Sušička - za a proti
Ahojte, muž ma prekvapil a doniesol domov sušičku. Čítala som, že by sa nemalo prat pradlo s avivazou keď pôjde následne do susicky. Dávate potom nejakú náhradu priamo do susicky alebo ako? Ja milujem vôňu pradla a som veľmi zvyknutá na našu avivaz je to taká naša vôňa takže mám chut sušičku naložiť do auta a odniest odkiaľ prišla 😅
Vopred ďakujem za každú radu😉
@michaela789 no a potom je este situacia, ked niekto byva na druhom/tretom/vyssom poschodi a pod sebou ma fajciarov - na balkone nevysusi nikdy a nic 😁
u nas susicka ide celorocne, a uz si to bez nej neviem predstavit
@kkovacovak nezmensi sa nic, susim vsetko a este sa mi nic nezmensilo.. ale nepresusam veci, nezapinam to na trojhodinove susenie uplne do sucha a pod
@monikusa normalne sa da susit v susicke takmer vsetko, vsak susicka nema len jeden program 🙂 susim na vhodnom programe - jemne veci na programe jemne, svetre - program vlna, sportove funkcne manzelove tricka - program sportove, jedine co nesusim v susicke, su fakt jemnulinke bluzocky, ale take mam len dve…
a nesusim nikdy na ten najsilnejsi mod ze uplne do sucha (ikona slniecko), susim “do skrine”, ponatahujem, a je to v pohode, este sa mi nic nezrazilo
@zuzuliennka1 nám nonstop prasia nad nami takze ja na balkón tiež nedavam absolútne nic. A neviem prečo ale mne to pradlo potom ani tak nevoni je take zvetrané😅
@zuzuliennka1 a take nie úplne suché dávate do skrine? Nezatuhne potom to pradlo?
@simca06022011 avivaz nic nezalepi, akurat predlzuje cas susenia a zanasaju sa filtre, tie, ktore aj tak treba pravidelne cistit, len s avivazou sa zanasaju castejsie a viac - ale nic sa tam “nezalepi”, ale teda najma - so susickou avivaz netreba, lebo pradlo sa zjemni v susicke dostatocne aj bez nej, a usetris eura za avivaz, to su dva najdolezitejsie body 🙂
akurat ked ma niekto doma tvrdu vodu, odporucam uz do prania dat na zmakcenie vody take tabletky/prasok z dmky napriklad
@jjanulienka nezatuchne, lebo to nie je mokre, je to vysusene na programe “do skrine”, nie je to take presusene, skor take - tazko opisat, musela by si to skusit… nie je to mokre, je to take poddajne, ja to trochu ponatahujem a nic sa nezrazilo…
na programe uplne suche s tym pradlom potom ani nepohnes - zrazi sa
Zdravím dievčatá. Tiež máme konečne susicku a som s ňou veľmi spokojná. Prosím vás, ohľadom tej avivaze, tiež nie som jej fanúšik, ale teraz v zime a ked sa kuri, prádlo mi neskutočne elektrizuje. Ci ho dám do susicky, alebo nie, mám aj tú guľu aj papieriky do susicky ale ekektrizuje. Takisto, ked chcem susit na susiaku,všetko strašne ekektrizuje, najmä svetre . Máte nejaké rady ? Ďakujem 😊
@vintage_lady nerozumiem uplne, ako moze pradlo zo susicky elektrizovat 🤷🏼♀️ mam extremne tvrdu vodu, periem bez avivaze, susim v susicke a neelektrizuje nic, ani svetre
@zuzuliennka1 no podla mna zalepi, lebonked po tych filtrich, dvierkach a vsade prejdem je to lepkave. Rovnako to musi vyzerať aj vnútri kde sa nic necisti a neumyva, cize urcite to neprospieva. A netreba na školit, susicku nam dlhe roky 😊
@simca06022011 no ja periem bez avivaze, ale mamina ma susicku tiez a ta avivaz pouziva, a lepkave a zalepene nie je nic, susicka bola doma, este ked som tam byvala aj ja, pravidelne som ju cistila a nikdy neboli filtre od avivaze lepkave
akurat toho bordelu z pradla tam bolo viac, nez mam ja teraz, ked periem bez avivaze, mamina ju proste pouziva… fakt netusim, co sa moze z avivaze na tie filtre lepit, vyse 10r som ju doma pouzivala a nikdy nic take nebolo
@jjanulienka áno áno a ešte raz áno!
Žiadne roztahane prádlo po celom dome. Žiadna zvyšná vlhkosť a plesne...žiadne dokurovanie elektrickými radiátormi keď to neschne....žiadne zaprasene prádlo z dvora, žiadne dokrkvane prádlo (keď vesal môj muž).
Aj keby mi znížila životnosť všetkých vecí o polovicu (co tak nie je), áno áno a ešte raz áno.
Ahoj Jednoznačne super vec...naozaj.. neskutočná úspora času...a hlavne neibchadzam prádlo kade tade..a nemám veľkú vlhkosť v byte...nemala som kde vesat...a teraz som max.spokojna...a ano keď sa zbehne...nieco detské...nevadí,kúpim za lacnejšie iné.. a veci,kt.su nove,blúzky nesusim v susicke....za mňa jeden s top spotrebičov...nemáš čo ľutovať...
Sušičku by som veru nedala za nič, je to skvelý pomocník 😃
Suším v nej prakticky všetko okrem Merino a funkčného oblečenia. Akurát dnes som čistila práčku po dlhšej dobe a išla som ešte pred spustením vyšuchať aj pod tesnením. Na moje prekvapenie ani kúsoček bordelu. Kým som používala komerčné gély a aviváže tak som mala pod tesnením vždy zanesené a krkolomné som to tam kefkou šúchala. Teraz používam pracie vločky alebo ekologický gél a namiesto aviváže biely ocot riedený s vodou. Prádlo je voňavé a mäkké a hlavne viem že si avivážou nezničím sušičku. Ten ocot mi teda tak krásne udržiava práčku. 😌 Občas nakvapkám priamo na vločky pár kvapiek nejakej voňavej silice a prádlo je prevoňané aj keď ho potom vyberiem zo sušičky.
Inak mne sa zrážalo len oblečenie z KiK, Pepco, f&f. Také h&m či next sa vôbec nescvrkne. Do sušičky dávam aj veci ktoré majú označenie že sú nevhodné do sušičky. Ak sa niečo scvrkne, tak to nestálo za to a bolo nekvalitné, čo už 😁
@zuzuliennka1 ani ja nedávam 3 hodiny a program dávam vždy najjemnejší. Veci to ničí aj tak takže drahé tam určite nedávam
@zuzuliennka1 jaj my sme v dome, takéto ja nepoznám 🙈
@evaachesa ani ja nie, síce najskôr som odolávala nechcela som, reku veď mám kde vonku sušiť a tak, ale keď je zlé počasie, tak vnútri sušiť to bolo na nervičky a teraz by som sušičku nedala za nič na svete, síce výberu som veľa obetovala, ale stálo to za to 😀
@zuzuliennka1 no ja to nechápem… ja to asi potom neviem ovládať. Pokial nedám plné slniečko, tak mi napr. uteráky nedosuší a potom už keď chcem dosušiť že dodatočne zapnem iný program, tak už detekuje asi, že suché a iný program už nezapne. Chvíľu potočí a vypne. Keď som aj skúšala program na vlnu tak to proste zostane vlhké. Aj hodváb. No tak už neskúšam a suším to čo môžem na plnom slniečku. Tak daj mi príklad napr. nočné košele na akom programe sušíš? A rifle? Oddelene alebo spolu s tričkami? Koľko ks prádla dáš naraz? 😁
@zuzuliennka1 napr. uteráky mi na inom programe ako bavlna a plne slniečko neusušilo. Musela som ich vytiahnuť a dať potom na sušiak.
@monikusa no uteraky davam susit uplne, na programe bavlna, nie na to slniecko, ale program bavlna - “do skrine” - susi to 1h20m, tiez tu susim obliecky a plachty
ale bezne veci na nosenie - tricka, rifle,.. susim na programe mix/zmiesane pradlo - tiez “do skrine”.. o tom pisem - je tam predsa niekolko programov a kazdy ma tri intenzity..
pouzivam programy “bavlna” (do skrine), program “mix/zmiesane” (do skrine), program “sportove” - tam sa neda nastavit intenzita, ale vysusim tam tricka z funkcnej latky, pouzivam tiez “jemne” na jemne veci, kosele, to susi cca 45min
@monikusa nocne kosele - mix/zmiesane pradlo, mam bavlnene
- rifle susim spolu s trickami - mix/zmiesane pradlo, rifliam niekedy treba “dosusit”, tak ich este niekedy supnem na kratky 30min program
- a pradlo davam naraz vsetko z pracky rovno susicka - pracku mam na 9kg, susicku na 8kg pradla
@monikusa
mam tuto susicku. s tymito programami (pracku ta ista znacka, kupene ako twin set. programy su takmer rovnake)
pouzivam:
*bavlna - na uteraky, obliecky, periny, plachty, … susim 2h10m - “do skrine” (na programe extra/slniecko susi az 2h40m, to nepouzivam)
*smisene pradlo - na bezne tricka, rifle, ked periem tmave veci, cervene, biele na 40st,… susi 1h10m
*syntetika - na deky, susi tiez 1h10m
*program rucniky napr. nepouzivam, ale asi skusim, susi 2h20m
a napravo programy:
*sportovni obleceni: tam susim manzelove sportove funkcne tricka, susi 50min
*vlna - tam susim svetre, susi 30min
*a semtam pouzivam to posledne vpravo: nacist program a to mam v aplikacii v mobile dalsich asi 30 roznych programov
@monikusa mam stiahnutych len zopar, ktore pouzivam
@eliskadad1 veru top pomocník ☺️ ja teda suším celoročne a len chúlostivé veci idú na sušiak...bála som sa nedoplatkov, no nič také sa neudialo 😄
Susicku mam 10rokov handre guess a ine znacky vsetko susim nic sa nescvrklo, Mozno mate synteticky material a davate vysoke teploty ked sa vam scvrknu veci. Ja mam pre seba a deti100% bavlna minimalne 95% niektore. Mam aj nejake synthetic ale nic sa mi nescvrklo. Na slnku by som farebne nesusila Ved vam vytiahne farbu jedine biele ale aj tak je to potom take drsne 🤣skusila som to 😌susicka je super vec len ju treba vediet spravne pouzivat davam na nizkych teplotach trva to dlhsie ale uplne total do sucha ) susicka a mycka su nevyhnutnost .
@evaachesa inak z toho som aj ja mala miernu obavu, ale teda mysleli sme na to aj pri výbere, keď sme tú našu od Philca vybrali, takže je to v pohode aj po tejto stránke, ale teda v tieto dni je to veľká pomoc, nechcem si predstaviť keby som doma sušila, ten puch jój ešteže už sa tým nemusím trápiť 😀
tiež mám sušičku značky BOSCH, čo si všetko sama prepočíta...naozaj dobre usuší a prádlo je pekne nadýchané ... akurát treba vybrať dobrý model , lebo niektoré ničia prádlo...tiež je to super, že ihneď prádlo vyberiem z práčky a ide do sušičky, žiadne naťahovanie sa s lavormi a vešaním..
@jjanulienka ja pouzivam parfum do prania

@nika0204 no presne tieto oleje som chcela už dlhšie vyskusat preto ma to napadlo, že či tieto sa môžu používať keď už avivaz nie