Majú vaše pediatričky rešpekt k teenagerom?
S lekárkou sme po odbornej stránke nemali problém, no prístup k intimite teenagerov je na zaplakanie. Syna (v puberte) nechali v boxerkách prechádzať medzi miestnosťami, čítať tabuľu na zrak a viesť rozhovor pri stole. Vyzliekať by sa malo len na nevyhnutný čas vyšetrenia chrbta a pľúc, nie na 10 minút. Pár komentárov ako k malému chlapcovi....
Rozumiem, že lekári to berú rutinne a medicínsky je to v poriadku. Otázka však nie je o tom, či je to trauma, ale ako to funguje inde z hľadiska komfortu a empatie k chlapcom v puberte?
@anonym_a9d29b krásny príklad rešpektu a slušnej diskusie si tu predviedla, len čo je pravda..
To sa takto útocne bavíš s ľuďmi, s ktorými nesúhlasis, aj v reálnom živote?
@katkazatka a ty tiež, keďže to lajkujes..
A áno, ozvať sa mohli.
Avšak mnoho ľudí má problém s asertivitou. Prečo je to tak, to je už iná téma.
@beronsche ukludni sa prosím tá, daj sa fakt dokopy lebo to čo píšeš je fakt žalostne
Bol na prehliadke u lekára, pediatricky
Nebol vyzlečený v obchode, ani niekde inde. U pediatricky
Ako tu už niekto napísal, vyrastá nám tu generácia snehových vlociek, ktoré sa zo všetkého zosypú a majú traumu
@beronsche ukludni sa prosím tá, daj sa fakt dokopy lebo to čo píšeš je fakt žalostne
Bol na prehliadke u lekára, pediatricky
Nebol vyzlečený v obchode, ani niekde inde. U pediatricky
Ako tu už niekto napísal, vyrastá nám tu generácia snehových vlociek, ktoré sa zo všetkého zosypú a majú traumu
@anonym_a9d29b @katkazatka dievčatá, ja sa už vyjadrujem len k spôsobu akým jedna komunikuje a druhá to schvaluje..
To je žalostne, ak mám použiť terminológiu, ktorej zdá sa rozumiete..
Už mi nepíš, nemám záujem sa s tebou útočne dohadovať ako kofa na trhu.
Nechápem chudáčik musel sa v slipoch prejsť, pre boha v živote ho čakajú horšie veci, môžeš byť rada, že ho doktorka dôkladne vyšetrila, aj naša tak robí, že sa vyzlečie do slipov, nohy popozerať, chrbát, brucho prehmatá, uzliny a všetko, navyše na 20 sekúnd si musí dať dole aj spoďáre aby prehmatala guľky či sú ok, a vôbec sa nad tým nevzrušujem, som rada, že dieťa je ok, aká trauma? Ty máš traumu z gynekológa napríklad? Treba učiť dieťa, že všetko sú bežné veci, a nerobiť z neho 3 ročného rozmaznanca
@anonym_autor ja stále úplne nerozumiem, neviem, či mi to ušlo. Pred koľkými ľuďmi bol v boxerkách? Okrem doktorky a sestričky/ sestričiek?
@anonym_autor medzi miestnosťami nie ambulanciami. Nebuď babovka a vysvetli to sj synovi. Ak sa ti niečo nepozdávalo mohla si sko zákonný zástupca zasiahnuť a požiadať o iný prístup. Máš na to právo. Mne sa zas nepozdáva postoj ku chlapcom všeobecne. Zato že sú chlapci, si niektoré učiteľky dovoľujú a správajú sa neúctivo (sú také tipy učiteliek). Aké to má následky na sebahodnotu chlapcov a veľké dopady do budúcna nebudem rozpisovať
Každý puberťák je iný , tak môj je dosť hamblivý, má svoje špecifiká, ale o to nejde. Išlo len o to, že to vyzlečenie sa mohlo minimalizovať na potrebné úkony. Veci mal v pripravovni u sestričky. Sestrička ho merala, my sme s doktorkou medzitým preberali anamnézu.
@anonym_autor A ešte raz nemáte ústa ani syn ani ty že ste sa neozvali? Lekárka s tebou preberala anamnézu a možno si ani neuvedomila že nie je oblečený. Normálne so synom preber, že lekárka a sestrička vidí aj nahé telá bežne a nemôže si to tak brať k srdcu a ak proste je hanblivý, treba sa opýtať či sa môže obliecť alebo napríklad robiť opatrenia pred vyšetrením že nech si zoberie nejaké väčšie trenky nie slipy aby bol viac zahalený. Lekárku by som nemenila ak je odborníčka, však k nej nechodíte predpokladám každý týždeň, ale možno raz za rok. Treba rešpektovať hanblivosť syna ale aj ho pripraviť na život. Ak raz ako dospelý bude musieť ísť napríklad k urológovi a tam sa vyzliecť a bude mu to detailne skúmať čo potom po návšteve skočí pod vlak a budeš mu robiť pohreb lebo sa z toho zrúti? Proste aj to patrí k životu že pred lekárom treba niečo vyzliecť a nie je to každému príjemne a ja to úplne chápem, tiež som hanblivá a nie som s tým ok. Ale proste beriem to tak že je to nutné.
@doriiis preventívna prehliadka
@anonym_autor zrovna vcera som bola.so synom na preventivke . . . Prebiehalo to rovnako .akurat ked sa vyzliekol a postavil sa pred nu ako 180 cm 70 kilovy , poriadne zarasteny mlady takmer 15 rocny muz v boxerkach so six paxkom na bruchu a viditelne vysportovanym telom sa ho spytala citujem : " sypes ? "
Mysleli sme ,ze nas odvalí .od malicka sportuje .plava ,atletikq a posledne roky crosfit ... syn hrdo zahlasil ze iba lajtovo kreatin a protein. A tonu masa tyzdenne 😂🫣

Každý puberťák je iný , tak môj je dosť hamblivý, má svoje špecifiká, ale o to nejde. Išlo len o to, že to vyzlečenie sa mohlo minimalizovať na potrebné úkony. Veci mal v pripravovni u sestričky. Sestrička ho merala, my sme s doktorkou medzitým preberali anamnézu.
@anonym_autor tu sa dozvies jediné - ty si problém. Bodka.
Tvoj dojem, že to mohlo prebiehať inak, je nepodstatný..
Nie je to prvý krát, čo sa diskusia na tému rešpekt u lekára nesie v tomto duchu...