Musí si každý mladý prejsť obdobím pitia a fajčenia?
Dneska som sedela v bare s kamoškou a tie mladé 15 ročne baby v pohode fajčili pili a že idú sa učiť na prijímačky na SŠ bože 😅 a tie ich rozhovory s tým idem mať sex a tomu podobné kecy a oblečené boli ako prostitútky legíny obtiahnuté až neviem kde riť vystrčená ... akože jasné že aj my sme boli rovnakí ale napr ja som si dovolila fajčiť až od 18 lebo som sa bála že policajti nás zoberú keď budem fajčiť od 15 😂😂😂
@anonym_autor Nemusí. Môj muž si tým napríklad vôbec neprešiel. Doteraz nemal cigaretu v ústach, ani nebol nikdy opitý (to ale pramení z jeho diagnózy, alkohol by mu fakt mohol ublížiť).
a co cakas ze najdes v bare??!! nic dobre... "normalne" deti tam nechodia... nikdy som nepila ani nefajcila, nikdy som nebola ozrata ani zhulena a som tu, moje deti su na tom podobne a to su uz dospele
Nemala som také obdobie, cigarety som v živote ani nevyskúšala, absolútne ma to nelákalo. Na svoju 18 na "dospelácky"prípitok s mamou a sestrou som prvýkrát si dala pár hltov vína,takže ani alkohol som skôr neochutnala.🙂
@anonym_autor ja sa nejdem hrat na svatu, mam skoro 45 rokov a sice fajcit som skusala, ale neznasam celkovo dym, akykolvek, takze s tym som sekla rychlo, nevidela som v tom zmysel a furt som sa drhla s tym 🤭. Ale pili sme dost, aj rum s kolou, aj sme si domace vino kupili s kamoskami, ked sme isli na diskoteku a aj sme sa opijali. Od 15 celkom nie, ale 16-17 uz hej, len ja som bola v tom case uz tretiacka na gympli, koncila som cerstvo 18 rocna.
Sex som ale nemala nikdy s hocikym a hej, aj vyzyvavejsie som sa obliekala, hlavne na tu diskoteku. Ale v tomto som mala zabrany, chcela som, aby to bolo vynimocne, ked si budem naozaj ista.
Nemyslim si, ze to moje deti nejak obide, ale snazime sa vychovavat dobre. Aj z nas vyrastli celkom normalni, slusni ludia a nie ozrani a dokonca sme veriaci, moj muz odjakziva, ja som sa obratila az v dospelosti.
Tak prispevok trosku na vyvazenie.
a co cakas ze najdes v bare??!! nic dobre... "normalne" deti tam nechodia... nikdy som nepila ani nefajcila, nikdy som nebola ozrata ani zhulena a som tu, moje deti su na tom podobne a to su uz dospele
@anonym_368744 fihaa tak to teda čumím že sú aj deti ktoré neboli nikdy v bare ...my sme baby aj čo chodili s nami do baru a nefajčili pili považovali za čudné a aj tak sa pridali potom k nám lebo nechceli vybočovat z radu ..
@anonym_autor ja sa nejdem hrat na svatu, mam skoro 45 rokov a sice fajcit som skusala, ale neznasam celkovo dym, akykolvek, takze s tym som sekla rychlo, nevidela som v tom zmysel a furt som sa drhla s tym 🤭. Ale pili sme dost, aj rum s kolou, aj sme si domace vino kupili s kamoskami, ked sme isli na diskoteku a aj sme sa opijali. Od 15 celkom nie, ale 16-17 uz hej, len ja som bola v tom case uz tretiacka na gympli, koncila som cerstvo 18 rocna.
Sex som ale nemala nikdy s hocikym a hej, aj vyzyvavejsie som sa obliekala, hlavne na tu diskoteku. Ale v tomto som mala zabrany, chcela som, aby to bolo vynimocne, ked si budem naozaj ista.
Nemyslim si, ze to moje deti nejak obide, ale snazime sa vychovavat dobre. Aj z nas vyrastli celkom normalni, slusni ludia a nie ozrani a dokonca sme veriaci, moj muz odjakziva, ja som sa obratila az v dospelosti.
Tak prispevok trosku na vyvazenie.
@anonym_d36b41 no podla mna kto má prísnych rodičov a nikdy ho nepustí do krčmy tak si myslím že to bude robiť aj tak poza chrbát ....ja som sa teda v 18 riadne opustila píla a fajčila som kde sa dalo
@anonym_autor tu na MK je skoro kazdy abstinent, nikto nepil, nefajcil, nehulil a tak podobne a my ostatni sme fuj, fuj, fuj...
My ane ficali na Nirvane, Metalicce, Kabate a co ja viem, com vsetkom. Z mojej sestry boli nasi zufali, a hla, vyrastla z nej super baba, zije uaporiadanym rodinnym zivotom a krasne vychovava 2 deti. Dokonca aj ja som sa o nu bala, lebo nie a nie sa unormalnit, ale nakoniec to dobre dopadlo.
@anonym_autor v našej rodine široko-dalekej nikto nefajčí ani nepije,tak neviem...
@anonym_autor fajcila som , rozhodne ale nie po baroch , v 15 a oblecena ako ludra... zase to, ze rodicia necitili je jedna vec, nakolko fajcili, ale hadam kazda mater vidi, v com jej decko ide von, alebo teda ak sa niekde prezliekaju , tak hadam vidi co perie... to v akom bare mozu pit a fajcit 15 rocne? nas vyhodili z restiky a poslali do cukrarne :D
@anonym_d36b41 no podla mna kto má prísnych rodičov a nikdy ho nepustí do krčmy tak si myslím že to bude robiť aj tak poza chrbát ....ja som sa teda v 18 riadne opustila píla a fajčila som kde sa dalo
@anonym_autor moj ocino spominal, ze mali na ulici jedneho takeho cudaka, co ho nikdy nepustili s nimi na ulicu, behavali k Hronu, plavat, na bicykle, boli to 60-ke roky, samozrejme, pili, fajcili, a tak, ked boli starsi. No a ked tento chlapec dospel, tak sa tak opustil, ze sa z neho stal ten najvacsi grazel a tusim sa aj upil k smrti nakoniec. Nedopadol dobre. Ja som mala prisnych rodicov, prave asi preto, ze oco zazil kadeco, mama bola slusna a ta nikdy vyslovene ozrata nebola, ale ocino dost pil, za mlada, uz aj ako zenaty. Nebolo to super pre nas deti a napriek tomu, ze sme to kritizovali, skusali sme aj my, mozno aj z takej rebelie, bolo to divoke. Ale potom aj oco prestal pit,aj my sme sa znormalizovali a zijeme normalny zivot. Ja mam napriklad za manzela mojho prveho vazneho frajera a hoci som skusala iste veci aj s inymi chlapcami pred nim, vyslovene sex som mala len s nim, takze som sa fakt "nekurvila". Uz ked sa spomina tu casto aj to slovo "body count", tak v tomto som skoro "az svata" 🤪🤣🤣.
@anonym_autor ....asi ťažko, je po prijímaçkách
@anonym_autor pocuvat 15tky o com sa bavia a brat to vazne + robit si z toho nejaku analyzu,hmmm.
Ja som sa prvýkrát a poslednýkrát dotkla alkoholu keď som mala 24 a cigarety som neskúšala nikdy. Nemusí tým prejsť každý
@anonym_autor a to keby si počula na stanici mládež...chlapec hovoril kamošom / vyzerali z " dobrých rodín "/ : tú .... som tak po....., že ledva sa postavila ♥️🖤♥️
Nemusi - nikdy som nepila alkohol ani neochutnala cigaretu a ani sa nechystam.
Nemusí, s nami chodili aj kamaráti, čo to skúsili a nechceli 🤷 Ja som si za mlada svoje odžúrovala, aj som fajčila a nijako to môj ďalší život nepoznačilo. Dokonca od cca 20. ho žijem veľmi zdravo. V tom veku okolo 15 je to hodne póza - hlavne ak boli dievčatá hlučné, len robili "svaly".
Mám pred 40tkou a cigaretu som v živote nefajčila a ani nemám potrebu to skúšať, takže nie nemusí to každý, dokonca poznám ak chlapa čo nikdy nefajčil a je v mojom veku
Ja som vymietla všetky bary, zatvárala som ráno diskotéky, vypila som všetky drinky, ktoré sa dali, vyfajčila kartóny cigariet. Odžúrovala som si svoje 🙂 Dnes som abstinent, nefajčím a chodím spať skoro 🙂
@anonym_autor nie ja som nechodila na parti ani nikde mám to nebavilo .
Mám 24rokov
Cigarety som skúsila keď som mala 17 som si raz potiehla od kamaráta nechutilo mi to teraz som to skúsila pár týždňov do zadu som si potiahla z cigarety od manžela ale iba raz a nezmenila som názor je to hnus .
Alkohol skúsi som skúšala ale nie že som. Sa opila ani.nic .
1krat Keď som mal čerstvo 18 rokov nechala som sa priateľom(teraz už je to môj muž ) a jeho kamošom nahovoriť na 2 štamperlík tvrdého a bola som KO
Keď som mala 22 rokov som alkohol skúsila 2 krát 1deci vina nariadené tiež z mužom a partiou
A teraz pár týždňov do zadu som si tiež dala si 1stamrlik tvrdého ale ani ten pohárik som nedopila .
A nie alkoholu ako taký nemám rada nepijeho prítomnosti dceri ani si neželám aby to robili ty čo ju majú na starostlivosť ale nesudim tých čo pijú ale mňa proste nikto nedonúti nepresvedčí aby som pila na niejake oslave svadbe ani len na vlastnej svadbe to čo som skúšala bolo vyslovené v partií kramáratov ktorim plné dôverujem ale to čo som skúsila môj pohľad nezmenili stale alkohol považujem za zlí ktoré mi zničilo životy restive detstvo aj život
Tak že nie nemusí každý piť fajčiť žúrovať drogový ani sa obliekať vyzvavo
Ja som vymietla všetky bary, zatvárala som ráno diskotéky, vypila som všetky drinky, ktoré sa dali, vyfajčila kartóny cigariet. Odžúrovala som si svoje 🙂 Dnes som abstinent, nefajčím a chodím spať skoro 🙂
@billy_jean
Konečne normálny človek 🙃😁
@billy_jean ...ale dôsledky sa dostavili, alebo dostavia, len si ich nepripúšťaš;)
V zivote som cigaretz v ustach nemala. Mne to smrdi a hnusia sa mi cigarety.
A alkohol? Pamatam si ze raz mi nesadlo... nevypila som toho nejako vela len proste nesadlo ☹ nepovazujem alkohol ani cigarety za nejaku potrebu. Neviem ani kolko mas ty rokov? 25-30-40.... viac?
Chodili sme od 16stich po diskotékach, partie, až do 26 rokov samé chaty, stretla, stanovačky. Nikdy som nepila, ani nefajčila, tobôž drogy, raz mi dali napiť , skoro má otrávili z troch pohárikov vodky. Takze zabávať sa dá aj bez toho všetkého. Je pravda že ja sim zaujať nepotrebovala, bola som sama o sebe dosť zaujímavá. Preto má to asi obišlo. No ale nehovor hop, 😁😁😁
@anonym_autor nie nemusia si tym vobec vsetci prejst, ani teraz a ani v minulosti to tak nebolo, ale ani historka velmi nesedi, vcera urcite nesedeli v bare a nechystali sa ucit na prijimacky, ked tie boli vcera rano...
A nie, myslim, ze dnes vacsina 15r uciacich sa na prijimacky, po baroch nechodi, fajcenie, cigarety, vapovanie ide aj skor...
V minulosti sa podla mna aj pilo a vyvadzalo o mnoho viac :D viac sme chodili von atd. Pilo sa uz na vyletoch zo zakladky, kto chcel fajcil. Ano aj vtedy sa vsetci bali a to im nijak nezabranilo v tom fajcit, pit. Na gym riaditel pravidelne policiu posielal pod telocvicnu, pozbierat studentov. Na vyletoch si dozor pravidelne prisiel prebehnut ubytko a vybrat si z napojoveho listka :D Spoluziacky som mala co chodili po baroch a diskotekach bezne, od skoreho veku.. slusnejsi sme chodili len v piatok :DDD (slusnejsi = s prisnymi rodicmi)... po maturite... ??? som domov aj cez tyzden kludne isla o 3tej rano...

Existujú aj rozumní mladí ľudia, ktorí sa dokážu poučiť z chýb druhých a nemusia si prejsť vlastnými omylmi.