Spoločné zariaďovanie bývania
Ahojte, s priateľom máme ísť čochvíľa spolu bývať... mám však isté pochybnosti, príde mi vcelku nezodpovedný, a mám obavy či nebudem musieť všetko robiť ja... ďalšia vec je tá že ešte nie sme zobrati ani zasnúbení, a povedal mi že máme spoločne zariadiť byt, to znamená kúpiť všetko vybavenie a pod... hrubý základ bytu prerobila jeho rodina, a že zariadenie máme my dvaja kupit...bytnje písaný na jeho rodičov... je podľa vás rozumné kupovať resp investovať do zariadenia bytu, ktorý není vo vlastníctve môjho priateľa? Ani zmienka o Tom žeby sa to malo nejako zmeniť...vzťahy medzi nimi v rodine nie sú práve najlepšie..
@kamiska098 Je hlupost ist do podnajmu,ked jeho rodina ma byt. Na jednej strane fajn,ze myslis na zadne vratka,no na druhej strane,aka je to laska,ked takto kalkulujes? Vyjadrujes sa akoby si pisala o byvani s kamaratom a nie laskou svojho zivota. Nepocitate,ze spolu ostane cely zivot? Bez ohladu na to,ze sa cokolvek moze stat,partneri by mali spoluzitie brat ako navzdy a nekalkulovat. To,co kupis si odloz faktury. A pises,ze mu nedoverujes. No ja by som nedokazala zit vo vztahu,kde nemam plnu doveru k muzovi. To uz je aky vztah a ake prezivanie. Si si ista,ze toto je muz,s ktorym chces travit cas? Neoberas sa o zivot s niekym lepsim a vhodnejsim? Preco si vlastne s nim?
@lonely66 ved ani nespominam, ze nie je ochotna sa podielat. Nieco si nespravne citala. Polovica nakladov v byte je cca 120e. Pride ti ok nic do bytu pri tejto sume nekupit?
Kúpiť vlastnú nehnuteľnosť je najlepšia možnosť, ale na to musí mať financie a plat.
@marca12 bolo to už niekoľko sklamaní... samozrejme že je to výhodnejšie keď jeho rodina má byt... len oni ho kúpili už keď sme spolu chodili partner mi o ničom nepovedal že sa ide kupovať iba potom mi oznámil že sa to kúpilo a že je to pre nás... trochu ma zarazilo no že sme neprebrali ani mesto polohu, výzor toho bytu... toto že to neriešil so mnou...z materiálneho hľadiska je to veľmi rozumné...zo vztahoveho to vnímam trochu ako podraz lebo toto majú riešiť dvaja spolu alebo aspoň keď idú kupovať rodičia pre nás tak to mali riešiť s nami oboma...to je to čo.ma trápi no
@kamiska098 kúpiť za svoje nechceš nič, a tebe používať cudzie a bývať v cudzom nie je blbé?!
Keby bola otázka opačne 99,99% báb by začalo nadávať na chlapa že má zariadenie kúpiť on.
@marca12 bojím sa že sa má nezastane v buducnu... niekoľkokrát sa už opil pred mojimi blízkymi a sklamal.ma tymto
@martul ešte raz....nikde som nenapísala že sa na ničom nechcem podieľať... len som.sa zamýšľala nad podstatou toho celého...práve naopak...píšem že chcem.plstit nájom a energie polovica... Len s tým zariadením som dumala čo a ako
@martul celý rok si na to šetrím a odkladám.len sommdumala nad tým či to nemôže byť v budúcnosti použité proti mne
Dievca zlate, vykasli sa na cely tento vztah. Ak mas len minimalnu pochybnost o čomkoľvek, tak to nikdy dobre nebude. Ver svojej intuicii. Pusti toho chlapa kade lahsie, pre svoje dobro🙏
@janinka007 nechcem aby to vyznelo že kslkulujem... len mám pochybnosti mám pocit že priateľ je ešte trochu dieťa ktoré sa skôr na názor rodičov ako môj.... tiež si rád vypije a už ma týmto sklamal párkrát... tiež mám pocit že sme v poslednej dobe skôr kamaráti... ja mám samozrejme tiež svoje chyby... ja som taká že proste stále chcem na vzťahu pracovať s dúfam že si budeme časom bližší mám však naozaj pocit že sme len kamaráti... všetky aktivity počas nášho vzťahu myslím spoločne som.planovala ja... priateľ je skôr pasívnejsi... nie som presvedčená že je ten pravý... neviem či si čítala komentáre vyššie tam som písala aj ako to bolo s tým bytom no... keďže je tomprve bývanie teda má byť tak neviem čo to obnáša preto som.chcela zistiť názor že či je rozumné takto investovať do cudzieho... je pravda že to není až tak veľa a keď budem mať faktúry je to ok...len to som chcela vedieť v podstate...platenie nájmu a energií na polovicu je samozrejmosť...niektoré ženy tu má úplne zle pochopili očividne
@kamiska098 ty sa žena rýchlo spamätaj. Nikam sa neponahlaj a už vôbec nie,do spoločného bývania. Podľa toho,čo píšeš to aj tak dobre nedopadne.
Tak s ním bývať nechoď. Na čo strácaš čas, keď sama píšeš, že vieš, že to nie je ten pravý... aby si v tom nechcenom byť ešte neotehotnela...
@kamiska098 no a teraz si precitaj vsetko, co si napísala. Stale si myslis, ze je to chlap pre teba? Spamataj sa prosim ta🤦♀️ Kludne mi napis sukromne a mozno ta nasmerujem🤷♀️
@kamiska098 prečo neukončis ten nezmyselný vzťah?
@marca12 95 percent spolužitia na divoko je o zadných vrátkach, o kalkulácií dopredu. To nie je jej muž. Okrem toho napr v manželstve ľudia o veciach vždy rozhodujú dopredu. Neexistuje, že jeden z partnerov niečo zaveli
Nedôveruješ mu a idete spolu bývať. Kde nie je dôvera nie je láska. V partnerstve si musia dvaja veriť bez dôvery človek nemám vyznám vzťah. Podľa mňa by ste to mali skončiť otázka času kedy. TY pôjdeš bývať do bytu jeho rodičov a prídu budú mať kľúče a bude TI jeho mama robiť poriadky v domácnosti podľa seba. ja neverím ak to bude na ich meno že nebudu mať kľúče.
@kamiska098 prečo by mal s tebou niečo riešiť lokalitu a tak ak ON byt nekupoval. Kupovali ho jeho rodičia ich peniaze ich rozhodnutie.
A na dôvažok začínajúci alkoholik. Tak to všetko začína utekala by som čo by mi nohy stačili. S opilcom mať deti rodinu. To nedokážem pochopiť. Skonči tento nie vzťah bez dôvery a lásky. A navyše s opilcom.
@kamiska098 nie nekupovala by som.
@kamiska098 ked som citala, tak som presne vedela, ze uz si sem to iste pisala!
O co ti ide? Mame ti yo zariadit my ked toho degesa nebechas?
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/priatel-a-byvanie-2/?page=6&scrollto
@kamiska098 Budeš platiť nejaký nájom, alebo tam budeš bývať "len tak" a budeš platiť len energie na polku? Od toho by dosť záviselo moje rozhodovanie. Evtl. nábytok nech kúpi on a ty kúp všetko, čo si vieš vziať so sebou 😉. Tv, práčku, sušičku, hifi vežu, spotrebiče, vybavenie do kuchyne, sušiak na prádlo, štipce,... 😁.
Ja by som kupila zaklad, velke veci, ktory nwvyhnutne potrebujete-postel, gauc, stolicky, stolik…z druhej ruky, nestoji to v dnesnej dobe vela, a nebude ta mrziet, ak o tie financie casom prides, pretoze ich v mojej logike “vybyvas”. Ostatne mensie veci uz nie su take polozky. Ak s tym priatel nesuhlasi, nech si vyberie a zaplati tie veci on, byt bude raz jeho
@kitycat tato stara diskusia vsetko meni. Uz pred 1,5 rokom bola autorka nespokojna s partnerom a byvanim. Do partnerovho bytu nechce ist, vlastny za 1,5 roka neporiesila. S partnerom dlhodobo nespokojna, napriek tomu nic neriesi. Na jednej strane by jej spolocne byvanie viac otvorilo oci, na druhej strane skor hrozi tehotenstvo. Keby bol stabilny a spolahlivy partner, tak by nemala kalkulovat, ci nieco kupi do bytu. Ked niekoho naozaj milujes a chces s bim byt, tak nekalkulujes a nenechas vsetko zaplatit partnera....
Autorka-nikam sa nestahuj a ries si svoj zivot.
Inak..mne sa paci, ako sa mnohe zeny chcu zviest na partnerovi-partner kupi byt, ma ho sam aj zariadir, potom zivi zenu 10 rokov na materskej. Pri rozvode zena chce polovicu vsetkeho, aj ked nedala 5 eur. Argument je, ze nemohla pracovat a prispievat, kedza sa starala o deti.
19.33.
Este sa poohliadni inde. Po chlapovi. 👞🥾

Hlavne by som sa ešte pred sťahovaním a nakupovaním čohokolvek dohodla na tom ako budete mať podelené financovanie - všetkého, nie len bývania.