Digitálny žiak - kúpa notebooku
Ak som si vybral notebook tak môžem urobiť online objednavku na alze dať vyzdvihnutie na predajni a vybaviť to tam?
@pato655 tu máš pokyny
https://www.alza.sk/digitalny-ziak/18903738.htm
https://www.alza.sk/digitalnyziak
Notebook vyberá zákonný zástupca zo skladových modelov na konkrétnej predajni. Vybrali ste si model a nie je na sklade Vami vybranej predajne? Dajte nám vedieť na digitalnyziak@alza.sk, radi Vám ho pripravíme.
V prípade schválenia príspevku 350 € sa môžete kedykoľvek vydať do našej predajne, kde vám s výberom ideálneho zariadenia poradí skúsený predajca. Aktuálne skladové zásoby notebookov, ktoré sú zaradené do akcie, nájdete v našej kategórii Digitálny žiak, kde si môžete s pomocou ľavého menu filtrovať podľa konkrétnej predajne.
tarra6, ten termin sa vtedy este posunul, uplatnit sa to dalo do 30. novembra 2023, nie do konca oktobra, takze ste to podla vsetkeho stihli. Pisem to hlavne preto, ze toto vlakno stale chodi ludom v Googli a tam uz je situacia ina. Digitalny ziak je davno zavrety, prispevok 350 eur bol jednorazovy a nic podobne odvtedy nebezalo. Kto sem pride s tym, ze dieta nastupuje na strednu, caka ho bezny nakup z vlastneho.
Ak niekto teraz kupuje notebook do skoly, jedna vec je dolezitejsia ako procesor. Treba pozriet, ci stroj utiahne Windows 11, cize ci ma TPM 2.0 a podporovany procesor. Desiatka skoncila vlani v oktobri a bezplatne bezpecnostne aktualizacie navyse, ktore dostali domacnosti v Europskom hospodarskom priestore, koncia 14. oktobra 2026, cize o necele dva mesiace. Notebook, ktory sa na jedenastku nedostane, je od jesene stroj bez zaplat a s tym do skoly chodit netreba. Zvysok je nuda, ale funguje, osem giga pamate ber ako spodnu hranicu a SSD ako samozrejmost.
Nove kusy v tej najlacnejsej triede byvaju kompromis, za ktory sa da kupit o triedu lepsi repasovany stroj z firemnej flotily, taky ma poriadne panty aj klavesnicu a nieco vydrzi. My na iguru.sk repasovane notebooky predavame, zaruka je 12 az 24 mesiacov podla konkretneho kusu a da sa to vyzdvihnut v Kosiciach alebo poslat po Slovensku. Nie sme jedini, kto to robi, len pri ktoromkolvek predajcovi si vypytaj konkretny stav baterie a ci ma kus original operacny system, lebo prave na tom sa v repase najviac setri.

@pato655 najprv sa musis/ zakonny zastupca teda/ zaregistrovat na stranke ministertva a poziadat o dotaciu. Az potom kupovat.