icon

Začali ste už jarné upratovanie?

17. mar 2022

Cavte baby. Zaujíma ma či ste už "zahájili"jarné upratovanie. Ja stúpajúcou tendenciou slnečných dní nad tým rozmýšľam čoraz viac ale ešte sa k tomu neviem dokopat.Krasny slnečný deň prajem.

falbala132
17. mar 2022

upratujem pravidelne 😀

0silvia0
17. mar 2022

nie...

janetinka27
17. mar 2022

a co je jarne upratovanie? :D

cyberk
17. mar 2022

ja pod pojmom jarne upratovanie beriem len umyvanie okien, a na to si zavolam upratovaciu sluzbu....
inak je u nas cisto kedze upratujeme pravidelne ;)

vsauce_
17. mar 2022

Tak my upratujeme stále, akurát robíme si taký poriadok, že veci, ktoré sa už dlho nepoužili a už ich nepotrebujeme povyhadzujeme preč.

mima1
17. mar 2022

Nie ani nezacnem upratujem kazdy den.
Ak myslis okna tak to robim priebezne rovnako ako tepovanie sedacky matracov atd

marcellka32
17. mar 2022

Upratujem priebežne denne, zminimalizovana domácnosť, takže je to rýchlo, akurát okná ma čakajú

andrea_82
17. mar 2022

ja som okná už poumývala, lebo sme mali oslavu. Inak upratujem priebežne, vtedy, keď vidím, že treba. Nedelím upratovanie na jarné, vianočné, atď.

autor
17. mar 2022

Ja upratujem priebežne skôr myslím také hĺbkové upratovanie vybrať všetky veci zo skrine a povytierat police to isté v kuch.linke atd.,odsunut pračku v kúpeľni. Pochybujem, že to niekto robí priebežne 🙂 alebo ja to takto nestíhám 🙂))

tenerifka
17. mar 2022

Jarne upratovanie? To co je? Ja odlietam zajtra na jarny vikendovy vylet

lulu2014
17. mar 2022

@tenerifka toto je najspravnejsie celorocne upratovanie! 😊😀👍🏻

0silvia0
17. mar 2022

odsunúť pračku v kupelni? To urobím, keď vidím, že treba. Poličky v linke tiež keď vidím, že sú už špinavé. Nerobím to podľa kalendára. Podľa kalendára idem do zahrady, blíži sa jar, čiže toto ma trápi momentálne viac, nie prach za pračkou a špina na poličkách.

anjelicek26
17. mar 2022

Ja fakt neviem, co je jarne upratovanie... upratujeme ja mam pocit non-stop, aj okna kazde tri mesiace, to mi neprijde cinnost, co sa robi raz rocne xixi

Co sa tyka tych jarnych cinnosti tak ano cez vikend - spratat zimne bundy (nechame len 1) a dat jarne, zbalit cizmy, snehule, zateplene gumaky a dat jarne topanky do regalov... vycistit a poprat vsetko zimne, kym to dame na povalu... budeme mat roboty az az...

dskjhfdlkdjhl
17. mar 2022

Nikdy som nechapala tie zhony pred vianocami a velkonocnymi sviatkami. Okna umyvam 4-krat rocne, ale nie preto, ze sa blizia sviatky. V skriniach upratujem vtedy, ked sa mi to tam prestava pacit. To iste kuch. linka, ci prach za prackou.

amanta5
17. mar 2022

Nikdy som nerozumela tomu, prečo sa vyberajú 1-2ročne všetky veci zo skríň (od riadu, cez oblečenie až po sklenené poháre v obyv. stenách)....všetko sa to vytiera, umýva a vkladá naspäť. My sme to tak tiež mali doma, keď som bola dieťa. Našťastie už ani moji rodičia to nerobia 🙂
Nie, nerobím veľké jarné upratovanie, ani predvianočné.
Nemám haldy oblečenia, ani sklenených pohárov v obyv. skriniach a všelijakých čačiek. Takže tým pádom mi odpadne "zbytočná" robota.
Práčku odsuniem priebežne cez rok, keď vidím chumáče prachu, okná umývam pribežne (zväčša po 1-2). Prach utrie keď mám čas, veľa plôch na to našťastie nemám.

Ale zas na druhej strane zvyknem 1-2ročne triediť veci, najmä detské.....zimné a letné. nerobím to však v rámci nejakého veľkého upratovania.

Tento čas radšej míňam inak. Ale chápem, že sú ľudia, ktorých to môže baviť 🙂

tomikejt
17. mar 2022

Nie, upratujem priebežne, pracku som mala odtiahnutu zrovna minulý týždeň 😄 poličky tiež tak podľa potreby.akurát skrine s oblečením sa chystám, schovať zimné veci a vytiahnuť jarné a letné.

viestta
Odpoveď bola odstránená
tuppuk
17. mar 2022

Ja upratujem pravidelne a poriadne stále, jediné na čo sa chystám je umývať okná a prať záclony 🙂

7lenka11
17. mar 2022

upratujem priebežne a nijako to neviažem na konkrétne ročné obdobie.. jediné, čo teraz urobím navyše, je obmena šatníka, niektoré zimné veci zazimujem, presuniem na vrchné police, zbalím kabáty.. ale keďže počasie je nestále, tak to má ešte čas... inak veľké upratovanie sme spolu s mužom robili cca v januári, kedy sme popresúvali aj časť nábytku a povyhadzovali všetky zbytočnosti, ktoré nám v byte zavadzali.. a také aktivity, ako umytie okien, to robím podľa potreby, väčšinou v lete..

oktoberka
17. mar 2022

Tak....jarné upratovanie:okná som po zime ešte neumyla-teda jedno áno.
Prehadzovať skrine a veci zimné,za jarné,resp.tensie budem až keď prestaneme nosiť zimné vetrovky.
No a vtedy upratujem aj skrine.
To isté na jeseň.
Inak priebežne všetko.
Čiže ešte som jarné upratovanie nezačala😆😆

reanda
17. mar 2022

ja som zacala uz davno - nikdy nevydrzim dlho cakat, staci, ze zaveje prvy jarny vanok a idem na to 😀 oblecenie v skriniach uz mam prehodene, aj s tym spojene upratanie priestorov, kde skladujem to zimne, este prebieha doplnanie jarneho satnika 🙂 a planujem si olicit balkon, kym tam vyhodim kvety a kresla 🙂 len cakam na vhodnu prilezitost, kedy sa spoji priaznive pocasie s chutou do prace 😀 .. roboty vela, ked mam vsetko stihnut plus aj so zahradou.. este dobre, ze mam ten jarny vanok, co mi doda chuti do prace, keby mam robit vsetko len vtedy, 'ked je treba', tak to asi furt odkladam 😀

mb2021
Odpoveď bola odstránená