Problémy s doručením balíka na adresu od Slovenskej pošty. Ako reagovať?
Dnes mi mal byť doručený balík, ktorý súrne potrebujem na zajtra. Zobrala som si kvôli tomu home-office, od rána čakám kuriéra. Slovenská pošta poslala ráno SMS-ku, že dnes budú doručovať balík bez udania času, čo je u nich bežné. Celý deň na ten balík čakám a samozrejme, že kurier zavolal presne vtedy, keď som mala iný call z práce. Do 3min som mu volala spätne a už mi ani nedvihol. Má odo mňa asi 15 zmeškaných hovorov, no ani sa neunúval dvihnúť. Od 16:00 má mobil vypnutý a teraz mi prišla správa, že si balík môžem vyzdvihnúť 30km odo mňa v okresnom meste 🙂 Auto mám v servise. No je toto normálne ? Človek si platí za službu, ktorú nedostane a ešte musí na vlastné náklady utekať do iného mesta. Som si na 100% istá, že ani na adrese nebol, keďže mám pracovňu rovno s výhľadom na hlavnú cestu. Normálne ma vytočil. Ako to riešiť, keď sa mu nedá dovolať ? Stretli ste s niečim takým ?
Aj keby mi to nedoniesol na adresu, v pohode, beriem na seba, že som mala zodvihnúť hneď v tej sekunde. Rozumiem, že má harmonogram a tlačí ho čas. Ale u nás v dedine máme poštu, ktorá bola otvorená a mohol to tam nechať a on zobral ten balík o 30km ďalej 🙂 tomuto vážne nerozumiem.
Písala som mail, aj tak to už nedostanem v čase v akom potrebujem. Ide mi len o princíp.
@frederikasucha38 ide ti o princíp? Tak si mu mala zdvihnúť telefón, a nebol by žiadny problém. Nezdvíhla si, tvoja vina, nie jeho. Snáď si nemyslíš ze by sa ešte raz vracal naspäť s tvojim balíčkom neviem odkiaľ.
@frederikasucha38 normalny clovek si neda poslat to co urgentne potrebuje slovenskou poštou, je to skapata firma, tvoja chyba, mala si trvat na DPD, SPS, DHL!
@frederikasucha38 ano, myslime to vazne, je to tvoja chyba.... bohu zial. uvedom si, ze kurier ma denne 150 stopov kde kade a ked soferuje nemoze telefonovat.. Navyse, ak isiel uz mimo tvojej trasy, nie je sa co cudovat. Takze ano, je to tvoja chyba. A navyse, v postovych podmienkach je napisane ze maju pravo zasielku ulozit na poste. Cize ani nic nevyhadas...
@anonym_163b5b ...citujem...v postovych podmienkach je napisane ze maju pravo zasielku ulozit na poste. ... Ja sa len pýtam..... na pošte kde má adresu? Takže to mal vyložiť na pošte kde ona býva. V tom čase ešte bola pošta otvorená, ako písala autorka.
@anonym_163b5b ...citujem...v postovych podmienkach je napisane ze maju pravo zasielku ulozit na poste. ... Ja sa len pýtam..... na pošte kde má adresu? Takže to mal vyložiť na pošte kde ona býva. V tom čase ešte bola pošta otvorená, ako písala autorka.
@anonym_3c543d posta sa nespecifikuje.... je len "posta"
@anonym_aaa20d dalsia krora si mysli ze HO je nieco ako volno doma, nakupy pranie vysavanie.. .
Ked mas call so sefom alebo nebodaj 5 kolegov na linke naraz, urcite ho zrusis a dvihnes kurierovi👍
@natalka13 keď viem, že budem mať na home office dôležitý call a nebudem môcť zdvihnúť kurierovi mobil, tak si ten home office kvôli tomu kurierovi brat nebudem, ale v roku 2026 si dám balik dorucit do boxu
@anonym_3c543d posta sa nespecifikuje.... je len "posta"
@anonym_163b5b vďaka za odpoveď
@renata37 v Bratislave ani nema sancu sa niekam vratit. Nestihaju v tych zapchach ani dorucovat rad radom.
@natalka13 ja nepíšem, že sa má vrátiť. Dá sa dohodnúť, nechať balík, ktorý má v aute, napr. v boxe. Alebo na ich depe, kde sa tiež dá dohodnúť. Bola som si tak osobne vyzdvihnúť bežecký pás. Povozil ho v aute a na fajront som si ho u nich vyzdvihla.
Nie, s tymto som sa nestretla, vzdy som sa kurierovi dovolala spat. Je to idiot a proste treba sa stazovat. Je normalne v dnesnej dobe, ze cloveku sa nemusi dat hned zdvihnut a ked vola o par minutiek spat a nie o hodinu, tak na tom nic nevidim = urcite nie je kilometre daleko, velakrat ked vola ani nie je na adrese a cakame ho dlheee minuty :DD Bezne tak volam kurierovi, lebo kym prebehnem dom, velakrat proste ani nestihnem zdvihnut... Podla mna, ak nebyvas blizko, takto niektori kurieri odbavuju zasielky, kvoli ktorym sa im nechce zachadzat. Bezne sa na to stazuju zakaznici v urcitych oblastiach (a zvacsa opakovane ti ist,mame eshop), len kurierov je malo, cize nie je lahke to riesit. Za mna v dnesnej dobe je ako taka istota balikobox, odberne miesto = aj ked to je dnes uz tiez, ak sa berie nieco na poslednu chvilu trosku riziko. Stava sa, ze je plny box a kurier to tam nosi aj viac dni... niekedy sa na zasielku aj zabudne kvoli tomu a zhaname ju po par dnoch na depe a davame dorucovat znovu.
@frederikasucha38 ide ti o princíp? Tak si mu mala zdvihnúť telefón, a nebol by žiadny problém. Nezdvíhla si, tvoja vina, nie jeho. Snáď si nemyslíš ze by sa ešte raz vracal naspäť s tvojim balíčkom neviem odkiaľ.
@anonym_15ff47 ano vracal by sa. Keby mne zavolal zakaznik, ze toto kurier urobil, volam na depo a dorucuje to znovu a hned.
Síce mi to problém nevyrieši, no zajtra si po ten balík a už sa poučím, že SP nikdy viac. Len ma zaujímalo, či je to bežná prax, ale ako vidím, názory sú rôzne. Naozaj mi išlo o princíp, či je pošta ako pošta alebo to proste musel vziať až tak ďaleko a prečo. Neodniesol to ani k nám do obecnej pošty ale až do krajského mesta a cestou minul ďalšie 4 otvorené pošty 🙂 uzatváram túto debatu - je to chrapúň a chcel si zjavne spraviť piatok o pár minút skôr. Ďakujem za vaše postrehy a rady
Mal zavolať naspäť. Keby bola na záchode, tiež by mu nezdvihla. Vina je na jeho strane. Šak mu hneď volala a veľa krát. Tak jej mal zdvihnúť a mal sa s ňou dohodnúť a nie dať jej balík 30 km na iné miesto. Slovenská pošta má kuriérov aj dobre drzých. Môj manžel si zaplatil službu balík na adresu. A kuriér mu zavolal, príďte si pred nákupné Centro zobrať balík, práve tu stojím. No muž mal dosť, služby sú už dosť drahé. Zaplatíme balík na adresu a on si zavolá príďte tam a tam. Nákupné Centro od nás vzdialené pol hod. pešo. Manžel sa s ním tak povadil, balík potom priniesol. A presne ako pani, muž ho čakal celý deň. Od vtedy dávame len balík na poštu.
Nie, s tymto som sa nestretla, vzdy som sa kurierovi dovolala spat. Je to idiot a proste treba sa stazovat. Je normalne v dnesnej dobe, ze cloveku sa nemusi dat hned zdvihnut a ked vola o par minutiek spat a nie o hodinu, tak na tom nic nevidim = urcite nie je kilometre daleko, velakrat ked vola ani nie je na adrese a cakame ho dlheee minuty :DD Bezne tak volam kurierovi, lebo kym prebehnem dom, velakrat proste ani nestihnem zdvihnut... Podla mna, ak nebyvas blizko, takto niektori kurieri odbavuju zasielky, kvoli ktorym sa im nechce zachadzat. Bezne sa na to stazuju zakaznici v urcitych oblastiach (a zvacsa opakovane ti ist,mame eshop), len kurierov je malo, cize nie je lahke to riesit. Za mna v dnesnej dobe je ako taka istota balikobox, odberne miesto = aj ked to je dnes uz tiez, ak sa berie nieco na poslednu chvilu trosku riziko. Stava sa, ze je plny box a kurier to tam nosi aj viac dni... niekedy sa na zasielku aj zabudne kvoli tomu a zhaname ju po par dnoch na depe a davame dorucovat znovu.
@simca06022011 mohlo by sa stat ze kurier by povedl ze kasle na taku robotu, odovzdal by auto a nikto by ti na adresu nic hned nedoniesol. mam brata byvaleho kuriera. neskutocne ich vykoristuju.
@anonym_15ff47 ano vracal by sa. Keby mne zavolal zakaznik, ze toto kurier urobil, volam na depo a dorucuje to znovu a hned.
@simca06022011 nie, nevráti sa.
@simca06022011 mohlo by sa stat ze kurier by povedl ze kasle na taku robotu, odovzdal by auto a nikto by ti na adresu nic hned nedoniesol. mam brata byvaleho kuriera. neskutocne ich vykoristuju.
@anonym_70e4c2 to neznamena, ze sa maju takto spravat. Nas ako odosielatelov tiez vykoristuju. Cize ano, ak to nechce robit, nech to auto odovzda.
@simca06022011 nie, nevráti sa.
@anonym_15ff47 vracal. Mam s tym bohate skusenosti. Nauci sa, ze sa oplati zdvihnut telefon zakaznikovi. Za 3 minuty vobec nie je daleko, len sa mu "nechcelo".
My ak to neponahla, vybavime dorucenie dalsi den, ale ak to zakaznik ma mat, trvam na doruceni. Platim za to. Ma volat skor ako je na adrese a je cas aj na zdvihnutie telefonu. Ak bol 20km daleko za 3 minuty, co tazko, mohol sa dohodnut s adresatom. Ano nema kurier hocikde ulozit balik bez dohody. Mozno mam nadstandardne vztahy s kuriermi kto vie, pride mi ale normalne trvat na dodani zaplatenej sluzby.
@simca06022011 vieš čo, ja som raz objednala jednu ťažkú zásielku a zaplatila som až vynesenie na 3. bez výťahu. ponúkali takú službu, tak som ju objednala. doma bol 13-ročný syn a ten kurier to zložil pri prvých dverách ako klasicky a nechal to decko s tou ťažkou krabicou tam. tak ma to vytočilo, že som volala na kuriersku službu a tak som im vynadala, že o 5 minút mi volal kurier s5, že mi to teda príde vyniesť, ale až kým spraví celé kolečko … lenže - volala som na firmu, nie kurierovi…
autorka ale volala kurierovi… 🤷♀️
@simca06022011 vieš čo, ja som raz objednala jednu ťažkú zásielku a zaplatila som až vynesenie na 3. bez výťahu. ponúkali takú službu, tak som ju objednala. doma bol 13-ročný syn a ten kurier to zložil pri prvých dverách ako klasicky a nechal to decko s tou ťažkou krabicou tam. tak ma to vytočilo, že som volala na kuriersku službu a tak som im vynadala, že o 5 minút mi volal kurier s5, že mi to teda príde vyniesť, ale až kým spraví celé kolečko … lenže - volala som na firmu, nie kurierovi…
autorka ale volala kurierovi… 🤷♀️
@biba_18 kurierovi sa nedovolala, jasne ze s nim to clovek nevybavi :DD a okrem toho maju velakrat plnu hubu vyhovoriek, ako sa hovori.

@niekto2hy preto sa to objednáva na poslednú chvíľu, áno…
@biba_18 Odpoved vie autor.... Moja skusenost s kurierom SP - raz som prevzal zasielku na pumpe,druhy x na parkovisku obchodneho centra.