Ako poslať slovenské sladkosti do Anglicka?
Prosím vás, som z toho jeleň. Nikdy som do zahraničia nič neposiela. Aká je najlepšia voľba a ako uhradiť clo?
Má to byť dar, v balíku budú slovenské sladkosti typu čokolády, cukríky, keksíky a pod.
@anonym_autor Ja by som asi zvolila objednať v nejakom poľskom či slovenskom obchodíku priamo v Anglicku. Zoženieš tam skoro úplne všetko. Odpadne ti starosť s poštovným, clom a podobne. Už sa neoplatí takéto hlúposti posielať.
Matko kubko, posielali sme notebook, chceli sme aj nejake sladkosti, oriesky, ale vraj toto neodporucaju, clo sme my neplatili- bola to studentska pomocka. Skus im zavolat a popytat sa, inak je to super sluzba, kurier pride k vam az domov po balik.
V UK maju vyrobky sedity v normalnych supermarketoch
Www.halusky.co.uk - tam objednaj a mas hotovo, ziadne clo
@anonym_autor moja známa posiela balíčky dcére síce do Holandska cez kuriéra, čo vozí robotníkov do práce. Berie 20 € s doručením až k nej domov.
@anonym_autor moja známa posiela balíčky dcére síce do Holandska cez kuriéra, čo vozí robotníkov do práce. Berie 20 € s doručením až k nej domov.
@margotka17 Je trosku rozdiel Holandsko a UK, ktoré už nie je v EÚ. Problém nie je kuriér, ale potreba vyplniť papiere k balíku, dať pozor, aby neprekročil hodnota balíka určitú cenu a následne potreba platiť clo.

cez spolocnost Matko Kubko to mas asi najlacnejsie a aj najjednoduchsie