Depresia u 15-ročnej dcérky
Dcéra má 15 a je to s ňou ťažké. Nerozpráva sa so mnou, ani, keď sa jej pýtam čo sa deje, mi nepovie. Nechcem na ňu tlačiť a nútiť ju, aby sa mi zdôverila, keď nechce, ale je mi jasné, že sa niečo deje. Stále spí. Príde domov zo školy a ide spať. Izbu má ako jaskyňu. Žalúzie stiahnuté 24/7. Ďalšia vec je jedlo. Má dni, keď sa prejedá sladkým, potom zase neje a takto dookola. Zhoršili sa jej známky, prestala sa učiť. Keď ju volajú kamaráti von, nejde. Chodí po dome ako živá mŕtvola. Bojím sa o ňu, ale, keď neviem čo sa deje ťažko jej môžem pomôcť. Teraz má ísť písať monitor a prijímačky, no ja netuším čo bude robiť. Akoby jej bolo všetko jedno. Jej triedna mi vravela, že veľa detí v jej veku vyhorie z veľkého stresu v škole a podobne a, že je to možno aj náš prípad.
@anonym_669f02 ja nemám depky z debilin, co iný prezentujú ako pravdu na ss. A potom mladým ľuďom z toho dr.. e.
A sorry, keď ma v 15tich depresie, tak v 40tke, keď bude mať reálne zivotne problémy, urobí co?
@anonym_0438e4 deti maju mozog, emocie, hormony, vo vyvoji. Neuvazuju este ako dospely clovek. Preto ked bude mat 40 a dozreje, to bude zvladat lepsie.
@anonym_autor toto určite rieš aj bez jej súhlasu. Aby to nezašlo ďalej.
@anonym_4275a8 Kvôli ppp chodila rok dozadu k psychologičke. Vracala po jedle. Dostala sa z toho, aj pribrala na normálnu váhu. Sledovala na tik toku jednu influencerku s ppp, ktorá neskôr zomrela na zlyhanie srdca a sama mi povedala, že je vďačná, že sa vyliečila a, že sa jej otvorili oči. Len sa modlím, aby to nebolo ono a opäť sa jej to nevrátilo.
@anonym_autor Mala by pravidelne chodit ku psychologovi. Ak ma takyto problem,potrebuje sa vyrozpravat. Netlac na nu ty,ked sa nechce zdoverit,ale rovno ju objednaj ku psychologovi.
@anonym_4275a8 Kvôli ppp chodila rok dozadu k psychologičke. Vracala po jedle. Dostala sa z toho, aj pribrala na normálnu váhu. Sledovala na tik toku jednu influencerku s ppp, ktorá neskôr zomrela na zlyhanie srdca a sama mi povedala, že je vďačná, že sa vyliečila a, že sa jej otvorili oči. Len sa modlím, aby to nebolo ono a opäť sa jej to nevrátilo.
@anonym_autor už dávno sa mala liečiť u psychiatra a psychoterapie, keď už mala problémy s jedlom.Necakaj a začni
@anonym_0347df a keď z toho má depky, tak kde ma rodičov? Ako sa o ňu starajú a zaujímajú? Zaujímavé, že aj my sme boli teens a riešili sme uplbe iné problémy. Čím to asi len bude? Žeby záujmom zo strany rodičov?
@anonym_0438e4 no mamicka radsej vypisuje na MK, nez by sa opytala vlastnej dcery.
@anjelicek26 Panebože, teraz si ma normálne vydesila... Je to hrozné, chúďa dievča aj rodičia... Musí to byť strašná bezmocnosť a je mi do plaču len, keď si to predstavím. Práve preto nechcem nič podceniť a nebrať to na ľahkú váhu.
@anonym_autor načo čakáš? Potrebuješ preplesk aj ty? Prepáč, že tak ostro, ale si slepá? Okamžite k psychiatrovi. Keď zistíš, koľko času sa čaká na termín, budeš riadne prekvapená. Dávno si mala konať, lebo to môže zle skončiť. A to ti radím úprimne a z vlastnej skúsenosti s dieťaťom. Nad psychológom teraz nerozmýšľaj. Je to zbytočné. Potrebuje liečbu.
@anonym_autor Mala by pravidelne chodit ku psychologovi. Ak ma takyto problem,potrebuje sa vyrozpravat. Netlac na nu ty,ked sa nechce zdoverit,ale rovno ju objednaj ku psychologovi.
@marca12 ten jej teraz nepomôže. Potrebuje akútne psychiatra.

@anonym_0438e4 ani len netusis čo všetko je pre 15 ročneho považovane za doležite.. Tak ako ona nechápe ako niekto ma depresiu v 40tke zo zlej práce, ty nechápeš čo sa jej odhráva v hlave... Škola, chalani, postava, kamošky, vyzor, atd atd...
@anonym_0347df a keď z toho má depky, tak kde ma rodičov? Ako sa o ňu starajú a zaujímajú? Zaujímavé, že aj my sme boli teens a riešili sme uplbe iné problémy. Čím to asi len bude? Žeby záujmom zo strany rodičov?