icon

Vymeníte plynovú dosku za indukčnú?

10. nov 2024

Dobrý deň, mám takú dilemu, už ma štve stále umývať plynový sporák,a ešte k tomu nerezový,je otrasný ,ale bojím sa varenia na indukcii. Mali ste to niektorá, zvyknem si, naučím sa ? Ďakujem 🙏

akvi
10. nov 2024

Ja mám aj aj. Oceňujem rýchlosť indukcie, ale ja si veru neviem predstaviť variť len na nej. A preto mám aj plyn. Mne sa väčšina jedál lepšie varí na plyne proste a nemá to asi žiadne logické zdôvodnenie, lebo je jasné, že aj na indukcii sa dá v pohode variť. Ale ja proste potrebujem plyn 😅😂😁 A čistenie je síce horšie, keďže sú tam tie horáky, ale ja mám tú dosku klasika sklokeramicku, takže to fakt nie je až taký problém.

frflos_nespokojny
10. nov 2024

doma sme nedavno prerabali kuchynu. plynovy sporak sme vymenili za indukciu.
vymena stala za to a je to super, ale ...
to ale znamena ze potrebujes privod 3x400v, teda staci aj dve fazy.
v specializovanych predajniach ti budu tvrdit, ze staci 1x230 v a teoreticky ano ale...
je to okliestene- neplnohodnotne varenie. nebudem tu podrobne vypisovat preco.
a za druhe treba vybrat dobru znacku a nepozerat co najlacnejsiu sunku.
toto su dve zakladne veci ktore treba dodrzat a bude potom spokojnost

lizatko1009
10. nov 2024

@lukbe len plynovu drhnes 10 min a indukcnu 20 sekund.
Pred sme mali plyn, teraz indukciu a plyn by som uz nikdy nechcela

biba_18
11. nov 2024

@cyberk profesionálni kuchári asi variť vedia - a väčšinou preferujú plyn 🤷‍♀️ tak ja ti nevím karle…

paulina291
11. nov 2024

@klarissa25 pretože tam nie je ten silný plameň ako na plyne, ktorý pri klasických wokových jedlách treba. Navyše tie klasické woky na indukcii nefungujú.

natalka13
11. nov 2024

Vidis na plyne, ved aj stupne na indukcii vidis.
Mam "iba" 3 platne varime denne teple obedy nosime do praca obaja, nikdy nejdu 3 naraz. Nikdy predtym sme nepouzili ani 4 naraz ked sne mali plyn alebo obycajnu elektricku dosku.

enya00
11. nov 2024

mala som plynak a na dome som ani nerozmyslala, mam zas plynovu varnu dosku.Indukciu nechcem ☺️

martinadomianova
11. nov 2024

Veruže nie. Aj, keď je pravda, že teraz mám miesto plyňáku indukciu. Ale vždy som akurát mala z nej nervy. A viac sa to špiní ako plyňák.

lukbe
11. nov 2024

@lizatko1009 ja mam pol na pol, je to v pohode.

margotka17
11. nov 2024

Ja som vymenila a ľutujem, že sme to neurobili skôr. Varenie je super, nastavím časovač a ryžu mám za 9 minút hotovú. Ľahko sa čistí, vyzerá to pekne. My sme prerobili komplet novú kuchyňu vrátane rozvodov, podlahy.

surama
11. nov 2024

@martinadomianova Nerozumiem, ako sa moze viac spinit indukcia ako plynovy sporak.

misanthropicdann
11. nov 2024

Mame indukčnu a nikdy by som sa nevrátil k plynu. Ale ak chceš prejsť na indukčnu odporúčam si priplatiť za kvalitnú. My máme dáku lacnú a indukcia nedokáže držať stabilnú teplotu preto zapína a vypína v intervaloch aby sa v nej dokázala udržať. Toto mne na našej vadí lebo ak chcem dáke pomalé varenie tak je to ze 2 sekundy hrniec vrie potom prestane na sekundu a potom zas začne vrieť a tak dokola.

zuzinka888
11. nov 2024

Ja om sice vymenila za sklokeramiku- ale nelutujem. Zapnem nastavim casovac a robim si co potrebujem. Nemusim sa ba ze ak sa zabudnem na poschodi ci na telefone vyhorim🤣

jurly
11. nov 2024
tetapetra
11. nov 2024

Indukcia len kvôli rýchlemu zovretiu vody. Ryžu som na nej ešte ani raz neuvarila 🤦🏻‍♀️. Zaujímalo by ma to,ako varíte ryžu na indukcnej

natalka13
11. nov 2024

@tetapetra umytu ryzu osolim zalejem vodou nevhat zovre a vriet cca 2-3minuty a vypnem. sama sa dovari

akvi
11. nov 2024

@tetapetra a ja prave tu ryzu robim na indukcnej. Necham zovriet, premiesam a stiahnem na 2-ku, zakryjem a necham dochadzat, cize uz ju nevarim.

natalka13
11. nov 2024

@jurly kamoska mala elektriku klasika a k tomu 2indukcne a pouzivala 90% len indukciu. lutovala ze sla do kombi

jurly
11. nov 2024

@natalka13 kombi ma svoje caro, ktore vie byt uzivatelmi ocenene. kamoska ma indukciu a plyn a je rada, ze si plyn nechala. ale ano, nemusi byt pre vsetkych.

tetapetra
11. nov 2024

@akvi
@natalka13 anciasa vášho, niet toho svätého 😂. Určite to bude ryžou 😛

oskvarka
11. nov 2024

@tetapetra dam vodu (2 pohare na pohar ryze) zovrie (musis strazit aby nezdrhlo:D) nastavim 16 minut a v zakrytom hrnci na jednotke je akurat

prihlassa
11. nov 2024

Vymenili sme indukciu za plyn a spotreba elektrickej energie pri každodennom varení bola značná .Ja som spokojnejšia a varenie na plyne sa mi zdá rýchlejšie .

akvi
11. nov 2024

@tetapetra bude to iste aj ryzou, ja kupujem jedine basmati.. Ale aj tu vies urobit na h.. 😅 ak ju budes varit. Ryza ma proste "dojst" nie sa varit..

denisah6
11. nov 2024

Mala som aj ja.
Doma u rodičov najskôr plyn, potom u seba indukciu, ale asi po dvoch rokoch sme vymenili za plyn.
Čo sa čistenia týka nevidím nejaký rozdiel, aj jedno aj druhé treba čistiť, utrieť, ale podľa mňa je na plyne uvarené jedlo chutnejšie. Možno si to iba namýšľam, neviem.

denisah6
11. nov 2024

@zuzinka888 to sa už netreba báť ani na plyne, pokiaľ nemáš sporák z roku 1700. Dnešné plynové sporáky majú indikátory a keď aj oheň kvôli niečomu vyhasne, vypne sa aj plyn.

lucia147852
11. nov 2024

Vymenila som pred 5 rokmi. Nič lepšie som urobiť nemohla.

frflos_nespokojny
11. nov 2024

@biba_18 preco asi plyn? predstav si velku kuchynu a indukcne sporaky.
za prve kvalitna indukcia je draha a za druhe jedna indukcna varna doska ma 7,5 kw x kusy a za dalsie maju velke hrnce a indukcia je krehka.
tak asi preco?

lucia147852
11. nov 2024

@tetapetra úplne normálne. Veď sa vari aj na nižších stupňoch ako max 🤷🏻‍♀️

nikkya
11. nov 2024

Ja som vymenila plyn za indukciu a neľutujem,rozdiel vo varení nevidím a udržba ovela jednoduchšia 🙂

tetapetra
11. nov 2024

@lucia147852 to viem