by nedavali zaruku ... a dnes je servis drahy na vsetko a veci vratane inej elektroniky maju zivotnost 5 rokov a menej zial taka je doba ...

ajsha123
17. aug 2020

@andyja15 Len k základnému výberu sušičky. Ak máš práčku na 5kg suchého prádla, po oprati s vodou to bude cca 9? Asi. Tak musíš kúpiť sušičku minimálne na túto váhu. Čím väčší parameter vyrobca udava, tym by mak byť bubon v sušičke väčší. Ale ked sme kupovali my, tak mi hovoril predajca, ze bubon 9 kg sušičky a 12 kg je ten istý... Tej značky, čo sme kupili (Electrolux). Treba si pozrieť aj veľkosť bubna, lebo pri rôznych značkách nemusí byť rovnaký...

ajsha123
17. aug 2020

@syslik81 ja som sa nechcela do Teba pustiť... Neber to tak, prosím. Ja som pisala len to, co mi povedal technik. Ak by to niekto chcel preveriť... Ja, ak budem kupovať novú sušičku, si toto preverím 😁 Teraz máme bez samočistenia...

pupavocka101
17. aug 2020

@syslik81 nemyslim, ze je to novinka, len mozno iny nazov to ma pri roznych znackach, lebo moja napriklad ma filtracny system ÖKOFlow, to znamena, ze ma iba jeden filter, ktory je lahko pristupny a jednoducho sa aj cisti 🙂

syslik81
17. aug 2020

@pupavocka101 je to mone ze sa to inak vola a pokial cistis len filter od bubna mas rovnako samocistiaci condenser ...
@ajsha123 samozrejme ze to neberiem ze sis a do mna pustila lol .. len som odpovedala 😀 dnes je marketing na vsetkom a zarabat musia ...

pupavocka101
4. sep 2020

@syslik81 hej hej tak je to ako pises a je to dobra vec, ked je takto len jeden, je to bez nejakych vacsich starosti 😉 ja na tu moju od aeg nemozem povedat zatial kriveho slova, lebo sluzi perfektne a najma zimu bez nej si uz neviem a hlavne ani len nechcem predstavit 😀

marianeta
4. sep 2020

Ja mám Electrolux ..No bola som nadšená asi prvý rok dva..Teraz už to tak nevidím..prádlo sa rýchlo opotrebuje,farby prasiveju,veľa veci sa mi zrazilo,plus všade som začala nachádzať malé dierky a neviem prečo sa to deje..Ale zas do uteráka sušeného na sušiaku by som sa už ani nedotkla.😀.. ale už by mi chýbala keby ju nemám.. V lete ju používam iba na uteráky inak susim prádlo vonku..

pupavocka101
4. sep 2020

@marianeta v lete niet nad to ked sa pradlo vysusi len tak, ale v zime je to velka pomoc, tieez uteraky zo susicky zboznujem, je to sto a jedno, ale to vie porovnat az clovek ked si okusi aj jedno aj druhe 😉

marianeta
4. sep 2020

@pupavocka101 tak tak..makucke ako oblacik a nedriapu..

pupavocka101
4. sep 2020

@marianeta to ked k nasim ideme, tak mamka ta susi len tak a su take akoby ubite tie vlakna na nich alebo akoby som to povedala a to sa na nic aj utiera do nich :/

marianeta
4. sep 2020

@pupavocka101 áno také splhnute..A čo nenávidím najviac je naavivazovany uterák alebo utierka na riad..to ani nesaje vodu, a ten smrad 🤢

susan1904
8. sep 2020

@prasiatko30 ktorú značku sušičky máte už 16rokov?
Mňa zaujíma sušička LG,nikde som sa nedocitala o nej

prasiatko30
20. sep 2020

@susan1904 miele

derdia
5. sep 2022

@pupavocka101 ahoj prosim aku susicku mas prrsne? Dakujem