icon

S akou práčkou ste spokojné?

weron13
24. aug 2021

Ahojte prosím poraďte mi pri výbere novej pračky🙏 Chcela by som spredu plnenú a nech je na 9 kg prádla na internete je ich veľa a mám dilemu😅Uvažujem aj nad parnou. Môžte mi poradiť konkrétnu značku a aj typ s akou ste spokojne? Ďakujem

fatima99
27. feb 2022

@lenkakamen presne, to ze je nieco drahsie nezarucuje, ze to bude aj lepsie, ja ked som vyberala, tak pomer ceny a kvality, pozerala som po znackach aby nebol problem s pripadnym servisom a aby mala programy, ktore budem pravidelne vyuzivat, preto som siahla po Philco. By ma travilo keby tolko penazi ako tvoja svagrina dam za pracku a su s nou len problemy ☹

nadejna7
28. feb 2022

tie philco pracky vychadzaju kolko? som uz viackrat zachytila, ze boli spominane.

laladua
28. feb 2022

@nadejna7 zalezi o aky typ ide, ale teda su cenovo dostupne. Mna stala nasa okolo 5 stoviek a vyhovovala mi parametrami, tak som nemala ani nad cim vahat. Ono dobre je si porovnat aj viacere, ze urobit si nejaky ten prehlad a rozhodnut sa. My sme taky cenovy stred myslim, ze zvolili.

nadejna7
28. feb 2022

@laladua no ved jasne, to si treba porovnat nejak, ked ides kupovat a nebrat prve, co pride. a oni robia aj take kombinovane, ze aj so susickou?

laladua
28. feb 2022

@nadejna7 ano aj dva v jednom, co som pozerala, ale tak tie su vhodne skor do malych bytov, kde proste v kupelni je malo priestoru. Samozrejme je lepsie mat zvlast pracku a susicku, ale ked sa inak neda aj toto dobre posluzi si myslim.
No my sme veru nebrali prve ktore prislo, my sme vela pozerali, porovnavali a teda dalo mi to zabrat 😀 Ale podstatne je, ze nam dobre sluzi 😀

nadejna7
28. feb 2022

@laladua ale je fajn aj takato kombinovana, nie? ci to je akoze v niecom horsie, nez ked mam oboje zvlast?

laladua
28. feb 2022

@nadejna7 tak vacsinou ked je kombinovana, tak susenie je na menej kg ako pracka. Takze budes musiet odobrat nejake to pradlo, aby bolo toho menej.
Preto ked sa zvlast kupuje, tak ked mas pracku na 6kg, tak je dobre mat susicku aspon na 7 😉

nadejna7
28. feb 2022

@laladua tak to je potom nejak nedomyslene, nie? ked to takto treba prehadzovat, aby si vobec mohla zapnut susenie.

moncurienula
2. mar 2022

@nadejna7 tiez by som povedala. vsak ked pracka je na x kg, tak nerozumiem tomu, preco aj susicka nie urcena na rovnake mnozstvo. to je potom lepsie v tomto ohlade mat tie zvlast aj pracku aj susicku. sice tam to musis prekladat, ale aspon nemusis susit na dvakrat.

laladua
16. mar 2022

@nadejna7 inak sa to asi neda urobit si myslim, lebo si vezmi, ze ked nalozis pradlo a je mokre tak jasne, ze proste bude mat viacej kg a to proste neutiahne ta susicka. Ale teda zalezi ako kto davama, ja napriklad nedavam aj tak uplne do plna pracku. Ale mam kamosku, ktora uplne full.

emmusska
16. mar 2022

@moncurienula len niekedy sa to neda, ze aj jedno aj druhe, nie kazdy ma take moznosti a ti poviem, ze radsej mat aj dva v jednom ako nemat susicku vobec 😉

llucciaa
21. mar 2022

@emmusska toto, čo si napísala to bez akejkoľvek debaty, to je pravda, najmä teda v bytoch zvykne byť problém so sušením a teda úplne to chápem, lebo to sušiak furt rozprestretý, potom prádlo uložiť, potom zase ďalšie zavesiť, tým pádom je potom doma ešte aj vlhko, treba kúriť a vetrať oveľa viac

nadejna7
21. mar 2022

@laladua tak ono ani nie je dobre davat uplne doplna si myslim. potom sa to tam tak dobre nepreperie. nie nadarmo sa urcuje na kolko kil je stavana pracka.

vierka_z
22. mar 2022

a nemoze sa tym aj poskodit nejak na pracka? ze ked sa to vlastne pretazuje tym padom, ked sa tam da vela pradla naraz.

zuzuliennka1
22. mar 2022

@vierka_z moze a aj sa casom poskodi - odidu loziska

laladua
24. mar 2022

@nadejna7 len nie kazdy to tak ma ze nedava plnu, mam kamosku co dava aj poloprazdnu, ale tak to zase ideme z extremu do extremu zbytocne si myslim 😀
Netreba to prehanat ani s jednym ani s druhym 😀

laladua
24. mar 2022

@vierka_z samozrejme, ze moze, ale to nie je len o tom, ze sa pretazuje. Ale si vezmi, ze to pradlo potom ani nie je dobre oprate, dobre vyzmykane, ani tak nevonia. Raz som tak dala prat, ked som este nemala nejake skusenosti a teda nebolo to bohvieco. To take divne bolo, ani to pekne nevonalo, no tazko povedat. Treba si skusat ako je najlepsie tebe 🙂

nadejna7
24. mar 2022

@laladua to som isla presne napisat, ze tiez asi nie je dobre, ked sa dava len tak do polovice pradla. niektore pracky maju taku moznost, ze sa da navolit polovicne pranie, tak potom hej. ale pri normalnom prani je to skoda aj zapinat, kym sa nenaplni.

flofli
25. mar 2022

@nadejna7 mamina zakaždým, keď sa kupovala aj domov práčka, keď som bola malá aj teraz keď menili, tak na toto zvlášť prihliadala. že oni sú len dvaja, neušpinia toľko oblečenia, tak aby nemusela toľko vyčkávať na plnú práčku, tak to takto vyriešila.

eliskadad1
25. mar 2022

@nadejna7 len nie každý to tak vníma, moja svokra, tá je schopná dať oprať ozaj len dve veci a to len preto že to potrebuje proste mať na druhý deň čisté, lebo si to chce obliecť 😀
@flofli tak dnes už je toho toľko že dovidenia tých programov a rôznych typov práčky, veď keď sme my tú našu Philco boli vyberať, tak to proste bolo veľa toho na výber a ceny tiež rôzne, ale tak na druhej strane môžeme byť rady, že je taká ponuka 😉

flofli
28. mar 2022

@eliskadad1 ale tak to je jasné, stále lepšie, keď je z čoho vyberať, než keby sme mali nanútené niečo. to ste len čisto práčku kupovali či rovno aj kombinovanú so susičkou?

tapala
30. mar 2022

nam praveze vyber ani nejak dlho netrval. ale to mozno aj preto, ze uz sme mali takyto spotrebic a hladali sme vlastne len nahradu, aby mala ta nova prackosusicka podobne funkcie a vsetky tie parametre, lebo s prvou sme boli spokojni. len zial oprava uz by sa vysplhala na taku sumu, ze sme si povedali, ze radsej to vyriesime kupou noveho spotrebica.

eliskadad1
30. mar 2022

@flofli máme aj jedno aj druhé, ako zvlášť spotrebiče, síce kadečo sme pozerali, ale povedali sme si, že takto to bude asi lepšie a teda mi to vyhovuje, lebo kým mi suší viem dať oprať ďalšie veci, taký kolobeh 😉

eliskadad1
30. mar 2022

@tapala no pri niektorých sa to neoplatí lebo náhradné diely sú drahé alebo je dokonca problém ich zohnať, tak ty máš teda dva v jednom?
dobré je keď sa dá napríklad aj predĺžiť si záruku na viac rokov a vyhneš sa nejakým problémom keby po dvoch rokoch chcela vypovedať alebo čo 😉

tapala
31. mar 2022

@eliskadad1 a este ked si k tomu priratas aj robotu a to si teda niektori vedia vypytat tolko, ze nechapem. takze aj ked akoze nova vysla o nieco viac ako by bola oprava, ale tak stale je nova, neopotrebovana, mame na nu zaruku a dali sme si aj tu predlzenu.

nadejna7
1. apr 2022

@tapala na kolko vas vysla?

eliskadad1
14. apr 2022

@tapala no veď to áno, preto je dobre proste myslieť na to, aby dobre bolo, no to kvitujem ti tú predĺženú záruku, lebo to je aspoň taká istotka 😉

alenka551
19. apr 2022

@eliskadad1 pocula som, ze niektore predajne mavaju aj take akcie, ze na vsetky spotrebice davaju automaticky tu predlzenu. vies, ako byvaju rozne ine akcie na produkty, tak aj taketo nieco na zaruku. ale ze kde to tak byva, tak to uz som nezachytila.

tapala
21. apr 2022

@nadejna7 co mas teraz na mysli? pracku so susickou alebo tu zaruku, ze kolko to vyslo?
@eliskadad1 ved presne, preto sme si ju aj dali, ze nech mame taku istotu, ze vydrzi ten spotrebic. a keby aj nie, tak sa to inak da riesit, pokial je stale v zaruke.

zuzzuzi909
22. apr 2022

@alenka551 vies co neviem o tom, ze na vsetky spotrebice, teda zalezi aka je ponuka, rozne obchody mavaju rozne akcie, ono sa to velmi meni, preto je dobre obcas to tak sledovat, kde co ako vychadza. Ale zase my sme si predlzenu zaruku aj priplatili a oplati sa to 🙂