icon

Je normálne, že syn trávi čas sám v izbe?

12. sep 2026

Neviem, či to už patrí k veku, ale syn je posledné mesiace najradšej sám v izbe... Začalo to už cez prázdniny a pokračuje to aj teraz po nástupe do školy. Príde domov, zavrie dvere, niečo si tam robí, hrá sa alebo pozerá videá a medzi nás príde len keď niečo potrebuje...

Má 11. Kedysi bol stále pri nás, tak mi to príde ako dosť veľká zmena...
Je to už v tomto veku bežné? Ďakujem.

anonym_e96f08
12. sep 2026

@anonym_autor neviem, či bežne, ale vychovavate stále vy rodičia, dohlad nad ulohami, aby si spravil svoje povinnosti, upratať, nic ? Nezapajate ho do domacich prác ? Skor si nyslim, ze cez prazdniny sa stal dost velky návyk na hrach pc a pod ako spominaš

anonym_29ad56
12. sep 2026

@anonym_autor syn v rovnakom veku, to iste...snazim sa tahat von aspon cez vikend

svetlonos
12. sep 2026

@anonym_autor
Vypni internet, zober telefón a nech je teda kreatívny. Uvidíš ako rýchlo bude z izby od nudy.

anonym_1b02f6
12. sep 2026

@anonym_autor naši majú pc dovolené obmedzený čas. Ak s tým teraz začal utla by som to hneď aby si si doma nevychovala závisláka na hrách.

anonym_aebbf5
12. sep 2026

@anonym_autor Ma ten 11 rocny nejake povinnosti/kruzky ktorym by sa venoval miesto sedenia v izbe? Ak nie to je problem preco to robi a vek s tym nic nema. Ak kruzky/povinnosti ma a tym sedenim v izbe ich zanedbava tak by som s nim riesila dovod.

anonym_30a92d
12. sep 2026

@anonym_autor syn 15 r. tiež stále v izbe, von s kamosmi a z izby vyjde si urobiť jest🫣Horšie je, že keď konečne vyjde z tej izby a snaží sa tráviť s nami čas ( saskuje, šermuje pred TV) tak muž mu povie, nech si ide do izby.Su dni, že si sadne k nam ku TV a je to fajn.V izbe má TV, mobil a Pas a postel🤪Dcera 12 r je často pri nás, ale už miluje svoj kľud v izbe.

anonym_0eb118
12. sep 2026

Môj tiež to iste. Príde zo školy, v aute povie čo a ako. Po príchode domov smer izba, nechám ho oddýchnuť ale o hodinu ho už do niečoho naženiem (buď si upratať, vyvenčiť psy alebo úlohy) , von ideme podľa počasia a množstva povinnosti. väčšinou sa mi ho podarí vytiahnuť na bike - toto je istota. Ak by som ho nechala vylezie z izby až na večeru. Ešte sa mu nezačali krúžky tak chodí domov skoro.

anonym_66843a
12. sep 2026

Dcera tak od 12tich zacala vyžadovať viac súkromia. V izbe si tancuje, vyvoláva s kamoškami alebo skupinou detí zo skoly ,uči sa, uz tvorí pomenej. Najradsej ale zmizne von. Plus ma krúžky, takze vlastne v tej izbe sama, je z celého dna málo. Uz je vidiet, ze toho času s nami nechce tráviť tolko ako s kamoškami alebo svojimi záujmami .

anonym_faf7e9
12. sep 2026

do 10 r dievčatá boli s nami v obývačke stále. Každému som rozprávala že sme zbytočne stavali dom, keď sa tlačíme všetci na prízemí v obývačke a kuchyni - otvorený priestor.
Lenže potom zrazu nastala zmena a ja moje deti vidím len keď niečo potrebujú. V izbách zatvorené nonstop. Až mi je ľúto že sa tie časy podeli kdesi preč.
Je to bežné, tvoj syn začal dospievať, už nie je malý chlapec čo neustále vyhľadáva mamu.

ghoul_
12. sep 2026

@anonym_autor chce byť sám, možno je introvert

lacinda
13. sep 2026

Má tajnú ctitelku je to skoro ale zvykaj si

2691
14. sep 2026
@svetlonos

@anonym_autor
Vypni internet, zober telefón a nech je teda kreatívny. Uvidíš ako rýchlo bude z izby od nudy.

@svetlonos prikláňam sa k tvojmu riešeniu, vymedziť čas na tablet, telefón a pod.
Večer zobrať, občas skontrolovať.
Samozrejme s citom

zuzana76
14. sep 2026

je to normalne, aj ja som rada travila cas o samote v izbe, za socializmu, ked internet a mobily este neboli, citala som, pocuvala hudbu, tancovala, sila, kreslila