icon

Skúsenosti s kombinovanou práčkou a sušičkou

Dnes o 11:42

Dobry den,

Chcela by som sa opytat na skusenosti s kombinovanou prackou so susickou.

Zvazujem kupu prave kombinacie, kvoli priestorovym moznostiam.

V ramci spotrebitelskych testov mam poradie jednotlivych znaciek a kusov, ale rada by som mala aj nejake dalsie skusenosti, okrem recenzii na nete, mozno niekto odporuci nieco konkretne.

Mam kamaratku, ktora ma zlu skusenost, veci zo susicky neboli nikdy poriadne dosusene, pravidelne zrazene, je to iba jedna skusenost z mojho okolia, ostatni maju susicku samostatne.

Budem rada, ak date nejake vase skusenosti, byvaju veci dobre dosusene, mate skusenosti, zeby sa pravidelne zrazili, ine nevyhody? Ak mate overu znacku mohli by ste odporucit?

Dakujem.

marhulka13
Dnes o 11:46

@anonym_autor podstatne je nikdy nesusit cely obsah vypratych veci, aké mozno iba polovicu. Vtedy uschnu normálne, no sú dosť pokrcene aj tak.

anonym_24f4e2
Dnes o 11:52

@anonym_autor mám rovnaké skúsenosti ako tvoja kamarátka, a väčšina pradla pokrčená, a niektore detské veci nadobro zničené

anonym_e0e0b9
Dnes o 11:58

@anonym_autor mam dlhé roky, viac menej sušičku nepoužívam. Akurát 1 program, kde mi 30 minút perie a 15 minut suši, na ňom periem viac menej deky, bundy, fliesove veci... Vždy hodím aj gule dnu keď spúšťam program. Za 45 minút vyťahujem suché vyprate deky, zimné bundy....
Keď som skúšala bavlnené veci, a postelne to sa nedalo ako bolo dokrkvane.

slavomira236
Dnes o 11:58

@anonym_autor kup osobitne. Susicku das but navrch alebo hocikde ja mam na chodbe. Bud budes prat po menej veci v kombinovanej alebo susit polovicu pradla. Ja uz susim v susicke len uteraky a bundy vetrovky niekedy veci ked prsi to skotmr v zime. Postelne susim na susiaku zo susucky mi prislo dost pokrcene. Utierky tiez nesusim vsetky susene v susicke sa stensili na niektorych az dierky sa spravili po castom suseni.

lilly256
Dnes o 12:04

Ak máš priestor , určite zvlášť . My máme zvlášť , moji rodičia majú práčku spolu so sušičkou kvôli priestoru . A ako niekto už písal , áno ono to vysuší ale možno polovičnú dávku . Lebo je dajme tomu na 4 kg prádlo . Príklad , ja mám práčku na 8 kg a sušičku som naschval kupovala na 9 kg . Čiže sa nestane že nie je vysušené prádlo .

anonym_b1228f
Dnes o 12:12

Mam LG 2v1. Susim v podstate len uteraky a osusky, sem-tam nejake tricko. Neznicilo sa mi nikdy nic. Ale je pravda, ze malokedy mi to vysusi do uplneho sucha tak, aby som to mohla rovno poskladat do skrine. Vzdy zostane take, ze aspon na chvilocku to musim dat na susiak. A to nikdy nesusim toho vela naraz.

anonym_218b3a
Dnes o 12:21

Mam LG, som velmi spokojna.

summer138
Dnes o 12:24

@anonym_autor fungovali sme takto na byte 6 rokov. Ako taká práčka nevydrží dlho, 5-6 rokov životnosť takejto práčky. Mali sme značku LG. Hlavne som používala na detske veci. Teraz mám oddelene samozrejme je to lepšie aj veci sú lepšie vysušené viem to teda porovnať. Ale ak nemáme kde, lepšie ako nič.

gejb
Dnes o 12:34

@anonym_autor ideálne oddelené. Ale ak sa nedá tak aj kombinovaná je lepšie ako žiadna. Mam takú.
Ak máš plnú pracku tak to musíš rozdeliť, tak na polovicu bubna aby si to uschlo, a trvá to dlhšie ako v samostatnej.
Prádlo sa ti zničí Ak zvolis nesprávny program pri citlivom oblečený- mne sa scvrkla sintetika na vysokej teplote
Uteráky dávam vždy do sušičky ináč by boli ako smirgel.

anonym_02baef
Dnes o 12:57

@anonym_autor škoda, že nemáte miesto, lebo práčka so sušičkou je dosť od veci. Kazia sa a je jedno že stále 1000 eur. Lebo perieš na 30 40 a.potom na horúco sušíš. Tie vyhrievacé telesá odchádzajú. Ja mám sušičku a suším všetko na.1 programe. Na ostatných programoch vždy čiastočne vlhké a to mám prelustrované všetky diskusie a rady. Dokrkvané vždy. Dávam tam legíny, tepláky, ponožky, pyžamá. Najlepšie na plachty, uteráky, obliečky. Klasické oblečko a lepšie tam nedávam. Ničí to oblečenie.

dvadsatosem
Dnes o 13:02

Mám na dome kde momentálne nebývam práčku zo susickou. Hlavný problém pre mňa bol keď som ju používal že nemala nádobku/filter na vlákna zo sušenia tak sa všetky nachytali na tú gumu okolo dvierok a bolo ju treba pracne čistiť.
Moja mama ma separatnu sušičku a tá má nádobku na tie vlákna tak sa nezachytavaju okolo dverí ale dajú sa ľahko vybrať.

autor
Dnes o 13:37

Takze to tak vidim, ze skusime najst miesto aj pre susicku.
V obdobi, ked je sychravo tak by som chcela mat nieco co presusi veci, ale len som sa utvrdila, ze najlepsia volba bude kupit samostatne.