icon

17 ročnú dcéru nechcem pustiť na chatu

28. jan 2022

Dobrý deň, dcéra má 17 a chce ísť na chatu s partiou spoluziakov cez jarné prázdniny. Nechcem ju pustiť. Učí sa síce dobre, ale doma vôbec nepomáha, a nikdy nebola ani spat u kamarátky, nie to ešte na chatu. Tvrdí, že by alkohol ani nič podobné nepila, no je pravda, že o ničom takom doteraz neviem. Ale nemala príležitosť doteraz. Jednoducho, kým býva pod mojou strechou istou ju nepustím. Ako jej to vysvetliť, aby som predišla zbytočným ofukom?

autor
29. jan 2022

@nikolka1986 no chcela som ju pustiť do 12, aby som videla ako na tom bude s nechcela ísť takže...

ambrozia8991
29. jan 2022

Tak keď chces tak silou mocou po ňu ísť tak choď po mu teda v noci o 1,2 ráno 😑..

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
29. jan 2022

@ambrozia8991 tak ona nechce aby som pre ňu prišla vôbec v tú noc, že to radšej nepôjde

akvi
29. jan 2022

Kedy jej chceš začať dôverovať? Veď nemá 12! Ma 17, je skoro dospelá, tým, že ju nepustis, co jej ukazujes? Máš svoje strachy, to je ok, ale preboha, skus sa s nimi vysporiadať tak, aby netrpelo decko. Pusť ju aspoň na tú jednu noc. Povedz jej, ze sa veľmi bojíš, povedz jej, čoho sa bojíš. Porozpravajte sa, spracuj si svoj strach ty sama. Ona s tvojím strachom nič nemá. Keď ti o rok odíde z domu len preto, že si jej všetko zakazovala, to bude ok?

eludka
29. jan 2022

Dost ju držis nakrátko, neveríš svojej výchove? A nie je dobre, ze doma nepomáha, nevidí, ze život nie je len škola. Na internát ju nechceš pustiť, dokedy ju chceš mat za sukňou? Myslíš, ze ked sa vydá, ze bude zachránená a mat vystarane? Ako si vyberie partnera, ked nebude mat prehľad o ľudských povahach? Za ňu to nespravis, nie je tvoja kópia a žije v inej dobe .

panda21
29. jan 2022

Hrôza, ty si si nič z toho nezobrala. Chudak dievča zlaté, už len pár rokov vydrz a utec 🙏

autor
29. jan 2022

@akvi tak o rok nemá ako odísť z domu, neviem si predstaviť ako by sa živila a poznám ju, viem že to by neurobila

@eludka veď práve, doma nevie sama od seba pomôcť a na chatu ju pustiť mám?

@panda21 by ma zaujímalo, že čo som si z toho mala zobrať? Pustit dcéru hocikde bude chcieť?

malia18
29. jan 2022

No mohla si si z toho zobrať napr to že je na prahu dospelosti a môže sama rozhodnúť s kým sa vyspí lebo ma na to vek mala by si ju poučiť o opatreniach a nie jej zakazovať už nie je malé decko. Mohla si si z toho zobrať napr to že sa správaš ako hystericka matka ktorá ničí vlastnej dcére život nemá kvôli tebe ani len kamarátov alebo čoskoro mať ani nebude. Si na najlepšej ceste aby ťa nenávidela.

malia18
29. jan 2022

Alebo napr to že kvôli tebe nemá jeden jediný zážitok z babského večera alebo skúsenosť s chlapcami nedáš jej ani dýchať lebo si posadnutá kontrolou a CHCEŠ jej riadiť život. Ešte ju diriguješ aj vo výbere VŠ a kvôli tvojim problémom s vlastnou psychikou nemôže ísť na školu kde by musela byť na intrak. A náhodou keď bude raz organizovať svadbu aj do toho jej budeš kecat? Aj do výberu partnera? Keď budú plodiť deti aj vtedy budeš sedieť na kraji posteli a kecat do toho že ako na to? Bože mne sa sníva vďaka Bohu za všetkých normálnych rodičov

taga
29. jan 2022

Moje nervy, ma 17!!! 17!!! Moja stara mama v tom veku uz bola vydata 🤣 ja som v 17 letela do ameriky na rok do skoly! Rok bez rodicov.
Ma 17, nema 12, ani 15! To fakt v 17 nemoze nikam chodit?? Vies, ako asi na nu pozeraju? Ako na mimozemstana 🤣 to, ze jej neveris ale ukazuje len to, ze neveris svojej vlastnej vychove! Tvoja dcera je takmer dospela, tvoja kontrola skor ci neskor skonci. V 17 sme chodili na chaty uplne bezne, ano, pilo sa, aj fajcilo ale bolo to na kazdom, ci si da alebo nie!

nikdenikto
29. jan 2022

Ach...urobila chybu mladá že ti ostala počas strednej doma, mala ísť radšej na internát hneď po základnej, aspoň by si to dospievanie viac užila. Povedz jej normálne nech sa začne ako dospelá správať doma a potom k nej tak aj budeš pristupovať. A o rok ti môže z domu zdrhnúť veľmi ľahko, nemusí sa sama živiť.....niekoho si nájde ani nebudeš vedieť ako, môže byt starší a máš aj po zákazoch potom 🙈

tafita
29. jan 2022

@zuzzinkaa súhlasím na 200% 👏👏👏👏👏

ivca82
29. jan 2022

To by si tam vazne prisla chatu o polnoci ju zobrat? A este sa cudujes, ze radsej nepojde? Nevies pochopit, ze by ju vysmiali? Ty nad tym mozno mavnes rukou, no ona ma 17, vies ako by sa ona citila? Ponizene, zahanbene, neskor by bola velmi pravdepodobne tercom vysmechu, ze po nu mamicka prisla o polnoci. Ublizujes vlastnej dcere, co to nevidis?

beronsche
29. jan 2022

samozrejme, ze nechce.. ved jej to musi byt riadne trapne...a jej kamosom by to bolo tiez, keby sa tam dovalis o 12. Dost mozne, ze by z nej riadne utahovali...

Ma 17. , sadni si s nou, porozpravaj, povedz, ze mas strach, pouc ju, zisti, kde presne to je a kto presne tam bude, zozen si par kontaktov (preistotu, nie, ze budes vyvolavat) a aspon na jednu noc ju pust.

inak ja som tiez bola na poriadnej chatovacke v 17r.. otec najprv robil caviki, ale nakoniec ma pustil a to tam boli sami chalani a my len 2 baby.. Alkohol tam bol, aj cigi, sex ani drogy nie.. Ani som sa nespila, ani sa mi nic ine nestalo.. S vacsinou tychto ludi sa uz vyse dvadsat rokov na chatach a dovolenkach stretavam 🙂, teraz uz aj s nasimi partnermi a detmi..
Aj takto vznikaju pevne priatelstva a ty ju o to chces pripravit..

beronsche
29. jan 2022

ozaj a to, ze sa doma nepodiela na dom. pracach je tvoja vizitka a s chatou to nema nic spolocne..

autor
29. jan 2022

@malia18 no nemyslím si že to či bude mať sex teraz je jej rozhodnutie, kto sa jej v prípade tehotenstva bude starať o dieťa? Je stále druhacka, a keby aj chcela ísť na potrat, čo bez súhlasu mňa a manžela nemôže, tak kto jej ho zaplatí?
@taga no a keď si dá a bude potrebovať lekára bude to opäť naša zodpovednosť....
@nikdenikto tak určite by som ju nepustila na internát na strednej
@ivca82 môj nápad to nebol, písali to tu do diskusia asi 2 ľudia, tak mi to prišlo ako dobrý nápad, aké keď nechce tak ma smolu
@beronsche tak nemyslím si, že je vhodné aby si v 17 vytvárala priateľstva na chatách opita

21oktober
29. jan 2022

@simca06022011 nerobilo sa to keď som bola ja malá, my sme u seba neprespáali. Takže nie, nebolo to tu vždy a nie je tovždy ani teraz. Napodiv deti z týchto rodín sa z toho nerúcajú , netrieskajú dverami a neodchádzajú z domu.

beronsche
29. jan 2022

citas, co pisem, ci si sa len zacyklila vo svojej utkvelej predstave ozratych pubertiakov??
Ak narazas a moj prispevok, je tam doslova, ze som sa nespila... rovnako ako zvysok osadenstva. aj ked nejaka ta flasa vina sa priniesla..😁

a ano, o priatelstva ju pripravujes, tie sa vytvaraju najma mimo skoly a tam ju ty nepustas.. Ved ani na intrak ju nepustis..🤦
Poznam jednu taku mladu zenu.. Nikdy nikam nemohla, zivot nalinkovany prehnane ochranarskou veriacou matkou...
Vies, ako skoncila? Toho "praveho" si nikdy nenasla, najprv bolo podla matky priskoro, potom uz ani ona nikam nechodila, ved ani nebolo s kym, priatelstva ziadne..
A tak zila s matkou, az kym ta predcastne nezomrela a teraz je z nej osamela cudacka...

ladycat2021
29. jan 2022

Nie je to tak davno co som mala 17 rokov a mama ma bezproblemov pustila na chatu ci prespat ku kamaratke. Treba mat vacsiu doveru k svojmu dietatu. Cim viac clovek zakazuje, tym je to horsie. Zakazane ovocie najlepsie chuti.

lukina20
29. jan 2022

autorka ty musis vediet, ako si si dceru vychovala... ako jej doverujes
ako daleko je ta chata od vasho miesta bydliska? neda sa s nou dohodnut, ze keby sa hocico stalo... tym hocico aj kebyze sa opije ako doga a je jej zle a vracia, zeby ti zavolala a dobehla by si pre nu?
a co sa tyka toho otehotnenia... ja uz ked som bola na VŠ a chcela som ist s frajerom na dovolenku k moru, niekam do Grecka VZDY mi mama pribalila do tasky so zakladnymi liekmi tabletku Escapelle 😅
ze kebyze sa stane nahodou stane nehoda. a takisto aj mojej sestre...
ved jej kup a pribal medzi niake zakladne lieky, alebo hygienicke potreby

nikdenikto
29. jan 2022

Prepáč, ale ty asi žiješ v praveku alebo čo 🙈
V 17rokoch už mala mať dávno nasadenú antikoncepciu a tým by sa sa aj ty vyhla stálemu omielaniu o sexe a pripadnom tehotenstve. Sex je na SK legálny od 15rokov. No a potrat väčšinou neplatia rodičia ale potencionálny otec a častokrát o tehotenstve rodičia ani nevedia. Zobuď sa už z ilúzie....

Píšeš ako anonym tak sa môžeš pochváliť dokedy si ty sedela po večeroch doma máme pri sukni a kedy si mala prvý sex atď.

janulik2008
29. jan 2022

V 17tich mala moja krstná bratranca a sestra mala v tom veku už skoro ročne dieťa 😀

Niekto tu spomínal že je malá pravdepodobnosť že prvý bude aj jediný ale spolužiačka so spolužiakom sú spolu od ôsmej triedy na ZŠ a minulý rok mali svadbu. 😀 Čo som v kontakte so spolužiačkami tak hovoríme že nikto by nepovedal že tak dlho budú spolu a dotiahnu to až sem 🙃

A na chatu ju pusti

autor
29. jan 2022

@lukina20 chata je asi 50 km od nás a nepodporujem pozutivanie hormonálnej antikoncepcie ani nič podobné, tak určite jej nedam tabletku že keby náhodou

polovnicka92
29. jan 2022

Ak ju chceš stratiť si na dobrej ceste....
Nepodcenuj ju, mala som kamošku, jej otec bol typ ako Vy. Dokončila strednú, nasla si frajera, kt. Zije v Írsku a odisla za nim, vydala sa za neho a ziju tam uz vyse 11 rokov, tiez ju otec nikam nepúšťal, len do kostola, vonku mohla ist v case omše, aj to si on myslel, ze je v kostole pritom sme sli na kolac alebo sa prejst. . . Nemohla dostať horšiu znamku ako 2ku,to mala doma peklo, jeho predstavy o vysokej skole sa tiež zrutili (neznasala ho za ako sa ku nej spraval ale trpela, lebo nemala na vyber) Druha kamoška, mama na nu naviazaná, zlý vzťah s muzom, ziadne kamaratky a svoje emocie si vybijala na nej, odisla 200km od domova na vysku a taka party taka zurka stym a stým.. Jednoducho týmto štýlom výchovy dosiahnes pravy opak.. Ak aj bude do istého času vsetko podla Teba, aspon na oko raz to pride. Ved ju necháj žiť, to ze nema 18, nema vysku ktoru jej vyberies, kde jej vyberieš, neznamená ze ona nema pravo rozhodovať o svojim živote, ako sa ma naučiť zodpovednosti??? Ano momentálne ju živite Vy ale aby v 18ke nezbalila kufre.. Preco ju nechces pustit? Tie obavy su Tvoje a to ze jej to vnucujes je manipulácia. Chapem ze je doba aka je ale su mobily, vies miesto kde je. Zabal jej jedlo, odvez ju tam, dohodnite sa ze sa bude hlasit a o 2 dni prides po nu. Hned sa aj ona bude inak stavať k Tebe a k cinnostiam, ktore od nej doma vyžadujes, bude statsna a bude Ti vďačná. A ak Ta trapi len to wby nebola ofucana nie to ako sa citi ona a jej potreby, hold tak nech sa fuci, ked ju to baví co ine na to povedať, alebo jej kup zmrzlinu alebo dovol pozerať rozpravku ako pred 15timi rokmi, poprípade o hodinu predĺž večierku 🙈

autor
29. jan 2022

@nikdenikto ako som hovorila nepodporujem hormonálnu antikoncepciu. A na potrat potrebuje môj súhlas, keďže je neplnoleté a podpis... Takže neviem ako by o tom nevedeli.
A ako som písala ja som mala sex v 23, kedy sme vedeli, že keby náhodou máme dosť peňazí sa o dieťa aj postarat

autor
29. jan 2022

@janulik2008 tak práve možno vďaka prístupu "na chatu ju pustiť" mali tak skoro deti, mňa by zaujímalo že kto sa im potom ale o nej staral? 17 ročná to nedokáže v dnešnej dobe

hiuna18
29. jan 2022

Najlepšie by bolo ju hneď v 18 tke zbaviť svojprávnosti, aby si náhodou nevybrala VŠ na ktorú ju nepustis. Toto ja nepochopím fakt 🤦

janage
29. jan 2022

Ahoj nečítala som celé. Snažím sa pochopiť tvoj pohľad na vec. Ty tých spolužiakov či zvyšok partie poznáš či nie? Má dcéra nejakú blízku kamarátku, spolužiačku? Ak ste aktívne veriaci tak angažuje sa dcéra nejako? Nebola nikdy na výlete s prespávackou len čisto ako partia kresťanských mladých?
Kompromis, že na chatu nie lebo spolužiakov nepoznáš, ale môže ísť s partiou od vás z cirkvi?
A chýba mi tu tiež dôvera voči dieťaťu že určitých veci sa proste nezúčastní a bude dosť silné povedať nie.
Ale ja by som s ľuďmi, ktorých absolútne nepoznám, nepustila tiež.
Moje deti môžu prespať aj u nás a môže prespať , ale nie hocikto. Musím poznať osobu aj rodinu.

malia18
29. jan 2022

Tak pozri moja kamarátka mala 17 a musela ísť na potrat lebo mala problémy a dieťa by nedonosila a vieš čo? Žiaden súhlas nepotrebovala...dievča keby chce si samo kúpi aj dá predpísať aj tu antiku a zohnala by aj tabletku po to že jej to ty nekúpiš neznamená že sa k tomu nedostane či už sama alebo skrz kamošky. A ver tomu že keď jej to takto zakazuješ na sto percent to už robila a vieš čo je najhoršie? Že tými svojimi predpotupnými názormi by si jej mohla sama ublížiť lebo by vedela že v tebe nikdy oporu nenájde a skúšala by vyriešiť si to aj po svojom alebo by si z netu z dark webu kúpila tabletky na potrat ty si ozaj myslíš že si pánom celej jej osoby? Tak by ťa dokázala obísť že by ti zle zostalo čo všetko sa v dnešnej dobe dá. Nikdy sa nebude riadiť tým čo povieš ale tým čo cíti sama a tvoja snaha je aj tak zbytočná. Keď v jej veku (hlavne) človek chce spraví všetko a rodič nemá ani potuchy. Neskutočne si zaslepena. A pochop jednu vec. Aj keby potrebovala váš súhlas buď by ste boli ochotní sa starať a nepodpísali jej to alebo by ste jej to podpísali. Alebo je tu možnosť že to bude s chlapcom ktorý by sa o ňu postaral mal by zabezpečené bývanie a ona by sa s najväčšou radosťou odsťahovala a povedala by ti aby si jej už konečne dala pokoj. Nejeden prípad takto skončil. Ale vidím že tebe ide celú dobu ako píšeš len o seba a svoje pocity a čo ty budeš robiť keď jej sa niečo stane ale neopytas sa či si si istá svojou výchovou natoľko aby ona sama potom vedela vyhodnocovať situácie aby predišla problémom. Nespýtaš sa čo chce ona. Je mi zle z takých ako ty. Spravia si decko len aby mu mohli do konca života pod zámienkou že im ide o jeho dobro (a pod rodičovskou mocou a vyhrážkami že pokiaľ žije pod ich trechou musí robiť čo povedia) ničiť život. Tebe nejde o život vlastnej dcéry jej šťastie jej dobro ale ty ju CHCEŠ ovládať a to je podľa mňa naozaj psychického charakteru a mala by si sa dať vyšetriť lebo to NIE JE NORMALNE