icon

Slovenská pošta a problém s nepodanou zásielkou

Dnes o 15:29

Ahojte, možno budete vedieť poradiť. Išla som dnes na postu poslať list (zaplatený epodaci hárok), na pošte mi ho ale nezobrala poštárka lebo to bolo v stvorcovej obálke - neštandardný rozmer za ktorý sa vraj dopláca. Tak som s listom odišla, neskôr mi prišiel email že list bol podaný, balikobox mi ho už neberie a pošta je už zatvorená. Ma niekto skúsenosť čo teraz?

Strana
z2
jaron
Dnes o 15:39

@anonym_autor Nerozumiem asi všetkému, čo píšeš, hlavne tomu, že ti prišlo, že bol podaný, hoci nebol.
Rozumiem ale asi tomu ostatnému. Pošta pred nejakou dobou zmenila cenník a pravidlá. Trochu nešikovne je to v určovaní cenníku, keby som si nevšimol, tiež urobím chybu.
Cenník je tu:
https://www.posta.sk/cennik

Čo je dôležité a čo odporúčam, dať do určenia ceny nielen hmotnosť, ale aj rozmery obálky. Len pre zaujímavosť:
obyčajný list do 50 g
20 x 16 x 0,5 cm cena 1,20 €
ale
20 x 17 x 0,5 cm cena už 2 €

Predtým bol cenník napr. tak, že cena 1,20 € je do xy gramov a zásielka môže mať rozmery do xy... Teraz je vľavo list do 50 g za 1,20 €. Avšak list môže byť aj drahší, ak si človek nevšimne v cenníku vľavo, že treba dať aj rozmery. Lepšie by bolo, ak by vpravo mali napísané cena "od" 1,20 €. To slovo "od" je veľmi dôležité.

janai1
Dnes o 15:42
@jaron

@anonym_autor Nerozumiem asi všetkému, čo píšeš, hlavne tomu, že ti prišlo, že bol podaný, hoci nebol.
Rozumiem ale asi tomu ostatnému. Pošta pred nejakou dobou zmenila cenník a pravidlá. Trochu nešikovne je to v určovaní cenníku, keby som si nevšimol, tiež urobím chybu.
Cenník je tu:

Čo je dôležité a čo odporúčam, dať do určenia ceny nielen hmotnosť, ale aj rozmery obálky. Len pre zaujímavosť:
obyčajný list do 50 g
ale

Predtým bol cenník napr. tak, že cena 1,20 € je do xy gramov a zásielka môže mať rozmery do xy... Teraz je vľavo list do 50 g za 1,20 €. Avšak list môže byť aj drahší, ak si človek nevšimne v cenníku vľavo, že treba dať aj rozmery. Lepšie by bolo, ak by vpravo mali napísané cena "od" 1,20 €. To slovo "od" je veľmi dôležité.

@jaron kde si našiel také rozmery? Rozmer obyč. listu je do 25 x 35 x 3 cm

jaron
Dnes o 15:48
@janai1

@jaron kde si našiel také rozmery? Rozmer obyč. listu je do 25 x 35 x 3 cm

@janai1 v tom cenníku, čo som dával odkaz, si môžeš zadať hocijaké parametre, len podľa toho sa potom mení cena.

Obyčajný list môže byť do rozmeru 25 x 35 x 3 cm, avšak cena bude rôzna, ak je rozmer menší.

Lepšie by bolo, keby tu vpravo bolo to slovo "od", čiže od 1,20 €
Teraz už viem, že musím zadať aj rozmery, inak môžem chybne podať list do 50 g online za 1,20 € a na pošte zistím, že som mal platiť 2 € a je problém.

janai1
Dnes o 15:59
@jaron

@janai1 v tom cenníku, čo som dával odkaz, si môžeš zadať hocijaké parametre, len podľa toho sa potom mení cena.

Obyčajný list môže byť do rozmeru 25 x 35 x 3 cm, avšak cena bude rôzna, ak je rozmer menší.

Lepšie by bolo, keby tu vpravo bolo to slovo "od", čiže od 1,20 €
Teraz už viem, že musím zadať aj rozmery, inak môžem chybne podať list do 50 g online za 1,20 € a na pošte zistím, že som mal platiť 2 € a je problém.

@jaron no tak to je pekná blbosť 😂 rozmer som nikdy nezadávala a všetky listy posielam za 1,20€ aj tie ktoré presahujú tých 17cm

anonym_f2ae2d
Dnes o 16:02

bol to obyčajný list alebo doporučený list?

autor
Dnes o 16:05
@anonym_f2ae2d

bol to obyčajný list alebo doporučený list?

@anonym_f2ae2d doporučený list za 2,7€ povedala že taký aký mám ja so stvorcovou obálkou stojí 3,5€

autor
Dnes o 16:17
@jaron

Cenník je tu:

obyčajný list do 50 g
ale

@jaron ja som si doma vytvorila epodaci hárok aj zaplatila, adresný štítok nalepila na list. Prišla som na postu dala poštárka povedala že mi ho skontroluje tak oskenovala dala na váhu a povedala že kvôli stvorcovej obálke mi ho nezoberie…. Ja som odišla a potom mi prišiel mail že list bol podaný

anonym_f2ae2d
Dnes o 16:18

Doporučený list môže mať tieto rozmery a cena je podľa váhy do 500g je 3€, do 1kg za 3,50€

autor
Dnes o 16:20
@anonym_f2ae2d

Doporučený list môže mať tieto rozmery a cena je podľa váhy do 500g je 3€, do 1kg za 3,50€

@anonym_f2ae2d môj mal 32g 😊 doporučený list prvá trieda

anonym_f2ae2d
Dnes o 16:23
@anonym_autor

@anonym_f2ae2d môj mal 32g 😊 doporučený list prvá trieda

@anonym_autor cena 3.50€ za prvú triedu

jaron
Dnes o 16:25
@janai1

@jaron no tak to je pekná blbosť 😂 rozmer som nikdy nezadávala a všetky listy posielam za 1,20€ aj tie ktoré presahujú tých 17cm

@janai1 mala si šťastie, že to poštárka na pošte neriešila.
Manželka tak šla, tie rozmery sme si vtedy ešte nevšimli, list jej nezobrali. Odvtedy už si dávam na to pozor.

jaron
Dnes o 16:27
@anonym_autor

@jaron ja som si doma vytvorila epodaci hárok aj zaplatila, adresný štítok nalepila na list. Prišla som na postu dala poštárka povedala že mi ho skontroluje tak oskenovala dala na váhu a povedala že kvôli stvorcovej obálke mi ho nezoberie…. Ja som odišla a potom mi prišiel mail že list bol podaný

@anonym_autor celkom tomu nerozumiem, nemal by byť rozhodujúci tvar obálky, ale či nejaký rozmer neprekročil rozpätie pre príslušnú zaplatenú cenu.

rozculena
Dnes o 16:29
@anonym_autor

@anonym_autor ona ho oskenovala ale nezrušila v systéme,takže som zvedavá,čo budú robiť,keď je zaplatená zásielka,podaná,ale fyzicky neexistuje....napíš reklamáciu

jaron
Dnes o 16:29
@anonym_autor

@anonym_f2ae2d doporučený list za 2,7€ povedala že taký aký mám ja so stvorcovou obálkou stojí 3,5€

@anonym_autor aha, tak to by dávalo zmysel, že jednoducho nejaký rozmer/rozmery presahovali podmienky pre tú cenu

sara07
Dnes o 16:30
@anonym_autor

@anonym_autor otvor si eph , a cez nu podaj reklamaciu, s tým čo sa stalo, nech ti vratia prachy, baba ju nezrušila ale podala vlastne , jej chyba, neplatila by som znova

autor
Dnes o 16:34
@rozculena

@anonym_autor ona ho oskenovala ale nezrušila v systéme,takže som zvedavá,čo budú robiť,keď je zaplatená zásielka,podaná,ale fyzicky neexistuje....napíš reklamáciu

@jaron ja neviem povedala mi jednoducho že ide o neštandardný typ obálky - štvorcový …
@rozculena zajtra chcem manžela poslať nech zanesie zásielku na postu dám ju do inej obálky, ja mám celý deň meetingy nemám sa tam kedy dostať, len teda neviem čo urobia

autor
Dnes o 16:35
@sara07

@anonym_autor otvor si eph , a cez nu podaj reklamaciu, s tým čo sa stalo, nech ti vratia prachy, baba ju nezrušila ale podala vlastne , jej chyba, neplatila by som znova

@sara07 ok super pozriem to večer to by bolo najlepšie ak by to tak išlo

jaron
Dnes o 16:37
@anonym_autor

@anonym_autor je to v podstate vec iba tých rozmerov, tu si pozri ten rozdiel, ceny sú presne, ako si písala. Raz 2,70 € a potom po navýšení rozmeru 3,50 €.

autor
Dnes o 16:40
@jaron

@anonym_autor je to v podstate vec iba tých rozmerov, tu si pozri ten rozdiel, ceny sú presne, ako si písala. Raz 2,70 € a potom po navýšení rozmeru 3,50 €.

@jaron och toto by mi nenapadlo, no nič tak daňové priznanie poskladam na malé štvorčeky a pošlem v malej obálke… aby toto riešili… hlavne že cez Vinted posielam krabičky za 1.59€ a túto idú riešiť rozmer 30g obálky

jaron
Dnes o 16:46
@anonym_autor

@jaron och toto by mi nenapadlo, no nič tak daňové priznanie poskladam na malé štvorčeky a pošlem v malej obálke… aby toto riešili… hlavne že cez Vinted posielam krabičky za 1.59€ a túto idú riešiť rozmer 30g obálky

@anonym_autor do obálky C5 by sa ti to nezmestilo? Dajú sa do nej dať A4 prehnuté na polovicu.

anonym_f2ae2d
Dnes o 16:48
@anonym_autor

@anonym_autor ti si potom dala cenu za obálku do hrúbky 0,5cm tak preto ti ju nezobrali, môžeš podať aj obálku na A4 len v EPH správne vyplň rozmery a hlavne hrúbku

autor
Dnes o 17:03
@anonym_f2ae2d

@anonym_autor ti si potom dala cenu za obálku do hrúbky 0,5cm tak preto ti ju nezobrali, môžeš podať aj obálku na A4 len v EPH správne vyplň rozmery a hlavne hrúbku

@anonym_f2ae2d neriešila som hrúbku rozmery nič dala som že posielam list doporučene prvou triedou koniec

autor
Dnes o 17:03
@sara07

@sara07 nikde to nevidím v epodaci hárok možnosť reklamácie, kde to tam nájdem? Našla som len že mám stiahnuť formulár a poslať na mail

anonym_f2ae2d
Dnes o 17:05
@anonym_autor

@anonym_f2ae2d neriešila som hrúbku rozmery nič dala som že posielam list doporučene prvou triedou koniec

@anonym_autor potom si nemala platiť vopred, ale až pri priehradke, alebo ti to mala pri priehradke zmeniť a nalepiť novú nálepku

autor
Dnes o 17:06
@anonym_f2ae2d

@anonym_autor potom si nemala platiť vopred, ale až pri priehradke, alebo ti to mala pri priehradke zmeniť a nalepiť novú nálepku

@anonym_f2ae2d vždy platím dopredu a dávam to do balikoboxu a problém ešte nebol… tým že som si išla vybrať žltý lístok som tam rovno dala aj list, to bola chyba

autor
Dnes o 17:07
@anonym_f2ae2d

@anonym_f2ae2d Chcela pri priehradke že si mám vyplniť nový epodaci hárok a nanovo zaplatiť, nemala som na to čas to riesit a nechcela som platiť dvakrát za list

kosatka33
Dnes o 17:13

Na pošte majú miesto (zväčša krabicu), kam sa dajú tieto už zaplatené zásielky vložiť. Ja by som tam ten list iba vhodila a ďalej neriešila.

rozculena
Dnes o 17:24
@anonym_autor

@sara07 nikde to nevidím v epodaci hárok možnosť reklamácie, kde to tam nájdem? Našla som len že mám stiahnuť formulár a poslať na mail

@anonym_autor ja som písala normálne email,v ktorom som opísala,čo sa stalo.

autor
Dnes o 17:46
@jaron

@jaron inak vy kde zadávate tie rozmery? Keď vytváram epodaci hárok mám to takto

maranco
Dnes o 17:58
@anonym_autor

@jaron inak vy kde zadávate tie rozmery? Keď vytváram epodaci hárok mám to takto

@anonym_autor musíš takto

Strana
z2