icon

E-shop tvrdí, že objednávka je doručená, ale balík chýba. Kto to má riešiť?

Včera o 17:54

objednávku mi rozdelili do troch zásielok. dve prišli tretia nie ale v účte už mám celú objednávku označenú ako doručenú
napísala som na podporu a zatiaľ ma odkázali na kuriéra. lenže zásielku rozdelil e-shop nie ja. kto toto má vlastne riešiť?

anonym_9b259e
•
Včera o 17:58

Kurier co nato? Mozno zabudol vylozit aj ked zvycajne podpisujes co si prevzala tak co si podpisala? Vsetky zasielky alebo len tie dorucene? Ak vsetky tak dokazovanie, ze ti nieco chyba bude narocne kedze si sama vlastnorucne podpisala prevzatie vsetkych troch.

autor
•
Včera o 18:00
@anonym_9b259e

Kurier co nato? Mozno zabudol vylozit aj ked zvycajne podpisujes co si prevzala tak co si podpisala? Vsetky zasielky alebo len tie dorucene? Ak vsetky tak dokazovanie, ze ti nieco chyba bude narocne kedze si sama vlastnorucne podpisala prevzatie vsetkych troch.

@anonym_9b259e podpisovala som len tie dva balíky ktoré mi reálne prišli. ten tretí má samostatné číslo zásielky a podľa trackingu sa tvári ako doručený ale ja som ho neprevzala. kuriéra som už kontaktovala tiež teraz čakám čo zistia

anonym_9b259e
•
Včera o 18:02
@anonym_autor

@anonym_9b259e podpisovala som len tie dva balíky ktoré mi reálne prišli. ten tretí má samostatné číslo zásielky a podľa trackingu sa tvári ako doručený ale ja som ho neprevzala. kuriéra som už kontaktovala tiež teraz čakám čo zistia

@anonym_autor tak pockaj, mozno je to len technicka chyba. Ked nemaju zdokladovane, ze si balik prevzala tak nemoze byt doruceny to nedava zmysel. Ale tak popravde baliky sa mozu aj stratit a vtedy ma riesit nahradu skody odosielatel (eshop) s kurierskou sluzbou.

jimmyy128
•
Dnes o 13:29

Riesit to ma e-shop, nie ty. Zmluvu mas s nim a kym tovar realne neprevezmes, riziko straty nesie predavajuci, kurier je jeho zmluvny partner, nie tvoj. To, ze to rozdelili do troch zasielok, je ich vec. Napis im este raz mailom, ze tretiu zasielku (cislo) si neprevzala a nic si za nu nepodpisala, a chces bud dodanie, alebo vratenie penazi za tie polozky, daj im na to nejaku lehotu, trebars 7 dni. Od kuriera si pokojne vypytaj dokaz dorucenia (podpis, fotka, GPS), casto sa az vtedy ukaze, ze nic take nemaju. Ak by e-shop stale len odkazoval na kuriera, ostava SOI alebo alternativne riesenie sporu. A pre istotu pozri schranku a spytaj sa susedov, obcas to kurier niekde odlozi a oznaci ako dorucene.