icon

Je normálne, že syn trávi čas sám v izbe?

Dnes o 06:49

Neviem, či to už patrí k veku, ale syn je posledné mesiace najradšej sám v izbe... Začalo to už cez prázdniny a pokračuje to aj teraz po nástupe do školy. Príde domov, zavrie dvere, niečo si tam robí, hrá sa alebo pozerá videá a medzi nás príde len keď niečo potrebuje...

Má 11. Kedysi bol stále pri nás, tak mi to príde ako dosť veľká zmena...
Je to už v tomto veku bežné? Ďakujem.

anonym_e96f08
Dnes o 06:54

@anonym_autor neviem, či bežne, ale vychovavate stále vy rodičia, dohlad nad ulohami, aby si spravil svoje povinnosti, upratať, nic ? Nezapajate ho do domacich prác ? Skor si nyslim, ze cez prazdniny sa stal dost velky návyk na hrach pc a pod ako spominaš

anonym_29ad56
Dnes o 07:09

@anonym_autor syn v rovnakom veku, to iste...snazim sa tahat von aspon cez vikend

svetlonos
Dnes o 07:16

@anonym_autor
Vypni internet, zober telefón a nech je teda kreatívny. Uvidíš ako rýchlo bude z izby od nudy.

anonym_1b02f6
Dnes o 07:17

@anonym_autor naši majú pc dovolené obmedzený čas. Ak s tým teraz začal utla by som to hneď aby si si doma nevychovala závisláka na hrách.

anonym_aebbf5
Dnes o 07:25

@anonym_autor Ma ten 11 rocny nejake povinnosti/kruzky ktorym by sa venoval miesto sedenia v izbe? Ak nie to je problem preco to robi a vek s tym nic nema. Ak kruzky/povinnosti ma a tym sedenim v izbe ich zanedbava tak by som s nim riesila dovod.

anonym_30a92d
Dnes o 07:31

@anonym_autor syn 15 r. tiež stále v izbe, von s kamosmi a z izby vyjde si urobiť jest🫣Horšie je, že keď konečne vyjde z tej izby a snaží sa tráviť s nami čas ( saskuje, šermuje pred TV) tak muž mu povie, nech si ide do izby.Su dni, že si sadne k nam ku TV a je to fajn.V izbe má TV, mobil a Pas a postel🤪Dcera 12 r je často pri nás, ale už miluje svoj kľud v izbe.

anonym_0eb118
Dnes o 07:35

Môj tiež to iste. Príde zo školy, v aute povie čo a ako. Po príchode domov smer izba, nechám ho oddýchnuť ale o hodinu ho už do niečoho naženiem (buď si upratať, vyvenčiť psy alebo úlohy) , von ideme podľa počasia a množstva povinnosti. väčšinou sa mi ho podarí vytiahnuť na bike - toto je istota. Ak by som ho nechala vylezie z izby až na večeru. Ešte sa mu nezačali krúžky tak chodí domov skoro.

anonym_66843a
Dnes o 07:52

Dcera tak od 12tich zacala vyžadovať viac súkromia. V izbe si tancuje, vyvoláva s kamoškami alebo skupinou detí zo skoly ,uči sa, uz tvorí pomenej. Najradsej ale zmizne von. Plus ma krúžky, takze vlastne v tej izbe sama, je z celého dna málo. Uz je vidiet, ze toho času s nami nechce tráviť tolko ako s kamoškami alebo svojimi záujmami .

anonym_faf7e9
Dnes o 09:20

do 10 r dievčatá boli s nami v obývačke stále. Každému som rozprávala že sme zbytočne stavali dom, keď sa tlačíme všetci na prízemí v obývačke a kuchyni - otvorený priestor.
Lenže potom zrazu nastala zmena a ja moje deti vidím len keď niečo potrebujú. V izbách zatvorené nonstop. Až mi je ľúto že sa tie časy podeli kdesi preč.
Je to bežné, tvoj syn začal dospievať, už nie je malý chlapec čo neustále vyhľadáva mamu.