Je v poriadku mať vzťah v 14 rokoch?
@tilly ..že kam sa všetci ponáhľate. Ujde vám niečo?? Detstvo je najkrajšie obdobie, tak prečo si ho skracujete? .(..aby ste potom nostalgicky lamentovali a spomínali....a bude vôbec na čo?)
@valria nikam sa neponáhľame. Ty si vieš vybrať kedy sa zamiluješ? 🤦♀️. Aké detstvo v 14? V 14 sa už nehráš s barbinami predsa. Nad čím máme lamentovať?
@valria nikam sa neponáhľame. Ty si vieš vybrať kedy sa zamiluješ? 🤦♀️. Aké detstvo v 14? V 14 sa už nehráš s barbinami predsa. Nad čím máme lamentovať?
@tilly zamiluješ?🙂) Hra na city. 14 ročný človek nie je zrelý. A radšej obliekať bárbiny ( trebárs s mladšou sestrou) ako vyzliekať Barbory či Kenov. Na to ešte bude času....tak zo 50- 60 rokov. Podľa toho, ako už budete vyžití.
@tilly ..že kam sa všetci ponáhľate. Ujde vám niečo?? Detstvo je najkrajšie obdobie, tak prečo si ho skracujete? .(..aby ste potom nostalgicky lamentovali a spomínali....a bude vôbec na čo?)
@valria to nie je o tom, ze sa ponahlame, aj ja som mala prvy vztah v 14. Nie preto, len aby som mohla povedat, ze niekoho mam, ani preto ze by som sa ponahlala
@tilly ja som sa hrala s babikami (sestrinymi barbinami v 14-15 rokoch), ja som ako mala barbiny nemala, vtedy este neboli take rozsirene, sestra mladsia o 7 rokov ano.
@thirstymonk stači, ak posleduješ rodičov, svokrovcov, či tety a ujov, ktori ostali v manželstvách po celý źivot spolu a budeš mať odpoveď.
@anonym_f76f08 ja som vo vztahu s mojim manzelom, ktory bol moja normalna a jedina laska a sme uplne spokojni, uz vtedy som si vyberala zodpovedne, ale ano, mala som 19, nie 14.
@zuzana76 s babikami som s hrala naposledy, ked som mala 10-11
@sophinella tak ja do 15, sila som im saty, vyrabala nabytok, topanky kabelky, jasne, bola to ina hra ako hra 10-rocneho dietata ale stale hra.
@anonym_f76f08 ja som vo vztahu s mojim manzelom, ktory bol moja normalna a jedina laska a sme uplne spokojni, uz vtedy som si vyberala zodpovedne, ale ano, mala som 19, nie 14.
@zuzana76 ja som s mojim mužom tiež od 19, ale to už bola taká iná, dospelácka láska, vzťah.
To neznamená, že nie je v poriadku sa s niekým prechádzať za ruku a pusinkovať (nie vášnivo bozkávať) v 14. Netvrdím, že je normál v 14 t... prvú ligu, ale vzťah zodpovedajúci tomu veku je úplne v poriadku a je to aj laska, nie dospelácka, ale je to láska.
Každý sa vyvíja inak. Niekto začne chodiť v 10 mesiacoch, iný v 18. Niektoré ročné deti rozprávajú plné vety, iné potrebujú logopédia ešte v 6 a viac rokoch.
Prečo by mala byť norma na hranie sa alebo na lásku? Ôsmak, deviatak je už úplne v pohode pripravený na chodenie s niekým.
@zuzana76 ja som s mojim mužom tiež od 19, ale to už bola taká iná, dospelácka láska, vzťah.
To neznamená, že nie je v poriadku sa s niekým prechádzať za ruku a pusinkovať (nie vášnivo bozkávať) v 14. Netvrdím, že je normál v 14 t... prvú ligu, ale vzťah zodpovedajúci tomu veku je úplne v poriadku a je to aj laska, nie dospelácka, ale je to láska.
Každý sa vyvíja inak. Niekto začne chodiť v 10 mesiacoch, iný v 18. Niektoré ročné deti rozprávajú plné vety, iné potrebujú logopédia ešte v 6 a viac rokoch.
Prečo by mala byť norma na hranie sa alebo na lásku? Ôsmak, deviatak je už úplne v pohode pripravený na chodenie s niekým.
@tilly ved ja chapem, ja som pripravena nebola a len som napisala, ze za mna je to skoro, napr v pripade mojich deti, su ale po mne a muzovi a vyvijaju sa v tomto smere pomalsie, moj ani 18-rocny este nikoho nema. Jednoduhco ani ja ako matka by som nebola pripravena 14-rocnemu vysvetlovat nejake intimne veci, v synovej 18-tke sme s tym uz v pohode s muzom a bavime sa s nim ako s dospelym.
@tilly ved ja chapem, ja som pripravena nebola a len som napisala, ze za mna je to skoro, napr v pripade mojich deti, su ale po mne a muzovi a vyvijaju sa v tomto smere pomalsie, moj ani 18-rocny este nikoho nema. Jednoduhco ani ja ako matka by som nebola pripravena 14-rocnemu vysvetlovat nejake intimne veci, v synovej 18-tke sme s tym uz v pohode s muzom a bavime sa s nim ako s dospelym.
@zuzana76 mne taketo intimne veci mama vysvetlovala, ked som mala 11. Ale vacsinu z toho som uz vedela. Teoreticky samozrejme
@zuzana76 mne taketo intimne veci mama vysvetlovala, ked som mala 11. Ale vacsinu z toho som uz vedela. Teoreticky samozrejme
@sophinella v 11 moje deti na taketo nieco neboli pripravene a ani ja, v 11 som bola asi 5-tacka a myslim, ze taketo veci som sa dozvedela az v 7-rocniku, menstruaciu som mala az v 2. rocniku na gympli, cize ja som bola v tomto pozadu, chalani ma zacali zaujimat az okolo 17-tky.
@zuzana76 áno áno, preto som to písala. Neexistuje norma. Stačí, ak to obaja chápu a vedia, čo je ešte v poriadku a čo už nie.
@sophinella Asi ste obe z jedného cesta...skoro sa vám zapaľovali lýtka.
@valria to nie je o tom, ze sa ponahlame, aj ja som mala prvy vztah v 14. Nie preto, len aby som mohla povedat, ze niekoho mam, ani preto ze by som sa ponahlala
@sophinella Tak prečo? Nemala si doma dostatok lásky, dosť podnetov, aktivít, učenia....?
Platonický, nevinný samozrejme. Je normálne že v tomto veku už mladí ľudia túžia po blízkosti.
A zase moralistky moralizuju, lebo samozrejme si domyslaju kopulaciu že 🙄 že hrať s barbimami. Mňa porazí niekedy z tých kecov na nete.
Platonický, nevinný samozrejme. Je normálne že v tomto veku už mladí ľudia túžia po blízkosti.
A zase moralistky moralizuju, lebo samozrejme si domyslaju kopulaciu že 🙄 že hrať s barbimami. Mňa porazí niekedy z tých kecov na nete.
@ria_sprout Ono, to domýšľanie nie je niekedy ďaleko od reality, veď mamičky zháňajú antiku pre svoje školopovinné dietky len tak z rozmaru, že? Alebo mnohé naivné veria....a potom bác...v horšom prípade. A to s bárbinami netreba chápať doslovne;).
@anonym3333 mam sesternicu prvého frajera mala v 11
Druhého v 13 a sú spolu doteraz uz 30 rokov
@petrao2 No a? Babky boli s dedkami aj 60 rokov, no či boli aj šťastní.....
@petrao2 To zaváňa kriminálom. Pedofília či zvyk istého etnika ...?
@ria_sprout Ono, to domýšľanie nie je niekedy ďaleko od reality, veď mamičky zháňajú antiku pre svoje školopovinné dietky len tak z rozmaru, že? Alebo mnohé naivné veria....a potom bác...v horšom prípade. A to s bárbinami netreba chápať doslovne;).
@valria hovoríme o láske, vzťahoch, chodení, nie o sexe. To si si spojila ty. Bohvie prečo 🤔😉
@sophinella Tak prečo? Nemala si doma dostatok lásky, dosť podnetov, aktivít, učenia....?
@valria prečo by mal mať niekto málo lásky, podnetov, učenia? Ja som vyrastala v skvelej rodine. Nemôžem na svoje detstvo, mladosť, ani na naše súčasné vzťahy povedať krivé slovo, práveže máme nadštandardné vzťahy rodinné. Máloktorá rodina takto vychádza. Učila som sa dobre, bola som premiantka ročníka. Celú strednú školu som mala samé jednotky, maturita na jednotky, mám náročnú vš. Napriek tomu, že som mala v 14 frajera 😉.
Priateľka môjho syna je z veľmi dobrej rodiny, z výborných pomerov, má samé jednotky na náročnej škole, plus športuje, šikovné a milé dievča. Má všetkého dostatok a má 14.
@valria jasné 🙄

Úplne v pohode. Tiež som mala v 14 prvého frajera. Môj 16 ročný syn má 14 ročnú frajerku. Aj môj starší mal v 15 rokoch 14 ročnú frajerku. Je to taká detská, nevinná láska.
@tilly ..ehm....