Prečo nehnuteľnosti tak zdraželi?
Je to pre mňa dosť... nepochopiteľné. Ľuďom sa znižovali platy, dostali skrz koronu výpovede, energie drazeju, potraviny drazeju, všetko je drahé a platy máme na zaplakanie.
Čo má však ale udivuje, moja sestra minulý rok predala byt na Čermani v NR 3,5izbovy komplet prerobený a komplet zariadený aj s loggiou za 105tisic.
Teraz čo pozerám na Čermani taký istý prerobený, ale nezariadený za 145tisic 🤷🤷🙈🙈🤦
Včera zverejnený inzerát na byt na Chrenovej, prerobený a ani neviem,či sa predáva zariadený, to tam nebolo, no zariadenie bolo skôr skromnejšie, ale o to nejde. Tiež 3izbovy + teda garáž ....ale 209tisic???? Za približne tú sumu sme s muzom kúpili na Kyneku 6,5a pozemok a postavili novostavbu bungalov 4izbovy s garážou 🤷
Sestra si teraz hlavu bucha,že mohla predať tento rok a pýtať aj 155tisic 🙈
Vie mi to niekto vysvetliť,prečo to išlo takto hore preboha?
My keď teda predáme dom, aj 300tisic môžme pýtať 😂 keď byt ide za 209tisic
Vsetko zdrazelo. My chceme kupit auto, uz teraz su drahsie o 1200 eur ako pred par mesiacmi. Za posledny tyzden viacero predajcov zdvyhlo o dalsich 500 eur. Moj muz si uz robi srandu, ze vsetko zdrazelo lebo nesu čipy do aut. Zdrazel chlieb? To preto ze nesu čipy 🤣 kadernicka zdvyhla ceny? To preto,ze nesu cipy 🤣 atd
@lululucy 😀😅 hej, veď ako hovorím.
My sme mali šťastie,že sme všetko kúpili v super cene a nemuseli sme brať ani hypotéku.
Ale strašne sa čudujem,že tu na Slovensku sú platy aké sú, a ceny sú neskutočne vysoké.
A všetko len skrz to,že banky dávajú malé úroky a zdražel materiál? 🤔
No fakt ľutujem ľudí, ktorí aktuálne ešte nemajú žiaden pozemok ani dom, a fakt idú niečo kupovať.
Alebo respektivne im prajem veľa šťastia.
@sasa1310 ale veď kľud, nemusíte sa hneď rozčuľovať 🤔 pre mňa za mňa si berte hypotéku na čo len chcete.
Ja len hovorím, nepotrebovali sme, nepotrebujeme ani teraz. Platy máme v poriadku. Nesťažujeme.
Sme skromní v tomto ohľade 😀 peniaze nám stačia.
A že sme podľa Vás blbí 🤷 nemôžu byť všetci múdri ako vy 😉
tu nejde o nás. Tu ide o to, že si sa pýtala prečo idú hore nehnuteľnosti. Pretože všetci tí, ktorí mali aj peniaze v hotovosti alebo na nízkom úroku v bankách zistili, že sa im nezhodnotia nikdy tak ako keď kúpia nehnuteľnosť. A kto môže zobrať hypotéku, tak tiež kvôli tomu zoberie. Na Slovensku sa nekupujú byty len kvôli tomu, aby v nich bývali. To som tým chcela napísať.
@sasa1310 🙏
@sasa1310 prakticky....peniaze sme investovali do pozemku a domu 🙃
nehnutelnosti nezdrazeli teraz pocas pandemie. nehnutelnosti zacali stupat cca 5 rokov dozadu postupne az sa vysplhali na dnesne vysoke ceny… robim 15 r s realitami. Poslednych 5 r je obrovsky dopyt a slaba az biedna ponuka.
Toto pocituju kolegovci v kazdom meste.
Poviem priklad kedysi sme jednemu klientovi jeden vecer isli ukazat naraz 6-7 trojizbovych bytov, teraz ideme jeden byt ukazat 6-7 ludom po sebe a uz len kto z koho kto skor potvrdi… kto da viac, vobec to predavajucich nenuti znizit cenu ked vidia taky zaujem.
V mojom meste sq nic nestavia postavila sa posledna bytovka 1998 odvtedy nic… v r 2021 konecne zacali 1 stavat ale dokym ju nevidim hotovu neverim, za to domy - bungalovy s tymi sa rozthalo vrece kolko ich pribuda

@sasa1310 no vidíte 🤷 preto hovorím,že mať v hotovosti taký peniaz je dosť náročné.
My sme proste hypotéku nechceli, ani sme našťastie nepotrebovali. Keby celých tych 14rokov robím len na Slovensku, určite by sme hypotéku potrebovali.