Ako riešiť nezaradené známky na EduPage?
Ahoj, riešite s vyučujúcim nejak nezaradené známky na edupage? Niektorý učiteľ pekne rozpíše za čo je známka. Iný niektoré rozpíše a iné nie a niekto dá všetky známky ako nezaradené. Dokonca si na to spomenie po 2 mesiacoch, že zabudol zapísať známku.
Neviem, či to má teraz význam riešiť, keď už je po vysvedčení.
Upozornili by ste ho, aby budúci polrok písal, za čo konkrétne sú tie známky? Alebo má na to právo?
Po starom by do žiackej tiež napísali, že nezaradené? Riaditeľa na klasifikačnej to nezaujíma?
Dalsia matka ktora sa prave dnes zobudila a ide riesit znamky. Nebola si na rodicku? Ako keby si doteraz zila v jaskyni alebo si sa prave zobudila z komy, alebo az dnes ti kupili prvy smartfon a ty si objavila EDU, lebo inak tvoje otazky nemozu byt ozajstne. Ucitel nema povinnost presne oznacit za co ta znamka je, su predmety, napriklad matika a vsetky znamky su nezaradene. Ak sa zaujimas o decko a jeho prospech, treba sa informovat priebezne a normalne ako ludia komunikovat s ucitelmi ak je nieco nejasne, alebo este lepsie s vlastnym deckom hned ako znamku dostane. Nie ako sliepka v den vysvedcenia sa stazovat na konikovi cudzim zenam ktore s tym nic neurobia, tak ako ty doteraz.
@anonym_e40766 nerob zo seba s prepacenim nevies co, lebo neviem sama s kym si mozes pisat, ty "jaskyna". predstav si, ze nie, nebola som na rodicovskom, kedze mam aj druhe dieta, ktore v tom case bolo chorr a normalne som sa ospravedlnila. s triednou som stale v kontakte a informujem sa o vsetkom. no ona nema dosah na znamky od vsetkych ucitelov. je v sportovej triede a ma v tom vyborne vysledky. dokonca je v skole, ktora patri medzi top 15 na slovensku. ja riesim A a ty pises B
@anonym_80fe76 nemám pocit ze učitelia nič nemusia...pokial viem tak učia...a určite nie je ich povinnosť rozpisovať za co známka je. .je smutné ak ma rodic s dietatom taky vzťah, že mu nepovie co bolo v skole, alebo akú známku dostal...
@rachel36a cize ani predavacky nemusia davat k tovaru cenovky? Ved cenu uvidis pri pokladni.
Je to sucast ich profesie. Tak ako patri k predavacke cenovka, vykladanie tovaru, ci reklamacie, tak patri k profesii ucitela okrem ucenia aj informovanie o znamkach, teda vysledkoch ziakov. Ci? Ja uz nacisto neviem.
niekedy vyucujuci posledny mesiac pred vysvedc, doplnia znamku, lebo jednoducho chyba...napr. pri predmete 1 hod. do tyzdna musia mat deti aspon 4 znamky...
@anonym_77d806 Nemusia byt 4 znamky. U nas nie je nic vynimocne, ze za cely pol rok maju len 2 znamky. Aj mi ucitelka hovorila, ze staci mat 2 znamky, aby bolo dieta hodnotene.
@anonym_77d806 Nemusia byt 4 znamky. U nas nie je nic vynimocne, ze za cely pol rok maju len 2 znamky. Aj mi ucitelka hovorila, ze staci mat 2 znamky, aby bolo dieta hodnotene.
@zuzanaete ano staci, z jednohodinovky.
@anonym_e40766 nerob zo seba s prepacenim nevies co, lebo neviem sama s kym si mozes pisat, ty "jaskyna". predstav si, ze nie, nebola som na rodicovskom, kedze mam aj druhe dieta, ktore v tom case bolo chorr a normalne som sa ospravedlnila. s triednou som stale v kontakte a informujem sa o vsetkom. no ona nema dosah na znamky od vsetkych ucitelov. je v sportovej triede a ma v tom vyborne vysledky. dokonca je v skole, ktora patri medzi top 15 na slovensku. ja riesim A a ty pises B
@anonym_autor ty vies s kym si mozes pisat? Som ucitelka, nemam povinnost pisat konkretne ucivo k znamke, len preto aby sa matka ako ty nad tym rozculovala v den vysvedcenia, aj ked mas decko na jednej z top 15 skol ci co.
@rachel36a cize ani predavacky nemusia davat k tovaru cenovky? Ved cenu uvidis pri pokladni.
Je to sucast ich profesie. Tak ako patri k predavacke cenovka, vykladanie tovaru, ci reklamacie, tak patri k profesii ucitela okrem ucenia aj informovanie o znamkach, teda vysledkoch ziakov. Ci? Ja uz nacisto neviem.
@anonym_80fe76 super priklad. tiez to nemam rada a potom je predavacka, ktora vam pekne povie a ina vas zas posle kade lahsie.
@anonym_autor ty vies s kym si mozes pisat? Som ucitelka, nemam povinnost pisat konkretne ucivo k znamke, len preto aby sa matka ako ty nad tym rozculovala v den vysvedcenia, aj ked mas decko na jednej z top 15 skol ci co.
@anonym_e40766 tak to je hanba, ak si ucitelka a mas k tomu takyto pristup. Apropo, ja som tiez ucitelka a je mi smutno z podobnych kolegov.
Nehovoriac o tom, ze ja sama ako ucitel chcem mat na konci polroka/roka prehlad, ci ma ziak danu znamku z diktatu, recitacie alebo aktivity. Ci ty si to pises este niekde extra do zosita? Lebo ak ano, tak nechapem, preco to neurobis jednym klikom rovno v edupagi a informujes tym aj rodica.
Je to len o tom, ze ci chcem alebo nie, lebo "ja im ukazem".
@anonym_e40766 tak to je hanba, ak si ucitelka a mas k tomu takyto pristup. Apropo, ja som tiez ucitelka a je mi smutno z podobnych kolegov.
Nehovoriac o tom, ze ja sama ako ucitel chcem mat na konci polroka/roka prehlad, ci ma ziak danu znamku z diktatu, recitacie alebo aktivity. Ci ty si to pises este niekde extra do zosita? Lebo ak ano, tak nechapem, preco to neurobis jednym klikom rovno v edupagi a informujes tym aj rodica.
Je to len o tom, ze ci chcem alebo nie, lebo "ja im ukazem".
@anonym_80fe76 aj mne je smutno za teba. Ucim matiku na druhom stupni a vsetky znamky su nezaradene. Nic neporusujem, decka ma miluju a ziadny rodic sa dnes necuduje aku znamku som mu zakruzkovala.
@anonym_autor je mi úplne jedno ci známku zaradí alebo nie...syn mi povie keď známku dostane, takže viem za co je....nam napríklad z AJ nenapísala známky skoro vely pol rok...mal tam len 3 jednotky, a vo štvrtok minulý týždeň mi pribudlo ďalších 13 známok...
@rachel36a ok, ked ma same jednotky, tak teba to nezaujima. mna by ma zaujimalo aj to. ak ma rozne znamky ma to zaujima o to viac.
niekedy vyucujuci posledny mesiac pred vysvedc, doplnia znamku, lebo jednoducho chyba...napr. pri predmete 1 hod. do tyzdna musia mat deti aspon 4 znamky...
@anonym_77d806 na ZŠ stačia 2 známky za polrok z každeho predmetu bez ohľadu na hodinovú dotáciu.
@anonym_77d806 na ZŠ stačia 2 známky za polrok z každeho predmetu bez ohľadu na hodinovú dotáciu.
@letfenixa dokazes objektivne zhodnotit ziaka zo slovenciny z dvoch znamok?
Nie, zaradené byť nemusia ale mali by byť zapísané v čase kedy ju aj reálne dieťa dostalo. Môžte si doma spraviť žiacku a zapisovať, budeš mať prehľad aj ty aj dieťa. Ale siedmačka by si teda mohla pamätať kedy akú známku dostala. S učiteľmi b yosm nič neriešila ale povedala dcére nech si to sleduje.
@anonym_80fe76 aj mne je smutno za teba. Ucim matiku na druhom stupni a vsetky znamky su nezaradene. Nic neporusujem, decka ma miluju a ziadny rodic sa dnes necuduje aku znamku som mu zakruzkovala.
@anonym_e40766 presne tak. napr. ako u nas zo spanielciny. 3 trojky a 1 jednotka. nakoniec dostala 2, co som sa cudovala, tak mi vysvetlila, ze si jedina z triedy urobila testy na PC, ktore mali dobrovolne. ale z pred 2 mesiacov si myslim, ze aj ucitel by hapkal a nevedel by na 100% povedat, za c ta znamka bola.
slusne by som poprosila konkretneho ucitela, aby zapisoval znamky aj s priznakom tak , ako mu je kladene za povinnost... par dnove omeskanie je v poriadku, my ako rodicia sme edupage nevymysleli, ziacke nie su a ako rodic mam pravo byt vcas informovaná o tom, ako dieta prosperuje a nie dva mesiace po funuse
slusne by som poprosila konkretneho ucitela, aby zapisoval znamky aj s priznakom tak , ako mu je kladene za povinnost... par dnove omeskanie je v poriadku, my ako rodicia sme edupage nevymysleli, ziacke nie su a ako rodic mam pravo byt vcas informovaná o tom, ako dieta prosperuje a nie dva mesiace po funuse
@krasneleto presne tak to budem riesit tento polrok. za kazdu nezaradenu znamku ich budem kontaktovat a ziadat vysvetlenie. ja si nemyslim, ze je povinnost ziaka si to vsetko pamatat, ale ucitel by to vediet mal.
@krasneleto presne tak to budem riesit tento polrok. za kazdu nezaradenu znamku ich budem kontaktovat a ziadat vysvetlenie. ja si nemyslim, ze je povinnost ziaka si to vsetko pamatat, ale ucitel by to vediet mal.
@anonym_autor u nas sa tiez stalo to, ze dcera povedala znamku, nebola zapisana, dopisana o 10 dni a dostala zdrba za nieco, co bolo uz odkomunikovane... triedna na prvom stupni tiez argumentovala, ze nie s edupage stotoznena, bola vsak poziadana, ze s tym sa musi vysporiadat po vlastnej osi a s tym, kto to vymyslel... :D
@anonym_80fe76 trochu od veci porovnanie...
@anonym_autor kto povedal, že ma to nezaujíma....ale syn snáď vie akú známku dostal a preco
@rachel36a po 2 mesiacoch by vedel???
@rachel36a po 2 mesiacoch by vedel???
@anonym_autor moj 6stak by nevedel. On nic nevie co sa v skole robi. Pisu piisomku spytam sa ho co bolo hned ked pride on nevie. Max povie ze lahke bolo...u nas píšu akurat z angliny matiky a sloviny ze zaco je znamka inak píšu ostatni nezaradene
@viestta V ten den, ok. Pozriem si to, opytam sa. No na vysvedceni, ked si pozeram priemer, tak si tiez nepamatam zo septembra, ci to bolo za domacu, pisomku, niekedy dokonca za totalnu somarinu. Ty si vedies nejaku excelovsku tabulku?
@anonym_autor urcite to pomaha rodicovi sa zorientovat, ze na com treba pracovat, mozete ucitela poziadat, nech si to zaradi, ale jeho povinnost to nie je, navyse aj na rodicovskom zdruzeni ho mozete navstivit a pozriet si vsetky prace svojho dietata.
@letfenixa 2 znamky? To nestaci ani omylom. U nas je minimum 6 znamok za polrok
@anonym_autor nezaradene neriesim, ak si to nedeli, je to na nom.. dieta ti povie za co dostalo.. ale zapisovat ich ma priebezne, ako by som vedela zakrocit, ak dieta ma napr zle znamky, alebo nieco nevie a bachol by jej tam znamky o 2mesiace? to si ani nebude pamatat ani dieta ani on ani nik, za co, preco...
@anonym_autor urcite to pomaha rodicovi sa zorientovat, ze na com treba pracovat, mozete ucitela poziadat, nech si to zaradi, ale jeho povinnost to nie je, navyse aj na rodicovskom zdruzeni ho mozete navstivit a pozriet si vsetky prace svojho dietata.
@zuzana76 ale figu na rodicovskom, dohodnut si treba s vyucujucimi pekne indi vindi ak vobec budu mat cas :DD dostat sa k pracam, ani nie pre kontrolu, ale aby sa to dieta doucilo je v niektorych skolach priam scifi = pritom by tom mal byt zaujem ucitela, detom to dat, nech sa to doucia, pozru si chyby... :DD
@anonym_autor to je naozaj taky problem, aby si siedmacka zriadila z vlastnej iniciativy slovnicek a tam si to priebezne zapisovala? esteze my sme to zvladali “za starych cias” so ziackymi knizkami

@rachel36a ale nemozme sa tvarit, ze toto je ok, lebo nie. Lebo to, ze jedno dieta povie co dostalo a za co to bolo, neznamena, ze tak urobi aj ine. A ako ma rodic lajdaka vediet ako sa uci, ak dieta nepovie, lebo ano, su deti aj s problemovou pubertou, to sa tiez netvarme ze nie a ucitel nezapise.
Nie je to ok, povinnost ucitela je zapisovat znamky a zapisovat ich tak, aby rodic vedel z coho je ta znamka, popr. aku vahu ma, kedze to dnes edupage umoznuje.
Tak ako tu uz niekto spominal, ked boli papierove ziacke knizky, tiez ucitel nezapisal iba SJ: 4, ale vzdy tam bolo diktat, odpoved, literatura, cokolvek.
Ano, ucitelia to maju dnes sakramentsky tazke s detmi, rodicmi, ale zase sa netvarme, ze uz nacisto nic nemusia.
@anonym_80fe76 pisala som to ja ohladom ziackej a presne tak by to malo byt aj na edupage. ked dostanu poznamku, tak sa vedia rozpisat na "3 strany", ale znamku zaradit nevedia.