Ako riešiť zámenu balíkov pri predaji cez bazár?
Posielala som naraz dve zásielky a omylom som ich vymenila. Obe kupujúce už majú balíky doma a našťastie sa mi ozvali.
Teraz riešim, ako to spraviť čo najjednoduchšie. Mám objednať nové štítky a nech si balíky pošlú medzi sebou, alebo je lepšie, aby ich obe poslali najprv späť mne? Čo je lepšie?
Bude to o niečo drahšie aj dlhšie najskôr ku tebe a potom ty im, ale ja by som to určite riešila cez seba… ľudia sú všelijakí, nebudeš mať istotu čo jedna druhej a v akom stave naozaj pošle, tak aby ste sa potom ešte nedoťahovali v trojici
Obe rady tu davaju zmysel, len sa daju spojit tak, ze si nemusis vyberat. Prva ma pravdu v tom, ze priama vymena medzi nimi je lacnejsia aj rychlejsia, lebo su to dve zasielky namiesto styroch. Druha ma zase pravdu v tom, ze takto nemas ziadnu kontrolu nad tym, kto co a kedy podal.
Oboje vyriesis tak, ze obe zasielky vytvoris a zaplatis ty vo svojom konte a im posles uz len podacie heslo. Balik s nim odovzdaju na vydajnom mieste a hotovo, nic nevybavuju ani neplatia. Ty mas pritom obe cisla zasielok u seba, cize presne vidis, kedy ktora z nich balik podala a kedy dosiel druhej.
A jedna vec, ktora sa lahko prehliadne. Ked to posles na vydajne miesto, nepotrebujes ich domace adresy, staci meno a kontakt. Takze sa navzajom nic o sebe nedozvedia, co pri dvoch cudzich ludoch z bazara nie je na zahodenie.

@anonym_autor Nech si ich vymenia medzi sebou, poštovné zaplatíš ty