S akou práčkou ste spokojné?
Ahojte prosím poraďte mi pri výbere novej pračky🙏 Chcela by som spredu plnenú a nech je na 9 kg prádla na internete je ich veľa a mám dilemu😅Uvažujem aj nad parnou. Môžte mi poradiť konkrétnu značku a aj typ s akou ste spokojne? Ďakujem
@simca06022011 no napr. sportove oblecenie som nenasla na kazdej 🙂 a brali sme set susicka pracka - tak som hladala aj to, aby obe mali tento program…
a samozrejme, zabudla som este dalsie kriterium: na kolko je pracka kg (my mame pracku 9kg, susicku 8kg)
@zuzuliennka1 keď si vyberala aj sušičku, prečo si nepozrela o kilo väčšiu? väčšinou tak sa kupuje, aspoň čo som sa informovala keď sme my práčku boli kupovať, tak som sa aj na sušičku a že by mala byť na viacej kg ako práčka, nech nemusíš prádlo odoberať ale nech to môžeš len prehodiť a sušiť 🙂
@llucciaa pretoze ked sme vyberali, aktualne v ponuke takto nebolo, chcela som rovno twin set, a na toto som sa pytala - v zasade to absolutne nevadi, kilo horedole, nikdy nedavam prat ani tych 9kg, snazim sa nepreplnat pracku, a vzdy vsetko rovno prehadzujem do susicky, toto jedno kg je uplne zanedbatelne…
a susicka na viac kg ako pracka asi ani neexistuje, maximalne co je, ze narovnako
pre mna ta znacka nejaka podstatna zase nie je. podla mna su aj dolezitejsie veci, na ktore sa treba pri vybere zamerat. ale co sa tyka tych programov, tak to je dobra poznamka. to bude asi take prvorade, na co budem pozerat. ono tie otacky si myslim, ze uz su dost podobne pri vsetkych prackach.
mate na pracke aj tu funkciu, ze sa moze pradlo dohadzovat este aj pocas prania? nie je to blbost?
@vetva99 ja to mam a je to super 😁 vyuzivam to dost casto
a v pohode to je, teda? vyplati sa to? nerobi to nejake problemy? mozes to kedykolvek otvorit? pardon za tolko otazok :D
Baby, stahujeme sa, tak by som chcela aj novu pracku do noveho. Len nie je tam tolko priestoru, aby som dala aj pracu aj susicku. Myslite, ze by sa vyplatilo dat si tu kombinovanu?
@dom_evi myslim, ze to by si problem nemala, ved to nie je zase taka vyska, pozri si rozmer susicky a pracky co mas doma a to budes vediet cca, co cakat. Ked ti bude lepsie na seba, tak kludne chod do toho preco nie a vies si popripade k niektorym aj dokupit medzikus aby to dobre na seba sadlo 😉
to je podla mna sa rata nejak s tym, ze to robia proste pre rozne vysky ludi, aby ani nizki ani vysoki nemali tazky pristup. vsak si zober, ze do pracky sa tak ci tak zohybas. no tak so susicky by si sa pripadne trochu naciahla.
@zuzuliennka1 jáj pokiaľ máš na tak veľa kg práčku, tak sušičku na viac môže byť problém, to také som ani nepozerala, lebo by máme teda menej 🙂 ale podstatné je to, že si našla to, čo ti vyhovuje, to je základ 😉 ja neviem akoby som prádlo vešala kade tade keby sme nemali sušičku 😀
@dom_evi tak toto je vec, ktorej sa absolutne bat nemusis, ale usetri to to miesto a ked budes mat samostatne, tak budes moct rychlejsie prat, vies, ze aj ked z dovolenky pridete a budes mat toho vela, tak takto to operies a ususis jedna radost 😉
@vetva99 no je to vec nazoru, ja co mam tu Philco, tak mi vyhovuje, mne islo najma aby tie parametre mi vyhovovali 🙂
Zatiaľ som nenašiel značku práčky, s ktorou by som bol spokojný.
Doteraz na každej zvrchu plnenej Whirpool-ke, ktorú som videl, po nejakom čase opraskal lak tam, kde sa poklop dotýka ovládacieho panelu po otvorení, zhrdzavelo a rozpadlo sa to tam. Na pomerne drahej kombinovanej práčke/sušičke Samsung po nejakých troch rokoch začalo hučať ložisko bubna - oprava oficiálne od Samsungu vraj 400 € (=nerobíme a nechceme to robiť). Už nejaký čas sa odhodlávam skúsiť to sám opraviť, dočasne perieme na práčke za pár eur z bazára, lebo ak by sa ložisko rozpadlo úplne, už by sa to opraviť asi ani vôbec nedalo.
tie whirpoolky uz podla mna nie su take, ako kedysi. to zvykli byvat fakt, ze topky na trhu, ale teraz som si vsimla, ze skor ine znacky idu v tomto do popredia. napriklad aeg teraz casto vydavam, ci uz pracku alebo susicku.
@hefo zvrchu plnenu pracku sme mali asi len raz, co si spominam aj to u nasich, cize v tomto ti poradit neviem, ale zpredu plnenou som problem doposial nemala ziadny. No za tu cenu, co by ti to opravili to si mozes uz aj novu kupit, toto je to, ze ten servis pri niektorych znackach vobec nie je cenovo dostupny 😵
co som pozerala pracky, tak tam bolo pisane nejak vela otacok, ze maju. to aj vyuzivate? lebo ja som zvyknuta tak na 800 pustat pracku a co som pozerala, tak aj raz tolko maju. je v tom fakt taky rozdiel, ze je to pradlo nejak suchsie? a nie je potom viacej dokrkvane?
@fabrika tak ono okolo 1400 je max, ale teda na take vysoke otacky nedavam ani ja. Akurat niekedy na 1200 ale uz aj to musi byt, vacsinou tak 1000 a vybavene, zalezi aj ci potom davam do susicky alebo ci von alebo jak. Ked velmi je vyzmykane tak jasne, ze nie je uplne take rovne.
zalezi podla toho, co periem, na nieco davam vyssie otacky a na nieco nizsie, je to individualne, ale teda napriklad mam take saty, co ozaj davam len na nizke otacky zmykat, radsej nech preschnu len tak zavesene. Ale tak to je rozne, to musis sa riadit tym, co tebe proste najviac sedi 🙂

@zuzuliennka1 tie programy nema už kazda práčka? 😁