icon

Svokra má osobitný kôš na prádlo a druhý kôš na ponožky

31. jan 2022

Ahojte, len tak ma zaujima ci to mate tak alebo co si o tom myslite: svokra ma osobitny kos na pradlo a druhy kosik na spinave ponozky. A tak.to perie osobitne, ze plna pracka pradla, ale ponoziek perie len par, kolko vyjde, hockedy kludne aj prazdnu pracku. Ze aby sa to pradlo v tom nemagalo, a ponozky nezasmradili zvysok. Pride vam.to normalne ? (len tak sa pytam, lebo u nas sa vraj pradlo v tom.maga a je to nechutne a tak, ze ked nechcem osobitne prat, mam rucnr predprat ponozky, no a nevysvetli.jej clovek, ze dnes su automaticke.pracky s plakanim a tak)

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
31. jan 2022

@dudos to sa ti aj nazbiera do pracky tych veci ? Ja keby tak periem mam poloprazdne pracky alebonperem velmi malo

autor
31. jan 2022

@paladia tak toto chapem, ze uz ked tak , tak spodne pradlo sa perie osobitne aj s ponozkami. Ale logika mi nebere ze len ponozky.

mpg
31. jan 2022

Ja som začala prať ponožky samostatne od vtedy, ako som sa dočítala, že mykoza nechtov je dosť rozšírená.

nakupiky
31. jan 2022

ako vidíš z komentárov, každý má svoj spôsob. Existuje niečo čo sa volá osobná norma a existuje aj norma rodiny. To sú veci, ktoré sa v rodinách dejú dlhodobo určitým spôsobom a členom rodiny prídu normálne. Doslova. To, že ty to máš inak a prípadne aj väčšina ľudí, ktorých poznáš, neznamená, že to nie je ok. Pre svokru je normálne, že má kôš na ponožky a preto to čaká aj u druhých. To, čo si jej tam nahádzala komentovať nebudem... no smiešne mi to nepríde

alessia443
31. jan 2022

Ja si neviem predstavit prat ponozky, resp. spodne pradlo s trickami a ostatnym oblecenim. Ponozky triedim podla farby, namocim a potom operiem. Rovnako aj spodne pradlo, to namacam a periem zvlast kazdemu clenovi rodiny. Ostatne oblecenie periem spolu, samozre zvlast svetle a tmave. Uteraky periem na 60, uterky na 90.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kristinaanna
31. jan 2022

ja mám pocit že keby to nepovedal svokra ale kamarátka, alebo by tak robila tvoja mama, tak to asi tak neriešiš,
ja neviem, ako sa bez internetu ľudia dozvedeli že sa dá niečo robiť aj inak ako to robia oni? len tým, že sa o tom rozprávali,....

oli18
Autor odpoveď zmazal
dudos
31. jan 2022

Manželove pracovné periem raz za týždeň. Má zvlášť kôš na špinavé pracovné oblečenie. Tak isto aj jeho spodnú bielizeň. Manžel je veľmi veľký, veľa sa potí, trvám na tom aby chodil čistý, cez leto má tri tričká na deň, spodné prádlo mení aj dva krát za deň ak je treba. Podľa toho máme doma aj počet oblečenia.
Deti majú zvlášť kôš na špinavé. Pre deti mám posunuté oblečenie po rodine. Majú toho tiež dosť. Paradoxne najmenej periem svoje oblečenie. Možno tým, že som doma na MD.
Periem v sobotu a nedeľu. Tým, že je sušička sa mi to nehromadí na žehlenie. Snažím sa hneď zo sušičky skladať ešte teplé oblečenie a rovno do skrine. Ak nie je čas dať to do skirne, tak je to "nakomínkované" v košoch a položené v každej izbe pri skrini kam to má ísť.

autor
31. jan 2022

@nakupiky no prepac, ze som take nevidela a u nas doma mame taky kos na bordel z kupelbe, presne na take veci. To bol takt maly kos, ako smetny vyzeral.

lasoli
31. jan 2022

@oblecenie99 @mb2021 apotom vznikaju ako ekzemy a lergie uz na vsetko.Minule soms a bavila so znmou ohladom autoim ochoreni,kt mozu mt aj podklad na zapele kt je v tele a vlastne k veci,su studie,ze dnes sa zije uz supersterilne,preto telo nepride tak casto do kontaktu s bakteriami,virusmi ako inde n zemeguli a tym padom tieto autoim ochorenia su aj castejsie v dnesnej dobr a tuto v mod krajinach.

oblecenie99
31. jan 2022

@lasoli S týmto ináč súhlasím, ja práveže mám problém s tým umývaním rúk už dávnejšie a nezačínalo sa to covidom 🙂 Preto som aj písala vyššie, že doteraz som si myslela, že som neprimerane prehnane tzv. hygienická a zisťujem, že dá sa ísť aj ďalej :D

ladycat2021
31. jan 2022

Ja mam zatial len jeden kos na pradlo, ale planujem kupit dalsie kose. Dalsi bude na ponozky s nohavickami a uteraky - to periem spolu na 60 stupnov. A este jeden .. to bude pre priatela na tie jeho uteraky.

chocolatte1
31. jan 2022

Ja delím prádlo podľa farieb čierne, biele, svetle farebne a tmavé farebne tiež to aj periem, oddelene. Osobitne periem ponožky, osobitne spodné prádlo a aj veci na cvičenie. Tak to mám ja a je mi jedno ako to ma zvyšok sveta. Môj dom, moje pravidla. Taktiež sa absolútne nezamýšľam ako to ma moja mamka alebo svokra …

bilancia
31. jan 2022

ked som bola krpata, tiez sme to tak doma mali, ale oddelene boli len tatkove ponozky, lebo po celom dni v robote to bola hruza😁 teraz ponožky neriesim, našťastie mne ani priatelovi nesmrdia😁 a aj tie materiáli na vyrobu ponoziek podľa mna postúpili a su priedusnejsie, nie take umelinove.
periem vsak oddelene posteľné prádlo, utierky kuchynske, uteraky, osusky a potom nohavičky a trenky.

bilancia
31. jan 2022

@bilancia a este sportove veci, funkcne, merino atd. lebo na to mam aj speci gel praci a bez avivaze samozrejme.

babulkomale
31. jan 2022

@lasoli v urcitom zmysle mas pravdu, ale zas v tých tzv. spinavych krajinach sa umiera doslova na spinu - cholera, dyzenterie, parazity atd atd.
Nemyslim si napriklad ze ked dokladne periem a zijem v cistote, prezliekam postelne aby sa mi dobre spalo, ze zijeme super sterilne. Lebo zijeme aktivne, chodime stale von, decka su blatove, pohladkaju aj macku ked stretnu, chytaju chrobaky v lete v zahrade, jedia trochu spinavymi rukami na dvore...samozrejme po wc a vzdy po navrate z vonka sa umyvaju ale napriklad na dvore kreslia kriedami, utru ruky do gati a daju si piskotu 🙂
Ja som chovala zvierata a aj tak som na ne alergicka, co ma mrzi lebo ich teraz nemozem dopriat detom.

babulkomale
31. jan 2022

@evamarek77 moja rec 👍😃

marca12
31. jan 2022

Ja ponozky tiez periem zvlast,neperiem ich trebars s trickami. Ponozky a spodne pradlo periem spolu. Nemame spinave ani smradlave ponozky,ale mam to tak zauzivane,ze ich periem zvlast

kamatopo
31. jan 2022

Ja mám jeden kôš no triedim. Som tak zvykla a raz ma bude prt po tom čo si tu bude vypisovať moja nevesticka ohľadom môjho štýlu prania. Veď nech si troška pohonkal ego keď nič iné nenašla 🤣🤣🤣.

ailiba
1. feb 2022

No, je to čudné... Ale každý nech si robí, čo chce. Ale rozhodne nech nehadze svoje schizi na druhých. Treba svokru usmerniť, nech si riadi svoju domácnosť. Ty máš svoje názory a ustálené postupy.

akinomel
3. feb 2022

To, že to má osobitne- je jej vec. Ale to, že sa mieša do vašej domácnosti, to už nie je iba jej vec. To treba stopnúť slušne a šikovne na začiatku, lebo sa to zvrhne.

a_adamcova
3. feb 2022

No najbližšie keď pôjdete na návštevu vy, tak tiež pindaj do všetkého, a nezabudni spomenúť že ty to robíš inak a má sa to robiť inak (kľudne aj zaklam v niečom), a keď už budeš vidieť že má toho plné zuby, tak jej s úsmevom a milo povedz, že tiež nemáš rada, ak sa ti starajú do tvojej domácnosti.

slavomira236
11. júl 2022

Ja mám Koss na tmavé farby kôš na bledé farby kôš na biele a kôš na uteráky s utierkami...ponožky periem biele s bielym farebné s farebnym

snezienkaaa82
17. aug 2022

A? My, mame osobitný na utereaky a utierky, na, farebné, biele a ešte taký, menší na spodne prádlo. E zas mame pracovnú, takže to mam kde uskladnit

miriam11
Odpoveď bola odstránená
babalenka
31. aug 2022

Tak ja napríklad síce mám dva koše jeden mám na tmavé oblečenie a druhý mám na uteráky ponozky atď.Ale ponozky a spodné prádlo zvlášť periem samostatne.Sme 4 v domácnosti tak sa to nazbiera keďže prádlo meníme každý deň.Raz za týždeň tyzden aj pol ako stíham to operiem.Hned mám pobyt balkón len spodného prádla.Osusky uteráky dávam spolu.Ked prezliekam prádlo tak všetkým a dám spolu to hneď je plná.Z tmavého prádla triedim na svetle a tmavé .Málokedy sa stane že to hodím spolu aby som doplnila práčku.A spodné prádlo a ponožky periem na 60 stupňov a hodinu aj pól nastavím práčku.

sanen
22. apr 2023

Na oblečenie máme jeden kôš, na spodné prádlo druhý kôš a na ponožky tretí kôš. Ponožky perieme oddelene. 🙂

cecilia29
22. apr 2023

Mam jeden kos a vsetko spolu. Triedim podľa farieb a zašpinenia. Nič mi nesmrdi. Do prania často pridám ocot. A keď sa dá susim na slnku.
Výsledkom je čisté, voňavé.pradlo, a.ak je biele tak vybielene slnkom