Zrušíte WC miestnosť pre viac úložného priestoru?
Ahojte, ak by ste mali možnosť sa pri novostavbe bytu rozhodnúť z možností nižšie, ako by ste sa rozhodli a prečo? Neviem sa rozhodnúť a možno by mi pomohli nejaké vaše pohľady.
Je tam kúpeľňa, bez okna, a má prípravu na sprchovú kút v rohu, vedľa o neho toaletu, vedľa práčka a sušička. Oproti toalete umývadlo.
Takisto je tam samostatná WC miestnosť tiež s prípravou na toaletu..
Bývať tam budem zatiaľ sama. Dve toalety nechcem, v tom mám jasno, no ktorú z nich zrušiť?
Byt nemá komoru.
Kuchyňa je spojená s obývačkou a linka je menšia až stredne veľká, takže hypoteticky by sa do nej mohlo niečo vojsť.
V starom byte mám komoru a som na ňu zvyknutá, mám tam vysávač, mop, zaváraniny, vedrá, veci čo "nikam nepatria". Neviem si úplne predstaviť fungovanie bez nej. Kam zrazu tieto veci budem dávať? Kde to vy ostatní máte? Napr. taký vysávač, mop, vedrá? Nie je k tomu novému bytu ani pivnica, že by nejaké veci išli tam.
No WC v kúpeľni si tiež neviem asi predstaviť, mať ho oproti umývadlu a zrkadlu. Veď na umývadle budem mať zubné kefky, a keď sa splachuje... neviem no. Keby tam bolo aspoň okno.
Zrušili by ste WC miestnosť na úkor komory?
Mame presne taku miestnost a mame v nej komoru. Sme traja. Wc je spojene s kupelnou, ale nam to nevadi, nikto tam nezvykne vysedavat a od umyvadla je daleko. Kefky mame v skrinke. A kupelna je velka, cize je tam aj vana. Mne by skor prekazalo nemat vanu.
Ja by som zrušila wc v kúpeľni a dala osobitne. Budeš mať nejaké roll door v chodbe? Tak vysavac napr tam. Nepíšeš akú veľkú budeš mat linku?
Komora. Jednoznačne.
Zrušiť malé wc, a v tej miestnosti urobiť komoru. Kefky môžeš mať aj v skrinke, ak by ti to tak vadilo, avšak podľa mňa keď to nie je vyslovene hneď vedľa seba, podľa mňa je to ok.
@biba_18 Doslova píšem v príspevku: "Dve toalety nechcem, v tom mám jasno, no ktorú z nich zrušiť?"
Komora. A splqchovat so zavretým deklom. Plus kefky v skrinke. Ešte by som zažila, či sa do komory nezmesti aj práčka. Záleží od veľkosti kúpeľne.
@deedol Presne to som prvé chcela, že aj vaňu aj sprcháč, ale developer že to by museli steny rozbúravať znova a ťahať vodu, že to robiť nebudú. Robia mi kúpeľňu, podlahy, byt do štandardu takže ťahám za krátky koniec. Pritom miesto by tam bolo na vaňu aj sprcháč, až ma to mrzí. Tie kefky do skrinky, to by šlo.
Ja by som do kupelne nedavala WC. Veci ako vysavac, kyble a neviem co, vies dat do vstavanej skrine na chodbe a spravit si z nej komoru. Ale neviem ci mas tu poznost pracovat so vstavanymi skrinami. Tam získaš kopec priestoru. Alebo na miesto, kde ma byt pracka a sušička by sa dala dat skrinka a pracka a sušička do kuchyne. Dokonca som videla ako v takej priemerne velkej kuchyne, sa tak pohrali s priestorom, ze tam dokázali spravit taku ako vstavanu skrinu a gazdiná tam mala presne veci ako pises, plus aj nejake zaváraninové poháre a mixer a tak. Ak by si zašla do kuchynského štúdia, tam by ste sa vedeli pohrať s priestorom. Za mna teda si nechaj oddelene wc.
Ja by som chcela samostatne wc. Mat v wc v kupelni je hnus. Ked nezaklapas dosku pri kazdom splachnuti, bakterie z hajzlu mas aj na zubnej kefke. Mnamka.
Za mňa nechať komoru. Tam môžeš dať koooooooopec vecí
Wc sa dá oddeliť, skryť tenkou priečkou/lamelami a podobne. My nemáme vonku nič, ani kefky ani žiadne blbosti. Všetko v skrinke a neni bordel
@4stanka4 Linka bude v tvare U, rozmerovo má priestor 2,45m po stranách a 2,57 m na šírku. Bude to IKEA kuchyňa. Je to o dosť väčšie než mám teraz, mohlo by sa tam pomestiť, zaváraniny do hlbokých šuflíkov. V chodbe by mala byť vstavaná skriňa kombinovaná s takou vešacou časťou, tam by to šlo s tým vysávačom. Ale mop asi jedine v kúpeľni skladovať, iné ma nenapadá.
Za mňa jednoznačne komora. Ja by som samostatné WC ani nechcela.
Ak ti este iba robia do štandardu a je tam odtok na WC, tak tam daj sprchovy kút a bude aj vana.My sme tak mali na dome. Ze v kupelni malo byt WC + jedno samostatne. Ale ja som vanova, takze musi stacit jedno wc ale ja chcem vanu. Ano museli potiahnut vodu ale v ramci kupelne. Cize to bolo pre developera o par euro viac. Az potom nahadzovali obklad. Ale nesmieš sa dat. Lebo prva odpoved bola nie a potom mi to nedalo, tak som s tym zacala znovu, ze teda kolko by to realne stalo. Povedal 400€, tak som sa zasmiala, ze coooo tak chcem vanu. Tak spravili a robosi co tam robili hovorili, ze ked je tam pripraveny odtok na wc, tak to je najmenší problem. Ze horsie by bolo ak by tam nebol. Ani mi to nakoniec nevyučoval. Ved sa tam aj tak vsetci este otáčali mesiac aj vodary, aj omietky. Cize v tom stadiu, ked tam nie je obklad to ide.
@ukulela Kúpeľňa je veľká, 6 m2. Zmestí sa práčka pod kotol, a vedľa sušička so skrinkou nad ňou, v ktorej by mohli byť kefky. Takže komora by mohla byť len čisto na uskladnenie vecí. Som naklonená tejto variante. Ako píšu mnohé, komora je komora. Len sa bojím, že to oľutujem.
Aky velky je to byt? Teraz tam budes sama, ale moze sa to v buducnosti zmenit? Ja by som pri rodine chcela urcite wc zvlast. Chapem spojene wc pri 1-2 izbovych bytoch. Ale pri vacsich bytoch je za mna nutnost mat wc zvlast.
@betulinka1 Fakt? No musím s nimi hodiť reč. Ja sa priznám že sa týmto veciam nerozumiem ako že čo by sa tam muselo všetko prerábať v tej kúpeľni navyše, no tiež som bola prekvapená keď mi povedal že nie. Že nie je pre nich problém odstrániť ten geberit čo už je tam doslova nachystaný na obkladanie, ale toto je problém. Hodím sem hneď nákres, ako to vyzerá dispozične. Podľa mňa by to dokázali potiahnuť, len už sa im asi nechce so stenami babrať, lebo v marci už by mali byty odovzdávať a podľa stavu to vyzerá že to stihnú len tak tak.
Asi by som ponechala WC v kúpeľni a z druhého WC spravila komoru
no zjavne tú kde by si mohla spraviť komoru... a wecko nechať v kúpelke, ale oddeliť napr. sklenenými stenami, aby to bolo vzdušné...
ja milujem moju komoru, ale kebyze mam mat kvoli tomu wecko v kupelni, tak sa jej vzdam. Zavisi, kolko vas tam bude zit. Ak planujes rodinu a deti, tak zivot s jednym zachodom v kupelni je nic moc z prevadzkovych dovodov, najma rano. A na to samostatne wc by som dala aj umyvadlo. Naozaj to zavisi od tvojich preferencii.
Neviem, aka je dispozicia bytu, ale namiesto pivnice a komory dokaze posluzit vstavana skrina v chodbe, vedia na mieru vyrobit aj napr. ponad dvere a vyuzit priestor. Ak do buducna planujes rodinu, skus to poriesit tak, ze nechas pripravu na WC a budes tu miestnost vyuzivat ako komoru.
inak my mame kotol prave v tej komore. a mame tam pripravu na wc, keby nahodou, ale ako pisem, zatial netreba.
a ak nevedia spravit sprchac aj vanu (podla mna vedia, ale berme, ze nie), tak by som dala radsej len vanu ako len sprchac.
Jednoznacne nechat samostatne wc, zrusila by som wc v kupelni to je zbytocne. Komora by bola fajn, ale ked nebude, veci odlozis do vstavanych skrin pripadne na balkon ak tam je. Ale wc v kupelni by som nechcela.
zalezi na celej kompozicii bytu... urcite ak chyba takyto ulozny priestor, v byte naozaj staci jedno wc. a zmenit si to potom mozes kedy chces, staci tam tu predpripravu nechat., ved to je len potrubie a ked bude treba premenis kumbal na zachod.. ale teda neviem, mala som rodinu v byte, nemali sme problem s jednym wckom :D Ak to je mensi byt, tak aj tak s velkou rodinou, ktora bude mat problem s jednym wc pojdete hadam do vasieho. Rovnako tak, ak budes chciet v buducnosti wc v kupelni zrusit = zrusis.
Druha vec, ako kumbal na metly a vedra sa daju vyuzit lepsie aj ine priestory a na zavaraniny je zase lepsia velka skrina v kuchyni... ale to vsetko zalezi na rozlozeni, ak je to pobliz kuchyne, v pohode to moze byt spajza, ak chodbe mozes tam mat sklad veci hocijaky.
Podla mna zase minut miestnost na zbytocne wc je skoda.
A este je jedna vyhoda miestnosi bez zachodu.. menej cistenia :DDD ja ked tak by som ten kumbal vyuzila aj ako práčovňu. Privod vody aj odpad tam urcite je.
Spravila by som samostatné WC, zrušila to v kúpeľni a na jeho miesto skriňu kde dáš bordel - vedrá, mop, čistiace prostriedky atď. Poprípade presunúť sušičku niekde inde a na jej miesto tie veci.
píšeš že máš kuchyňu spojenú s obýv.
čo keby si zobrala kus z kuchyne a tam spravila komoru?
my sme zväčšovali špajzu a ubrali z kuchyne - neľutujem
švagriná mala len takú malú komôrku bez okna z kuchyne. mohla tam byť len jedna osoba - rozmer možno 1,5 *1,5 m...
ale vždy lepšie ako nič.
Jasne, nedaj sa. Oni na vsetko najprv hundrali a potom porobili 😉. A teda hlavne ak ide o par euro, ktore by si pripadne mala doplatiť. Ja som isla na nich preto s tou cenou, ze kolko by to stalo. Ak by povedali do 1000€ bola som ochotna zaplatit aj do vacku robosom, lebo ved tu planujem prezit aj dôchodok. Preto ma to prekvapilo, ked povedali 400€. Ze o takej sume sa bavime.
To kto nedava dole deké na wc pred splachnutim?
Podorys by nebol?
Takto vyzerá pôdorys podla toho ako to developer planoval. Zvyraznene su kupelna a samostatne WC. V kupelni ten kruh je kotol, vedla sa zmesti pracka a na nej susicka (alebo pracka pod kotol a vedla susicka), vedla planovane WC, vedla sprchovy kut, oproti umyvadlo. A vo WC miestnosti je este mini umyvadlo.

ak budeš sama, načo ti budú 2 wecká?