17 ročný chlapec vyskočil z okna: Konflikt s rodičmi pre internet
Kam dnešná doba speje? Toto je naša výchova, rešpektujúca: https://www.facebook.com/reel/1129264092774114
Dávnejšie som videla dokument z Ústavu pamäte národa, kde sa písalo o samovraždách vo Vojenských útvaroch v rámci ČSSR. Presne si to nepamätám ale vysoké číslo.
@anonym_fdb3fe Strieka sa, ale kazda chemia ma ochrannu lehotu, po ktorej uz nie je na rastline. Meraju sa zvysky, napriklad, ci su ok jahody, jablka a pod. Tam ziadne pesticidy nie su, to je uloha potravinarnej a veterinarnej spravy.
@patrike ak tomu veríš, tak nedaj si ti vziať
@anonym_fdb3fe Strieka sa, ale kazda chemia ma ochrannu lehotu, po ktorej uz nie je na rastline. Meraju sa zvysky, napriklad, ci su ok jahody, jablka a pod. Tam ziadne pesticidy nie su, to je uloha potravinarnej a veterinarnej spravy.
@patrike jedna várka sa otestujte a dvesto prejde bez testu.Viď hnačky a hepatitídy z jahôd, čučoriedok a zo šalátov
Koľko máte všetci tí, čo idete furt v globále riešiť riešiť mladých a ich výchovu, rokov prosim? Všímam si to aj ja, že moji rovesníci, ľudia okolo štyridsiatky horekuju a lamentujú nad "dnešnou mládežou" snáď viac, ako tie dochodkyne, čo pičuju do "dnešných mamičiek", lebo majú čierne kočíky a spol.
O čo tu ide? Keď sa tak zamyslím,hneď z fleku hodím 6 mien, ktoré som poznala aj celkom dobre, niektorých veľmi dobre, ktorí to už majú dobrovoľne za sebou. To sú moji rovesníci, ktorých som poznala, nie že ďalší z okolia, o ktorých viem. Na toto rozhodnutie mali rôzne dôvody. Niekto to urobil v "násť, niekto v dvadsiatke, niekto neskôr. Už aj pred 15, 20 rokmi. Na kieho frasa majú niektorí ľudia potrebu vsetky nešťastia spájať v kontexte s vekom a výchovou a vyuzit príležitosť odsúdiť iných? Ideálne plošne (viď. Všeobecné poukazovanie na štýl výchovy ako takej).
Blahoželám, ty si mala frajera v 15. Ja som mala kamošku, ktorej to rodičia zakazovali, a ona sa za toto obesila. Skratové, neuvážené, blbé. Ak jej zakazovali frajera, bola to podľa teba rešpektujúca výchova? Keď tebe dovolili, tak tomu ver, že si rešpektujucu výchovu veru mala, ja by som na niečo také v tom veku ani sa len neodvážila pomyslieť. Tak kde zlyhal systém a ktorý? Jak je to možné, že ty si mala rešpektujúcu vychovu a si tu, a ona ju nemala a už je dávno mŕtva? Mal jej dôvod ukončiť si život väčšiu váhu, než dôvod toho konkrétneho chlapca?
Čiže ano, aj za mojich čias, aj čias mojej babky sa skákalo z okna a aj sa bude.
Teraz tu bude niekto pisat z pohladu “ ja som poctivo randila a nekukala voloviny “, ludia zlati to dieta mali nejaky vazny problem, skratovo to jednanie skoncilo zle. Skuste sa na to pozriet z inej perspektivy. Niekoho, kto ma problemy a je na dne. Proste kope inu ligu. Mozno by chcel byt ako niektori tu a prinieslo mu ti Ken pocit zlyhania. Je dobre ludi nehodnotit tym sposobom, ze mne sa darilo a mam zaruceny recept. Nikto nevie, co tam vsetko bolo v pozadi. My sme hlavne ani nemali internet, keby sme mali tie moznosti, ake su dnes, co by sme robili… zvladali by sme to inak? Lepsie/ horsie? Nevieme.
Veľa ľudí je labilných a potom to takto dopadne.
@patrike písala som to tu v jednom príspevku. Naučiť ľudí rozmýšľať, neriešiť za nich všetko, nechať ich padnúť na zadok, dostať sa z toho. Nechať ich robiť chyby, poučiť sa z nich. Tu chlapec mal v 17tich problém internet a nedal to. V živote by sa mu stalo ďaleko viac horších vecí. Matky a otcovia tým svojím helikoptérovým prístupom vychovali snehové vločky. Nájdi si môj príspevok o tom, aby sme nechali deti žiť, rásť, dospievať...
@anonym_autor darmo toto tu vysvetľujes kultomatky deti toto nikdy nepochopia.
Škoda, že sa ho nesnažili upokojiť kojenim. Možno to by pomohlo...
@anonym_fdb3fe "napriklad cherry paradajky ci hrach su najviac striekane"
Cherry paradajky pestované na Slovensku nie sú postrekované úplne ničím, napríklad Farma Babindol, Farma Kameničany či Oremusfarm, Združenia Ovozela a GreenCoop (napr. Žitný ostrov, Handlová, Veľké Zlievce), - pre opeľovanie majú vlastné čmeliaky a majú chrobáčiky ktoré žerú škodcov:
https://www.farmove.sk/suppliers/farma-babindol
https://farmakamenicany.sk/
https://oremusfarm.sk/
"Celá produkcia slovenských cherry paradajok, ktoré bežne vidíte v supermarketoch pod známymi značkami, sa pestuje výhradne pomocou biologickej ochrany (bez pesticídov)."
@hiro kupujem len slovenske, super to som nevedela preto su take drahe
@anonym_autor kam dnesna doba speje? V minulosti sa nikdy nestalo, ze by niekto vyskocil z okna?
@anonym_7c2216 nie je pravda, sam poznam minimalne 6 pripadov, deje sa to a dialo sa to len informacie sa sirili menej .
@anonym_aeddc9 Mozno bude, mozno nie, celkovo sa vek nadvazovania vztahov posuva nadol. Nurobis s tym vobec nic, ak to tak bude. Rovnako ani s tym, ak sa rozhodnu mat sex. Od 15 rokov legalne.
@patrike prosím ťa,čo sa posúva? Pred 45rokmi,keď som prišla na intrák,tak tam mali baby z dedín už vážne známosti so sexom
@anonym_4464bb to nie, ale kura a sliepky sme mali od babky, aj zeleninu...sladkosti bolo menej , robili sa kolace a buchty...mnam to uz dnes deti nemaju casto
@anonym_fdb3fe aj teraz môžeš mať kura od babky aj koláče.My sme nemali ani za socíku,všetko len z obchodu
@patrike u nas jahody po otrhnuti vydrzia 24 hodin, kupovane sa smeju aj tyzden....napriklad cherry paradajky ci hrach su najviac striekane...ja fakt neverim tym korporaciam a kontrolnym organom kde sedia ludia ktori su ovplyvnitelni, aj politici...vid covid dobu
@anonym_fdb3fe kde kupuješ jahody,čo ti vydržia týždeň?
Autorka , ale respektujuca vychova neznamea ze dieta si robi co chce 😉 len sa strapnujes .
Dostuduj si to …..🙂🙃🙂🙃
@anonym_4464bb to nie, ale kura a sliepky sme mali od babky, aj zeleninu...sladkosti bolo menej , robili sa kolace a buchty...mnam to uz dnes deti nemaju casto
@anonym_fdb3fe Tu kura od babky zralo nakradnutu kukuricu z druzstva striekanu vecami, ktore su dnes zakazane. Z pola, kde skoncili tony hnojiva. Zralo ju zo zlabu natreteho farbou s obsahom PCB, co je zakazane tiez. A ked behalo vonku po cernobylskom dazdiku, bolo aj radioaktivne. Potraviny boli za minuleho rezimu viac zavadne, ako dnes.
@patrike u nas jahody po otrhnuti vydrzia 24 hodin, kupovane sa smeju aj tyzden....napriklad cherry paradajky ci hrach su najviac striekane...ja fakt neverim tym korporaciam a kontrolnym organom kde sedia ludia ktori su ovplyvnitelni, aj politici...vid covid dobu
@anonym_fdb3fe No ked neveris a mas na vsetko svoje teorie, to je potom tazko, mas svoj svet dezole bludov. Necham ta v nom, nech sa citis spokojne, uzi si to.
@patrike prosím ťa,čo sa posúva? Pred 45rokmi,keď som prišla na intrák,tak tam mali baby z dedín už vážne známosti so sexom
@rozculena Mierne sa posuva. V tom s tebou suhlasim, ze aj kedysi sa sexovalo od 15 a to neslo o kofolacov. To len tu si plno mamiciek namysla, ake maju doma panenske dcerky a realita je inde.
@anonym_autor prečo máš hneď pripomienku k rešpektujúcej výchove? Asi preto, lebo nevieš správny výklad v praxi však? Ktorá výchova bola kedy správna? V minulosti, keď sa deti mlátili hlava nehlava? Tragédie a sebevraždy tu boli vždy.
@anonym_7c2216 nie kvôli internetu. Hrali sme sa vonku, chodili sme na rande, boli sme viac von ako doma, s kamarátmi. V 17tich sme randili. Ja som mala frajera od 15tich, žiadny mobil, internet nebol. Veci sme riešili osobne, a kvôli hádke s rodičmi sa nikto nekilloval.
@anonym_autor spomienkový optimizmus. Môj spolužiak sa obesil kvôli frajerke keď mal 17 rokov. Som ročník 1978
@anonym_autor prečo máš hneď pripomienku k rešpektujúcej výchove? Asi preto, lebo nevieš správny výklad v praxi však? Ktorá výchova bola kedy správna? V minulosti, keď sa deti mlátili hlava nehlava? Tragédie a sebevraždy tu boli vždy.
@anonym_cfca82 mlatenie dietata je samozrejme neakceptovatelne, ale tiez si myslim ze opacny extrem - mamy ktorych vychova je priklad "kultu dietata", a tie tzv helikopterove mamy ktore zametaju dietatu cesticku ako sa da-skodi dietatu takisto.
@anonym_cfca82 mlatenie dietata je samozrejme neakceptovatelne, ale tiez si myslim ze opacny extrem - mamy ktorych vychova je priklad "kultu dietata", a tie tzv helikopterove mamy ktore zametaju dietatu cesticku ako sa da-skodi dietatu takisto.
@anonym_1be2e2 ale áno. Ale netreba hneď odsudzovať rešpektujúcu výchovu. Zjavne autorka nevie čo píše
táto správa ako ju podali média, celé zle...spôsob, miesto, údajný dôvod, citlivé info... aj to, že si to sem dala mi nepríde v poriadku. Načo ? Je dokázané, že samovraždy sa môžu správať ako epidémia.
@anonym_autor
Mňa pri takýchto témach vždy zarazí to ,kedysi to nebolo
@minenkaa ..tráva zelensia, vzduch čistý, krištáľové rieky, ľudia srdeční, vždy ochotní pomôcť a hlavne si nezavideli 😅
@minenkaa ..tráva zelensia, vzduch čistý, krištáľové rieky, ľudia srdeční, vždy ochotní pomôcť a hlavne si nezavideli 😅
@anonym_58f48b Lebo si nebolo co zavidiet😄
@anonym_cfca82 Teba mlátili hlava nehlava, alebo ty tvoje deti? Ja už som babka, nemlatili mňa, my sme nemlatili naše deti ani oni svoje. To je rovnaký názor ako autorkin o rešpektujúce výchove.
@anonym_fdb3fe No ked neveris a mas na vsetko svoje teorie, to je potom tazko, mas svoj svet dezole bludov. Necham ta v nom, nech sa citis spokojne, uzi si to.
@patrike ty sa cit spokojne ze vsetko co zjes je nezavadne a svet je plny lasky, pravdy a nezistnosti 😁
Mam skoro 50 r. a v mojej mladosti sa stavali taketo nestastia... 17.r chalan skocil pod vlak lebo ho nechala frajerka, 20 rocny sa obesil lebo nabural otcove auto a mal strach... nebol internet tak sa ludia nehadali kvoli internetu ale hadali sa kvoli inym veciam 🙁
@patrike ty sa cit spokojne ze vsetko co zjes je nezavadne a svet je plny lasky, pravdy a nezistnosti 😁
@anonym_fdb3fe Potraviny su ovela zdravsie, ako kedysi, plno chemie je zakazanej, kontroly su prisnejsie. Typicky priklad su PCB latky vo farbach, ktore prenikali do kravskeho mlieka, to uz teraz nenajdes. Vyroba v Chemku skoncena, plno inych fabrik zatvorenych, ovela zdravsie prostredie ako bolo, ked si o Ruzomberku alebo Svite vedela 20 km vopred. To iste Kovohuty Kompachy + bane vsetky zatvorene.
@anonym_autor Konflikt s rodičmi kvôli internetu bol len spúšťač, nie dôvod. Chlapec musel mať viacero problémov, toto sa nestane iba tak. Neviem prečo viníš výchovu rodičov, resp.usudzuješ, že v súčasnosti všetci rovnako zle vychovávajú deti, tvrdením "toto je naša výchova". Nevieš o tomto prípade nič a rozpitvávaš tragédiu konkrétnej rodiny na internete. Pamätaj, mlčať je zlato. Treba vedieť kedy.

@anonym_fdb3fe "napriklad cherry paradajky ci hrach su najviac striekane"
Cherry paradajky pestované na Slovensku nie sú postrekované úplne ničím, napríklad Farma Babindol, Farma Kameničany či Oremusfarm, Združenia Ovozela a GreenCoop (napr. Žitný ostrov, Handlová, Veľké Zlievce), - pre opeľovanie majú vlastné čmeliaky a majú chrobáčiky ktoré žerú škodcov:
https://www.farmove.sk/suppliers/farma-babindol
https://farmakamenicany.sk/
https://oremusfarm.sk/
"Celá produkcia slovenských cherry paradajok, ktoré bežne vidíte v supermarketoch pod známymi značkami, sa pestuje výhradne pomocou biologickej ochrany (bez pesticídov)."