icon

Prečo nehnuteľnosti tak zdraželi?

5. dec 2021

Je to pre mňa dosť... nepochopiteľné. Ľuďom sa znižovali platy, dostali skrz koronu výpovede, energie drazeju, potraviny drazeju, všetko je drahé a platy máme na zaplakanie.
Čo má však ale udivuje, moja sestra minulý rok predala byt na Čermani v NR 3,5izbovy komplet prerobený a komplet zariadený aj s loggiou za 105tisic.
Teraz čo pozerám na Čermani taký istý prerobený, ale nezariadený za 145tisic 🤷🤷🙈🙈🤦
Včera zverejnený inzerát na byt na Chrenovej, prerobený a ani neviem,či sa predáva zariadený, to tam nebolo, no zariadenie bolo skôr skromnejšie, ale o to nejde. Tiež 3izbovy + teda garáž ....ale 209tisic???? Za približne tú sumu sme s muzom kúpili na Kyneku 6,5a pozemok a postavili novostavbu bungalov 4izbovy s garážou 🤷
Sestra si teraz hlavu bucha,že mohla predať tento rok a pýtať aj 155tisic 🙈
Vie mi to niekto vysvetliť,prečo to išlo takto hore preboha?
My keď teda predáme dom, aj 300tisic môžme pýtať 😂 keď byt ide za 209tisic

Strana
z3
autor
5. dec 2021

@sasa1310 no vidíte 🤷 preto hovorím,že mať v hotovosti taký peniaz je dosť náročné.
My sme proste hypotéku nechceli, ani sme našťastie nepotrebovali. Keby celých tych 14rokov robím len na Slovensku, určite by sme hypotéku potrebovali.

lululucy
5. dec 2021

Vsetko zdrazelo. My chceme kupit auto, uz teraz su drahsie o 1200 eur ako pred par mesiacmi. Za posledny tyzden viacero predajcov zdvyhlo o dalsich 500 eur. Moj muz si uz robi srandu, ze vsetko zdrazelo lebo nesu čipy do aut. Zdrazel chlieb? To preto ze nesu čipy 🤣 kadernicka zdvyhla ceny? To preto,ze nesu cipy 🤣 atd

autor
5. dec 2021

@lululucy 😀😅 hej, veď ako hovorím.
My sme mali šťastie,že sme všetko kúpili v super cene a nemuseli sme brať ani hypotéku.
Ale strašne sa čudujem,že tu na Slovensku sú platy aké sú, a ceny sú neskutočne vysoké.
A všetko len skrz to,že banky dávajú malé úroky a zdražel materiál? 🤔
No fakt ľutujem ľudí, ktorí aktuálne ešte nemajú žiaden pozemok ani dom, a fakt idú niečo kupovať.
Alebo respektivne im prajem veľa šťastia.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
5. dec 2021

@sasa1310 ale veď kľud, nemusíte sa hneď rozčuľovať 🤔 pre mňa za mňa si berte hypotéku na čo len chcete.
Ja len hovorím, nepotrebovali sme, nepotrebujeme ani teraz. Platy máme v poriadku. Nesťažujeme.
Sme skromní v tomto ohľade 😀 peniaze nám stačia.
A že sme podľa Vás blbí 🤷 nemôžu byť všetci múdri ako vy 😉

sasa1310
5. dec 2021

tu nejde o nás. Tu ide o to, že si sa pýtala prečo idú hore nehnuteľnosti. Pretože všetci tí, ktorí mali aj peniaze v hotovosti alebo na nízkom úroku v bankách zistili, že sa im nezhodnotia nikdy tak ako keď kúpia nehnuteľnosť. A kto môže zobrať hypotéku, tak tiež kvôli tomu zoberie. Na Slovensku sa nekupujú byty len kvôli tomu, aby v nich bývali. To som tým chcela napísať.

autor
5. dec 2021

@sasa1310 🙏

autor
5. dec 2021

@sasa1310 prakticky....peniaze sme investovali do pozemku a domu 🙃

akinom0077
13. dec 2021

nehnutelnosti nezdrazeli teraz pocas pandemie. nehnutelnosti zacali stupat cca 5 rokov dozadu postupne az sa vysplhali na dnesne vysoke ceny… robim 15 r s realitami. Poslednych 5 r je obrovsky dopyt a slaba az biedna ponuka.
Toto pocituju kolegovci v kazdom meste.
Poviem priklad kedysi sme jednemu klientovi jeden vecer isli ukazat naraz 6-7 trojizbovych bytov, teraz ideme jeden byt ukazat 6-7 ludom po sebe a uz len kto z koho kto skor potvrdi… kto da viac, vobec to predavajucich nenuti znizit cenu ked vidia taky zaujem.
V mojom meste sq nic nestavia postavila sa posledna bytovka 1998 odvtedy nic… v r 2021 konecne zacali 1 stavat ale dokym ju nevidim hotovu neverim, za to domy - bungalovy s tymi sa rozthalo vrece kolko ich pribuda

Strana
z3