icon

Vypadnutá elektrina v celej bytovke

11. okt 2023

Ahojte ako riesite vypadnutí elekrinu v celej bytovke? Od rána nejde, bola som v tom, že len u nás v byte ale nejde nikde, zvonila som aj susedom, ale asi je to kazdemu jedno a nikto to nechce ist zapojiť, snúbenec je v praci a ja s k tomu nemam ako vonku dostat, lebo ma veci na to v aute . Na infolinke mi nezdvihaju od 8 rana. Štve ma chladnička že nejde kvoli tomu. Ani na žiadnej mape na nete nebola ziadna odstávka ani nič.

januska12323
11. okt 2023

Aké veci "na to"? Choď pozrieť poistky, máte pre každý byt samostatne?

martina8888
11. okt 2023

Zvonila si susedom? A ako? Veď nejde elektrina. Skus zaklopať 🙂

autor
11. okt 2023

@januska12323 samozrejme ze to bola prva vec kvoli ktorej som zostila ze nejde elektrina a potom som isla vedla k susedovi

autor
11. okt 2023

@martina8888 no Boze tak zaklopať..pardon..nemusis ma tu chytať za slovíčka

martinkatinka
11. okt 2023

No ak je vypadok, asi to nenahodis nicim. Tak zavolaj správcovi bytovky

belasy_motylik
11. okt 2023

Ak nebudeš často otvárať chladničku, tak sa nestane ani do popoludnia nič.

januska12323
11. okt 2023

No keď nejde a nie sú len poistky vyhodené volaj poskytovateľovi el. energie. S tým ty ani susedia nič nespravia.

hortenziaj
11. okt 2023

Neotváram mrazak hlavne. Chladnička vydrží. Nám tak nešla elektrina asi 18 hodin a prežili sme. Myslim ze to riesia elektrikári

janage
11. okt 2023

Chladnička a mraznička bez otvárania by mala vydržať 24h

janage
11. okt 2023

A na akú infolinku voláš? Správca bytov, či elektrárne? Mali by ste mať aj číslo v prípade havarijného stavu niekde nalepené.

tom_i
11. okt 2023

ak by išlo o vaše poistky tak si ich zapni, to ostatné nechaj na správcu alebo dôverníka, že nevolajú susedia mňa nikdy netrápi, ja riešim za mňa

hiro
11. okt 2023

No ak nejde aj susedom tak by som pozrel poistky vo vchode. Alebo este ine.
My mame poistky v byte, na poschodi pre jednotlive byty, potom pre vchod a urcite su stvrte aj pre celu bytovku.

zafir01
11. okt 2023

A od nás chces čo ?

Nám často v obci padá prúd .
1,Najskôr pozriem v chodbe ,kde mdm ističe ,či nie sú vyhodené u mňa v dome
2, potom ak nie ,idem pred dom k poistnej skrinke ,ktorú otvorím špeciálnym kľúčom ( akoby imbusak) ,a pozriem ,či nevyhodili istič tam
3, a ak oboje je ok , chyba býva často v skrinke na stĺpe , ku ktorému však kľúče majú už len z elektrární .

V Tom prípade zavolám na poruchou linku (ZSE,sse,vse) , my patríme pod sse a volám nižšie priložené číslo . Tam to buď niekto už predomnou nahlásil ,alebo si to zapíšu. Občas je chyba na ich strane ,väčšinou však u distribútora ,či prevádzkovateľa siete .

lilizzachy
11. okt 2023

Išla by som za domovnikom a ak to nevie vyriešiť tak volaj na bytové druzstvo