Skúsenosti s bývaním v dome bez kuchyne
Neviem sa s tým zmieriť, že najbližších 5 možno aj viac rokov nebudem mat kuchyňu, bývame už skoro 3 roky v dome, ale ledva sme ho dali do obytného stavu tým ze všetko počas toho ako sme stavali išlo neskutočne hore...mam len 3 skrinky a par dosiek akoze linka...vyzerá to otrasne,samozrejme nemáme zasuvky čiže keď používam nejaký spotrebič tak na zemi v podrepe..o tom ze nemáme ani väčšinu nábytku, o plote už len snivat...ale ta kuchyňa má trápi najviac,som na rd čiže varim pre 4 clennu rodinu nonstop...mam pocit ze som jediná na svete, každý hovorí ze kuchyna je základ, ale čo keď na ňu nemáme peniaze, proste bohužiaľ...snažím sa si hovoriť ze hlavne ze mame strechu nad hlavou, ale je mi to strašne ľúto....je to divne? Je niekto taký ešte?
My sme cakali na kuchynu 4 mesiace, o tolko sa nam predlzilo nastahovanie. Nedokazala by som vydrzat bez kuchyne. Vela veci sme dorabali a dokupovali este potom, tiez sme boli na tom financne tak, ze sme po kupe a kompletnej rekonstrukcii nemali na rozhadzovanie a zariadenie celeho bytu naraz. Tak z kazdej vyplaty nieco. Ale uz pri stahovani to bolo normalne obyvatelne. Vy byvate na stavenisku?
manžel zarábal super a nemali ste nič nasporené? Sú ľudia, ktorí majú aj tých 60 000 eur našetrených na hypo a nejdú stavať dom alebo kupovať dom, ktorý treba od základov prerobiť, lebo vedia prečo. A hlavne každý príčetný človek nesplodí dieťa do takéhoto domu.
A keď si nevieš ani zrkadlo kúpiť lebo nemáš peniaze, tak treba utekať naspäť do práce a muž cez HO nech ako tak postráži vaše mladšie dieťa. Poprípade do škôlky alebo jaslí. Jak môžte takto fungovať
@sasa1310 viesco toto je aj o nastavení v hlave.
Ja som sa pustila do kúpy a komplet prerábky domu ako slobodná matka so školkarkou na krku. Dokončil sa LTT, ostalo mi 0,0 na účte, jedine zariadenie na ktoré ešte vyšlo bola ta kuchyňa.
Absolútne to neľutujem a kľudne som spávala 3 roky na posteli z paliet, šťastná a vďačná ze mám bývanie, ze mi večer horí oheň v krbe a v lete sa môže decko clapkat v bazéne a ja grilovať s kamošmi.
Ja ti nechcem kaziť ilúzie,ale úprimne povedané neverím tomu,že sa vám podarí našetriť na tú kuchyňu na mieru..V dome sú stále nejaké nečakané výdavky,raz treba kúpiť to,raz ono,kúpite kosačku,po pár rokoch treba novú a takto dookola..Ja by som takto ako píšeš žiť nedokázala,my sme posúvali sťahovanie do bytu kvôli tomu,že nám dodali zlú pracovnú dosku,tým pádom by som nemala v kuchyni drez,nevedela som si predstaviť tak fungovať..Akože úprimne povedané,pre mňa základ v dome je kuchyňa a kúpeľňa so zachodom..Radšej by som nemala sedačku, televízor, spala by som na nafukovačke,veci na oblečenie by som mala v krabiciach,ale kuchyňa by proste musela byť..Takže ja by som ti odporučila prehodnotiť svoj postoj a naozaj sa uspokojiť zatiaľ s nejakou darovanou kuchyňou z druhej ruky,lebo existuje veľké riziko,že tvoja kuchyňa na mieru ostane len v rovine snov..
Ja by som si tam docasne dala aspon daco taketo https://www.ikea.com/sk/sk/cat/mini-kuchyne-sun...
Koľko rokov má druhé dieťa?
Tak nemáte financie ani na kuchyňu a ta musí byť ešte k tomu na mieru v dome na ktorý zjavne nemáte prachy. Už dávno by som sa zbavila domu a isla do bývania na aké mám peniaze a žila normálne život a nie že 5 rokov budem čakať na kuchyňu…niekedy mi to hlava neberie normálne
@lujza123 jasne, že v hlave ale aj v rozmýšľaní dopredu a hlavne si nerodila do takého stavu. Tu je 3 roky stagnácia. Za tie 3 roky mohli našetriť na kuchyňu a teraz v kľude mohla byť tehotná. A nie, že ešte ani na zrkadlo nemajú a doma s dieťaťom. A ešte ďalších cca 5 rokov bez kuchyne
Za mňa radšej lacnú kuchyňu z Merkury v dome, ako drahú na mieru v byte. Kúpili sme dom pred 11 rokmi a kuchyňu máme takú,čo v ňom bola. Vymenili sme spotrebiče, pracovnú dosku, drez. Tiež by sa mi páčila nová, ale bohužiaľ. Byt sme mali krásny, veľký ,ale dom je dom. Na miesto novej kuchyne máme pekný dvor s bazénom.
Ja nemam v dome kuchynsku linku. . Vsetko sa pripravuje Na stoloch, ktore boli v dome, ked sme ho kupili... Varime Na plynovej bombe, riady umyvam v hrnci...
My sme raz bývali v takom starom byte, kuchyňa bola v takej malej špajze a kúpeľňa bola jak z roku 1970, ale mne sa tam hrozne páčilo v tom byte aj v tej lokalite, tak to vôbec takto na mňa nedoliehalo. Však bud rada ze máte dom asi sa tam dá aj bývať keď tam bývate, tak budete mať neskôr a veľa rád tu bolo aby si nemusela variť v podrepe. Napr. niekto by bol rád že ma kde bývať. Dáke co so svokrou bývajú by aj na zemi varili keby mali kde 🤣. A keď sa po rd zamestnas môžeš si zobrať pôžičku na kuchyňu a keď bude aj o 5 rokov neskôr tak čo sa také stane...
Ja stále nechápem prečo varíš na zemi keď skrinky máš aj elektrinu. Však zoberiem predlžovačku, pripnem pri skrinku hore napríklad na nejakú malú dosku, hore dám spotrebiče a varím. To sa nebojíš, že príde dieťa a niečo na ňu vyleje?
Autorka. Ano nie je jednoduche mat nasetrene. Vela ludi ma ale vela ludi nie. Si myslis, ze kazdy ma rezervu 30t ? Bohuzial nie a Stavba domu, prerabka hocico, kupa, zariadovanie nie je lacne. Da sa aj postupne, ked to inak nejde. Po stavbe alebo takomto zariadovani je vela ludi vycucnutych z penazi. Ozaj nie kazdy ma xy tisic aby si vedeli na mieru zariadit dom. Vela ludi preto do domu ani nejde alebo si to robi svojpomocne, postupne atd. Trosku sa prisposobia situacii a nie za kazdu cenu na mieru veci. Ale naor ja osobne som myslela rezervu inak. Nie rovno 30t na zariadovanie ale proste neist na doraz. Aj my sme prerabali ale nesli sme na doraz. Presne aby sme mali, ked sa nieco stane, alebo aby sme vedeli kupit to zrkadlo napriklad. Sme si povedali, ze pod tuto sumu nejdeme alebo urobime iba nieco aby sme to vedeli dat. Mala som vysnivanu kuchynu. Aj sme ju skoro kupili. Navysili raz, druhykrat a reku ci ideme do toho. Nasrali nas riadne. Tusim 2x navysili a aj to nam povedali, ze nevedia uplne ci co tak budu vediet spraviť. A mali sme platit. Tak, ze nie kasleme nato. Zobrali za zlomok ceny inde, kupili inu pracovnu dosku natiahli tu linku vlastne, dali sme digestor, mycku. Da sa to. A vyslo nas to lacnejsie. Spominala si aj plot. No pokial viem to vie byt tiez riadna palka. Inak znamy ani nemali. Zariadli dom (navysili si sumu) a plot alebo brana (iba nejaka cast im chybala) ci co to uz riesili bola polozka, ktoru nehali na obdobie,.ked to pojde. Urobila by som to provizorne, fukncne pekne. Da sa to. Urcite aspon nejako si pomoct. Tvoju frustráciu chapem, tiez by som na tvojom mieste bola na prasky ale prave preto by som hladala riesenie, lebo toto co opisujes su ani nie probizorne riesenie ale bojove podmienky. Popozeraj tie napady, co ti tu dali baby. Pokecaj s muzom a nieco vymyslite.
A musí to byť kuchyňa na mieru? Radšej by som si postupne kúpila skrinky z ikei. Ja som bola bez kuchyne 5 tyzdnov keď sme prerábali. Sporák som mala na chodbe, riad som umývala vo vani. Išlo ma za tých 5tyzdnov poraziť, neviem si to predstaviť mať tak roky.
Ešte by som pozrela rakúsky Willhaben, neviem síce odkiaľ si, ale často tam darujú krásny nábytok ktorému nič nie je, alebo za úplne malé peniaze. Moja sestra tam zohnala peknú skriňu ako novú, posteľ atď. A nechápem prečo nemôžeš vŕtať do steny, napíšeš sem dôvod? A prečo varíš na zemi? To nemáš ani nejaké staré komody kde si položíš veci, alebo nejaký stôl? Určite sa to dá dočasne vyriešiť aj lacnejšie
Osobne by som radsej zila v pekne prerobenom malom bytiku ako vo velkom dome, ktory nie je prerobeny alebo rozostavany, na ktory nemam . Baby ti dobre radia kuchynu z bazaru, idealne riesenie.
Kup docasne s bazáru. Ja som tak kúpila do našej chalupy za 300 aj so sporákom
pri tom stave aký píšeš by som ani neuvažovala nad novou kuchyňou, zrejme budete mať momentálne problém s uživením celej rodiny, dievčence Ti dobre radia, držím palce aby sa situácia zmenila k lepšiemu čo najskôr
@lubkovaandrejka teraz čítam tvoj krásny nick. 🙂 sedi aj na mňa a na muza. Sranda 😁😁
Ak je manzel zručný, dokáže s pomocou nejakého kamaráta urobiť kuchyňu na mieru aj sám a vyjde to lacno. Ak chceš nápis mi ip.
Prerabame stary dom... mam to tam aj rada,, ale je to fyzicky psychicky vycerpavajuce.. nemam kuchynu naporiadok ale tak ja som si to poskladala zo starych skriniek a fungujeme navarim. Ak mas podobne zmyslajuceho muza rozumiem... ja som uz 35 x chcela doniest starsiu linku, ale on nie, ze naco? Bude sa robit prerabat... on to nebude potom zase davat prec...ke bude robit kuchynu, mozno o 8 rokov✊ ak nepridu v kuse dokola same poplatky za opravy veci kt dosluhuju. Dost ti rozumiem. Drzte sa.
A druha vec, nam robili kuchynu v dome poliaci. Neskromne si myslim, ze je krasna 🙂 a je naozaj kvalitna. My ju mame 5 rokov. Je to linka - velke u, cize 3 strany. Rodicia maju od tej istej firmy kuchynu uz 15 rokov a je v tip top stave. Nas pred 5 rokmi stala linka nieco okolo 1800…
Iba ja nechápem?A v čom spočíva autorka tvoj problém akože? Kuchynsku linku kúpiš v bazáre,alebo v Merkury Markete za pár stoviek.To neviete nasporiť pár sto € za pár mesiacov?
Či si jedna z tých,čo potrebuje 5000 - ovu kuchyňu za kazdu cenu?
@doriiis chce na mieru a hotovo
Preboha, keď na to nemáte, prečo nejdete do bytu?
@sasa1310 to áno, ale niektoré veci skratka nejdú úplne naplánovať.
Hlavne covid dosť zamiešal karty, ceny stavebných materiálov aj prace vystrelili hore aj o 30%. S dokončením mali problémy takmer všetci co stavali. Robím v tomto odvetvi a teda tento aj minulý rok to je riadne citit ze ľudia nemajú peniaze🤷🏼♀️
Podľa mňa im nic ine neostáva, len sa zmieriť so situáciou aká je. Bývanie už majú, kuchyňa namieru počká

Keby som nemala peniaze,tak mozem okaslat kuchynu na mieru,ktora stoji min.10tisic. V obchode si vies vyskladat skrinky tak,aby ti sedeli na tvoj rozmer. A nestoji to vela. Tiez som snivala o krasnej kuchyni na mieru. No nemali sme vtedy na nu a uspokojila som sa aj s obycajnou z obchodu.