icon

Depresia u 15-ročnej dcérky

Včera o 13:42

Dcéra má 15 a je to s ňou ťažké. Nerozpráva sa so mnou, ani, keď sa jej pýtam čo sa deje, mi nepovie. Nechcem na ňu tlačiť a nútiť ju, aby sa mi zdôverila, keď nechce, ale je mi jasné, že sa niečo deje. Stále spí. Príde domov zo školy a ide spať. Izbu má ako jaskyňu. Žalúzie stiahnuté 24/7. Ďalšia vec je jedlo. Má dni, keď sa prejedá sladkým, potom zase neje a takto dookola. Zhoršili sa jej známky, prestala sa učiť. Keď ju volajú kamaráti von, nejde. Chodí po dome ako živá mŕtvola. Bojím sa o ňu, ale, keď neviem čo sa deje ťažko jej môžem pomôcť. Teraz má ísť písať monitor a prijímačky, no ja netuším čo bude robiť. Akoby jej bolo všetko jedno. Jej triedna mi vravela, že veľa detí v jej veku vyhorie z veľkého stresu v škole a podobne a, že je to možno aj náš prípad.

Strana
z2
anonym_0438e4
Včera o 19:24
@anonym_0347df

@anonym_0438e4 ani len netusis čo všetko je pre 15 ročneho považovane za doležite.. Tak ako ona nechápe ako niekto ma depresiu v 40tke zo zlej práce, ty nechápeš čo sa jej odhráva v hlave... Škola, chalani, postava, kamošky, vyzor, atd atd...

@anonym_0347df a keď z toho má depky, tak kde ma rodičov? Ako sa o ňu starajú a zaujímajú? Zaujímavé, že aj my sme boli teens a riešili sme uplbe iné problémy. Čím to asi len bude? Žeby záujmom zo strany rodičov?

anonym_669f02
Včera o 19:29
@anonym_0438e4

@anonym_669f02 ja nemám depky z debilin, co iný prezentujú ako pravdu na ss. A potom mladým ľuďom z toho dr.. e.
A sorry, keď ma v 15tich depresie, tak v 40tke, keď bude mať reálne zivotne problémy, urobí co?

@anonym_0438e4 deti maju mozog, emocie, hormony, vo vyvoji. Neuvazuju este ako dospely clovek. Preto ked bude mat 40 a dozreje, to bude zvladat lepsie.

anonym_4d8dff
Včera o 20:42

@anonym_autor toto určite rieš aj bez jej súhlasu. Aby to nezašlo ďalej.

marca12
Včera o 20:54
@anonym_autor

@anonym_4275a8 Kvôli ppp chodila rok dozadu k psychologičke. Vracala po jedle. Dostala sa z toho, aj pribrala na normálnu váhu. Sledovala na tik toku jednu influencerku s ppp, ktorá neskôr zomrela na zlyhanie srdca a sama mi povedala, že je vďačná, že sa vyliečila a, že sa jej otvorili oči. Len sa modlím, aby to nebolo ono a opäť sa jej to nevrátilo.

@anonym_autor Mala by pravidelne chodit ku psychologovi. Ak ma takyto problem,potrebuje sa vyrozpravat. Netlac na nu ty,ked sa nechce zdoverit,ale rovno ju objednaj ku psychologovi.

anonym_3f2735
Včera o 21:00
@anonym_autor

@anonym_4275a8 Kvôli ppp chodila rok dozadu k psychologičke. Vracala po jedle. Dostala sa z toho, aj pribrala na normálnu váhu. Sledovala na tik toku jednu influencerku s ppp, ktorá neskôr zomrela na zlyhanie srdca a sama mi povedala, že je vďačná, že sa vyliečila a, že sa jej otvorili oči. Len sa modlím, aby to nebolo ono a opäť sa jej to nevrátilo.

@anonym_autor už dávno sa mala liečiť u psychiatra a psychoterapie, keď už mala problémy s jedlom.Necakaj a začni

anonym_4275a8
Včera o 21:03
@anonym_0438e4

@anonym_0347df a keď z toho má depky, tak kde ma rodičov? Ako sa o ňu starajú a zaujímajú? Zaujímavé, že aj my sme boli teens a riešili sme uplbe iné problémy. Čím to asi len bude? Žeby záujmom zo strany rodičov?

@anonym_0438e4 no mamicka radsej vypisuje na MK, nez by sa opytala vlastnej dcery.

anonym_287b30
Včera o 21:21
@anonym_autor

@anjelicek26 Panebože, teraz si ma normálne vydesila... Je to hrozné, chúďa dievča aj rodičia... Musí to byť strašná bezmocnosť a je mi do plaču len, keď si to predstavím. Práve preto nechcem nič podceniť a nebrať to na ľahkú váhu.

@anonym_autor načo čakáš? Potrebuješ preplesk aj ty? Prepáč, že tak ostro, ale si slepá? Okamžite k psychiatrovi. Keď zistíš, koľko času sa čaká na termín, budeš riadne prekvapená. Dávno si mala konať, lebo to môže zle skončiť. A to ti radím úprimne a z vlastnej skúsenosti s dieťaťom. Nad psychológom teraz nerozmýšľaj. Je to zbytočné. Potrebuje liečbu.

anonym_287b30
Včera o 21:22
@marca12

@anonym_autor Mala by pravidelne chodit ku psychologovi. Ak ma takyto problem,potrebuje sa vyrozpravat. Netlac na nu ty,ked sa nechce zdoverit,ale rovno ju objednaj ku psychologovi.

@marca12 ten jej teraz nepomôže. Potrebuje akútne psychiatra.

anonym_dc3fca
Dnes o 06:25

@anonym_autor ja mam toto so synom.. bude mat 17, tiez depresie, uzkosti, problemy v skole.. odmieta s nami komunikovat, dokonca som ho musela prelozit na lahsiu skolu lebo povodnu ani nezvladal, nemal zaujem.. nie ze by to na tejto bolo ine, ale je to lahsie... urcite kontaktuj aj v skole triednu, ak maju skolskeho psychologa, mozno to nie o pomoze.. my chodime aj pedopsychiatrovi plus klinickemu psychologovi... Napriek tomu je to extremne tazke... Kto toto nezazil tak nevie pochopit co to je.. vela krat ho nrcham doma ked vidim ze je na tom nie dobre nech sa z toho vyspi, vzdy to pomoze a potom je to o kusok lahsie.. . takze ti radim zacni to riesit cim skor.. psychiatrovi nepotrebujes ani vymenny listok, urcite zacni tam, na terminy sa veru dlho caka a pedopsychiatrov je strasne malo 😞 drzim palce ..

anonym_dc3fca
Dnes o 06:27

@anonym_autor este by som dodala ze moj sa aj narodil s VVCH a to ho dava extremne dole co sa tyka psychiky... Dokonca sa aj sebaposkodzoval.. takze extremne tazke.. a len dufam ze raz sa z toho ako tak dostane..

Strana
z2