Rybenky - ako sa ich zbaviť
Hladam radu - ako sa zbavit rybeniek (svehiel)? Semtam ich mame na WC, ale aj v inych miestnostiach a teda nie su nam velmi sympaticke. Vdaka za vsetky rady
Predávajú sa nato domčeky alebo naliať vanilku do misky
V dm su take navnady- ak nebyvas v panelaku, tak su super. Ale ak ano, tak oni rady chodia na navstevy aj k susedom. Ale tak s tymi navnadami je toho ovela menej, ako bez nich...
@marka09 tie rybenky su najviac tam, kde je vlhko. Takže, ak sa dá, ale to je veľmi ťažké, najprv sa zabiť vlhkosti v byte. Aj ked v paneláku je to ťažké, vy nemusíte mať vlhko, ale susedia bohužiaľ majú a rybičky sú všade plotom.
Tieto svi.e su aj nasimi spolubyvajucimi 😈😤. Domceky mame a teda nic moc. Nase maju radi aj papier- rozne odlozene veci typu "to sa este zide" ako skripta z vysky apod.... Snazim sa s nimi naucit zit, ake kamarati zatial nie sme 😩. To uz radsej pavuka.
vystriekať biolitom, povysávať všetky škáry, kúty, medzierky vysušiť wc a kúpelku a vetrať, milujú vlhko a vlhké kúty. sem-tam streknúť pod vaňu biolit, do odtoku cvrknúť niečo na dezinfekciu...
@marka09 Byvame v dome a mame ich tiez. Inak, tusim nepoznam jedinu domacnost, kde by rybenky nezili vo vacsom ci mensom mnozstve...Tiez ma to netesi ze ich mame. Pri 2 malych detoch ale doma nechcem velmi pouzivat chemiu. Jedina utecha je,ze podla vsetkych info co mam, su rybenky totalne neskodne zvieratka. Neprenasaju choroby,nemaju vplyv na alergie,nestipu,neobzieraju nas ani nase potraviny...😊.Takze sa s nim😊zatial celkom da spolunazivat😝. To k mravcom a osam taka zhovievava nie som...
@marka13 ja nemám nikde a to máme starší dom... pomohlo vytierať aj rohy riadne a vetrať a nevidela som ich asi aj 10 rokov
@marsmykkok Super ak u vas nie su☺ Ono ich ale bezne pocas dna ani nevidno...su velmi plache a vedia sa dobre skryt. Ja len tolko,ze som u viacerych znamych rybenku videla (pri navsteve) ako sa bezi skryt za wc,pod pracku a pod. ..vacsina z nich,ked sme sa o tom bavili vravela, ze ich nikdy nemali,nevideli...podaktori dokonca ani nevedeli co to je😉 Samozrejme tymto netvrdim, ze ich vy doma mate.
My sme mali v paneláku. Vystriekali sme biolit. Spravila som velké upratovanie a dávam si odvtedy pozor na vlhko v kúpelke...no ale mali sme to štastie ze sme mohli na mesiac odíst z bytu. Čize som to opakovala niekolko krát.
Striekat biolitom a vysusit kuty a priestor kde lozia.
@merry_v mate koberce, vankuse, obliecky ci potahy zo zvieracich vlasov? (Ovcia, kozia vlna a pod ?)toto maju velmi radi. Ja som musela zdvihnut vsetko zo zeme a vsetko preprat, vycistit a vyhodit nas drahy koberec z angorskej vlny, ktory bol pre nich ako magnet👿👿👿+ odpratat vsetky krabice s oblecenim zo zeme.
Biolit zabral konečne 🙏
@marka09 https://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.le... toto mi pomohlo obratom

@marka09 ja som vystriekala biolitom a zmizli 🙂