icon

Ako riešiť, keď dcéra nechce zdieľať svoju polohu?

16. sep 2026

Dcéra má 15 a včera si vypla zdieľanie polohy. Pohádali sme sa kvôli tomu, lebo zistila, že som sa párkrát pozrela, kde je, aj keď sa normálne ozvala.
Vraj jej neverím a kontrolujem ju, ja to zas beriem skôr ako istotu, keď ide večer sama. Ako to majú vaše deti? Vadí im, že vidíte ich polohu?

Strana
z3
veraaq
17. sep 2026
@anonym_963090

Mňa skôr zaujíma ako nastaviť tú polohu, dá sa to zo všetkých mobilov?

@anonym_963090 stiahni si aplikáciu life360

sidicek
17. sep 2026

Vadi to len tomu ,co potrebuje tajit kde chodi , s 15r by som nediskutovala , s 18 by som vysvetlila svoje obavy a dohodla sa na spolocnom postupe.

2691
17. sep 2026
@tululu

Nie. Povazujem to za obmedzenie slobody a dovery.

@tululu aj ty máš dcéru v tom veku?
Za chvíľu sa rodičia budú pýtať detí, či môžu ísť na prechádzku....

anonym_fe0dc7
17. sep 2026

@anonym_autor Absolutne si nezdielame polohy. A to teda s nikym. Ani s muzom ani ostatnymi detmi. Nevierm, nie som velmi za tie brutalne kontroly. Ani nekontrolujeme mobily, nic. Dcera ma mobil zaheslovany a teda polohu s nami (rodicmi) nezidela vobec a ani sme to nikdy od nej nevyzadovali. Bude mat o mesiac 15r.

anonym_2cd13a
17. sep 2026

@anonym_autor a kedy si ju teda podľa nej sledovala? Kde mala byť a nebola? Je to uplne normalne lebo ako rodič mas za ňu zodpovednosť a druha vec je ze sa o ňu bojíš. A po druhé, ako sa hovorí doveruj ale preveruj. Kamarátka presne takto zistila, ze dcéra ju klame a miesto toho, že mala byt u kamarátky, išla cez víkend s frajerom (o ktorom samozrejme nevedeli) na chatu.
Pokial tomuto nepochopi, tak odovzdá mobil a nebude chodiť nikam. Je mi ľúto. Neexistuje, aby 15 rocne decko so mnou tocilo.

anonym_338cec
18. sep 2026
@anonym_84cbc9

@anonym_autor chod na fb a ukaz jej zufale prosby rodicov mladych dievcat ktore sa vyparili. Rodic urcuje pravidla hry. Si za nu zodpovedna, skus aj s manzelom jej dat jasny signal ze musi

@anonym_84cbc9 prvá vec čo únosca spraví je že zahodí mobil, čiže tam by vám to sledovanie polohy aj tak nič nepomohlo

1mata
18. sep 2026

@anonym_autor vždy keď ide dcéra do mesta, sama si automaticky zapína zdieľanú polohu. Sama vidí aké indivídua sa tam pohybujú.
Vždy príde včas domov, viem s kým je. No určite keby sa nevráti v dohodnutý čas a neozýva sa, okamžite pozerám kde je. Nie je to o nedôvere, sama sa tak cíti bezpečnejšie !

tululu
18. sep 2026
@2691

@tululu aj ty máš dcéru v tom veku?
Za chvíľu sa rodičia budú pýtať detí, či môžu ísť na prechádzku....

@2691 nie, ja mam synov, takze chapem, ze to je opat ina situacia. ale vyrastala som v 90.tych a 00tych rokoch, kedy v nasom meste bolo pravidelne pocut strelbu alebo horela nejaka diskoteka a stvarali sme veci, o ktorych polovica dnesnych mladych ani netusi, ze su zrealizovatelne, takze si myslim, ze dnesne okolnosti nie su nebezpecnejsie, len sme opatrnejsia a ustrachanejsia spolocnost, co si myslim, ze v konecnom dosledku nikomu neprospieva 👀

anonym_84cbc9
18. sep 2026
@anonym_338cec

@anonym_84cbc9 prvá vec čo únosca spraví je že zahodí mobil, čiže tam by vám to sledovanie polohy aj tak nič nepomohlo

@anonym_338cec ale je tam stopa. Rodic MUSI vediet denny rezim a miesta kde sa decko pohybuje. Akych ma kamaratov. Kam chodi.

hanaxxx
18. sep 2026
@januska12323

@anonym_autor namiesto hádky sa s ňou porozprávaj prečo to považuješ za dôležité a nájdite kompromis. Keď sa ti ozve kde je načo to ešte zisťuješ? Ona vidí tvoju polohu alebo to je už súkromie? Keby ju niekto prepadol nemyslíš, žeby ako prvé vypli telefón?

@januska12323 ale aj ked vypnu telefon, tak mat poslednu lokalizaciu zaznamenanu, je velmi dolezite. Mozno su tam kamery, mozno niekto nieco videl, je sa z coho odpichnut, v porovnani s tym, ze nemas nic.

anonym_a9aa5f
18. sep 2026
@anonym_77afd3

@anonym_a9aa5f takze u partnera ta zaujima, kde je, ale deti uz nie? cudne

@anonym_77afd3 ako som písala v tedy neboli také vymoženosti. Aj teraz kľudne kebyže majú iPhone nemám problém aj ako dospelej im sprístupniť sledovanie 😆 ja si myslím že pokiaľ nemá kto čo skrývať či dieťa alebo partner tak nie je mať problém. Potom to je už na človeku či sa mu to páči alebo nie. Či to chce používať alebo nie

Strana
z3