icon

Starostlivosť o dom

14. jún 2023

Ahojte, zaujíma ma, ako to vy, čo máte dom stíhate. Máme 24 árov a keďže muž má voľno jeden deň cez víkend a v robote je skoro stále (7hodín a potom 14 hodín jeden deň v týždni a cez víkend) ja taktiež pracujem od 9 do 16-17 a ešte som aj tehotná. Už viac krát sme si zavolali niekoho komu sme zaplatili lebo to nestíhame, veľmi veľa mojich zákazníčiek vraví, že to nestíha a tiež si volá pomoc. Kľudne sa tu vyrozprávajte a povedzte ako to stíhate. My sme dom zdedili ale už rozmýšľame o byte. Už si prídem, že sme lenivý alebo ja neviem keďže moja mama príde domov a ide robiť. Ale ona príde domov z roboty o 14h ale zas začína skôr, ale ten oddych pár hodín má a zvykne si aj pospať. Niekedy od nej počúvam ako by sme mohli toto a toto (ľúbi riešiť veci aj mimo svojej domácnosti 😅)

Strana
z4
adam199702
Autor odpoveď zmazal
adam199702
16. jún 2023

Moj nazor je taky, že v buducnosti moze nastat chvila, ze budes so slzami v ociach lutovat, ze ste vymenili dom s takym pozemkom za byt.. Ako písem moze, nie ze nutne nastane.. Ako pisu, skuste tu zahradu vyuzit vo vas prospech.. Ak je to kvazy len hola luka, tak proste nechat zarast travou, potom pokosit, uskladnit seno a predavat.. Pripadne preorat, hodit zemiaky a znovu predavat.. Zase tolko roboty s tym nie.. Ano o dom sa treba starat, zaberie to vela casu, ja mam tiez starsi RD s 1000 m2, kde je proste stale co opravovat, obnovovat.. Stoji ma to vela z volneho casu, ale neobetujem tomu zase moj zivot.. To neznamena, ze musis teraz kazdy den, kazde volno travit von okolo domu.. Ta robota ti neutecie, tiez robim vonku len vtedy ked sa mi chce a ked mam na to chut.. A taketo hekticke je to len polroka.. Pride jesen.. a to uz len pripravis zahradu na zimu a mas polroka zase pokoj a zijes kvazy bytovym stylom zivota.. Navyse coskoro budete mat dieta, tam je to na dome ovela lepsie ako v byte..a ked dieta/deti vyrastu, vtedy ocenite dom a aj tych 2400 metrov.. Tam sa vedia tak vyhrat, ze nejaky byt sa na to ani len nechyti... Myslim si, ze vela bytovych by praveze velmi rado menilo s vami.. Vy mate este stastie ze vam taky dom s obrovskym pozemkom padol do vienka zdrama dedenim.. Niekto by na to bral hypo 300 tisic, takze velmi si premyslite ci sa toho vzdate

lenkaminka
16. jún 2023

A nerozmýšľali ste nad tým žeby ste iba časť záhrady udržiavali pravidelne. Nejaké 4 are a zvysok si nechali raz za čas vykosit. Teraz možno nestíhate ale raz v budúcnosti možno ano. Pripadne prenajmite polovicu záhrady ak je aj iná prístupová cesta ako záhradku niekomu kto bude rad za kúsok zeme na sadenie

adrianajozko
16. jún 2023

V pohode stiham sama okolo domu aj domacnost. Ale chcem aby sme ako rodina vsetko robili spolu tak si pockam ked pride manzel z prace a spolu pokosime,upraceme dvor asi kazde 3 dni ,polievam kazdy den kvety,travu,bylinky. Netreba si toho vela brat na starost. Staci pozemok 6 á a zopar kvetov a kusok travy 100 az 200m2 uplne staci. Jeden kocur,jedno dieta, zo 2 auta aj tie treba umyvat. A hlavne po dazdi zaluzia a velke okna,zamkovu dlazbu a ihrisko,posedenie. Vsetko treba udrziavat a cistit. 3x bicykle a hracky po vonku,virivku alebo bazen,trampolinu. Treba si hned na zaciatku urcit nie ze co stihneme vsetci ale co stihnem sama, pretoze potom tu pracu mozem rozdelit aj na manzela.

sticker
natalka13
16. jún 2023

Psy v byte budu tiez robit neporiadok a volny cas budes venovat im vencenim.
Ved si to ohradte a nechodte tam.
Pokoste 3x do roka.
S dietatom mat dom je obrovska vyhoda.

mamickatt
16. jún 2023

@adam199702 veľmi múdro si to napísal, úplne s tebou súhlasím.

isis234
17. jún 2023

Záhradu môžete dať do prenájmu. Mali sme v záhrade ovocné stromy, Zeleninu. Výhodou je, že si čerstvú zeleninu vykopeš, ovocie odtrhneš. Chodila som domov pred 18 hodinou. Prezliekla a šla do záhrady na 2 hodiny ( mali sme 22 árovú záhradu). Posadili i kukuricu, fazulu, uharky, paradajky. Papriku, dyne, baklažány- tie rastú samé. Nemusíš sa o to starať. Lepšie je mať dom a záhradu ako bývať v byte. Máte svoje súkromie. Ak je mama skôr doma ako vy, nech vám pomôže. Uvítaš, že ti deti budú behať po dvore i v záhrade, Na čerstvom vzduchu. Na sídlisku musíš byť pri nich

1mimka18
17. jún 2023

Trošku nechápem máte 24ar. Ale píšete že tam nieje nič len tráva, tak nechápem čo nestíhate? Píšete kosenie trvá dlho. Však nekosi sa každý deň. Môžte si inak kúpiť aj malý traktor na kosenie.

1mimka18
17. jún 2023

A určite by som nepredavala deti vyrastú možno si tam raz oni dom postavia napríklad a meniť dom za byt len preto že nestíhate kosiť je hovadina riadna.

Strana
z4