Využívate pomoc v domácnosti?
Ahojte, vyuzivate niektora pomoc v domacnosti? Pri malej,co chce byt stale na rukach a vela place, nestiham ani absolutne nic, no strasne ma irituje, ako sa mi kopi doma prach. Zvazujem niekoho volavat na pomoc, kto by tu so mnou doobeda aspon trocha obriadil, kedze babku tu nemam ziadnu a moj muz nevie, ani kde mame doma postelne obliecky 👌 vyuzivate, prip. niekoho poznate?
@luna379 ano, s malou a urevanou travim cas inak,nez som bola zvyknuta, povinnosti sa kopia a ja sa proste nedokazem netvarit, ze nevidim, ako stoji prach na policke. Vadi mi to a neda pokoj. Ak ja nemam cas to vytriet, preco by som nemohla zaplatit niekomu inemu, aby to urobil? Ved to je win-win... Ako som pisala hned v prispevku,manzel je nauceny na to, ze mama doma vsetko obriadila a oco sa nestaral. Nema 5 rokov,aby som ho prevychovala a za tie roky som si zvykla, ze to robit nebude. Nepytam radu, ze ho mam zapriahnut, lebo viem,ze toho sa nedockam.
@mischelin999 dakujem za normalny nazor
@dkethe prosim ta - systematickost pri 4tyzdnovom dietati? Akoze teraz jej poviem,prosim ta,nerev a pospi si,pretoze ja chcem vytriet prach ? Alebo sa ponos na rukach sama tie 3 hodiny, za ktore zaspis? Ja neviem, ci doma maju zeny 5rocnych manzelov,ze ich chcu prevychovavat a menit na obraz svoj ako deti, tomu fakt nechapem. Ak raz je niekto aky je, ako napr.moj muz, ze proste nevezme utierku a nevytrie prach, tak to mu mam 650x opakovat, aby to robil? Ja len, ze ako by sa pacilo zenam, keby ich muzi chceli prevychovavat tak,ako zeny chcu prevychovavat dospelych chlapov so svojou povahou. Dieta v satke je super vec, ak tam chce byt -co moja zatial nechce.
Dakujem za radu, ze mam na sebe popracovat, presne toto som chcela pocut 👌 nerozumiem,preco ta to tak irituje, ze hladam sposob, ako si pomoct a ulahcit. "Panske huncustvo" really?
@dmk_1 joj ty, mna nic neirituje, s tebou hadzu hormony 😊 vpohode, mas na to pravo.
mala ma 4t a ty riesis poriadok? Ved v 6nedeli by si nemala robit nic, len starat sa o babo, a potom od 2-3m si zvyknete na rezim a ano, treba sa naucit systematickosti.
Je mile ako obhajujes a hyckas si svojho muza, ina by ho hnala, ze neni schopny fungovat ani v 6nedeli
@dmk_1 ja som mala pani po známosti, mala som na ňu dobré referencie. Skús takto pohľadať. Či ti niekto odporučí. A mala som ju presne z toho istého dôvodu ako Ty, plus ja som nemala príliš upratané pred pôrodom, lebo som nebola v stave gruntovat. Problémy so zaspávanim, dojčením, reflux....Vôbec si tie reči tu nevšímaj a zožen si! Mne to ozaj pomohlo k celkovej pohode a je to dôležité! Lebo Ty nebudeš myslieť na ten porantany prach, čo už 4. Deň chces utrieť ale keďže ledva odpadneš do postele, nedá sa....☺️
@dkethe osobne som služby upratovačky nevyužila, lebo sa mi hnusí predstava, že sa cudzi človek chyta mojich osobných veci, ale na druhej strane, príde mi neférové odsudzovať niekoho, že si tu upratovačku zavola. Dcéra bola napríklad kolikova do polroka, celé dni len revala. Ja som nemala čas ani len zjest jedlo, ktoré mi muž doniesol z restiky, čiže to vôbec nemusi byt o zlej organizácii, ale o dietati. Sú aj deti, čo neznášajú nosiče, čiže take neuviazes, sú aj ženy, ktorých muži pracujú do vecera, aby vykryli chýbajúci prijem ženy. Nemali by sme niekoho zaškatuľkovať len preto, že nám chyba empatickejsi pohlad do jej situácie😊
@dmk_1 neporadím s pomocou v domácnosti, ale pri náročnom dieťati a mužovi, ktorý nie je zvyknutý behať s prachovkou v ruke možno jeden tip. Skús využiť manžela nie na upratovanie, ale na uspávanie dieťaťa a za ten čas aspoň hodinku narýchlo čo-to upratať, čo ti udiera príliš do očí... hojdať dieťa by mohol aspoň na hodinku, ty si od bábätka aspoň tiež chvíľku oddýchneš.
@dmk_1 Keby som na to mala, veru by som využila sem tam :D
Ja poviem z oboch stran. Chodila som upratovat a mala som mamicky ktoré boli super vďačne ze im ktosi pomôže a boli spokojné a bola som aj u takých puntickariek, ktore ma po 2-3 razoch uz nevolali lebo nebola zaclona zarovnana podla pravítka. 🤷♀️ Teraz chodim do prace, mam male dieta a aj bordel a uz sa ho snazim ignorovať radsej lebo ked ma maly zavola hrat sa nechcem mu stale hovorit ze upratujem 😉 pre mna je on priorita ☺️

@lianka123 boze, ja som tiez chodila upratovat, z roboty som sla az do tmy upratovat cudzim byty, ale robila som poctivo, nechapem, nac to niekto ide robit, ked nechce/ nevie a len sa stazuje a flaka ... A najdi potom niekoho k srbe domov