Ako pomôcť synovi nájsť stratenú motiváciu študovať?
Ahojte zeny..poprosim o nejaku’radu’ z osobnej skusenosti.Syn ma 15 rokov, ucil sa dobre,tak sa sam rozhodol, ze pojde smer gymnazium a potom medicina.Avsak nieco sa zlomilo a jeho absolutne nebavi škola, ucenie.Lutuje vyber SS, taktiez prijimacky cele zle..a pritom si veril,ze vsetko bude fajn. Uz dlhsie pocuvam ako mohol mat nejake remeslo , pripadne hocijaku SS s maturitou.( mozno budeme zhanat ak ho neprijmu na gym.). Ze on nechce ist na VS, ze jeho sen je zarabat a nie studovat.Ze bude robit radsej barmana, kuchara.Akoze ja som vyber skoly nechala nanho, ked 5 rokov snival o medicine? Mate niekto syna, ktory takto zmenil postoj k uceniu a nakoniec sa opat nasiel? Nechcem,aby bol znechuteny skolou! Kamarati ho neovplyvnili, lebo vsetci idu na gymnazium a maju stale ciel VS.
Podla mna to suvisi s tymi prijimackami, uvedomil si ze nie je taky genius ,ako si doteraz myslel, lebo aj sikovne deti sa na prijimacky pripravuju , a teraz ho to dobehlo. Pockajte na vysledky , uvidis ci ho prijmu a potom budete riesit.
Dakujem, mohlo to byt aj to, ale on si veril🫢 a teda je prijaty, umiestnil sa v prvej polovici,ale brali 140 deti.Momentalne už nemá take negatívne myšlienky,aj keď už na všetko ‘kasle’, keďže je prijaty..na pol roku mal samé 1, teraz mu vychádzajú 2 dvojky 🫣obcas ešte povie, že on nepojde na VS, ale na gympel sa teší 😊Tak ale mame všetci kľud a mozme riešiť prázdniny👍👍

Podla mna to suvisi s tymi prijimackami, uvedomil si ze nie je taky genius ,ako si doteraz myslel, lebo aj sikovne deti sa na prijimacky pripravuju , a teraz ho to dobehlo. Pockajte na vysledky , uvidis ci ho prijmu a potom budete riesit.