Je v poriadku mať vzťah v 14 rokoch?
@anonym3333 asi mas na mysli vztah s chlapcom a to je podla mna zbytocne zavcasu. Mozes mat kamaratov, to je fajn aby si si rozumela aj s chlapcami ale na vztah je prilis skoro
Podla toho aky vztah... Ked sa budete len drzat za rucku a pojdete obcas spolu do kina, je to ok.
Áno, je v poriadku mať dobrý vzťah v 14 s rodinou.
@anonym_c37889 aj so spoluziakmi v skole.
Áno, je to v poriadku. Ale treba sa držať hraníc a morálnych princípov
Nie si už malé dieťa a je prirodzene, že máš záujem o druhe pohlavie a druhe pohlavie má záujem o teba
@anonym3333 daj si do popisu ze sa pytas mamiciek, ktore tak stare deti maju, lebo uz z odpovedi vidim ze ti odpisalo par mam kojencov ktore sa este k tejto faze svojich deti nedopracovali a nemaju predstavu co to je, ked je dieta v puberte. Takze: kamaratsky vztah, nejake prechadzky, zmrzka v meste, kupko, odprevadzanie domov ano...nejaky vazny vztah - sexualny ak to tym nadpisom myslis, by som si velmi ako rodic nepriala, ak by ho moje dieta malo (mam 15r dceru a jasne, "frajera" kde sa spolocne prechadzali uz mala, ale samozrejme jej nedrzim sviecku pri hlave - mame vsak velmi dobry vztah a tak viem co ano/nie bolo). Ale poznam xy pripadov ked deti uz taketo vazne vztahy maju/mali fakt ze v 14tke alebo 15tke. Dokonca i rodicov ktory su v "pohode" ak u nich priatel prespava a ich dcera ma 16r. Toto je za mna moc, aj ked dnesne 14tky nerozoznas od 25ky, lebo su tak vyspele. Takze ak si matka a pytas sa ci ano - zvaz ci je dieta spravne poucene a ak si ty 14tka tak si tiez zvaz ci nie je este priskoro a tiez vsetky rizika co to do buducna prinasa.
V 14-tich sa o vzťahu hovoriť nedá - sú to také tie prvé lásky...takže rande a prvé pusy ano, viac nie....prechádzky, ísť spolu do kina, tráviť spolu čas a spoznávať sa - to ano, ale nie navštevovať sa doma či ísť spou na chatu alebo niekam na noc...sex vôbec nie, na to je priskoro.....
ja som mala prvy v 12 tich.. ani pusu sme si nedali, ale rucickovali sme sa.. chodili sme spolu von a tak... druhy som mala v 13 tich.. s tym sme sa uz bozkavali a prisla som s nim aj o panenstvo.. ale az v 16 tich.. nemam poct, ze by zo mna ubudlo, nikto ma do nicoho nelacil, boli to moji rovesnici, ani z jedneho nemam traumu a do teraz sme kamarati... takze velmi zalezi.. aky je stary, ake ma skusenosti a o co mu ide.. My sme boli vsetci neskusene jelita a vsetko co sme robili bolo pre oboch prvy krat..
Ja som mala "frajerov" od 12 :D rozumej, zmrzka, prechadzky, akoze pusa. S poslednym (dnes uz manzelom) som sa zoznamila v 14, asi mesiac pred 15tkou sme zacali spolu "chodit". Samozrejme, opat take, ze drzanie za ruky, pusy, kino, pizza a pod. 🙂 na ine veci prisiel cas az neskor 🙂 🙂 teraz sme spolu uz 13 rokov. Moja mamina sa s ockom spoznala tiez, ked mala 15 :D :D
Pokojne maj frajera. Len mysli zodpovedne! A hlavne sa nenechaj ovplyvnit sladkymi recami, lebo v tomto veku budes sklamanie vnimat velmi citlivo.
Drzim palce 🙂
Nie je na svete nič krajšie, ako keď je človek pripútaný prakticky celý život k jednému človeku. Máme tu takého chlapca a dievča v dedine, majú 7 rokov a radosť na nich kukať, je to zlaté proste. Dúfam, že im to vydrží až do smrti, to by bolo impozantné 🙂
Samozrejme, v 14 ťa má zaujímať veľká násobilka a chemické prvky, na sexovanie a muckanie sa je ešte času a času.
Čo očakávaš od vzťahu, flirtovanie, vyplnenie nudy, možno sexuálne skúsenosti?
alebo čakáš že to bude láska s ktorou chceš prežiť celý život?
Nie je na svete nič krajšie, ako keď je človek pripútaný prakticky celý život k jednému človeku. Máme tu takého chlapca a dievča v dedine, majú 7 rokov a radosť na nich kukať, je to zlaté proste. Dúfam, že im to vydrží až do smrti, to by bolo impozantné 🙂
Samozrejme, v 14 ťa má zaujímať veľká násobilka a chemické prvky, na sexovanie a muckanie sa je ešte času a času.
@thirstymonk prvá vete je totálna blbosť. Teória. Prax je uplne iná. Jednak málo parov to vydrží a ak vydržali, nebudú s tebou súhlasiť.
@anonym3333 ano je to v poriadku, ak iba randite.
Každý vzťah je ok,kde je porozumenie,cit, úprimnosť a ohľaduplnosť k druhému a je jedno či máš 14,30,60 rokov
Vzťahy nie sú bežiaci pás ale treba ich pestovať a tento vek je najvyšší čas teoriu premienat do skúsenosti
@thirstymonk prvá vete je totálna blbosť. Teória. Prax je uplne iná. Jednak málo parov to vydrží a ak vydržali, nebudú s tebou súhlasiť.
@anonym_f76f08 No nikdy nevieš... 🙂
@thirstymonk správanie a vlastnosti ktoré ti imponujú na chlapcovi keď máš 14, sa o 10 rokov môžu stať takými ktoré ťa budú dráždiť a prekážať keď už človek dospeje a pozerá sa na svet realistickejšie a chce si vybrať správneho partnera na život
@thirstymonk správanie a vlastnosti ktoré ti imponujú na chlapcovi keď máš 14, sa o 10 rokov môžu stať takými ktoré ťa budú dráždiť a prekážať keď už človek dospeje a pozerá sa na svet realistickejšie a chce si vybrať správneho partnera na život
@anonym_438100 Aha. A nenapadlo ťa, že tak ako sa za 10 rokov vyvinie chlapec, sa za 10 rokov vyvíja aj dievča? 🙂
@anonym3333 v 14 máš frajera/frajerku na vodenie sa za ruku, to stačí. Vzťah máš až neskôr, keď príde aj mentálna vyspelosť 😀
@anonym_438100 Aha. A nenapadlo ťa, že tak ako sa za 10 rokov vyvinie chlapec, sa za 10 rokov vyvíja aj dievča? 🙂
@thirstymonk preto si treba hľadať vzťah keď je človek vyzretý a má ustálené názory na život
@anonym3333 nie, nie je to v poriadku 🤦🏻♀️
nie. Jediny vzťah by si mala mať s otcom a matkou (prípadne súrodencami a širšou rodinou).
@thirstymonk preto si treba hľadať vzťah keď je človek vyzretý a má ustálené názory na život
@anonym_438100 Nik nehovorí predsa o HĽADANÍ vzťahu.
Podľa môjho skromného názoru celé toto hľadanie vzťahov a vzťahy ako také sú úplne zle vnímané a preto je väčšina vzťahov dnes na hovno.
Musíme si uvedomiť, že vzťah nie je cieľ, ale pouhý vedľajší účinok. Vedľajší účinok niečoho, čo sa volá láska. Jasne, že ten 7 ročný chlapec a dievča, o ktorých píšem nehľadajú vzťah, sú to deti, ale je im spolu dobre, cítia nejakú formu lásky, cítia, že "s ním / ňou mi je príjemne". Deti ešte nevedia tak rozmýšľať a pomenovať správne svoje pocity, ale určite nehľadajú žiaden vzťah. Chodia spolu vonku, na bicykel, alebo robia spolu zlobu, lebo im to vyhovuje.
A to isté platí aj v 14. V podstate nikdy by podľa mňa človek nemal hľadať vzťah. Lebo to sa stáva cieľom mať vzťah a nie cieľom milovať človeka. A to je presne tá chyba, prečo sa dnes rozpadávajú manželstva. Vzťah nie je cieľ. Cieľ je vzájomná láska.
Ja som to celý život tak bral a mám ukážkové manželstvo. Možno som zle a možno je to u mňa len náhoda, ťažko povedať.
Nie je, hovorim ako matka teenegerov. A toboz, ak je partner starsi o viac ako 2-3 roky, to absolutne nie je vhodne.
Ty sa radsej pripravuj na testovanie a strednu a neries hluposti.
@anonym_c37889 👍👍👍
@thirstymonk stači, ak posleduješ rodičov, svokrovcov, či tety a ujov, ktori ostali v manželstvách po celý źivot spolu a budeš mať odpoveď.
@anonym_438100 Nik nehovorí predsa o HĽADANÍ vzťahu.
Podľa môjho skromného názoru celé toto hľadanie vzťahov a vzťahy ako také sú úplne zle vnímané a preto je väčšina vzťahov dnes na hovno.
Musíme si uvedomiť, že vzťah nie je cieľ, ale pouhý vedľajší účinok. Vedľajší účinok niečoho, čo sa volá láska. Jasne, že ten 7 ročný chlapec a dievča, o ktorých píšem nehľadajú vzťah, sú to deti, ale je im spolu dobre, cítia nejakú formu lásky, cítia, že "s ním / ňou mi je príjemne". Deti ešte nevedia tak rozmýšľať a pomenovať správne svoje pocity, ale určite nehľadajú žiaden vzťah. Chodia spolu vonku, na bicykel, alebo robia spolu zlobu, lebo im to vyhovuje.
A to isté platí aj v 14. V podstate nikdy by podľa mňa človek nemal hľadať vzťah. Lebo to sa stáva cieľom mať vzťah a nie cieľom milovať človeka. A to je presne tá chyba, prečo sa dnes rozpadávajú manželstva. Vzťah nie je cieľ. Cieľ je vzájomná láska.
Ja som to celý život tak bral a mám ukážkové manželstvo. Možno som zle a možno je to u mňa len náhoda, ťažko povedať.
@thirstymonk prave tá posledná veta nedáva zmysel, preto neviem, či to ukážkové manželstvo máš, alebo nie.
Mám 15 a 17 ročných synov a myslím že v 14 je ešte skoro na vzťahy .Co na to tvoja mamka?
Úplne v pohode. Tiež som mala v 14 prvého frajera. Môj 16 ročný syn má 14 ročnú frajerku. Aj môj starší mal v 15 rokoch 14 ročnú frajerku. Je to taká detská, nevinná láska.