icon

Ustielanie spálne

zeldia
11. jún 2023

Ako ustielate v spálni? Máte prehoz cez posteľ alebo dávate periny do postele. Mne sa veľmi páčia tie katalógové obrazky posteľ prekrytá prehozom, ozdobné vankúše ladiace zavesy a tapeta…. Chystám sa povymieňat a vynoviť obliečky tak premýšľam do čoho investovať lebo nie som si ista že budem každý den aranžovat spálňu a chcem vedieť či to niekto reálne aj robi doma. Ja rano len opravím vankúše usteliem paplony ktore nechám na posteli a prehoz nemam. Ako to máte vy?

lusyyy36
13. jún 2023

@zeldia ako prehoz mam obrovsku deku, presné k Farbe postele. A utility každé rano, mam aj ozdobne vankuse ale len 2 . Ale state sa,že rano nestíham, tak nechám ako je😃 ale ustielam až tak po hodine od prebudenia, najskôr nechám vyvetrat

jabuducanevesta
Autor odpoveď zmazal
syslik81
13. jún 2023

mma prehoz-deku z dovodu,ze mi do postele lezie macka ked doma niesom .. a nechcem mat vsetko chlpate 😀

taja567
13. jún 2023

Myslím si, že periny treba nechávať vetrať pravidelne na vzduchu niekde vonku, vždy sa to tak robilo, nieje to žiadny "prežitok" z totality, verte mi. Kto sa vedome veľmi potí, je treba meniť častejšie posteľnú bielizeň, nestačí nechať "pre sušiť" plachty tým, že sa nechá všetko na posteli "rozburane"... Po ďalšie, v detských izbách majú decká perinaky, takže sa všetko odkladá do nich,, takže celkovo s tým celodenným sušením a vetraním perín od potu a pod. mi to príde nelogické. Všetko záleží od toho, kto má ráno koľko casu🙂 ja akosi automaticky otvorím ventilácku alebo okno dokorán, izbu vždy zamknem, aby sa mi tam nedajboch nezamotalo ráno jedno z detí, a neskôr usteliem na posteli. Tiež mame prehoz, ktorý čaká na svoju premiéru a určite sa dočká, lebo teraz pri malých deťoch som ráno "rada, že som rada", ale neskôr keď možno bude čas na nejaký oddych pri knihe a potrebe natiahnuť si telo, prehoz vyberiem. Vadilo by mi ležať len tak na / v perinach. Prehoz mam z Pepca, je fajn, príjemný na dotyk, stredné hrubý, nekrcivy a v lete bude fajn chladiť. V hoteloch je to bežná vec na izbách, verte mi, keby uloženie prehozu zabralo more času, tak tam tie chyžné nezarobia ani na slanú vodu, je to rutina...

natalka13
13. jún 2023

Nemam mokre ani pyzamo nieto matrac ci perinu. Keby som sa potila riesim ine pyzamo ci tensiu perinu ci kurenie.
Pod prehozom spime.
Mame rekuperaciu, ale kym sme ju nemali vetrali sme narazovo.
V zime cely den? Ochladzujes vsetko a zbytocne kuris do luftu.

bianka33
13. jún 2023

ja prehoz mám a stelím každý deň 🙂

raduska12
13. jún 2023

Ja prehoz používam aj deťom dávam, aj ozdobné vankúše 😊 mne sa to veľmi páči a všetky dvere mame v byte stále otvorené tak aj keď niekto príde je poriadok. Taktiež na chalupe mame prehozy a ci som tam deň, týždeň tak každý deň dávam prehoz. Ja si to bez neho neviem predstaviť 🙄

mamickatt
13. jún 2023

@tykat to je super nápad s tými jednofarebnými obliečkami 🤩👍 musím si také kúpiť... Inak prehoz mám aj ja, ale používam ho vyslovene len vtedy, keď má prísť návšteva.

happybb
13. jún 2023

@zeldia ja každé ráno čo malá vstane, keďže spí vo svojej postieľke v spálni, pred tým ako ju vyberiem musím postelit. Narovnať paplony a na vrch prehoz, otvoriť okno. Bez toho nevyjdeme s malou zo spálne a ja som spokojná že ostane čisto

fineta
13. jún 2023

Prehoz som používala iba zo začiatku, keď som tiež podľahla tým katalogovym obrázkom a boli sme čerstvo presťahovaní. Teraz je poskladaný a zaberá miesto. Akosi ma prešlo byť totálnym otrokom všetkého.. 🤷‍♀️😅 Cez vykurovacie obdobie vyvetram nárazovo s oknom dokorán a mimo neho je otvorené v spálni nonstop. Periny postieľam. Obcas aj nestihnem. 😬
@zeldia

martul
13. jún 2023

@zeldia mám prehoz aj vankúše na okrasu. A s tým vetraním a roztocmi sa len smejem.
Ráno vstanem otvorím okno a posteľ nechám rozhadzanu. Spravím raňajky obleciem skrátka všetko čo ráno treba idem do spálne upracem zatvorím okno a odchadzam. Myslím si že ráno 45 min je v postačujúce na to aby sa paplony prevetrali. Večer otvorím okno odosteliem kým sa umyjem je vyvetrane a idem spať.
Kde je problém? Mám aj vyvetrane aj posteľ uhladenu

huxy
13. jún 2023

Ja osobne si posteliem posteľ každý deň. Mám rada poriadok, a to jednoduché prikrytie prehozom tomu tiež pomáha. Však to všetko zaberie možno 2 minúty?

dori2
13. jún 2023

@zeldia ja teda ustielam denne, pre mna je nepopostielana spalna neporiadok. a muz mi teda vankuse vyrazne zredukoval🤷‍♀️😁

kvetinka75
13. jún 2023

nemám nič, ráno usteliem paplony a hotovo. Prehozy, zbytočná vec, ja som zástanca minimalizmu. Čím menej vecí, tým menej roboty 😉

elisebah91
13. jún 2023

Mám prehoz a používam ho, ale periny si ustielam tak že hore na vankúše zloz po dlzke periny dve na seba a zvyšok voľnej postele prehodím prehozom. Snazim sa vetrať,slniť na balkóne všetky aj detské periny každé tri dni...

euka210
13. jún 2023

@zeldia ked boli deti male a mala som cas, tak som mala velku hrubu deku ako prehoz. Bezne na takeho bavcanie uz teraz nie je cas. Ked su zaluzie, ja zavesy povazujem len za lapace prachu a kym nie su nevyhnutne, tak ich v izbe nemam.

ja_bb
13. jún 2023

@zeldia Mame také,čo zakryje celú postel,ale používame to pri vysavani,nech sa neprasi :D a my neustielame,furt sa tam deti valaju,takže je to zbytocne

huxy
13. jún 2023

@dori2 pekné 👍
Ja tiež každý deň ustielam. Od malička som bola na to zvyknutá. Však stačí nejaký pekný prehoz, zo 2 vankúše a hneď to vyzerá inak.

erickatt
13. jún 2023

@zeldia prelozim paplon na polovicku. Ale ked nespim doma, prehodim si cez moju stranu postele deku, lebo všetky naše zvierata ma chcu nahradit a nasackuju sa mi na miesto a potom mam postel samy piesok

lasona
13. jún 2023

Ja mam rada pekne ustlané. Ponatriasam periny, otvorím okno, a po chvíli prehodím pekný tenký biely prehos. Mne sa to tak páči. Mam z ikea. Všetko mi ladi, nábytok je biely, minimum somarina v izbe. Veľké čierne zrkadlo a par fotiek . Dve lampy na stolíku.

vanilka83
13. jún 2023

@zeldia presne som bola ako ty,tak isto som strašne chcela rovnaké závesy tapetu aj prehozy,ale prehozy ma už dávno prešli,keďže deti...som rada ze som rada...ze vôbec vystrem ráno periny a nie sa ešte prehozom pol hodinu ondit a hlavne nedýchaju tie periny ani matrac ani postel tak potis sa celu noc dychas do tých perín a ráno ich hneď prikryjes a vôbec sa nevetraju

huxy
13. jún 2023

@vanilka83 ver či nie, postlať periny a dať prehoz, trvá možno 2 minúty. Teda nepočítam čas, kým sa periny "prevetraju" (neprikryjem ich predsa hneď po zobudení,), ale medzitým predsa robím niečo iné.
A keď idem do celodenky, vstávam o štvrť na päť, ale bez toho by som z domu neodišla.
A nechápem, čo tu všetky píšete o potení sa celú noc. Tak treba zmeniť pyžamo, periny alebo viac vetrať.

blackcat8885
13. jún 2023

Do našej postele sa paplóny nedajú dat takže iba usteliem a dam veľkú deku na ne a hotovo. Ako rano zo spálne odídeme tak večer prídeme nikto mi tak nevidí ani cez deň tam nechodíme max ked upratujem alebo zehlim lebo tam mam žehliacu dosku. Nemame tam ani skrine iba malú komodu lebo mame mini panelakovu spálňu

amis89
13. jún 2023

@zeldia ahoj, mne sa to tiez paci, mam rada taky "hotelovy" štýl. Preto som si to tak doladila stenu som namalovala san marcom, zavesy cierne nepriepustne svetlo,( mame radi taku uplnu tmu aj cierne doplnky a tak mame tak zladeny cely zvysok domu) postel mame bielu, sivu plachtu, a cisto cierne obliecky, dve male sive vankusiky v strede davam, a paplony rozprestrete vrchnu cast prekladam asi takych 30cm. Nemam prehoz ale mam taku sivu deku tenkú tak tu prestieram na koniec paplonov spadnute po posteli dole.ale deku nedavam stale.kedy ako.

jarka26011
13. jún 2023

Prehoz dávam, zaberie mi to tak 40 sekúnd 🤣

nafka0483
13. jún 2023

@dori2 To je tapeta? Krasne to vyzera 🙂

amis89
13. jún 2023

@januska12323 toto je nechutné ako prepáč...ked sa cez noc potis bud mas zle pyzamo alebo plachtu s oblieckami. A fakt si neviem predstavit, zeby som mala ustlat RAZ za rok kedy ti pride navsteva sa jej ani necudujem teda, ze pride iba raz lebo ma dost asi i z inych veci v dome ked ti problem ustlat postel. A upratovat sa nema len ked ti pride navsteva ale robis to pre seba a svoju rodinu, vase pohodlie, dobry pocit, pre zdravie.

lulka12
13. jún 2023

@huxy Až sa bojím napísať...Ja jednoducho do neustlabej postele neviem ísť do po spať...
Príde mi to ako jesť z neumyteho taniera...

Posteľ aj podvečer ak sme od rána mimo....
Kľudne aj o 19 hod ..

Keď som doma tak po dvoch hodinách vetrania sa ustelie...
Kvalitný matrac u nás kapsičkovy odvetrava stále....
Keďže som s tým pracovala nedopiručujem pre potiacich pamätovu penu,to je na prehrievanie a potenie.....

Prehoz mám,používam vynimočne,uprednostňujem výber obliečok.....

mamatroch
13. jún 2023

@zeldia ja som si tento rok kupila prehoz a ozdobne gobelinove vankusiky a velmi sa z toho vytesujem a kazdy den si to aranzujem. Casom si kupim aj ine gobelinove obliecky na vankusiky, nech mam na kazde rocne obdobie ine 🤫🤭 (prehoz mam jednofarebny a takej farby, ze k nemu lahko najdem pasujuce vankusiky)
Deti aj ja si hocikedy cez den lahneme na nasu postel a citame, takze nemusim riesit 5x za den rozhadzane periny a ze lezime obleceni na perinach. A mame kvalitny matrac, za mna je to pohodlnejsia verzia obyvacky (tu ozajstnu obyvacku nam aj tak okupuje manzel, lebo tam ma pracovny kutik). Ja zase mam home office kancelariu v spalni a aj to bol dovod, preco som chcela prehoz na postel - nech mam peknu kancelariu 🤣 ...niet nad to absolvovat meeting poleziacky na pohodlnej posteli s peknymi vankusikmi 😜

janko77
13. jún 2023

Každý deň periny do perinara (keď je pekne väčšinou von)a prehoz na posteľ.Muz mi stále vraví načo to robím...No nato mne sa to tak páči,je to útulné mne sa to tak páči. 🙂 Keď som chodila z práce o piatej večer (jasné že muž mi prehoz nedával na posteľ,ja som ho ešte aj podvečer dala,hoci o pár hodín bolo treba postelat)ale to je už na diagnózu 😁🤣🙈.Ja to nám tak jednoducho rada🥰