Deti bez dozoru počas vyučovania
Syn mal mať zastupovanu hodinu, chýbala učiteľka. Už viac krát sa stalo, že ostali sami v triede počas vyučovania a učiteľ ich chodil sem - tam pozriet. Neviem, či mali malo učiteľov, keď tam nebol nikto stále .. naposledy sa stalo, že deti boli samé, tak si ich pár išlo kúpiť do automatu čosi. Našiel ich tam učiteľ, syn dostal neospravedlnenu hodinu. Nemienim to nijako riešiť, len by ma zaujímal vás názor na danú situáciu. Dostali neosp. hodinu, lebo odišli z triedy. Čiže trest. A nemala by mať aj "škola" nejaký trest za to, že nebola schopná zabezpečiť riadny priebeh vyučovania? Ak sa táto téma otvorí na najbližšom združení, budem žiadať vysvetlenie k tomuto. Jedná sa o strednú školu, 1 ročník.
Úprimne si myslím, že je to pochybenie učiteľa aj keď sa jedná o stredoškoláka. Učiteľ má zaplatené zastupovanie a má sedieť v triede na hodine. A príde mi extrémne neférové, ak ja ako učiteľka sa na niečo výkašlem a neprídem na hodinu a žiaci idú do bufetu, že im dám zapis/neospravedlnenu. A už len z tejto logiky mu nedám neospravedlnenu, aby čím menej ľudí prišlo na to, že som sa vykašľala na hodinu 😅
Úprimne si myslím, že je to pochybenie učiteľa aj keď sa jedná o stredoškoláka. Učiteľ má zaplatené zastupovanie a má sedieť v triede na hodine. A príde mi extrémne neférové, ak ja ako učiteľka sa na niečo výkašlem a neprídem na hodinu a žiaci idú do bufetu, že im dám zapis/neospravedlnenu. A už len z tejto logiky mu nedám neospravedlnenu, aby čím menej ľudí prišlo na to, že som sa vykašľala na hodinu 😅
@basullinka ziak porusil nariadenie a odisiel z triedy a svojvolne isiel k automatu, zapis dal zrejme iny ucitel, nie ten co mal zastupovat, jednoducho si nik neoveril, ci je niekto na hodine a preco nie je
@basullinka ziak porusil nariadenie a odisiel z triedy a svojvolne isiel k automatu, zapis dal zrejme iny ucitel, nie ten co mal zastupovat, jednoducho si nik neoveril, ci je niekto na hodine a preco nie je
@zuzana76 je to pravdepodobne, že to bolo takto, ale nepostrehla som, či to písala autorka. Preto sa tak zamýšľam, že by bolo celkom hlúpe, ak by to dal ten učiteľ, ktorý tam mal sedieť. Ja súhlasím, že žiak porušil nariadenia, ale netreba zabúdať, že aj učiteľ.
@zuzana76 je to pravdepodobne, že to bolo takto, ale nepostrehla som, či to písala autorka. Preto sa tak zamýšľam, že by bolo celkom hlúpe, ak by to dal ten učiteľ, ktorý tam mal sedieť. Ja súhlasím, že žiak porušil nariadenia, ale netreba zabúdať, že aj učiteľ.
@basullinka jasne, ale ako som pisala, nevieme z akeho dovodu tam ucitel nebol, mozno mu bolo zle, mozno narychlo zmenili zastupovanie a ani nevedel, nevsimol si, ze pipol edupage, stava sa vselico.
Mali tam poslať
@anonym_885f39 😂
@mullerova46 u nás v škole majú aulu kde vojdu 4 triedy. Takže, vedia to riešiť aj takto. Ak jeden učiteľ behá medzi dvoma triedami, vie mať obe triedy v aule.
@anonym_autor to je super mať taký veľký priestor, u nás na škole také nebolo 🙂
@basullinka jasne, ale ako som pisala, nevieme z akeho dovodu tam ucitel nebol, mozno mu bolo zle, mozno narychlo zmenili zastupovanie a ani nevedel, nevsimol si, ze pipol edupage, stava sa vselico.
@zuzana76 ja toto ako ospravedlnenie/vysvetlenie neberiem. Ja osobne si pred voľnou hodinou prekontolujem edupage, či sa niečo nezmenilo a ak sa niečo stalo, čo učiteľovi bránilo, tak to mal zástupca RS riešiť a poslať tam niekoho iného.
@zuzana76 ja toto ako ospravedlnenie/vysvetlenie neberiem. Ja osobne si pred voľnou hodinou prekontolujem edupage, či sa niečo nezmenilo a ak sa niečo stalo, čo učiteľovi bránilo, tak to mal zástupca RS riešiť a poslať tam niekoho iného.
@basullinka samozrejme, ale ako pisem, mohol byt na wc, ved sme ludia, ktovie kolko chybal, mozno meskal 5 minut a ziaci uz opustili triedu, ale zase dat im neospravedlnenu hodinu. Tazko sa sudi, ked sme to nevideli. Mozno stacil zapis, ved ako mohli vediet, ze chybal celu hodinu.
@basullinka samozrejme, ale ako pisem, mohol byt na wc, ved sme ludia, ktovie kolko chybal, mozno meskal 5 minut a ziaci uz opustili triedu, ale zase dat im neospravedlnenu hodinu. Tazko sa sudi, ked sme to nevideli. Mozno stacil zapis, ved ako mohli vediet, ze chybal celu hodinu.
@zuzana76 áno to určite. Bolo by fajn, keby to autorka upresní. Ale tak čo už, chalani sa aspoň naučia, že majú sedieť na riti a nebehať kade tade.
@zuzana76 áno to určite. Bolo by fajn, keby to autorka upresní. Ale tak čo už, chalani sa aspoň naučia, že majú sedieť na riti a nebehať kade tade.
@basullinka bola to zastupovana hodina, vedeli to dopredu (piplo to na edupage deň predtým). Zastupujúci učiteľ tam bol a potom odišiel. Kázal im byť v triede. Deti, bolo ich 5 asi po 15 minútach odišli k automatu. Neosp.hodinu im dal zastupujúci ucitel, ktorý ich stretol na chodbe. z akého dôvodu on z tej hodiny odišiel , neviem.
@basullinka bola to zastupovana hodina, vedeli to dopredu (piplo to na edupage deň predtým). Zastupujúci učiteľ tam bol a potom odišiel. Kázal im byť v triede. Deti, bolo ich 5 asi po 15 minútach odišli k automatu. Neosp.hodinu im dal zastupujúci ucitel, ktorý ich stretol na chodbe. z akého dôvodu on z tej hodiny odišiel , neviem.
@anonym_autor Ale keď im učiteľ kázal byť v triede a oni išli k automatu, tak oni nerozumejú príkazu zastupujúceho učiteľa?
@anonym_autor musí tam byť učiteľ alebo dozor, učiteľ nemôže nechať žiakov v triede samých. Toto je pochybenie školy. Ak im nikto nepríde na hodinu, majú to ísť nahlásiť vedeniu školy. A pochybenie žiakov je, že odišli z triedy len tak k automatu. Takže pochybili aj žiaci, ako učiteľ alebo vedenie, ak tam nikoho neposlali na hodinu.
Pár krát sa to stalo aj u nás na škole .Dokonca nám niekedy bez vysvetlenia nedošla profesorka na hodinu tak sme šli domov 🤣bola to posledná hodina.Stare školské časy 😄.Kým je to na strednej ja by som to nebrala ako tragediu kým to nieje základná a nejde o malé deti
Pochybili obe strany, ziaci msli byt v triede a ucitel tiez, ale pozerala som raz jedno video pravnik hovoril, ze nikto v skole nemoze inejo obmedzit na vykonavani potreby, cize ak ziak potrebuje ist na wc, ucitel ho musi pustit a vraj aj ucitel ma pravo ist. Ak potrebuje aj cez hodinu, ale ma vraj dat vediet vedeniu aby tam niekojo poslali. My co sme robili v skole vieme ako to je, lto by tam isiel? Tak bud ucitelia zdrziavali alebo riskli, ked bolo zle a isli tiez na wc.
@anonym_autor tak ono tu pochybili obe strany ... Aj syn 🙂
@anonym_autor tak ono tu pochybili obe strany ... Aj syn 🙂
@basullinka viem, že syn nemal čo odísť do automatu. Rebeluje chlapec. Zniesol si dôsledky svojho rozhodnutia. V konečnom dôsledku, som rada, že rebeluje takto a nesnupe tabak, nefajčí trávu a nepije alkohol. Som zvedavá, aká bude odozva zo strany školy a čo bude na združeni. Ja to riešiť nemienim. Ak sa to začne riešiť, bude ma zaujímať, prečo boli deti počas vyučovania samé. Ale, budem sa pýtať, ako idú riešiť absencie učiteľa.
@anonym_autor ty 15 ročného človeka nazývaš "dieťaťom" ? Fú, tak to ja už potom neviem kde to žijeme 🤦 ... Tak ten učiteľ, čo odbiehal mal na to asi nejaký dôvod, ale veď aj keby nie, tak ako čo teraz ? To akože 15 ročného človeka treba držať za ručičku a nesmie byť ani chvíľu sám ? Ale veď ak ti to moc vadí, tak sa sťažuj, aj tak úprimne si myslím, že tým nič nedosiahnes, keďže sa jednalo iba o učiteľa zastupujuceho, takže tak. A to tvoje "malinké dieťatko" dostalo neospravedlnenu hodinu oprávnene, na začiatku každého školského roka sa vždy číta a podpisuje školský poriadok. A keby aj nečítal ale len podpísal, ako sa vraví, nevedomosť neospravedlňuje.
Veď ale, ja neriešim syna. Ani ho nevodim za ruku. Je to hodina angličtiny, kde učiteľka často chýba. Čiže, nejdeme mi to to, že tam nikto nebol ale o to, že nemajú ten predmet.
@anonym_autor mali sme tiež učiteľku čo často chýbala na chemiu veľa krát sme mali suplovanie učiteľ prišiel na začiatku hodiny poznačila prítomných skontroloval či nám učiteľka zadala úlohu na poslednej hodine snou a odišiel preč na konci prišiel a pozdriel úlohy a odošlite vedeli sme že nesmeima opustí učebňu okrem toho keď ideme na wc ak by nás nachytali pri kopirke ,automate alebo v bufete mali by sme poznámku .
A raz učitlaka neprišla vôbec prvú časť hodiny sme sedeli a robili čo mali za seba a druhý keďže bola dvojhodinová a na poschodi sme boli na 3 a sami už nikto tak sme sa potichu hrali prede
Len či tu neospravedlnenú hodinu nedostal z iných dôvodov. Také že ti chlapec kecá ti ešte nenapadlo? Pri takej matke by som sa mu nečudovala.
Ako si teraz spomínam, u nás vždy keď chýbal učiteľ bolo to zverejnené na nástenke aj so suplujúcim. Raz keď nemal asi kto suplovať tak bol školník 😂
že DETI, to sú už preboha skoro dospeláci... To ich ako musí niekto vodiť za ručičku a dávať na ne pozor? Ak sa daný učiteľ v predmete nevyzná nevidím až taký problém ak odíde a zadá im úlohu ak napríklad zastupuje v dvoch triedach a personálne to inak nejde. Ale to tvoje "dieťatko" by hlavne malo vedieť že počas hodiny treba byť v triede a do automatu sa chodí cez prestávku, za 9,5 roka školskej dochádzky sa to nenaučil?
@anonym_4af9f2 Nemalo by sa to takto robiť. Ja som osobne zažila situáciu že spolužiačke prišlo zle, dostala epileptický záchvat a v triede nebola učiteľka. Rýchlo sme išli po nikoho do kabinetu. To bolo v 9. ročníku na zš.
Nikdy nevieš čo sa môže stať.

@mullerova46 u nás v škole majú aulu kde vojdu 4 triedy. Takže, vedia to riešiť aj takto. Ak jeden učiteľ behá medzi dvoma triedami, vie mať obe triedy v aule.
@anonym_autor my sme mali v sk. poriadku, ze pokial ucitel nepride do 5-10 minut na hodinu, zastupca - predseda triedy ide nahlasit na sekretariat. Niekoho by rychlo poslali, moze sa stat, ze aj ucitela chyti na WC hnacka, niekde odpadol, cokolvek, najma ak sa jedna o velku skolu. Cize vlastne, ak by sa nieco stalo, tak skola bola takto chranena, ze ziaci si nesplnili povinnost nahlasit chybanie ucitela. Pretoze fakt sa moze aj tomu ucitelovi nieco stat.