Ste spokojné s tým, ako máte upratané?
Ahojte zeny, prosim vas, som jedina, ktora nie je nikdy spokojna so stavom nasho bytu? Dve male deti a v kuse bordel, ja uz neviem, ci sa dozijem niekedy toho stavu, ze ano, som spokojna, moze aj anglicky kral prist na navstevu a nebudem sa hanbit 😀 chapete ako to myslim.
Upracem napr kupelnu, je krasna cista vonava leskla, ale len kym sa deti nejdu kupat, manzel holit a pod. Cize ani 1 den. Potom vyriadim obyvacko-kuchynu, oki, som spokojna, ale len kym sa nedovalia deti s hrackami, pripadne nejakym keksikom alebo kym nezacnem varit. Takze to vydrzi tak max hodinku 😀 detske izby ani nevravim, tam to je samostatna kapitola.
A ja kazdy den zijem s pocitom ze tam ti toto este treba, hento nemas dorobene, tam to treba kopu pradla odlozit z postele a staale, proste nie je dna, aby bolo vsetko odlozene na svojom mieste a moja dusa spokojna 😀
Ak to niekto zvlada pri detoch, tak ma to naucte prosim, dakujem 😀
👋Hlásim sa do klubu matiek malých detí, ktoré stále upratujú a napriek tomu majú stále bordel (vždy minimálne v jednej miestnosti) a sú z toho často nanervy. Tiež sa zamýšľam nad tým, kedy to skončí a či to tak majú aj iní. Ale vidím, že áno, majú 🙂. Dôležitejšie ako udržiavať všade poriadok, je udržiavať si psychické zdravie 🙃
@minka201 ved toto, len mne sa volako nedari najst paychicku pohoduu v tom neustalom neporiadku 😀
V nasom byte sa zije nie je prezencny na vystavu takze podla toho aj vyzefa.v kuchyni sa vari v obyvacke travime vacsinu dna.kupelna je na umyvanie a detske izby na hranie.. presne pofla toho na aku ta miestnost sluzi je tam zodpovedajuci neporiadok ktory mozes upratovat donekonecna a aj tak tam jednoducho bude.darmi vylestim kupelnu po prvej sprche su tam kvapky a uteraky uz prehodene inak darmo povylizujem obyvacku ked si tam sadneme poobede s detmi uz idu pohare na stol ten dojde s keksom ta s nanukom.. hracky ked roztriedim vydrzia tak presne doprveho hrania lebo vsetko vyberu a poupratuju podla seba len aby to popchali rychlo a ja som im nenadavala.pradlove kose ked mam konecne prazdne to si asi raz odfotim lebo po 10 minutach su tam bud pinozky tricko alebo uterak.v kuchyni na stole uz nejaka omrvinka nozik v dreze kvapky vody okolo umyvadla.. ale ja som rada aj za ten bordel ze sme tu spolu ako rodina ze spolu pozerame telku hrame karty ze ze sa deti hraju ze im.chuti jest ze sa muz denne sprchuje a holi.nechcela by som mat sterilny byt a prazdno v nom..
Ja tiež vkuse upratujem a nikdy to dlho nevydrží, ale snažím sa udržovať poriadok 🙂 mňa teší to, že vždy keď prídem k mojej švagrinej mám pocit, že doma mám neuveriteľný poriadok 😀
ze hodinu upratane 🙂 to mam len, ked som sama, inak do 5 min bordel vsade. Na materskej som to vzdala. Upratovala som ako blazon a vysledok nikde. Takze uz nie som otrok domacnosti, radsej som s detmi vonku. Priebezne s muzom upratujeme, co treba, no aj tak proste vidiet, ze sa v tom byte byva. Okna umyva iba muz, sice pochlapsky, no nezblaznim sa z toho, clovek ma ine priority. Vyrastla som v rodine, kde maju takmer vsetci nabeh na ocd 😂, takze som si povedla dost, nebudem aj vo svojom otrokarcit a 100 oblizovat z nabytku prach, ktory tam ani nie je 🙂
obcas som spokojna a obcas nie, ale nie je to moja priorita, nezvyknem na to mysliet alebo sa tym nejako trapit.
Urobim ti fotky nasho domu pre lepsi pocit? 😀 Na stoliku v obyvacke mam pohar, ovladac, ponozku(aspon dufam, ze cistu), sprej do nosa, flasu a vodou, vytahovacie servitky. Vo vaze na kvety mame 5 balonov. Ja by som tak chcela mat cisto a poriadok😭 ale 3 deti nedovolia.
U nas to iste. Ja som spokojna so stavim nasho bytu len ked vsetci niekam vypadnu a som sama doma. To si vsetko krasne upracem a uzivam si to. Lenze to sa stava velmi velmi zriedka, toto leto bude takych par dni, lebo deti idu na prazdniny a muz na sluzobku. Nenormalne sa na to tesim 🤦🏼🤪😂
Ja upratujem celý deň 😁 a nikdy nie je u nás dokonale upratané😁Ale už som sa stým zmierila.Máme 4 deti a z toho skoro 3 r.dvojičky a veľa, strašne veľa hračiek,oblečenie no proste všade je niečo.Kúpeľnu upracem a o pol hodiny aj tak to vyzerá ako pred upratovaním.Skriňe skladám skoro denne aj keď už staršia dcéra uprace svoje aj syn ale keď to otvorím tak musím to trošku aj tak poopravovať.😁Ale našťastie koncom roka sa sťahujeme do väčšieho a tam už neberieme ani polovicu veci čo máme.Budem sa snažiť mať čo menej haraburd.A tým pádom menej veci na upratanie.
Ale tak upratovanie je nekonecna praca, proste stale dokola. Ani nikdy nic nebude dorobene, lebo vsak zijete v tom dome. Ja som sa z toho tiez rucala ale ked som si naozaj uvedomila, ze to je cela podstata upratovania, ze to nikdy neskonci a ides stale dokola, tak ma to tak uz neserie.
My máme dom na žitie a nie na upratovanie. Ani v päte nemám,aby som denno denne upratovala a hysacila nad každou smietkou či hračkou. Podlahy vysajem/umyjem, keď treba, povrchové plochy poutieram, kúpeľňu robí muz, teraz máme krížom cez obývačku autodrahu, na gauči rozmetané deky a na stole lego a co má byť? Môže prísť hocikto. Prekročim autodrahu, odsuniem na bok lego a dáme si kávu. Nie som otrok domácnosť a netrpim obsedantnou poruchou, aby som preupratovala zivot
Tak toto akoby si o mne písala. Mám to úplne rovnako. A ja si na bordel tiež neviem zvyknúť, necítím sa v ňom dobre, viem že čím viac bordelu sa nakopi, tým dlhšie budem upratovat, a trochu sa vždy bojím aj prepadovky od rodiny, to by som sa napočúvala aspoňov - veď si mohla aspoň vysat a zmyt, veď si mohla aspoň okná umyt, aspoň prach utret, aspoň trávu vytrhat... skrátka to, čo zrovna neni v poriadku. Takže upratujem furt, a stále je čo.
Mne kolegyňa povedala: "upraceš, keď bude (syn) na vysokej", tak si to často opakujem so škripajucimi zubami. Zatiaľ je druhak na ZŠ🙂
Úplne zdieľam tvoje pocity. Poriadok je nekonečný proces.
U nás bordel je iba v detských izbách, inak si udržujeme poriadok
Nie...ale dokazem s tym zit, obcas ma to trapi, ale potom si poviem, nech, hlavne, ze sme zdravi 😆
Tak toto akoby si o mne písala. Mám to úplne rovnako. A ja si na bordel tiež neviem zvyknúť, necítím sa v ňom dobre, viem že čím viac bordelu sa nakopi, tým dlhšie budem upratovat, a trochu sa vždy bojím aj prepadovky od rodiny, to by som sa napočúvala aspoňov - veď si mohla aspoň vysat a zmyt, veď si mohla aspoň okná umyt, aspoň prach utret, aspoň trávu vytrhat... skrátka to, čo zrovna neni v poriadku. Takže upratujem furt, a stále je čo.
@miriamzba takze vlastne ta vychovali k tomu mat stres z neporiadku. To nie je vobec dobre a zbytocne ti to kazi zivot. Mne kebyze niekto nieco take povie, tak mu poviem, ze super ze mi prisiel pomoct a kyble s handrami su tam a tam..
Ja tiež vkuse upratujem a nikdy to dlho nevydrží, ale snažím sa udržovať poriadok 🙂 mňa teší to, že vždy keď prídem k mojej švagrinej mám pocit, že doma mám neuveriteľný poriadok 😀
@michaela412 Aj u mojej švagrinej vyzerá hrôzne. Tam by som nevedela žiť. Utrie si prach možno raz do mesiaca :D
To popri malych detoch nebudes zvladat. Treba sa s tym zmierit. Ja si vravim, ze vyglančene budem mat ako stara babka. Ale nechcem byt stara babka. Radsej mlada mama a bordel v byte, stastne dite. Su dve skupiny ludi, extremisti na poriadok, total bordelari. A potom 50 odtienov sedej medzi tym. Kazdy nech si robi podla seba
@michaela412 Aj u mojej švagrinej vyzerá hrôzne. Tam by som nevedela žiť. Utrie si prach možno raz do mesiaca :D
@sisska96 ja netuším ako často riadia, ale ja keď tam prídem vidím pavučinu a pod stolom milión omrviniek, veci neodložené, ale len tak niekde položené. Na mňa strašný chaos tam je 🙈 jedna vec čo som si všimla špinavú od začiatku ako sa do domu nasťahovali (pred 7 rokmi) je stále taká špinavá 🙂 nikomu to nevravím, len vždy si to všimnem keď tam prídem 😀
Ja som vzdy spokojna. Patrim k tej skupine zien co rychlo upracu a idu radsej von akoby som mala robit vsetko detailne a stravit s tym pol zivota. Takze vobec nemam pocit ze sa mi niekde nieco kopi alebo podobne 😀
@sisska96 ja netuším ako často riadia, ale ja keď tam prídem vidím pavučinu a pod stolom milión omrviniek, veci neodložené, ale len tak niekde položené. Na mňa strašný chaos tam je 🙈 jedna vec čo som si všimla špinavú od začiatku ako sa do domu nasťahovali (pred 7 rokmi) je stále taká špinavá 🙂 nikomu to nevravím, len vždy si to všimnem keď tam prídem 😀
@michaela412 budú mať silnú imunitu 😂 minule som vravela že pre polrokom som umyla okná už sú špinavé. A ona ze fuh ona už neumyla minimálne 2 roky ale možno aj 3 😂
Vzorny poriadok je len ked nie sme doma, ale to zas vsade nasada prach, takze zs neupratane. Inac sa snazim ako vychdza cas a sily. Vela spravi mat minimum veci, naucit sa vsetko po pouziti odkladat na svoje miesto. No a hracky, odrobinky... To bude stale, ked deti odrastu, tak si bud bordelice udrziavat vo svojich izbach, nebudu ho roznasat vsade, dovtedy sa treba ozbroit trpezlivostou. No a este k panovi co sa holi: Nech sa nauci za sebou upratat, nielen kupelnu, uz je velky, nie je digitalny, rucicky mu narastli, tak nech ich pouziva. A samozrejme, kedze nie je digitalny, moze ich prilozit k robote a upratovat, neocakavat, ze "Sa To spravi" lebo Sa To ma len obmedzene kapacity.
@viestta jemine toto si perfektne napísala, že staršie deti si už udržiavajú bordel vo svojich izbách 😂 toto je veľká pravda, tam sa zavrú a dovi, tam jedia, pijú,.zhromažďujú špinavé oblečenie a keby bolo na nich, kúpeľňu by ani nepoužívali 😂 všade inde poriadok 👍👍👍👍
Ja snivam o tom, ze muz pojde s detmi niekam aspon na 2tyzdne. Ja vsetko vydrhnem a budem behat bosa v bielych ponozkach po dome. Niekto sniva o sperkoch, novom obleceni a ja o cistej podlahe a domacnosti. S detmi je to boj, upraces, umyjes a za chvilu mozes zas.
My sme mali poriadok, keď som mala tak 12, vzdy keď sme prišli zo skoly, tak sa upratovalo, vysavalo, umývali podlahy niekolkrat do týždňa. Tiež verim, že keď budú deti v takomto veku, tak nabehneme na tento režim. Teraz sa to udržať nedá. Vzdy keď prídem k rodičom, tak len vzdycham, že aký tam majú poriadok, oni vravia, že vôbec, ale mohla by si tam realne zo zeme jest.
My sme mali poriadok, keď som mala tak 12, vzdy keď sme prišli zo skoly, tak sa upratovalo, vysavalo, umývali podlahy niekolkrat do týždňa. Tiež verim, že keď budú deti v takomto veku, tak nabehneme na tento režim. Teraz sa to udržať nedá. Vzdy keď prídem k rodičom, tak len vzdycham, že aký tam majú poriadok, oni vravia, že vôbec, ale mohla by si tam realne zo zeme jest.
@tramtada31 kto robil neporiadok cez den ked ste boli v škole, rodičia v robote?
@tramtada31 a o 20 rokov tu budu tvoje deti pisat, aku maju traumu z detstva, lebo vzdy ked prisli domov zo skoly nerobili nic ine len lestili podlahy. Tak ako tu dnes pisu starsie rocniky, ako nenavideli sobotne rana, ked museli zo sekretarov v obyvacke vytahovat vsetky haraburdy, utierat na nich prach a cesat vlasy na konercoch tak aby boli pravidelne usporiadane.
Ja neviem, ale pre mna je zivot o niecom inom nez o tuzbe mat vylestene podlahy z ktorych by sa dalo jest.
@viestta jemine toto si perfektne napísala, že staršie deti si už udržiavajú bordel vo svojich izbách 😂 toto je veľká pravda, tam sa zavrú a dovi, tam jedia, pijú,.zhromažďujú špinavé oblečenie a keby bolo na nich, kúpeľňu by ani nepoužívali 😂 všade inde poriadok 👍👍👍👍
@lllaila ja si pamatam moje pubertalne casy, ked mama na chodbe zavelila A upratat! Do 15 minut kos na pradlo pretekal vrchom, smetnik podobne, zrazu aj v dreze bola kopa "strateneho" riadu a nasli sme aj take veci, co nam mesiac chybali...
@lllaila ja si pamatam moje pubertalne casy, ked mama na chodbe zavelila A upratat! Do 15 minut kos na pradlo pretekal vrchom, smetnik podobne, zrazu aj v dreze bola kopa "strateneho" riadu a nasli sme aj take veci, co nam mesiac chybali...
@viestta anoooo 😀 a tieto bordelové situácie v rodine sú rovnako kúzelné ako čerstvo uprataný.byt 👌 proste život doma s rodinou, to je naviac 💙
@tramtada31 a o 20 rokov tu budu tvoje deti pisat, aku maju traumu z detstva, lebo vzdy ked prisli domov zo skoly nerobili nic ine len lestili podlahy. Tak ako tu dnes pisu starsie rocniky, ako nenavideli sobotne rana, ked museli zo sekretarov v obyvacke vytahovat vsetky haraburdy, utierat na nich prach a cesat vlasy na konercoch tak aby boli pravidelne usporiadane.
Ja neviem, ale pre mna je zivot o niecom inom nez o tuzbe mat vylestene podlahy z ktorych by sa dalo jest.
@sisska96 no asi rano sa spravil bordel, keď sme sa chystali do skoly😀
@hankab možno budú pisat o traumach, ale vieš čo, vyrastali sme v čistote, čo by som teraz dala za to, aby sme mali doma poriadok, a to mám muza, čo priloží ruku k dielu, ale proste sa to pri detoch nedá udržať. Každý mesiac manzel cisti savom steny, čo sú furt zababrane, lebo deti nevedia ist po chodbe, aby sa nechytali steny, furt sa po zemi niečo vala, tiež mi to lezie na nervy…

@simsalabim Minule to jedna influencerka riešila tiez a nazvala to že “je unavena z toho, že nikdy nie ne HOTOVO! “ a úplne presne sa s tým stotožňujem. Pred detmi som mávala úžasný poriadok, vo všetkých suflikoch, taký balzam pre dušu vieš. Teraz som rada keď stihnem pri dvoch malých deťoch len bazálny poriadok spraviť, aj to sa človek nadrie ako kon, a výsledky večer nikde. Neviditeľná robota bohužiaľ pri deťoch… A o takom poriadku úplne ze vsade, aj v suflikoch, naozaj snívam.
@kristinka92 presneee to je ono, nikdy nie je hotovo, stale nieco treba a to ma unavuje a ubija vnutorne