Sušenie prádla v tomto období
Chcem sa spýtať kde sušíte prádlo v tomto období. Cez leto vyvesim von na šnúre a do dvoch hodín mám suché a už aj uložené v skriny. Ako to riešite vy?
@marsmykkok tak hlavne ponozky a sp.pradlo nesusim v suske...
Teraz aj v lete v susicke, lebo mame vlhky dom a cez leto pre pel, kedze sme alergici.
@simca06022011 a tá veľká vata vo farbe oblečenia je čo? Určite nielen prach ako píšu mnohe lebo by nebol vo farbe oblečenia vždy, ale vlákna, ktoré ti vytaha sušička a každým susenim stenčí prádlo. Prečo nedavas nohavičky a ponožky? Bavlnené podľa štítkov môžu. Ale mne to za polrok úplne zničilo sadu bavlnených tchibo nohavičiek čo inokedy mi vydrží aj 5 rokov Rovnako bavlnene legíny napríklad, guma v čudu a nefunkčná po pár praniach. Nemám čudné veci , len jednoducho mám triezvy pohľad a nevynasam sušičku do nebies kvôli pohodliu keď ničí prádlo.
To prádlo a ponožky boli pre
@luxus10
@marsmykkok zaujimave, mne susicka pradlo nenici a to susim uz 3 roky... Dokonca ani pepco leginy mi nenici, jedine sa zmensili za tie roky intenzivneho prania... A aj to pripisujem skor tomu praniu ako susicke... Ked som porovnala nove detske body vyprane vysusickovane s vypratymi a novymi, tak najvacsi rozdiel bol nove vyprate... Ale teda nohavicky mi to neznicilo ziadne a ani detske a to mladsia dala nohavickam zabrat riadne, boli prane aj denne... Akurat mi trochu vadi, ze to postelne je pokrcene, ale tak ci tak je to vec, ktoru som stale zehlila...
Ja davam po vyprani este raz odstredit s cistym suchym uterakom, cca 15min. Potom vyyhadzem na susic a za pol dna mam suche.
Prádlo suším na sušiaku. V lete alebo keď je pekne ho dávam na lodžiu, keď je zima a sychravo tak dnu. Dnes som okolo 9:00 zavesila veci na plný sušiak do izby a o tomto čase mám už všetko (na pár výnimiek) suché, hoci celý deň pršalo. Sušičku by som nechcela ani keby mi ju niekto zadarmo dával.
@deginko @guiseppinka @glorikarebeka @stannkal @doriiis @minenkas @mimikarol @20erika07
nezmensuje vam susicka pradlo? To je moj jediny dovod, preco sa branim susicke, inak by som ju uz davno mala kupenu.. Vyhlasila som doma, ze si kupim susicku, ked mi niekto povie aku presne ma a ako v nej susi, aby nezmensovala oblecenie.
Ktore teda mate / odporucate? Dakujem
@miskamilka ...nie,nezmensuje.Ja mám Philco PD 7 Chiva
@ahhola presneee. Jeho navrh je ta kupelna, ale potom rano (mam cas vypocitany na minuty presne), ked su tam 2 susiaky, tak tam tancujem a presuvam vsetko (mame v kupelni aj komody s bieliznou), nech sa dostanem kam potrebujem... A nehovoriac o tom, ze posledne 2 prania mi stuchli (okrem toho, co som zberala vcera aj to, co som pozerala dnes...). Takze cele zle. A v lete je jeho odpoved vonku, ale vonku mi to furt pada (vietor prevracia susiak) alebo to zmokne...
@miskamilka no, praveze ja by som aj na niektorych nohaviciach uvitala, keby ich zmensila, lebo som kus schudla a su mi na pase velke... Ale periny mi to nezmensuje, uteraky nejako nebadam, nohavice, konkr. pyzamove z tesca sa skratili (ale to pripisujem skor pracke, lebo bavlna ma urcitu zrazanlivost) a na trickach a bluzkach to tiez nebadam vobec... Muz si nakupil teraz svetre (c&A, new yorker), tie sa kus zrazili. Ale inak susim vsetko (mimo sofstshell veci). Tam som odpalila jednu bundu... A mam bosch, ale ta sa na svk nepredava
@miskamilka no tak ja susim naozaj vsetko aj co sa nema, okrem tenisiek. Ja nie som typ, co pravidelne meni satnik, takze nosim vela veci roky, postavu mam rovnaku a aj tie veci po suseni😁 susim v 99%tach na program mix , postelne programom na to urcenym. Bavlnu program nedavam vobec, tam sa to prave zvykne zrazit. Zazila som to na takom priklade - moja dcera a sestrina dcera dostali rovnake bavlnene pyzamka ,sestra oprala na 40tke a dala susit na bavlnu, zbehlo sa - o cislo. Ja svetle periem na 60tke a dala som susit na mix, velkost ostala rovnaká . Na bavlnu by som dala susit jedine po predchadzajucom vyzrážaní, cize je možné ze to pradlo by sa zbehlo este pred susenim.
A nemyslim, ze je to znackou, iba správnym susenim
@20erika07 a aku mas susicku? Znie to optimisticky 🙂
prepana to som posledny neandrtalec co susi na radiatoroch? mam aj susicku, aj dvor ale co sa budem ondit ked mame tolko radiatorov, ze to mam suche ako nic
@miskamilka absolútne nezmensuje a susim v nej cez 3roky komplet všetko vrátane spodného prádla, ponožiek okrem športových veci.Mam značku elektrolux
@miskamilka takuto https://susicky.heureka.sk/electrolux-ew8h458bc...
dokonca rovnaku aku ma sestra, a vidis rozdiel je len v nespravnom suseni 😁
@miskamilka občas ak dám na bavlnu a vysokú teplotu ale to fakt iba minimum,ja zbožňujem sušičku
@deginko bože baby poraďte aj mám Electrolux ale proste veci sú buď zrazene alebo poničene z uteráka mi to vytiahlo úplne všetky šnúry a zničil sa uterák to isté s vecmi na oblečenie ..plus sú veľmi pokrčené a treba to ešte žehliť ..a akože toto nie a to som sa tešila že konečne sušička bude to super a vôbec ju nepoužívam a znova sušiak
@miskamilka mám LG dávam jediný program zmiešané pradlo...nič mi nezmenšilo
@barbora19911 ešte horúce vybrať a poskladať,dávať pozor aby keď zatvaras dvierka boli veci poriadne dňu aby si nepricvikla do vierok kúsok uteráka alebo tričká
Suším v sušičke celoročne, aj keď je vonku 40'C a na lodziu nám pečie. Na sušiak dávam iba manželove košele, veci na bicykel, plavky a tričká a gumenou potlačou alebo pískacie šaty.
Ja neznášam veci čo sa nesusili v sušičke a sú tvrdé. Prádlo zo sušičky je mäkké, krásne vonia a príjemne sa nosí. Žiadne zničené veci, kto tak tvrdí tak nesprávne ju používa.
Ja suším na balkóne a keď je už také polosuché dám na radiátor dosušiť.. Je to o držku keď mam kopec prádla ale tak čo už..nech je už leto😂😂
Vyvesim von na kryté miesto aspon na par hodin nech trochu prefúka a potom postupne nosim dnu na mensí susiak na chodbe pri radiator. Je to o nervy.... ale susicka je zatial v nedohladne.
Leto vonku a teraz už sušicka.
Ja som práve kúpila sušičku. Už som toho mala plné zuby ako pri vlhkom počasí sme sa všetci doma doslova lepili o podlahu čo všade bola vlhkosť.
Susim na vesiaku, niektore veci hned uschnu
Zapnem radiátor a tie co sa dlho susia tak dam naň aby to netrvalo toľko
@miskamilka ja mám Beko. Zmenšuje mi niektoré ponožky čo som si všimla. Ale to len tak postupne a rukavice. Ine nič
V obývačke na sušiaky...my nemáme ani sušičku ani balkón tak len takto...mne to skoro vyschne hlavne v lete lebo máme suchý byt

@marsmykkok no tak to mas potom zvlastne veci, lebo to co opisujes sa mi vobec nedeje. ANo veci sa mi rozpadli, po ROKOCH susenia v susicke, nie par razoch :D