icon

Bude to ešte opäť priateľstvo ako predtým?

28. sep 2026

Som introvertka moja dcéra tiež, za celý život som mala iba dve kamarátky, jedna bola sesternica ktora žije v zámorí a druhá bola baba s ktorou som sedela v jednej lavici skoro celú zš. Každá sme šli študovať iným smerom a v dobe keď neboli mobily a sociálne siete sme na čas stratili kontakt, ale iná na čas.
Keď som sa presťahovala s deťmi a zapísala dcéru do novej škola veľmi som sa potešila že naše dcéry budú chodiť do jednej triedy. Čoskoro boli ako my dve voľakedy. Ona šla s kamoškou k nim domov , spolu vencili jej psa, chodili spolu na krúžky, aj do táborov a spolu šli študovať na gymnáziu. Keďže tá škola je v inom meste, a kamoška si nevedela vybaviť voľno na prijímačky som brala deti ja, aj na rodičovske sme chodili buď ona so mnou alebo ja s ňou. Navštevovali sme sa aj navzájom ako rodiny.
Potom nejak ako by sa strhla z reťaze začala dcéra kamošky vyvádzať, začala aj fajčiť a chodiť s poza školu, striedala aj partnerov. Dcéra mi o ničom nepovedala asi aby som info neposunula jej mame, ale keďže mala namierené na medicínu, a nepridala sa k jej aktivitám ich cesty sa rozdelili.
Vlani sa jej nadmerné konzumovanie alkoholu vystupnovalo do takých výšok že v nejakom bare vykecala veľa veci , ktoré nemala. Jednalo sa o rodinné tajomstvá, a ďalšie informácie, ktoré malo vedieť len veľmi úzky okruh ľudí. Keď ju doma zavolali na koberce všetko hodila na moju dcéru. Od toho momentu nemám kamošku ja ani dcéra, cela situácia má veľmi mrzí, hoc už prešiel rok a keď sa stretneme tak sa pozdravíme ale už to nie je ono.
Na stužkovej nás posadili za jeden stôl , noci mám napísať nálada ako na kare. Ich tam bolo osem, a ja som tam sedela s mamou. Mladá celý čas píla tvrdé a vystrájala, bola som rada že tam ideme domov.
Viem každá matka si chráni svoje dieťa, ale myslíte si že raz t toho môže byť kamarátstvo ako kedysi?

anonym_c51302
•
28. sep 2026

@anonym_autor skus si ešte raz prečitať, čo si napísala, nie, o take kamaratstvo by som nestála

autor
•
28. sep 2026
@anonym_c51302

@anonym_autor skus si ešte raz prečitať, čo si napísala, nie, o take kamaratstvo by som nestála

@anonym_c51302 ja som proste v tomto nenapraviteľna, stále dúfam že sa časom nájde platforma kde budeme mať možnosť sa vykecať, a vysvetliť si nedorozumenia. Ak keď realita je na míle vzdialená

leushka1574
•
29. sep 2026

Keď ide dcéra na medicínu tak tam si nájde kamošov, alebo aj len jednu kamošku a bude to zmysluplné, tento kontakt už je teraz zhltnutý minulosťou, ale myslím že nie je za čím banovať…život to tak zariadil a buďte za to radi 😊 ty chodievaj von a ešte niekoho stretneš

miadi
•
29. sep 2026

Prepac mne to nepride ze ste boli dake hlboke kammosky vy dve skor ste boli mami dvoch kamosiek co spolu riesili skolu. Lebo ked aj hodila ta jej dcera vsetko na tu tvoju .. co stym mas ty? Nic zle si neurobila ., ozajstna kamoska by si to stebou chcela vykomunikovat .. a trosku sa mi nepozdava ze dcera ti nic nehovorila . Nemate az tak doverny vztah . Oni dve uz nebudu chodit do tej istej skoly .. to ich kamararatstvo uz nema svoju funkciu pre obe strany . Tvoja dcera si najde ine kamosky a ty hladaj tiez. Cloveka co od teba nic nechce nepotrebuje a jedna nezhoda neukonci vztahy. Mne to pride skor ako “ znama “ nez kamoska ozajstna. Spajala vas len skola a to uz skoncilo.

anonym_f84448
•
29. sep 2026

@anonym_autor prečo ti to dcéra nepovedala? Možno z ňou ani taká kamarátka ako ty s jej mamou nebola.
Dcéra ide na vysokú školu, tam si kamošky, možno aj frajera nájde.
Nechaj to už tak, urcite sa s ňou nekontaktuj a nekomunikuj.

autor
•
29. sep 2026
@miadi

Prepac mne to nepride ze ste boli dake hlboke kammosky vy dve skor ste boli mami dvoch kamosiek co spolu riesili skolu. Lebo ked aj hodila ta jej dcera vsetko na tu tvoju .. co stym mas ty? Nic zle si neurobila ., ozajstna kamoska by si to stebou chcela vykomunikovat .. a trosku sa mi nepozdava ze dcera ti nic nehovorila . Nemate az tak doverny vztah . Oni dve uz nebudu chodit do tej istej skoly .. to ich kamararatstvo uz nema svoju funkciu pre obe strany . Tvoja dcera si najde ine kamosky a ty hladaj tiez. Cloveka co od teba nic nechce nepotrebuje a jedna nezhoda neukonci vztahy. Mne to pride skor ako “ znama “ nez kamoska ozajstna. Spajala vas len skola a to uz skoncilo.

@leushka1574 hoc sa pripravovala poctivo ju nakoniec nevzali, študuje iný odbor a skúsi o rok.
@miadi ono si nemyslím že tak známe skrz školu chodia bežné aj rodičia jeden druhému na oslavy, deti na prespavačku. A čo sa týka dcéry, ona to nepovedal iba na začiatku, potom toho bolo už dosť, tak mi dôverne hovorila priebežne toho dosť. To čo viem nemám od cudzích ale od nej (ale počula som aj od iných). Ich kamarátstvo, to už neexistuje asi dva roky, ona si našla inú kamošku s ktorou môže vymetať bary. A potom keď došlo k lámanie chleba ona bránila svoje ja som si branila tiež svoje dieťa.

katkati
•
29. sep 2026

Prečo sa chcete kamaratiť s ľuďmi, ktorí potopili tvoju dcéru a ignorujú vás? Netráp sa kvôli ním. Vyhoď ich zo svojej hlavy a zameraj sa niečo iné.

anonym_5dee13
•
29. sep 2026

@anonym_autor si strašne naivná. Prečo sa znižuješ na úroveň kamarátky a nestojíš si za svojimi hodnotami a zásadami? Prečo by si strašne chcela také kamarátsvo? Asi viem. Aby si tu o 6 rokov mohla písať, akú máš dcéru spustenú alkoholičku, ako sa vláčila so zlou kamarátkou a ako nedoštudovala. A budeš nadávať na celý svet.

autor
•
29. sep 2026
@katkati

Prečo sa chcete kamaratiť s ľuďmi, ktorí potopili tvoju dcéru a ignorujú vás? Netráp sa kvôli ním. Vyhoď ich zo svojej hlavy a zameraj sa niečo iné.

@katkati nikto ju nepotopil

autor
•
29. sep 2026
@anonym_5dee13

@anonym_autor si strašne naivná. Prečo sa znižuješ na úroveň kamarátky a nestojíš si za svojimi hodnotami a zásadami? Prečo by si strašne chcela také kamarátsvo? Asi viem. Aby si tu o 6 rokov mohla písať, akú máš dcéru spustenú alkoholičku, ako sa vláčila so zlou kamarátkou a ako nedoštudovala. A budeš nadávať na celý svet.

@anonym_5dee13 tvoj koment absolútne nedáva zmysel

anonym_5dee13
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_5dee13 tvoj koment absolútne nedáva zmysel

@anonym_autor no hlavne, že ty chceš späť úžasné kamarátstvo a rozumieš tomu 😉

autor
•
29. sep 2026
@anonym_5dee13

@anonym_autor no hlavne, že ty chceš späť úžasné kamarátstvo a rozumieš tomu 😉

@anonym_5dee13 som si toho vedoma že to už nebude možné. Len nechápem prečo ti vadí môj vnútorný pocit vydiskutovať problém s danou osobou

muchotrafka298
•
29. sep 2026

Ludia sa menia, casom, stylom zivota, nie su to rovnaki ludia, akych pozname z detstva alebo mladosti. Ja mam tiez spoluziacky, s ktorymi som sa parkrat stretla, su uplne inde ako ja, hlavne mentalne a aj financne. A mna nebavi pocuvat o tom, kto ma kolko, kde si chatu kupili, ake auta a podobne. Mne je to jedno. Ich spolocnost nevyhladavam, pri nahodnom stretnuti sa pozdravime a tym to konci. Oni sa nadalej stretavaju, bezo mna.
Ty sa fixujes na to,ze ste boli kamaratky a musite byt aj teraz, aj dcery a nepripustas inu moznost. Nevidis, ze oni o vas nemaju ziadny zaujem? Na co tam ist do konfrontacie alebo diskusie?

anonym_5dee13
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_5dee13 som si toho vedoma že to už nebude možné. Len nechápem prečo ti vadí môj vnútorný pocit vydiskutovať problém s danou osobou

@anonym_autor nevadí, len som ti nastavila zrkadlo. Možno práve preto sa ťa to dotklo a nechceš rozumieť. Tak napíšeš, že príspevok nemá s témou nič spoločné

miadi
•
29. sep 2026

Ved sa jej ozvy ze chces si to vykomunikovat. No nutit ju nemozes ak nema zaujem tak pre nu to je uz mrtve. Hlboke uprimne kamaratstva nekoncia koli jednej nezhode. To je uz len na vas 2 ci viete udrzat priatelstvo . Nemas co stratit kludne sa jej ozvy.

anonym_a61765
•
29. sep 2026

Chceš vydiskutovať problem? Tak za ňou choď a povedz....ale ver, že to bude brať jedným uchom dnu a druhým von. Alebo druhá možnoať, ignorujme problém a tvarme sa ako keby sa.nikdy nix̌ neatalo, lenže stalo. Zažila som niečo podobné. Ale nemali sme deti. Aj keby ste sa o tom porozpravali obe otvrene, už tam tie rany ostanú...teda jazvy.