icon

Ako riešiť, keď dcéra nechce zdieľať svoju polohu?

Včera o 13:05

Dcéra má 15 a včera si vypla zdieľanie polohy. Pohádali sme sa kvôli tomu, lebo zistila, že som sa párkrát pozrela, kde je, aj keď sa normálne ozvala.
Vraj jej neverím a kontrolujem ju, ja to zas beriem skôr ako istotu, keď ide večer sama. Ako to majú vaše deti? Vadí im, že vidíte ich polohu?

tilly
Včera o 14:52
@anonym_82a0c8

@tilly aké súkromie? však v tom telefóne nemá dieťa plošticu alebo kameru, tak aké sliedenie? Že či je v krčme alebo v kine? 😀 ja si teda ako matka dovoľujem vyhradiť, že mám právo vedieť, kde je moje pubertálne, ešte neplnoleté dieťa a v princípe aj to, s kým.

@anonym_82a0c8 jasne, súhlasím. To deti si myslia, že sliedime a sledujeme, kde sú. Ako keby sme my na to mali čas 🤷‍♀️

euka210
Včera o 14:57

@anonym_autor najstarsi ma 15r., mame family link, takze detu su stale este "pod kontrolou". Mobily v skole maju hlavne na to, keby sa nieco zmenilo, kedze chodia aj na Zus a busom na dedinu. Potrebujeme vediet kde je a ako a kedy pride domov. Polohu nekontrolujem, hoci ju mam k dispozicii. Moj s tym nema problem. Mam chlapcov. Kebyze mam dceru, tak sa asi viac o nu bojime. Je to vec komunikacie, povahy dietata a dovery.

haley7897
Včera o 15:15

Samozrejme, ze sledujem polohu 14 ročnej, Samozrejme, ze sa jej to nejako extrémne nepozdáva. A? 😆 raz, to odinštalovala, ak to urobí znova, môže sa rozlúčiť s mobilom. To je totiž jediný dôvod prečo ho reálne má. Ak má problém s tým, ze vidím kde je, je to vyhradne preto, ze je niekde, kde by byť nemala.
Aj keď v jej prípade to nieje o nedôvere, nieje v nijakom zmysle problematické dieťa. Jednoducho ide o bezpečnosť, tot vse.

anonym_fc95f5
Včera o 15:33

@anonym_autor od puberty zdieľam s našimi polohu aj oni so mnou a zdieľam ju aj teraz keď už mám muža. S mužom tiež zdieľame polohu. Nevadilo mi to a ani mi to nevadí.

anonym_1625b3
Včera o 15:49

Ano, verime svojim detom. Ale verite aj ich kamaratom a kamaratkam? Verite, ze im nikto nehodi nic do drinku alebo neda uz upraveny drink?

Skusenost este pred casom, ked existovala gps kontrola deti. mama mojich dvoch ziacok ich dost prisno drzala, hoci mohli vo svojom veku /SS/ chodit na diskoteku. V istom case vsak mali prist domov. Ked sa neozvali v stanovenom case a neprisli domov, zacala patrat, co sa stalo, kde su. S pomocou znameho policajta ich nasli obe zdrogovane 😖 ale naštastie inak boli ok.

Mojej sestre sa stalo, ze ju kolega zdrogoval ´zo srandy´. Domov prisla taxikom, vobec nic si nepamatala. Nastastie nic ine sa nestalo. Takze za mna OK, ale samozrejme, urcite pravidla musia platit.

mandzula
Včera o 15:54

Dceru sledujem. Pre jej bezpecnost, nie pre svoju zvedavost. Nema s tym ziadny problem. Ak by sa jej nieco stalo, viem, kde ju hladat. Mam aplikaciu, cez ktoru sa da pocut aj zvuk.

anonym_42b65e
Včera o 16:20

@anonym_autor prečo ju chceš sledovať? Záleží aj od jej povahy. Ak moc žúruje, droguje, chodí poza školu a je problémová, tak sa nečudujem že ju chceš sledovať. Ak problémy nerobí je to už moc. Netreba to preháňať ak si to nevyžaduje situácia.

veraaq
Včera o 16:21

Ja som v tomto na tvojej strane a chápem tá,skúsila by som sa s ňou porozprávať že to je čisto len kvôli bezpečnosti,my si zdieľame polohu s muzom a plánujem tak aj s malou,hlavne v dnešnej dobe..

anonym_963090
Včera o 16:24

Mňa skôr zaujíma ako nastaviť tú polohu, dá sa to zo všetkých mobilov?

anonym_b3a93f
Včera o 16:31

Moja staršia dcéra mala tlačítkovy mobil, mladšia mobil nemá. My sme nemali ani mobilné telefóny, keď sme boli deti.

anonym_391ad6
Včera o 16:33

Máte asi divné vzťahy s deťmi...dcéra 18 ročná mi povie kam ide aj s kým sama od seba, máme zdieľané polohy, ale len preto, keby sa niečo stalo, viem kde naposledy bola.

anonym_6be171
Včera o 16:34

Tento tyzden som mala takuto diskusiu s mojou 17r - isla s kamoskami na diskoteku a bolo to bud mi bude zdielat polohu alebo jej budem vypisovata vyzvanat kazdych 15 mins - po hodine mi zacala zdielat polohu. Teraz obcas mrknem ci sa pohybuje a zije a som omnoho kludnejsia. Ona zase nema hystericku matku na telefone - vsimla si, ze je to kompromis pre obidve - vidim kde je ale zase neviem co tam robi ani s kym je. Najviac sa mi paci, ze s kamoskami si zdielaju kde v su ale s matkou - co ak by sa nieco stalo by som mala aspon predstavu kde zacat hladat, to nie

patrike
Včera o 17:26

To je len iluzia bezpecnosti. Realne to ziadnym sposobom bezpecnost dcery nezvysi.

mandzula
Včera o 17:31
@patrike

To je len iluzia bezpecnosti. Realne to ziadnym sposobom bezpecnost dcery nezvysi.

@patrike Samozrejme, ze zvysi. Predstav si, ze sa mensie dieta strati - vies ho lokalizovat. Ak sa zraní, zavola ti a ty vies navigovat zachranarov. Ak vies pocuvat zvuk, vies, co sa okolo neho deje.

2691
Včera o 17:37
@anonym_391ad6

Máte asi divné vzťahy s deťmi...dcéra 18 ročná mi povie kam ide aj s kým sama od seba, máme zdieľané polohy, ale len preto, keby sa niečo stalo, viem kde naposledy bola.

@anonym_autor určite by som trvala na zdieľaní polohy. Kvôli bezpečnosti.

2691
Včera o 17:39
@anonym_42b65e

@anonym_autor prečo ju chceš sledovať? Záleží aj od jej povahy. Ak moc žúruje, droguje, chodí poza školu a je problémová, tak sa nečudujem že ju chceš sledovať. Ak problémy nerobí je to už moc. Netreba to preháňať ak si to nevyžaduje situácia.

@anonym_42b65e ty máš deti ako staré?

anonym_b00e30
Včera o 17:40

Zdieľaná poloha je za mňa super vec a bude ju mať aj moja dcéra keď dostane telefón. Ja mám názor že dieťa by malo mať súkromie a malo by mať dôveru rodiča kým nespraví niečo čím ju naruší. Neplánujem dieťaťu v puberte kontrolovať telefón to mi príde ako jeho súkromie. Poloha je ale vec bezpečnosti. Nebudem mať problém dieťa pustiť keď budem vedieť kde ide a kto tam bude, nevidím teda dôvod aby malo problém s zdieľaním polohy.

anonym_c68f0e
Včera o 17:41

Sledovanie polohy som pouzila naposledy ked bola dcera druhacka.normalne jej zavolam ked potrebujem a spytam sa kde si? Viem ze ma neoklame nema na to dovod.a ja nemam tym padom dovod ju špehovat cez satelit.

tululu
Včera o 17:43

Nie. Povazujem to za obmedzenie slobody a dovery.

2691
Včera o 17:45
@anonym_8df54c

Nesledujem polohu žiadneho člena svojej rodiny a nikto nesleduje ani moju. Veríme si na 100% a toto považujem za také isté zasahovanie do súkromia ako pozeranie telefonu

@anonym_8df54c my si absolútne dôverujeme a preto máme zdieľané polohy zapnuté.
A mobil si beriem svoj, alebo partnerov, kedykoľvek potrebujem. On môj dtto.

mandzula
Včera o 17:48
@2691

@anonym_8df54c my si absolútne dôverujeme a preto máme zdieľané polohy zapnuté.
A mobil si beriem svoj, alebo partnerov, kedykoľvek potrebujem. On môj dtto.

@2691 Aj ja to vnimam ako prejav dovery. Dcera vie, ze ju nespehujem, to fakt nepotrebujem. Chcem len mat moznost rychlejsie zasiahnut, ak by sa nieco stalo.

vevesh
Včera o 17:50

Jasne, vsetky deti maju.😄a s 15rocnou by som na tuto temu ani nediskutovala🫣 ja som so vsetkymi hodila normalnu rec, vedia, ze na sledovani nesedim 24h denne a dokonca niekedy su radi, lebo si vedia "prezvonit mobil", kde ho zabudli🫣🫣🫣 ale na zdielani polohy trvam z bezpecnostneho hladiska a uz par krat sa stalo, ze to bolo vyhodou, ze to sledovanie mame.....takze vobec nefrflu. A ak by velmi protestovali, tak viem, ze su niekde, kde by nemali a mozno s niekym, s kym by nemali byt a to by sme uz inac riesili.🤷‍♀️

vevesh
Včera o 17:52
@anonym_8df54c

Nesledujem polohu žiadneho člena svojej rodiny a nikto nesleduje ani moju. Veríme si na 100% a toto považujem za také isté zasahovanie do súkromia ako pozeranie telefonu

@anonym_8df54c ako 15rocna mi namatkovo musi ukazat telefon. Sukromie moze mat, ked bude byvat sama, na seba si zarobi a bude pred zakonom za seba zodpovedna. Pokial som ja za nu zodpovedna a aj za to, co na internete robi, budem kontrolovat- preventivne....

anonym_c2acd0
Včera o 17:59

Myslim si ze keby ste mali normalny vztah a normalne o tom hodili rec ,nemala by s tym problem .

patrike
Včera o 18:30
@mandzula

@patrike Samozrejme, ze zvysi. Predstav si, ze sa mensie dieta strati - vies ho lokalizovat. Ak sa zraní, zavola ti a ty vies navigovat zachranarov. Ak vies pocuvat zvuk, vies, co sa okolo neho deje.

@mandzula Myslim tento konkretny pripad 15 rocnej s obcianskym preukazom. Mensie deti aj zakon zakazuje ponechat bez dozoru a vystavit ho nebezpecenstvu.
Technicky ako pouzivatel turistickej navigacie ti vysvetlim, ze darmo vie mobil sam o sebe polohu podla GPS, ak sa dieta strati tam, kde nie je mobilny signal, nemas ho ako lokalizovat.

mandzula
Včera o 18:32
@patrike

@mandzula Myslim tento konkretny pripad 15 rocnej s obcianskym preukazom. Mensie deti aj zakon zakazuje ponechat bez dozoru a vystavit ho nebezpecenstvu.
Technicky ako pouzivatel turistickej navigacie ti vysvetlim, ze darmo vie mobil sam o sebe polohu podla GPS, ak sa dieta strati tam, kde nie je mobilny signal, nemas ho ako lokalizovat.

@patrike Zranenie si evidentne prehliadol, to sa moze tykat mladsieho aj starsieho dietata. A jasne, ze kde nie je signal, nepomoze to, no zas uznaj, ze to su dnes uz skor vynimky.

patrike
Včera o 19:04
@mandzula

@patrike Zranenie si evidentne prehliadol, to sa moze tykat mladsieho aj starsieho dietata. A jasne, ze kde nie je signal, nepomoze to, no zas uznaj, ze to su dnes uz skor vynimky.

@mandzula Tu mozeme viest debatu do polnoci a vytahovat rozne extremne priklady. Napriklad si neviem predstavit dieta zranene takym sposobom, ze si nevie privolat pomoc a sucasne je na mieste, kde nehodu nik nevidel a pomoc neprivola sam. Mobilny signal je ok v mestach, ale najma 4-ka je povestna zlym pokrytim.

mandzula
Včera o 19:15
@patrike

@mandzula Tu mozeme viest debatu do polnoci a vytahovat rozne extremne priklady. Napriklad si neviem predstavit dieta zranene takym sposobom, ze si nevie privolat pomoc a sucasne je na mieste, kde nehodu nik nevidel a pomoc neprivola sam. Mobilny signal je ok v mestach, ale najma 4-ka je povestna zlym pokrytim.

@patrike Kazdy mame na to svoj pohlad, ja zo svojho neupustim, takze debata ja zbytocna aj vzhladom na to, ze kazdy si pozna svoje dieta a z toho vychadza aj nas postoj.

anonym_de4648
Včera o 19:48

@anonym_autor keby slečna nemala čo skrývať, nevadilo by jej zdieľanie polohy. Za mňa sú veci o ktorých sa s 15 ročnými nediskutuje, aké sú to u vás, už musíš vedieť ty....

dzejn80
Včera o 20:20

@anonym_autor ano, zdielame si polohu vsetci v rodine; ja aj s rodicmi. Nie je to kvoli sledovaniu, alebo nedovere, ale z cisto praktickeho hladiska. Chcem vediet, kde je muz, kedy pojde domov z prace, kuknem a vidim, ze uz cestuje, nemusim vypisovat “kde si, kedy prides”. To iste deti, chodia na kruzky kazdy den, cestuju po BA, vidim, kde su, menej sa bojim.