icon

17 ročnú dcéru nechcem pustiť na chatu

28. jan 2022

Dobrý deň, dcéra má 17 a chce ísť na chatu s partiou spoluziakov cez jarné prázdniny. Nechcem ju pustiť. Učí sa síce dobre, ale doma vôbec nepomáha, a nikdy nebola ani spat u kamarátky, nie to ešte na chatu. Tvrdí, že by alkohol ani nič podobné nepila, no je pravda, že o ničom takom doteraz neviem. Ale nemala príležitosť doteraz. Jednoducho, kým býva pod mojou strechou istou ju nepustím. Ako jej to vysvetliť, aby som predišla zbytočným ofukom?

pribinak
29. jan 2022

Ty ju neskutočne ponizujes

ivca82
29. jan 2022

Nicis vlastne dieta, ale si spokojna, ze bude podla teba, tak si to vychutnaj, mas uz len 1 rok.

matqa411211
29. jan 2022

Zeny, to nemá cenu, autorka je bud totalne psycho, alebo sa na svojej dcere odbavuje a riesi si traumy z detsva (ja som nemohla tak nepojdes ani ty, ja som mala dosrate najlepsie roky budes mat aj ty) inak to neviem pochopit, dufam ze od teba odide cim skor a uz ju viac neuvidis aby si pochopila

taga
29. jan 2022

🤣 ty to beries automaticky tusim, ze ked ju teraz pustis na chatu, ozerie sa, alebo zdroguje, presexuje celu chatu a o 9 mesiacov rodi! Normalne vsetko to najcernejsie si predstavujes.. a mozno ona len pokeca s kamoskami, da si 2 pohare vina (co mas furt s tym doktorom, preco by mala na chate potrebovat doktora???), zasmeje sa s kamosmi na fakych historkach a pojde prva spat 🤣
Btw ja som na diskoteky chodila snad od 14-15 rokov a normalne som spravila skolu, muza spoznala AZ v 30 a prve dieta porodila ako 34 rocna! Neuveris, aj nasetrene sme mali, aj byvanie... ziadna katastrofa sa nediala

ivca82
29. jan 2022

@matqa411211 zial, aj mne sa zda. Ona by skor potrebovala pomoc, aby zachranila svoj vztah s dcerou.

malia18
29. jan 2022

@matqa411211 tiež to tak vidím čokoľvek jej tu povieme aj vlastné skúsenosti aj skúsenosti ostatných deciek ktoré to majú ako autorkina dcéra nikdy to nepochopí pôjde si svoje až kým jej jedného dňa dcéra s tými dverami pri tom tresknuti nespôsobí otras mozgu potom možno pochopí keď ju už nebude chcieť vidieť čo jej všetko spôsobila chúďa dievča ale....

beronsche
29. jan 2022

@nikdenikto v 17. nasadenu antikopcepciu?
to je dobry nezmysel, pchat do dievcata hormony..

ladycat2021
29. jan 2022

@matqa411211 ona nevie pochopit, ze cim viac zakazuje, tym je to horsie. Ja som mala totalnu volnost .. len som oznamila kde idem a kedy sa vratim. A keby nieco, tak som mala pri sebe telefon. Je 21. storocie a nie 15 🤐

beronsche
29. jan 2022

@matqa411211 presne to mi napadlo..
ze su to bud veci, kt. ona by ona robila, keby mala moznost, tak ani nepripusta , ze dcera by sa spravala uplne v pohode..
alebo su to veci, pred ktorymi bola sama tak dorazne opakovane vystrihana, ze stratila schopnost nadhladu..
Lebo normalne je mat obavy, ale vidiet veci takto cierne, no veru neviem...

janulik2008
29. jan 2022

@autorka ty si myslíš že pôjde na chatu a tam ju presexuje a predroguje?

anickaaa6aaa
29. jan 2022

Pises ze dcera sa uci dobre, neflaka sa ani nic podobne.. Prečo jej potom neveríš ked sama tvrdíš ze výchovu ma dobru? Dnes je moderna doba. Treba si s nou sadnúť normalne sa porozprávať preco mas strach. Normalne nasmerovať nech si da na seba pozor, nech sa neopije aby nebol problem a nieco sa nestalo a co sa tyka sexu.. To je nej. Ak je dobre výchovná sama bude vedieť ze skoncit s prvým ktorého uvidí nie je pre nu.. A su mobily. Mozes dat videohovor aby si videla ci je ok. Ze sa ozve vtedy a vtedy.. Vecne ju kontrolovať nemôžeš.

janulik2008
29. jan 2022

Nie iba v dnešnej dobe majú dievčatá deti v 17tich mali ich aj voľakedy ale ty si naozaj myslíš že príde s bruchom? Aj keby mala sex, a? Na tvojom mieste by som šla s ňou aj na gynekologiu aby si vedela či je panna 🤦 myslím to ako žart lebo podľa mňa si toho schopná.

malia18
29. jan 2022

@beronsche nejde o to že by to do nej pchala ale nech sa s vlastnou dcérou porozpráva o všetkom a vyzistí si už sexuálny žije a pokiaľ áno nech jej navrhne spôsoby ochrany a nech je povie aj všetky riziká s tým spojené a nech sa sama rozhodne či to chce brať alebo nie...niektore to beru už o dosť skôr a v pohode aj deti majú...sestra tiež po 10 rokoch brania HAK otehotnela a ja čo HAK v živote nikdy som ani len jednu tabletku nedala do seba nemôžem otehotnieť tak potom? Nechce aby mala dieťa teraz ochranu tiež nie tak radšej jej zakáže sa sama rozhodnúť či sa na to cíti alebo nie preboha nie je to už dieťa a určite už patrí do veku kedy aj to k životu potrebuje...radšej poučiť o ochrane a dôsledkoch tej ochrany atď než za ňu rozhodovať kks odpadnem z nej

hiuna18
29. jan 2022

A najsmutnejšie na tom je fakt, že keby bola chalan tak to nikto nerieši. A potom take ženy končia vo vzťahoch kde si nechajú s*ať na hlavu, a že je ich tu teda aj na MK dosť.

nikdenikto
29. jan 2022

@beronsche pokiaľ už nechce sedieť len doma a pýta sa na chatu na noc tak áno, porozprávala by som sa s ňou o zodpovednosti, antikoncepcia je určite zodpovednejšia ako neželané tehotenstvo. Podľa mňa zodpovednejšia ako tabletka po....ja som sice antikoncepciu riešila sama ako 19rocna keď som mala prvého vážnejšieho priateľa (nie sexuálneho). Ale moja sestra keď mala tuším tiež 17 sama si ich vypýtala. Ako netvarme sa...začať so sexom v 17 je bežnejšie ako začať so sexom v 23.

abbey1
29. jan 2022

Prečo má autorka utkvelú predstavu, že len čo ju pustí mimo domu bude chlastať a skončí tehotná? Drvivá väčšina z nás mala slušnú voľnosť a deti máme plánované, k tomu stabilné manželstvá. My sme s manželom od jeho 17! Hrôza, však?! 30 rokov!
Dcéra od 16 na internáte v zahraničí. Čoskoro 22 a babka ešte nie som.
Autorka si niečo vsugerovala do hlavy a bodka.
Vôbec si neuvedomuje, že vlastne neverí sebe a svojej výchove. Inak by tieto myšlienky vôbec nemala.

annie6
29. jan 2022

a prisla uz niekedy domov opita? brala niekedy drogy? chodi za chlapcami? poza skolu? urobila nieco, kvoli comu si myslis, ze by na tej chate urobila len to najhorsie? idu tam cudzi ludia, ktorych nikdy nevidela alebo ty ich nepoznas? lebo to, ze doma nepomaha s tym nema nic spolocne a tvoje predstavy su ako z filmu a v hlavnej ulohe vidis svoju dceru aj ked vobec netusis asi co by robila ,... aj ten alkohol mozno ochutnala a zistila, ze jej nechuti, aj cigaretu asi uz videla a nemusi zato hned fajcit a pod.....

selena_luna
29. jan 2022

Vies autorka, ked bude tvoja dcera chciet, vrzne si aj v kocikarni v panelaku. Nemusi cakat na chatu. Tvoja vychova je ukazkovo psychoticka a tymto zakazovanim a nedoverou nicis vas vztah. Bud to uz tvoja dcera vidi alebo cochvila precitne. A neboj sa, kopa dievcat odislo a rodicia si mysleli ze to nedaju. A dali. A na just.

mariska1989
29. jan 2022

Ty si ináč otrasná mama teda 🙈 akože ty nemôžeš rozhodovať za ňu ohľadne toho že bude brať či nebude brať antikoncepciu. Ako 17 ročná si môže už sama zájsť k dr a zabezpečiť si a ty s tým neurobíš nič . Ja už by som sa teraz hanbila za teba ako za mamu .chrániť je jedna vec ale obmedzovať druhý vec

dada13288
29. jan 2022

Noo na antiku moze ist si predpisat kedykolvek, na potrat kedykolvek bez tvojho suhlasu. Ty jej svojim zmyslanim nicis zivot. Samozrejme, ze ti doma nic neurobi ked ju nikde nepustis a dievca ti to dava vyzrat chvalabohu. Moju svagrinu svokrovci takto nakratko drzali .. prisla o panenstvo v 14 v krikoch, pila ako duha svokrovci nic nezistili a 18 uz snimi ani nezila ale u priatela a potom dalsieho a dalsieho len aby sa domov nevratila. Dakujem za svoju mamku a ocka, a predstav si v 17 som mala sex s mojim terajsim manzelom a mame dve deti. Bolo to najkrajsie co som zazila. Chaty boli od 16 povolene a bolo to super 🙂 teraz s kamoskou len snivame o tychto casoch :D ak ti uz 250 koment nestaci sa uvedomenie tak lutujem tvoju dceru

beronsche
29. jan 2022

@malia18
@nikdenikto ano, urcite by uz mala mlada mat v 17. povedomie o bezpecnom sexe a sposoboch ochrany. Ale preventivne nechat nech uziva antikoncepciu, tak s tym ja nesuhlasim.

miadi
29. jan 2022

Nemas voci nej respekt ani stipku doveri ked si myslis ze ked ju pustis na chatu tak hnet z teba urobi babku. Na jednej strane stale tocis o tehotenstve. Hoci si povedala ze v tom mà jasno sex bude mat len stym pravym. ( princom na bielom koni po svadbe?) Keby si verila tomuto svojmu tvrdeniu tak ju pustis. ( sex moze mat hocikedy hocikde aj bez chaty a tebe o tom nepovie Lebo nemate vztah na takej urovni ze by ti mohla doverovat. ) legalne ma pravo uz 2r sexovat skym chce kolko chce. Nie je 7r dieta je takmer dospela zacni ju tak brat. Tych par rokov co este bude u vas zit je uz len o tom aky vas vztah bude ked uz bude zit mimo. Ona uz je vychovana uz nepotrebuje tvoju kontrolu. O rok bude legalne zodpovedna sama za seba. Zacni sa k nej inak chovat. Lebo ona nemusi od teba odist daleko moze kludne byvat o dve ulice od teba a aj tak medzi vami bude taka dialka ze sa uvidite len cez sviatky . Popracuj na sebe. Ona nie je tvoj klon a nemusi zdielat vsetky tvoje nazory. Nechaj ju hladat sa.

21oktober
29. jan 2022

@dada13288 držali ju nakrátko a v 14 prišla o panenstvo? Do 18 rokov pila dúha? Ako môžeš mi prosím vysvetliť kedy ju akože stihli držať nakrátko keď v 14 už sulozila? A kde pila ako dúha, myslíš doma v obývačke keď nikam nechodila?

selena_luna
29. jan 2022

😂😂😂 este mi napadlo ze 17 rocna moze ist na potrat bez vedomia zakonnych zastupcov a lekar ho aj vykona a az nasledne potom zakonych zastupcov o tom iba vyrozumie. Suhlas rodica potrebuju len dievcata do 16 roku zivota. Tolko k nazorom autorky, ktora ma len vlastne dojmy.

malia18
29. jan 2022

@beronsche nemyslela som preventívne ale že keď sa tak hrozne boji že bude jej dcéra 🤰 tak by bolo fajn keby jej aspoň povedala čo ako a pomohla k bezpečnému sexuálnemu životu ☺️ a nie takto ju ponižovať a diktovať čo kedy má robiť

lukina20
29. jan 2022

v dnesnej dobe, kedy mobily, internet, socialne siete, a neviem co vsetko hybe/ vladne svetom... sa ozaj da spoliehat len na dobru vychovu dietata... a na doveru
tak ako partnersky vztah musi byt zalozeny na laske, dovere, vernosti, to iste plati o vztahu s dietatom... pretoze presne autorka ako pisu baby hore, v dnesnej dobe ozaj si moze 17 rocna osoba hocico vybavit a ked nie ona tak cez kamaratov...
ty musis vediet ako si ju vychovala, ako si doverujete...
doma ju mozes mat na zreteli, vediet presne co robi a podobne... ale baba moze vyjst len z domu do skoly a za prvym rohom si zapali cigaretu ak nie nieco horsie...
vsak sa dohodnite na kompromisoch, ze bude doma pomahat, bude sa dobre ucit, bude toto a toto a ty ju pustis na chatu s tym, ze sa bude ozyvat aspon cez sms a stanovte si casy, kedy sa ti ozve, takisto, ze kebyze sa nieco deje vola ti hned...
ale ked si takto zaryta, ze nie nie nie a nejde nikam, tak tazko radit... a ofucaniu mladej baby sa asi nevyhnes...
vies ono kompromis v tomto veku musi byt aj na jednej aj na druhej strane, lebo inak to bude velmi zle v buducnosti...
predpokladam, ze chces aby isla na VS...
tam to bude ina divocina ver mi... corona time hadam uz tento rok skonci a ked sa vratia vsetky opening semester party, beanie, kruzkovice, goodbye semester party... a to ja som este studovala vo svojom meste, ale co viem, tak na intrakoch chodbovice hadam stale boli...

dada13288
29. jan 2022

@21oktober :D ano da sa to .. ides domov zo skoly a sup do krikov sex netrva pol hodiny :D a pri skolach boli take fajne vysadene velke aspon u nas na sidlisku tak bolo. Stym, ze okolo 2002 roku ani mobil kazdy nemal a rodicia v robote boli. Von mohla ale od 14 hod do 19 hod :D ale len cez vikend a tam sa da vela povymyslat za tie 5 hod. Viem o com hovorim :D da sa opit aj vytriezviet za tak kratky cas. Deti su vynaliezave, moji spoluziaci uz zacali pit v 13 rokoch stale po skole a nikdy im nic nezistili rodicia a to uz o 17 boli doma aby sa ucili. A mali dokonca aj dobre znamky.

21oktober
29. jan 2022

@dada13288 no tak v 14 mala sex , ja sa len pýtam kedy ju akože do tých 14 vedeli držať nakrátko ? Veď do 14 rokoch sa deti bežne držia nakrátko, nelabzujú kade tade ako 17 roční. Vonku od 14 do 19 hodiny, piť ako dúha nevytriezveš do 5 hodín ani keby si sa pototo. Toto nie je výchova nakrátko toto je totálne odfláknutá výchova, nevedieť že moje decko príde domov a razí z neho alkohol a cigarety.
A tí 13 roční to je na kuratelu pre rodičov , aj keď ani neverím že je to pravda. Škola končí o okolo 13:30 , potom majú obed a potom akože pili a o 17 boli triezvi doma a ešte sa aj dobre učili . Deti ktoré majú doma dobré zázemie , toto v takomto veku určite nerobia.

jamidea
29. jan 2022

@lily14 ano, a kazde vychovane dieta taku chatu zvladne bez ujmy.

21oktober
29. jan 2022

Ja mám 12,5 ročnú dcéru , každý jeden deň viem kde sa pohybuje a aký má program , takže aj keby chcela labzovať nemá šancu , lebo má 3 krát do týždňa šport a 1 krát ZUŠ. Najneskôr o 19 hodine je doma a už je doma , pripravuje sa do školy. Nemá žiadne prespávačky u kamarátiek a ani mať nebude. Na oslavy chodí kamarátkam aj svoje kamarátky na oslavu svojich narodenín pozýva k nám , ale každá potom spí u seba doma. Zimné a letné tábory sú samozrejmosťou u nás , určite nepôjdem na gynekológiu s ňou aby jej v 15 rokoch predpísali antikoncepciu a ani ju nebudem podporovať a chápať aby mi súložila vedľa v izbe kým my s manželom budeme doma alebo aby jej frajer prespával u nás . Ako poznám manžela dostala by pár faciek a mládenec riadny kopanec do zadku a letel by cez zavreté dvere.
Moje deti -už dve - ušli prvýkrát na festival a aj tam spali , mali po 17 tke , napriek našej prísnejšej výchove sa tam neožrali a ani neutrhli z reťaze , nesúložili kade s kým aby akože dobehli to čo zmeškali . Najstaršia dcéra sa neopila nikdy a to má teraz 26 rokov, vedie normálny život , netresla mi v 18 rokoch dverami pred očami , normálne vyštudovala , tento rok sa bude vydávať a sex mala prvýkrát v 19 rokoch . Zažila všetko to čo potrebovala a v primeranom veku . Syn sa veru 17-18 rokoch spil pod obraz boží a potom ešte na stužkovej má 22 , študuje na VŠ , žije na internáte, včera dokončil zimný semester v 3 ročníku . Nekontrolujem ho , verím že naša výchova bola dostatočná .
Do určitého veku dieťa potrebuje kontrolu a nie benevolenciu a pre mňa s manželom je to vek 17 +.