icon

Deti bez dozoru počas vyučovania

25. jan 2026

Syn mal mať zastupovanu hodinu, chýbala učiteľka. Už viac krát sa stalo, že ostali sami v triede počas vyučovania a učiteľ ich chodil sem - tam pozriet. Neviem, či mali malo učiteľov, keď tam nebol nikto stále .. naposledy sa stalo, že deti boli samé, tak si ich pár išlo kúpiť do automatu čosi. Našiel ich tam učiteľ, syn dostal neospravedlnenu hodinu. Nemienim to nijako riešiť, len by ma zaujímal vás názor na danú situáciu. Dostali neosp. hodinu, lebo odišli z triedy. Čiže trest. A nemala by mať aj "škola" nejaký trest za to, že nebola schopná zabezpečiť riadny priebeh vyučovania? Ak sa táto téma otvorí na najbližšom združení, budem žiadať vysvetlenie k tomuto. Jedná sa o strednú školu, 1 ročník.

Strana
z5
alexanderkovacs
5. feb 2026
@ullala

Mna skor zaraza, ze syn dostal neospravedlnenu hodinu, ktora sa vobec neuskutocnila. Co ma mat na nej meospravedlnene, ked ta hodina nebola?

@ullala mal sa riadit podla instrukcii ucitela. Byt v triede a nerobit neporiadok. Evidentne bol taky hladny ze nevedel sediet na zadku. Zasluzi si neospravedlnenu hodinu. A nechapem co to tak riesi dakro ci ma dieta 1 neospravedlnenu hodinu alebo nie, nie je to trestny cin.

alexanderkovacs
5. feb 2026
@anonym_345fe4

@fineta presne,a preto,že sme všetci len ľudia,prečo potom ten mladí človek dostal rovno neospravedlnenu hodinu,keď školu neopustil,len sa cestou z jednej učebne do druhej pristavil pri automate.Zeby dvojitý meter?

@anonym_345fe4 nemal ist z jednej ucebne do druhej. Mal byt vo vlasnej triede. Keby isiel na wc urcite nedostane neosp.hod.

chances
5. feb 2026
@alexanderkovacs

@chances evidentne nebolo dost ucitelova aby tamohol dakto zastupovat. Takze ucil v inej triede a chodil ich kontrolovat. Ako to mala inak riesit skola ?

@alexanderkovacs to za prvé nie je z príspevku zadávateľky vobec jasné, že škola mala v tú chvíľu nedostatok pedagógov. Navyše, prvej skupine žiakov sa učiteľ venoval, druhej nie. A za druhé, keby aj škola mala nedostatok pedagógov, je jej povinnosťou a zodpovednosťou zaistiť dozor na hodine. Škola zjavne svoju povinnosť nedodržala, ale bude trestať deti za to, že sa z triedy vzdialili? Źiaka nemusí vobec zaujímať, ako si škola dozor zariadi, to je skutočne len jej zodpovednosť.

autor
6. feb 2026

Tak pre tie, ktoré to zaujíma. Mame za sebou združenie. Pýtala som sa teda aj na okolnosti neopsravedlnej hodiny. Vyjadrenie triednej je viac než zaujímavé. Vraj, mali zabezpečený dozor počas celého vyučovania, učiteľ bol prítomný na hodine od zazvonia po zazvonenie. Veľmi nemala ochotu to riešiť a ďalej rozoberať. Odpovede boli skôr vyhýbavé. Ja som to tiež prestala riešiť. Len som jej povedala, že teda zaujímavé. Že deti tvrdia niečo iné. Rozprávala som sa s viacerými, bo akurát boli par dni predtým synovi spolužiaci u nás a teda, ten dozor tam na hodine nemali. Pretože, ten učiteľ reálne bol v tej druhej triede. Zjavne, mal mat na starosti celu skupinku a nie druhu poslať preč. Len pre zaujímavosť pre hejterov. V triede ich je 17, takže nemal by ani veľmi návratu triedu (keď nás bežne bývalo 30-33 deti v triede). A kľudne tu hodinu mohol odučiť spoločne.

chances
6. feb 2026
@anonym_autor

Tak pre tie, ktoré to zaujíma. Mame za sebou združenie. Pýtala som sa teda aj na okolnosti neopsravedlnej hodiny. Vyjadrenie triednej je viac než zaujímavé. Vraj, mali zabezpečený dozor počas celého vyučovania, učiteľ bol prítomný na hodine od zazvonia po zazvonenie. Veľmi nemala ochotu to riešiť a ďalej rozoberať. Odpovede boli skôr vyhýbavé. Ja som to tiež prestala riešiť. Len som jej povedala, že teda zaujímavé. Že deti tvrdia niečo iné. Rozprávala som sa s viacerými, bo akurát boli par dni predtým synovi spolužiaci u nás a teda, ten dozor tam na hodine nemali. Pretože, ten učiteľ reálne bol v tej druhej triede. Zjavne, mal mat na starosti celu skupinku a nie druhu poslať preč. Len pre zaujímavosť pre hejterov. V triede ich je 17, takže nemal by ani veľmi návratu triedu (keď nás bežne bývalo 30-33 deti v triede). A kľudne tu hodinu mohol odučiť spoločne.

@anonym_autor Ak mali zabezpečený dozor celú hodinu, ako to, že ich učiteľ pustil do automatu? Napísala by som riaditeľovi a žiadala preverenie situácie a zrušenie neospravedlnenej hodiny. Niežeby neospravedlnená hodina bola koniec sveta, ale je to nespravodlivé hodnotenie a to podľa mňa nie je dobrý signál pre dieťa - podriadiť sa a prijať nespravodlivý trest.

autor
6. feb 2026
@chances

@anonym_autor Ak mali zabezpečený dozor celú hodinu, ako to, že ich učiteľ pustil do automatu? Napísala by som riaditeľovi a žiadala preverenie situácie a zrušenie neospravedlnenej hodiny. Niežeby neospravedlnená hodina bola koniec sveta, ale je to nespravodlivé hodnotenie a to podľa mňa nie je dobrý signál pre dieťa - podriadiť sa a prijať nespravodlivý trest.

@chances no, môj syn je na tú neospravedlnenu hodinu patrične hrdý. Bojkotuje proti systému ďalej... Ja to nejdem ďalej riešiť. A nemyslím si, že ho tym učím, že sa treba podriadiť. Skôr je to o tom ...múdrejší ustúpi..

chances
6. feb 2026
@anonym_autor

@chances no, môj syn je na tú neospravedlnenu hodinu patrične hrdý. Bojkotuje proti systému ďalej... Ja to nejdem ďalej riešiť. A nemyslím si, že ho tym učím, že sa treba podriadiť. Skôr je to o tom ...múdrejší ustúpi..

@anonym_autor áno, chápem aj tento tvoj/synov pohľad...

Strana
z5