icon

Rybenky - ako sa ich zbaviť

marka09
29. júl 2018

Hladam radu - ako sa zbavit rybeniek (svehiel)? Semtam ich mame na WC, ale aj v inych miestnostiach a teda nie su nam velmi sympaticke. Vdaka za vsetky rady

Strana
z2
luzzia
29. júl 2018

@marka09 ja som vystriekala biolitom a zmizli 🙂

sramotka
29. júl 2018

Predávajú sa nato domčeky alebo naliať vanilku do misky

vevesh
29. júl 2018

V dm su take navnady- ak nebyvas v panelaku, tak su super. Ale ak ano, tak oni rady chodia na navstevy aj k susedom. Ale tak s tymi navnadami je toho ovela menej, ako bez nich...

marka09
autor
29. júl 2018

@sramotka
@vevesh no,praveze byvame v panelaku a tie navnady mali uspech najskor a potom ich zacali uspesne ignorovat :/

zuzinapipina
29. júl 2018

@marka09 tie rybenky su najviac tam, kde je vlhko. Takže, ak sa dá, ale to je veľmi ťažké, najprv sa zabiť vlhkosti v byte. Aj ked v paneláku je to ťažké, vy nemusíte mať vlhko, ale susedia bohužiaľ majú a rybičky sú všade plotom.

maminecka2
29. júl 2018

Tieto svi.e su aj nasimi spolubyvajucimi 😈😤. Domceky mame a teda nic moc. Nase maju radi aj papier- rozne odlozene veci typu "to sa este zide" ako skripta z vysky apod.... Snazim sa s nimi naucit zit, ake kamarati zatial nie sme 😩. To uz radsej pavuka.

alami
29. júl 2018

@marka09 krieda proti lezucemu hmyzu.dostat v drogérii za pár drobných. Co cez ňu prejde,to neprežije. Len pokreslis čiary popri stene.

cacianka
30. júl 2018

vystriekať biolitom, povysávať všetky škáry, kúty, medzierky vysušiť wc a kúpelku a vetrať, milujú vlhko a vlhké kúty. sem-tam streknúť pod vaňu biolit, do odtoku cvrknúť niečo na dezinfekciu...

marka13
30. júl 2018

@marka09 Byvame v dome a mame ich tiez. Inak, tusim nepoznam jedinu domacnost, kde by rybenky nezili vo vacsom ci mensom mnozstve...Tiez ma to netesi ze ich mame. Pri 2 malych detoch ale doma nechcem velmi pouzivat chemiu. Jedina utecha je,ze podla vsetkych info co mam, su rybenky totalne neskodne zvieratka. Neprenasaju choroby,nemaju vplyv na alergie,nestipu,neobzieraju nas ani nase potraviny...😊.Takze sa s nim😊zatial celkom da spolunazivat😝. To k mravcom a osam taka zhovievava nie som...

marsmykkok
30. júl 2018

@marka13 ja nemám nikde a to máme starší dom... pomohlo vytierať aj rohy riadne a vetrať a nevidela som ich asi aj 10 rokov

marka13
31. júl 2018

@marsmykkok Super ak u vas nie su☺ Ono ich ale bezne pocas dna ani nevidno...su velmi plache a vedia sa dobre skryt. Ja len tolko,ze som u viacerych znamych rybenku videla (pri navsteve) ako sa bezi skryt za wc,pod pracku a pod. ..vacsina z nich,ked sme sa o tom bavili vravela, ze ich nikdy nemali,nevideli...podaktori dokonca ani nevedeli co to je😉 Samozrejme tymto netvrdim, ze ich vy doma mate.

nada1326
31. júl 2018

My sme mali v paneláku. Vystriekali sme biolit. Spravila som velké upratovanie a dávam si odvtedy pozor na vlhko v kúpelke...no ale mali sme to štastie ze sme mohli na mesiac odíst z bytu. Čize som to opakovala niekolko krát.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
ivuska444
2. sep 2018

@marka09 ja som vystriekala biolitom a od vtedy ich nemáme a to stačilo asi 2x

merry_v
12. okt 2019

@vevesh akonsa volajú tie návnady silno to potrebujem please

vevesh
12. okt 2019
merry_v
13. okt 2019

@vevesh ďakujem krásne

merry_v
13. okt 2019

@vevesh
@vevesh koľko toho mam nakúpiť? Osvedcilo sa vám to, teraz bojujeme s nimi, som zúfalá, zabijem ich 50ks ako nič, už mám nočnú moru z nich.. Dakujem za každú radu ako tie potvory zničiť

vevesh
13. okt 2019

@merry_v tam, odkial vyliezaju 1ks a vymenit kazde dva tyzdne, kde su sem tam 1 ks a vymenit o mesiac. A idealne pocas toho "vysusit" miestnost, pretoze maju radi teplo a vlhko ...

cacianka
14. okt 2019

Striekat biolitom a vysusit kuty a priestor kde lozia.

merry_v
20. okt 2019

@cacianka striekam biolitom, effectom, palim sviecky s levandulou, mam ich v kuchyni 😔najviac okolo soklov

merry_v
20. okt 2019

@vevesh anoo v kazdek izbe to mamee, inak vetram vkuse, zmyvam podlahy ja uz meviem

😪😪

vevesh
20. okt 2019

@merry_v mate koberce, vankuse, obliecky ci potahy zo zvieracich vlasov? (Ovcia, kozia vlna a pod ?)toto maju velmi radi. Ja som musela zdvihnut vsetko zo zeme a vsetko preprat, vycistit a vyhodit nas drahy koberec z angorskej vlny, ktory bol pre nich ako magnet👿👿👿+ odpratat vsetky krabice s oblecenim zo zeme.

merry_v
20. okt 2019

@vevesh ja mam koberce z velkym vlasom
. Zo zvieracich. Vlasov nic.. Co vám pomohlo sq ich zbaviť??

vevesh
20. okt 2019

@merry_v tie navnady-dozy, zasparovanie mini dierok v kupelke(mali sme zopar pod vanou) a kurenie a teda zbavenie sa koberca a predmetov na zemi, cim sa zivili...

merry_v
12. nov 2019

Biolit zabral konečne 🙏

henika036
17. jún 2020

@merry_v a kde ste striekali biolit?

radpp
14. jan 2021

@merry_v dobrý deň prosím ako vyzeral ten biolit

cacianka
14. jan 2021

@radpp kukni v drogérii