icon

Vianočná výzdoba exteriér - ano/nie

mamana3tiu
28. nov 2022

Zaujímaju ma čisto zo zvedavosti názory na takéto osverlenie RD po obvode strechy.🤔😁 Paci sa Vam to? Dali by ste si ho? Neviem sama ci sa mi to ešte paci alebo nie.🤷‍♀️
Foto ilustračné, zdroj: internet

Vianočná výzdoba exteriér - ano/nie
anjelicek26
28. nov 2022

Mame ozdobenu vpredu garaz s pristreskom a zozadu balkon vysvieteny, ale paci sa mi aj toto. Len muz je lenivy to ponatahovat 😅 Milujem svetielka v zime, nemam problem setrit pri kureni, ale toto musi byt 😅

kliatana
28. nov 2022

mne sa vseobecne exterierove vyzdoby velmi pacia, ale toto konkretne asi ani velmi nie :D je kopu krasnych osvetleni, aj ozdobit stromceky/kriky vonku na zahrade niekedy staci a ukaze to krasne🙂

pbra40
28. nov 2022

Pacia sa mi ozdobene obvody domu, ale nie tymto stylom. My mame padave pasy. Nieco podobne ako na obrazku

andrea_82
28. nov 2022

presne, pridávam sa k ostatným. Svetielka vonku áno, ale tento typ skôr nie. Príde mi to akési trochu strašidelné.

vkatush
28. nov 2022

My sme takto minulý rok zdobili našu chatku, ktorú máme mierne na samotke, veľmi ľúbim svetielka.

Rodičovský dom sme napríklad vždy len balkóny, dvere, lebo máme veľmi vysokú strechu a otec každý rok vraví, že dať tam vianočné svetielka je len mamin spôsob ako ho zabiť a získať jeho životnú poistku 😂😂

melanta
28. nov 2022

Minulý rok keď sme dokončili dom pred Vianocami sme to s mužom riešili a zhodli sme sa, že dom ozdobený nebude, nepáči sa nám to, pre nás je to gýčové. Ale my aj vo vnútri okrem vianočného stromčeka nemáme žiadnu inú výzdobu. Mám zariadený dom podľa svojho vkusu a akékoľvek sezónne výzdoby mi to špatia.

micusa2222
28. nov 2022

maximálne balkón,,pretože keď je všetko prečačkano-vysvietené, mi to skôr pripadá ako strašidelný zámok...

gladys_07
28. nov 2022

Mne sa to paci. Keby tam buchli svetielka aj na ten strom, hned by to lepsie vyznelo

hilda08
28. nov 2022

@mamana3tiu podla je lepsie osvetlenie v teplých tónoch nie taketo studené biele

marrilyn
28. nov 2022

@mamana3tiu my sme mali na starom dome svetielka vpredu v oknach (tie izby sme takmer vobec nepouzivali) a vzadu na balkone taky ten svetelny dazd. Ale az ked sme mali dieta, ja sa bez toho zaobidem, ale tak jemu pre radost. Teraz byvame v bungalove, tak sme dali po obvode strechy a okolo dveri vchodovych. Ale teda svetielka a v teplej bielej. To co je na fotke sa mi nepaci, nepacia sa mi taketo svetelne hady, ci ako to nazvat a uz vobec nie v studenej farbe.

petulda333
28. nov 2022

Tak toto konkretne nie,ale my davame po obvode,no tu teplu bielu.

horalka1986
28. nov 2022

My máme takto. Zo zadu a aj z predu.

jancazvalova
28. nov 2022

Preco nie... Mne sa nahodou pacia vysvietene domy, ale tak samozrejme nie ako griswoldovci, ale ked je to decentne, tak su zvacsa krasne. Typ svetielok, tak to je asi jedno

mamana3tiu
autor
28. nov 2022

Mne sa páči veľmi vianočná výzdoba, ale musí byť elegantná a v duchu "menej je viac." Tiez bývame v bungalove 11 rokov a začínali sme so studenou bielou. A pred 3 rokmi cca vymenili všetko za teplú. Vkus sa mení. 😁 (musí to byť vždy v jednej farbe všetko)

Mame pri vchode zasadenu jednu ihlicnatu veľkú guľu a po nej natahane svetielka, ale len také tie zrniečka. Na druhej strane svieti zapich - hviezda. Pri vchodovych dverách v kvetináči aranžmán a horí v lampáši sviečka. Na terase zboku na stĺpe omotane rovnaké svetlá ako vpredu na tej guli.
No a teraz mam dilemu, ci dat tie svetielka zrniečka aj po obvode strechy alebo nie. Skor sa prikláňam k tomu, ze nie. Vsetci naokolo v novostavbách to majú, je to také, prepáčte mi, môj názor "ktorý pred ktorého." 🤷‍♀️

coco1
28. nov 2022

@mamana3tiu toto konkretne nie. Jednoznacne velmi s citom lebo rychlo to vie sklznut do gycu a ked uz tak teple tony, to ano. Tieto modre a biele sa mi k Vianociam velmi nehodia neviem si pomoct

mk1111111111
28. nov 2022

Vianoce su o svetielkach, treba s citom a je to OK. A ze maju vsetci, ved nech maju, ved aj vy mate, ci uz na tujke, ci v kvetinaci... aspon pekna atmosfera pri vecernych prechadzkach

beata_k
28. nov 2022

@mamana3tiu Iba raz som spala vedla takehoto osvetlenia. Ja by som to zo zakona zakazala. Bolo som mnou aj dieta, ktore chodilo spat o 19:00. Mala som co robit aby som ho nejak uspala. Blikalo a svietilo to celu noc. 😠 Treba mysliet aj na sesedov, nie len na seba.

mamana3tiu
autor
28. nov 2022

@beata_k chápem.. Neďaleko nás je tiež tak vyzdobený domček, že aj vo vesmíre musia mať z neho radosť.

akvi
28. nov 2022

Ja som proti tymto vyzdobam, produkuju zbytocny svetelny smog, minaju energiu, ich funkcia je ziadna a o poteseni pre oko sa tiez neda hovorit, pretoze vacsina ludi nevie, kedy je dost a tak nase dediny a satelity vyzeraju castokrat ako strelnice z 80-tych rokov.. (to som zvedava, kto si tu este pamata strelnice 😅😂😂)

mamana3tiu
autor
28. nov 2022

@akvi ja ✌️ 😂

marrilyn
28. nov 2022

@mamana3tiu ja by som na tvojom mieste uz po obvode nedavala, ak mas viac predmetov vysvietenych pred domom, resp. okolo domu. My ako sme tento rok dali po obvode strechy a okolo dvier, tak uz som ani do okien nic nedavala. Pokial je toho vela, tak to skor uz potom pripomina viac cirkus ako vianoce.

mamana3tiu
autor
28. nov 2022

@marrilyn ďakujem... Prikláňam sa..

leskovael
28. nov 2022

Byť na mne cely dom by svietil a pred domom by boli vysvietené postavičky Mikuláša, sobov aj sane keby som zohnala a nezrujnovalo by ma to 😂😂 podla mna je to krásne (aj keď ja som za teplé svetlo a nie blikajúce najviac sa mi to paci) a milujem Vianočnú výzdobu. Keď sa prechádzam a niekto ma vyzdobený dom len sa kochám 🙂 ale napr ja všetko osvetlenie ktoré mám vonku mám na časovač a vypína cca 21:30

nika23t
28. nov 2022

@mamana3tiu mne sa to páči. Nepáči sa mi, keď je toho už príliš veľa a rôzne farby, všetko od všetkého odlišne. Ale keď je to pekne zladené, preco nie.

marrilyn
28. nov 2022

@leskovael my tiez vypiname svetla tak okolo 21:00 - 21:30. V noci to moze byt dost rusive. A inak, sane so sobmi skoro v životnej velkosti som v hornbachu tento rok videla 😉😆

leskovael
28. nov 2022

@marrilyn áno aj ja myslím že cca do takého času stačí, veď v zime je skoro tma, stihnú svietiť dosť dlho 🙂 kriste toto mi ani nehovor, lebo hneď pôjdem pozrieť a sporiť... 😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
melanta
28. nov 2022

@elizabet173 vianočné prestieranie mám na Štedrý večer aj ja, aj porcelán mám, ktorý používam iba na Štedrý večer, ale tam mimo stromčeka moja vianočná a sviatková výzdoba tiež končí.