icon

Ako riešiť prvé lásky detí?

Včera o 18:13

Maminy, prosím Vás ako riešite prvé lásky svojich synov? Syn ma 15 rokov, jeho "frajerka" ma takmer 14 rokov....stretávajú sa, ona býva cca 15 km od nás, chodia do rovnakej školy, syn už ide na strednu. Aj dnes mal ísť na trening, ktorý sa zrušil a je s ňou už 4 hodiny v dazdi niekde vonku. Ked pred pár dnami mal zápas, tak ho prisla podporit, ale ani bu ani mu, ked ju objimal po zapase som mu len povedala, ze ho cakame pri aute. Vecer som mu povedala,ze slusne je aspon pozdravit, ze jej to povedal a ona ze sa hanbila a ze som po nej zazerala / ja som ani nevedela, ze je to ona, nechodim na jeho zapasy pravidelne, muz mi povedal, ze aj na treningy chodi a podobne, on ju uz pozna/...oka prva láska, len minule som mu pozrela mobil a tam spravy od nej, ze mu nemohla odpisat, lebo bola "naje.ana, ze bola vonku do 22hej"... pre mna to nie je ok, muz ho obhajuje, ze ved vsak to je prva laska a podobne,...pred mesiacom prisiel syn zo skoly a na rukach kusance, potom cucflek...

Strana
z2
beronsche
Dnes o 09:26

No, len zakazujte, aby sa to ale neotocilo proti vám...
Zákazmi sa dieťa nevychovava a pubertiak už dupľom nie..

@anonym_autor ja by som sa s ním porozprávala o ochrane a o tom, že je vhodné so sexom počkať..
Zbytočne mu budeš vravieť, že sa ti dievča nepáči, zakazovat, akurát sa pubertiak na teba naštve..

beronsche
Dnes o 09:31
@anonym_33a2f4

@anonym_autor my sme do 18 ziadnych frajerov ani frajerky nemohli. Ani som nechodila s chalanmi von, ani som nesmela hovorit o chalanoch. Teraz sme vsetci spokojni. Ziadne neziaduce tehotenstva a podobne. Led som si nasla frajera v puberte, tak proste oco zavelil a bolo po frajerovi. Ked vidim ako dopadli moje kamosky, som velmi rada za takuto vychovu a budem rovnako vychovavat moje deti.

@anonym_33a2f4 vidíš, mne naši nic nezakazovali. Aj frajerov som mala od 15r (sex nie, len také prvé lásky)...
Keď som išla na diskotéku, otec pre mňa prišiel autom až pred klub, v dohodnutú hodinu. Aj na chatu ma pustili. Aj k nám chalani (dokonca na malých motorkách - Simson?) chodili, pred naším domom sme do noci vysedávali a sa chichotali.
Vždy som však vedela, čo už je za čiarou - na rozdiel od kamarátiek, ktoré mali každý prd zakázaný.. a potom sa utrhli z reťaze..
Vyštudovala som, vydala sa deti mám plánované a ako bonus - fantastický vzťah s rodičmi.

To len pohľad z druhého brehu....

anonym_fef9e6
Dnes o 11:50
@beronsche

@anonym_33a2f4 vidíš, mne naši nic nezakazovali. Aj frajerov som mala od 15r (sex nie, len také prvé lásky)...
Keď som išla na diskotéku, otec pre mňa prišiel autom až pred klub, v dohodnutú hodinu. Aj na chatu ma pustili. Aj k nám chalani (dokonca na malých motorkách - Simson?) chodili, pred naším domom sme do noci vysedávali a sa chichotali.
Vždy som však vedela, čo už je za čiarou - na rozdiel od kamarátiek, ktoré mali každý prd zakázaný.. a potom sa utrhli z reťaze..
Vyštudovala som, vydala sa deti mám plánované a ako bonus - fantastický vzťah s rodičmi.

To len pohľad z druhého brehu....

@beronsche ale je to holý fakt, že to tak je vždy. Moja mama sa so mnou presne rozprávala o sexuálnej výchove vedela aj kedy som mala prvý pohlavný styk, s terajším ochviľu manželom. Ale vždy mi dôverovala a usmerňovala, ale zároveň som mala slobodu a mohla som robiť všetko no vrámci morálnosti. Povedala som jej kedy som skúšala alkohol, fajčenie, ale vždy mi povedala miesto hubovej polievky, že dobre skúsila som ale aké to ma dôsledky aké to je škodlivé atď.
A toto podľa mňa nechápu, že dá sa s deťmi aj inak 😂potom ako som povedala klamú im deti až sa im z huby prášia, že sú panny v 20tke pritom v 16 sexovali večer na ihrisku 😂alebo že ide spať k kamarátke a je na diskotéke a droguje. Mňa mama tam odniesla aj priviezla a som celá, nedrogovala som nič len sa zabávala. Ale oni budú písať ako budú prísne matky a ich priviažu na reťaze….😀

anonym_74256b
Dnes o 15:51

@anonym_autor môj má 15rokiv a ziasny záujem odievcata🫢chodia kamosi partia kade tade,len 1 spoluziak má frajerku a im to príde ‘smiesne’..ja som v 15 tke mala tiež ‘lasku’ a môj muž už pre neho ‘vazny’ vztah, ktorý trval 3 roky😄 ale nebola by som nadšená s takou ‘frajerkou,, ale predsa hormóny, puberta..

mandzula
Dnes o 16:13

Moja mala prveho priatela, ked mala 14, on mal 15. Nic som jej nezakazovala, mala dovolene vsetko, co chcela, no ona presne vie, kde su hranice jej chcenia. Tie su jasne dane otvorenostou nasho vztahu. Vie, ze moze prist s cimkolvek - podebatujeme, poradime, usmernime. Ja som mala uplnu volnost a doveru, posuvam ju dalej.

Strana
z2