Pustili by ste 17-ročnú dcéru prespať u priateľa?
@medda_beda vidím, že si asi zaspala dobu, ale ok. Ty vieš najlepšie 👌 Nemám ani náladu ani chuť sa s tebou tu dotahovat.
V pohode som v tomto veku spávala u frajera aj celý víkend, stačí že mi rodičia verili o ochrane som vedela a problém nikde nebol
no, a o tom je to rodicovstvo. Je super ze aspon sa nad tym zamyslas a si ochotna to prehodnotit ☺️
toto nemyslíš vážne však? je takmer dospela, očividne to nie je len taký úlet a predpokladám, že toho chlapca poznáš za tie 3 roky aj ty, takže nevidím dôvod prečo by tvoja skoro dospela dcéra nemohla prespať u svojho priateľa 🤷🏻♀️
@lienka.7 Sorry, ale mám 26 nie 46😂 a nepoznám nikoho kto by zdrhal k priateľovi len kvôli rodičom.
Väčšinou po 18stke už majú rodičia rozum a jediné čo chcú aby deti doštudovali.
A fakt nepoznám nikoho kto by zdrhol, nedoštudoval a dovi dopo.
Kolegyňa tak žila sama od 16 a normálne doštudovala.
Pre boha
Ja som od 16 cestovala kade tade s 22r frajerom a byvala vela x u neho a rodicia mi maximalne doverovali . Pustila
tak ono celkovo si sa neskoro zobudila nieco riesit a zakazovat.
ze mala frajera uz v 14 ti ocividne nevadilo, su spolu 3 roky, to nie je malo, ma skoro 18. tak nech ide. pises ze raz ste ju pustili, teraz nechces, a vztah mate tiez dost nastrbeny.
teraz ju chces “vychovavat”? nuz neskoro. je skoro dospela
Ja som spala 1x u frajera ako 15rocna a to bola moja mama extra prisna ale po dohode s jeho rodicmi dovolila. Frajerova mama mi samozrejme neustlala pri frajerovi, a mala iba chlapcov tak bola rada, ze som tam a pomozem aj v kuchyni alebo upratat a celkovo bola rada, ked som radšej bola tam akoby sme sa mali niekde poflakovat. Bez dohody by to ale neslo, mama by ma nepustila, frajer bol slusny aj rodicia rozumní, davali na mna pozor co sa tyka nejakych zblížení s frajerom 🙂
Ja si to osobne neviem predstavit pri mojej dcére a ani pri synovi ale v 17tich si uz mozno budem vediet predstavit, neviem.
Nevidím na to nič zle...Veľa krát tak ako aj ja som robila....idú dievčatá spať ku ,,kamarátke". Ja by som také niečo sa ani neopovázila sa spýtať mami v 17stke
Takže som chodila ku ,,kamoške" hoci aj tak sme všetci vedeli,že vlastne k frajerovi. Mama to vedela tiež,ale nechcela to počuť. Čiže tak...pustila ma. Nemáte až taký zlý vzťah podľa mňa...keď sa takto otvorené spýta
..kľudne mohla niečo iné vymyslieť . Keď ako píšeš,že sa neflaka,nepije,nosí dobré známky tak ako ja nevidím problém...Za chvíľu ma.aj tak 18...a to už nezabránis😉Taká istá som bola.v jej veku....Láske sa veľmi brániť nedá....
ja len nechápem prečo beriete ten vek 18 ako nejakú mantru? povinný cieľ? čo sa zmení sa tých pár mesiacov?? z nicoho nič luskneme prstami a teraz už mozes? nedava to zmysel. veď sú spolu 3 roky, co mimochodom v tak mladom veku že vydržal vzťah 3 roky je chválitebné. pustila by som. ale za taku dobu predpokladám, že toho chlapca uz aj dobre poznáte a že asi aj s rodicmi chlapca ste sa videli či? mimochodom, chcieť vychovávať 17rocne dievča - trochu neskoro nie? dobu na výchovu ste si uz prepásli
Mam 18 rocnu dceru tiez som toto riesila rok dozadu ked som jej zatrhla prespanie u priatela a bola som najhorsia mama na svete kricala po mne plakala akokeby bol koniec sveta. Tak som ju nakoniec pustila a bol klud potom zacal aj on u nas prespavat po case. Boli spolu asi 2 roky ale zial dnes uz spolu nie su 🤷♀️
Chceš počuť názor. Nie sú zasnúbený. Nepustila by som ju k nemu spať.
Zvykla by si na to. Nemá 18 rokov, si za ňu zodpovedná.
Urob ako to cítiš ty. Si jej matka. Mala by ťa rešpektovať.
@isis234 Všetkému rozumiem, ale čo má s tým zasnúbenie?
Je nejakou povinnosťou čakať na zásnuby aj keby už mala 18+?
Veď už nie je panna, je to jedno.
A zásnuby nič neznamenajú tiež.
Ja som 1 krát u frajera spala v 17 prišiel ma pekne vypýtať a tak ti poviem aký vzťah si si vytvorila s dcérou tak taký ho teraz máš. Moja mama mi vždy prízvukovala už od 12 hádam o ochrane, o sexe nak jej poviem keď sa 1 krát s niekým výspim.. a za mňa úplne top prístup všetko som jej vždy povedala a to že antikoncepciu brat nemôžem je ďalšia vec kvôli epilepii.. mala som milion záchvatov každý vedel čo ma robiť no napriek tomu ma vždy k frajerovi spat pustila…strašne sa ti čudujem že si takáto dobre sa učí nechodí na diskotéky ( toto som ja všetko robila cigy, alkohol, diskotéky). Radšej nak sa vybúri teraz ako neskôr… mám kamošky na výške vieš čo robia ? Tr*kaju stále s niekým inym lebo rodičia boli presne ako TY! Že nikde nepustiť.. tak teraz dobiehajú diskotekuju, chlastaju, fajčia trávu a každý víkend iný v posteli… zatiaľ čo ja s priateľom kukam večer telku a vôbec sa mi toto už riešiť nechce…
V 17 rokoch po troch rokoch vzťahu je trosku na hlavu mladej zakazovať prespavanie u frajera. Začni pracovať na vzťahu z dcérou, aby sa dňom 18 tích narodenín ne zbalila a neodišla bývať z frajerom.
@micusa2222 a čo ak spolu ešte nespali? ja som s mojim mužom tiež od mojich 14 a prvýkrát sme spolu spali až v 19 🤷🏻♀️ a to sme mali x príležitosti keď bol on u nás a ja u neho doma
Pises, ze ste jej raz prespat dovolili a teraz ked sa spýtala znova, tak uz nie? A dôvod si jej povedala aky? Lebo nema 18? Ale to nemala aj predtym.. necudujem sa, ze nemate dobry vztah ak jej nieco zakazujes s absolutne nelogickymi argumentami.
Ak si jej to predtym dovolila a ona vo vsetkom poslúchla tak ako ste sa dohodli, vobec nevidim dôvod na to, aby si jej to zrazu zakázala.
Manžel ma dobry napad, počúvaj jeho.
Okrem ineho, predpokladam, ze az bude mat 18, zmeníš svoj argument na “dokym chodis do skoly…” alebo “pokiaľ byvas pod mojou strechou…”
Vsetky tri argumenty nemaju ziadnu logiku a len si zbytocne ničiš vztah s dcérou..
Ja by som pustila. Nerozumiem tu argumentu niektorých, že do 18 si za ňu zodpovedná. Však aj malé deti chodia prespávať ku kamarátom. Veď nechce ísť niekomu cudziemu, budeš vedieť, kde sa nachádza. Spávať s ním už aj tak spáva, to ti nevadí, tak nerozumiem, kde je problém. Takto ti v 18 buchne dverami a bude prespávať už len u neho. Ten mužov návrh je fajn.
Ja som stará škola🙂viem že spolu dávno spávajú, ale prespať k nemu by som ju nepustila...ak idú aj s inými kamarátmi na chatu ok, ale k nemu domov nie....teda nie na prespávačku
Daj jej pod stromcek napr. 3 poukazky na prespanie u frajera. Najkrajsi darcek aky jej mozes dat. Ma 17 a su spolu 3 roky, nie 3 mesiace. Kludne ti mohla klamat, bola k tebe uprimna, nepokaz si vztah s nou este viac. S tou 18tkou to chapem ja tak, ze dovtedy si za nu zodpovedna ty a ze keby sa jej nieco stalo..ale to sa jej moze aj cestou do skoly..od 18 sa budes o nu menej bat? Alebo len ze ti odlahne, uf, uz mi nehrozi basa, ak sa nieco stane?
Divna nie je tvoja otazka,ale tvoj pristup k zivotu.od 14tich nikam nechodit,len travit cas s priatelom je mimo.a to je jedno,ze nebola opita.dieta v tomto veku(v pripade tvojej dcery teda 14-17 r)ma travit cas s kamaratmi,budovat vztahy,neviazat sa na jedneho cloveka,zazivat dobrodruzstva s rovesnikmi,otukavat sa kolektive
@medda_beda Hej hej, len oni začínali keď mala 14 a sama autorka potvrdila, že spal s maloletou 😉 mne je jedno...ale keď vie, že už spolu spali, tak čo robí drahoty...
@zuzinabila myslím, že 14rocnej nenalinsjkujete čo má robiť. To ako si vybrala je jej život. Asi aj autorka jej ho chcela zakazovať a potom ma pocit, že ju nerešpektuje. V takom veku už má svoju hlavu a zákazy sú nanič. Skôr vysvetľovanie.
@autorka po 3 rokoch čakať na 18tku má aký význam? Čo sa akože vtedy zmení? Ak žije zodpovedne a nezanedba školu, tak prečo by nemohla? Buď sa mi ten človek pre niečo nepáči a vysvetlím to dieťaťu aký mám s tým problém, alebo je ten človek ok a nemám čo riešiť, lebo o pár mesiacov si aj tak urobí po svojom. Skôr by som jej dala pocítiť, že ju máme radi, záleží nám na nej, spoliehame sa na ňu že je zodpovedná a keď bude mať nejaký problém vždy sa má kde vrátiť a pomôžeme.
Nedovolila. A nie je to iba o veku.
Do 18 so žiadnym mojim tichým súhlasom.
Potom nie s mojím súhlasím,ale....už si musí sama zvážiť,čo v živote chce a s kým.
Intimita je vážna vec a má sa prežívať s človekom,s kt.to má nejakú perspektívu.
Skúšať sexovať od 12,14r môže najma dievčatám veľmi ublížiť. Jednak problém s nechceným tehotenstvom,jednak s promiskuitnou nálepkou,kt.uz dole nikdy nedá. načo je mladým ľuďom sexuálna skúsenosť od skorej puberty?že ich to láka,no veď ok,láka...ale koho nelákalo. Prežili sme. Učíme deti k niečomu,k nejakým hodnotám. Úcte k svojmu telu,aj k telu iných. Nedivme sa potom toľkým neveram v manželstvach,atď. Toto všetko má základ už ďaleko pred.
Rodič je tu od toho,aby vychovával,chránil,myslel dopredu. Dať deťom do ruky antiku a kondóm a chváliť sa,akým som kamaratskym a moderným rodičom nie je celkom ok.
Ale každý si vychovávame deti ako chceme.
@anketkarka uff,silne kafe😁aby si 14ka robila co chce.vlastne,aha,uz sa necudujem,preco je tolko problemovych deti dnes.

Píšeš že nemáte dobrý vzťah tak skús na ňom popracovať a nenechaj nech vám ho pokazia takéto hlúposti.
Ja by som ju pustila, jasne nastavila pravidlá ako často je to pre vás akceptovateľné (ponúkla jej možnosť že aj on môže prespať u nás raz za čas).