icon

Poraďte vôňu do bytu

otrubulka
28. jan 2021

Zdravim, potrebujem poradit, ohladom vone v byte. Kontretne sa jedna o obyvacku. Nakolko je spojena s kuchynou, vzdy, ked sa odniekial vratim, citim zapach z varenia. Uz neviem ako sa toho zbavit. Vetranie nestaci, odparovac tiez nie. Proste to stale citim. Nikdy som nepouzivala klasicke osviezovace, skor preferujem prirodne vone. Zial, tie nemaju poriadny obal, vsetko je to len cez klasicky rozprasovac. A to mi nikdy nevydzi vonat dlho 😏. Viete poradit nieco co naozaj pekne vonia a aj vydrzi vonat?

Strana
z2
fineta
28. jan 2021

@susy5 nie, má tichý chod. 😊

79viktoria79
28. jan 2021

@ctrl ten difuzer je na batérie?

ctrl
28. jan 2021

@79viktoria79 nie elektricky

ctrl
28. jan 2021

@79viktoria79 momentálne difuzujem olejom Holiday Jou. Je to zmes divokeho pomaranča , muskatoveho orieška , borovice , škorice, vanilky a kasia nádherná voňavá zmes.

lrnka
28. jan 2021

@leeo
@susy5 prečo by to nemalo byť ok?Ale raz sa mi stalo,že som už zabudla,že je tam prazdna nádobka a išla som do obchodu na nákup kúpiť aj nový a zabudla som vypnúť tak chcem všetky upozorniť že sa to môže stať aj vám ,že sa nádobka natlakovala a vybuchla vystretilo to do vzduchu nádobka čiže vždy sledujte či není už nádobka prázdna lebo sa môže natlakovat

vollino5
28. jan 2021

My mime difuzer a celkom to pomáha, ale zaleži aj od typu a kvality níáplní

julia2018
28. jan 2021

Mame maison berger lampu, zatiaľ som spokojna. Majú i úplne neutrálne vône napr. https://www.notino.sk/maison-berger-paris/catal...

lenuska9999
28. jan 2021

My máme ultrazvukový zvlhcovac vzduchu a keď chcem aby nám prevonal celý byt, tak do neho kapnem aj ten voňavý olejček ako sa dáva do sviečky.

andreatytler
29. jan 2021

@otrubulka Skus si detailnejsie "vynuchat" ze odkial ten pach najviac ide. Je mozne ze to nie je z varenia... mozno odpadkovy kos (este nesmrdi ako odpadky ak sa casto vynasa ale predsa odtial ide pach z obalov od potravin, obielok zo zemiakov... alebo nieco spadnute za sporakom alebo chladnicka/mraznicka.
Mne vona v byte z varenia nevadi (az na urcite extremy ako zavarane uhorky🙂)... pride mi to take domacke, tradicne. Mne skor vadia vone kvetov v byte.
Ja rano potriem umyvadlo vytlacenym citronom a necham nech to vylesti nerez od vsetkych flakov a tiez to pekne prevonia kuchynu ale je to len na kratko.

silvi70
29. jan 2021

@otrubulka, ak máš dieťa alergika, rozmýšľala by som skôr o čistení vzduchu. Dosť sa mi pozdáva https://www.philips.sk/c-p/AC5659_10/series-500..., výrobca deklaruje aj odstránenie zápachov (miestnosť do 60 m2).

fineta
29. jan 2021

@lrnka to sa stalo s elektrickým difuzerom? Lebo mne sa automaticky pri prázdnej nádobke vypína. 🤷‍♀️ Nikdy som na toto nedavala pozor..

oli18
29. jan 2021

Boze baby, tolko chemie, kolko pouzivate vo vasich domacnostiach, necudo, ze mate vy, aj vase deti rozne alergie. Kazdu chvilu diskusia, ako prevonat pradlo, byt, staru skrinu a pod. No chemicky priemysel dnes prosperuje 😀. Ved v otvorenej kuchyni sa z varenia musi sirit vona aj do obyvacky. Je to vona prijemna. Autorka, nechaj zovriet vo vode par klincekov , alebo vanilkove lusky a rozvonaju ti byt. Lepsie, ako chemicke vone.

fineta
29. jan 2021

@oli18 našťastie netrpime s manzelom a ani tromi deťmi ziadnou alergiou ci potravinovou intoleranciou. 😊 Bývame na dedine, snazime sa kupovať potraviny z dvora, zdravšie jest a aj sa pohybat. Našťastie si môžeme v zdraví vychutnávať vôňu domova. 😊 Viete, vsetko ma dve strany, xy názorov. To by sme nemohli uz naozaj nic. A prat na potoku naozaj nemam cas. 😊

stanulienkat
29. jan 2021

Ked mas alergika,naco mu chces davat inhalovat chemiu? Ved je to karcinogen a skodlive aj pre zdraveho cloveka. A o Bio vonach tiez pochybujem,ze su bio. Aj keby,to neznamena,ze bio neskodi astmatikovi.

oli18
29. jan 2021

@fineta
Netvrdim, ze nemas pouzivat nic, ale redukovat, co je nutne a bez coho sa zaobides. Nejaka vona do bytu je blbost. Ale kto chce kam, pomozme mu tam. Dychajte chemiu.

otrubulka
autor
29. jan 2021

@andreatytler ja sa ale nestazujem na zapach, mne skratka vadi vona, ktora ostane po vareni, tebe mozno nie, mne to prijemne nie je. Vadi napr.ked dovarim nieco z kapusty a potom ju citim vsade... .
@oli18 necudo, ze moje deti maju alergiu? Prosim ta, ja som vyrastala na dedine, pracovala na poli, chodila do chlieva, mali sme kravy, kone, prasta, macky, psy... A predstav si mala som uz v detstve alergiu. Moje dieta alergiu ma tiez a pri tom uz nehospodarime. Alergiu ma prvdepodobne zdedenu. A je to alergia na ine veci, nie na pel a pod. Nevidim nic zle, na tom si byt prevonat nejakou krasnou prirodnou vonou, ktora zaroven odstrani vonu varenia.
@stanulienkat ja som nepisala, ze mam astmatika, ale alergika a nenapisala som na co konkterne je alergicky. 😉

otrubulka
autor
29. jan 2021

@oli18 myslim, ze dolezite je vybrat si spravnu prirodnu vonu, uz dnes su dostupne kadejake. To, ze niektori neverite prave takym veciam, ze bio nie je bio, neznamena, ze na to neverime vsetci.

otrubulka
autor
29. jan 2021

Mne sa vone pacia, nie len zeny chcu vonat, ale aj ich domov, kazdemu sa paci nieco ine. Niekomu sa vona po vareni paci, niekomu nie. Ja som tuto diskusiu dala preto, aby mi niekto poradil ohladom peknej vone. Nie aby mi niekto pisal, ze jemu vona po vareni nevadi. Mne skratka ano. Prosim respektujte to, ak sa vam tema nepaci, je tu milion dalsich tem.

mareri
Odpoveď bola odstránená
vandicka7
31. jan 2021

@otrubulka mne vona varenia nejako nevadi teda ako ktore jedla, ale proste mam rada, ked niekam pridem a krasne to tam vona, preto aj doma sa snazim nech je u nas stale vyvetrane a nech prijemna vona. A casto si taketo veci cez Notino objednavam, tam maju kadejake vone, ja mam rada take svieze, co mi tak nejako leto pripominaju 🙂

otrubulka
autor
1. feb 2021

@vandicka7 je to presne tak, ako pises, mne sa tiez paci vonava domacnost. 😁 Hlavne, ked niekde pridem a vonia to krasne a nie, ze pridem a citim, ze sa piekli hranolceky 🤣 hold smola u nas, ze mame spojenu obyvacku s kuchynou, je to o to tazsie. 😅

susy5
1. feb 2021

@otrubulka hranolky je este pekna vona 😀 ale taky kel, alebo brokolica.. :D :D

otrubulka
autor
2. feb 2021

@susy5 🤣 presne, alebo v nedelu, ked sa vari viac jedal naraz- polievka, druhe plus este daco pecie... 🤯

Strana
z2