Riaditeľka zakázala vynechanie školy z osobných a rodinných dôvodov
Ahojte, ako by ste riešili situáciu keď riaditelka strednej skoly kam chodí vaše dieťa Vám oznámi, že od 1.1 tohto roku nebude akceptovať žiadne ospravedlnenie vyučovania z osobných, respektíve rodinných dôvodov? Citujem “ Prosím rešpektujte tento oznam a neposielajte mi žiadosti o uvoľnenie z vyučovania s odôvodnením, že už máte zaplatenú dovolenku.”
Čo je to za diktátorsky prístup? Zaplatíte si dovolenku mesiace dopredu len preto aby vaše dieta nemohlo s vami ist, pripadne mohlo ale hrozila by mu minimálne 2 zo správania? Je to vôbec s nariadenymi predpismi?
@anonym_fa743a veď keď mi to zaplatíš. Ako som písala, nie každý si vie dovoliť dovolenku dva krát ročne, ani v hlavnej sezóne. Pre niekoho je jediná možnosť plniť si cestovateľské sny chodiť mimo hlavnej sezóny. Nebudeme kvôli škole sedieť 20 rokov doma. Pamiatky aj more si za priaznivú cenu užijeme na jeseň, kedy nie sú žiaľ žiadne prázdniny. A letá sú rok od roku extrémnejšie čo sa týka počasia.
@anonym_e667ac vzdy boli aj budu letne prazdniny jul august. Mozno by sa ti vaic pacilo napr.v De v lete 6 tyzdnov prazdnin a 2 tyzdne v juni. Zial, na SK to takto nie je. 1 rok more, dalsi rok pamiatky. Pre mna staci v lete more, to je oddych, cez rok sa nabeham dost, nepotrebujem v tych teplach sa potit a kukat pamiatky. pamiatky sa da vybehnut vzdy na par dni, pokial nemyslis pamiatky niekde v Amerike apod.
Co by sa stalo keby malo dieta 2 zo spravania? Keby malo aj 3ku z tohto dovodu, tak mi to nevadi.
@anonym_e667ac vzdy boli aj budu letne prazdniny jul august. Mozno by sa ti vaic pacilo napr.v De v lete 6 tyzdnov prazdnin a 2 tyzdne v juni. Zial, na SK to takto nie je. 1 rok more, dalsi rok pamiatky. Pre mna staci v lete more, to je oddych, cez rok sa nabeham dost, nepotrebujem v tych teplach sa potit a kukat pamiatky. pamiatky sa da vybehnut vzdy na par dni, pokial nemyslis pamiatky niekde v Amerike apod.
@anonym_fa743a každý to máme nejako. Neviem si predstaviť ležať týždeň na pláži. Alebo chodiť len po pamiatkach. Keď som niekde, chcem vidieť a zažiť čo najviac z daného miesta. Vždy ideme niekam na plavbu loďou, na nejakú turistiku, pamiatky v okolí, národné parky, jaskyne, vodné športy. Okrem toho plávania v mori a prechádzkach po pláži. Nedáva mi zmysel chodiť 2 krát na to isté miesto, akože raz kvôli moru a potom kvôli pamiatkam. Aj tak nemám za celý život šancu vidieť ani 1% z toho, čo by sme chceli. Na takej našej dovolenke sa moje dieťa obohatí o poznatky z geografie, miestnej kultúry, jazyka, histórie, biológie, ekológie, finančnej gramotnosti a navyše nadobúda reálne zručnosti pre život, aby sa vo svete nestratilo. Naposledy si vybavilo letnú brigádu na malej rodinnej výletnej lodi. A najmä získava všeobecný rozhľad, ktorý očividne mnohým v tejto krajine chýba. A to mu žiadna škola nedá tak ako cestovanie.
Vieš,ono neexistuje v školskom zákone nič také ako ospravedlnenie z rodinných dôvodov. Riaditeľka má na to plné právo,a ani sa nedivím pri tom ako sa to zneužíva.Samozrejme že chybanie typu pohreb ti každý normálny učiteľ ospravedlní.Ak chces ísť na dovolenku,podaj oficialne ziadost riaditeľovi a nemyslím, že by mal problém to schváliť.Aj u nás to funguje podobne.Jednoducho to už rodičia a deti začali zneužívať.
@anonym_0fefcc a z akého predmetu sa za ten týždeň naučí viac ako v škole? Nože nám prezraď?
Myslíš telesná?
@anonym_6fdd91 geografia?dejepis?anglictina?....
@anonym_6fdd91 geografia?dejepis?anglictina?....
@anonym_0fefcc ale prosím ta, aspoň tu nekecaj. Niečo ako geissenky, ze? Štýl, ze pozri, toto je to koloseum. To fakt? Taka zrúcanina?
A kvôli angličtine nemusíš vôbec cestovať, pustíš si youtube, netflix alebo hocičo iné po anglicky.
@anonym_0fefcc ale prosím ta, aspoň tu nekecaj. Niečo ako geissenky, ze? Štýl, ze pozri, toto je to koloseum. To fakt? Taka zrúcanina?
A kvôli angličtine nemusíš vôbec cestovať, pustíš si youtube, netflix alebo hocičo iné po anglicky.
@anonym_6fdd91 vela stastia😬
@anonym_32eddb tak to nie je o tom, ci to akceptujes alebo nie😀teba sa nikto nepyta, je to jednoducho tak....a ked tak neurobis, budes mat problemy....
@sisaka tak pravo im dal skolsky zakon. A bud sa odstahujes do inej krajiny alebo to jednoducho takto vezmes (aj ked s tym nesuhlasis)🤷♀️🤷♀️🤷♀️ ja by som rada taku strednu cestu, ze je dovolene 10-15 skolskych dni do roka napriklad. Ale tak no, v sucasnosti nemecky stat chce mat kontrolu nad kazdym prdom obcana🤷♀️🤷♀️
@vevesh no veď práve, kontrola nad každým “prdom” ,
Očividne sú s tým ľudia ok, menšina má smolu
že vôbec niekomu napadne dovolenka počas školy - a ešte sa aj rozčuľuje 😒 a je jedno či je to dobrý žiak, alebo zlý žiak, takový alebo makový, proste raz má povinnú školskú dochádzku, tak je v škole povinne - nie ako sa rodič rozhodne ...
@biba_18 aj na strednej uz robia taketo ofuky. preto moje deti maju uz individualny..chybanie tyzden v skole nikomu neublizi
@noname12345789 povinna školská dochádzka,nič? Však,ale nakoniec sú učitelia svine. A tvoje blbé decko je dokonale.
@noname12345789 a potom je učiteľ na vine, pretože dieťa nechápe učivu? Pretože to raz vysvetlil, dieťa nebolo z rodinných dôvodov v škole. Tak načo chodia deti do skoly? Buď je to priorita, alebo nech tam nechodia🤷♀️ vždy sa nájde niekto nespokojný🫣
Nooo na západe úplne bežne!! A v Rakúsku na gymnáziu nám nikto neakceptuje ani jeden ospravedlneny deň za rok. Riaditeľ školy hneď na začiatku povedal, že si to nepraje že deti majú dosť prázdnin, nato aby sme využívali dovolenky alebo proste všetky ostatné termíny vtedy a nie počas školského roka. Teraz sme v USA a to je tu ešte horšie. Po vianociach keď sme sa vracali tak sme žiadali o ospravedlnenie kvôli neskoršiemu letu ,neuznali nám to a minulý týždeň nám prišiel dopis z regionálneho školského úradu, že či sme teda v poriadku či nepotrebujeme nejakú podporu pretože deti vynechali 3 dni v škole pokiaľ budú mať absenciu a vyššiu ako 10% tak tuším nedostanú za ten rok ani vysvedčenie 😅😅🙈🙈
U nás 2 staršie deti, dve rozne strednè skoly to maju takto od zaciatku roka. Ak chce dieta ist na dovolenku mimo prazdnin, tak treba pisomne ziadat riaditela. Na oboch to zaviedli z dovodu zneuzivania velkeho percenta rodicov na "rodinne dovody" pre vsetko a dovolenky mimo prazdnin.
Nechapem, naco taketo prisne pravidla.. za dieta je zidpovedny rodic - ak ma dieta zly prospech, dostane zlu znamku, mzoe opakovat rocnik, ak ma malo znamok, nemusi byt kvalifikovane a pojde na preskusanie. Ja som moje deti brala cez skolsku rok aj na dovolenky, aj na tyzdnovom sustredeni boli (obe samozrejme schvalene riaditelom), byvaju standardne chore, lekarom chodia a nikdy nic z svoch vyssie uvedenych nebil problem
Tlieskam pani riaditeľke. Ja žijem mimo Slovenska ale v školskom systéme mame poriadok. Triednym ucitel moze uvoľniť žiaka len na jeden deň. Ale akonáhle sa uz jedna deň pred prázdninami, treba to žiadať písomne. Nie od riaditeľky ale od školského zastupiteľstva v meste. A tí pod povolia alebo zamietnu. A nik z rodičov nemusí nadávať na riaditeľku.
Deti maju dosť prazdnin na dovolenky a len preto, že rodina nemôže ist v lete lebo ceny sú vyššie...? Tak idem na dovolenku na ktorú mam financie.
@anonym_fa743a každý to máme nejako. Neviem si predstaviť ležať týždeň na pláži. Alebo chodiť len po pamiatkach. Keď som niekde, chcem vidieť a zažiť čo najviac z daného miesta. Vždy ideme niekam na plavbu loďou, na nejakú turistiku, pamiatky v okolí, národné parky, jaskyne, vodné športy. Okrem toho plávania v mori a prechádzkach po pláži. Nedáva mi zmysel chodiť 2 krát na to isté miesto, akože raz kvôli moru a potom kvôli pamiatkam. Aj tak nemám za celý život šancu vidieť ani 1% z toho, čo by sme chceli. Na takej našej dovolenke sa moje dieťa obohatí o poznatky z geografie, miestnej kultúry, jazyka, histórie, biológie, ekológie, finančnej gramotnosti a navyše nadobúda reálne zručnosti pre život, aby sa vo svete nestratilo. Naposledy si vybavilo letnú brigádu na malej rodinnej výletnej lodi. A najmä získava všeobecný rozhľad, ktorý očividne mnohým v tejto krajine chýba. A to mu žiadna škola nedá tak ako cestovanie.
@anonym_e667ac tak to je super. Ja sa obohacujem pocas celeho roka zo vsetkych hladisk. A toto ma tak unavi, ze na dovolenke uplne vypnem a mam jediny ciel: oddych, teda plaz, plavanie a sport. 😀
Nechapem, naco taketo prisne pravidla.. za dieta je zidpovedny rodic - ak ma dieta zly prospech, dostane zlu znamku, mzoe opakovat rocnik, ak ma malo znamok, nemusi byt kvalifikovane a pojde na preskusanie. Ja som moje deti brala cez skolsku rok aj na dovolenky, aj na tyzdnovom sustredeni boli (obe samozrejme schvalene riaditelom), byvaju standardne chore, lekarom chodia a nikdy nic z svoch vyssie uvedenych nebil problem
@dadis pliesť si dovolenky so sústredeniami a chorobou je poriadne mimo. Ako plno tvojich príspevkov. A nie, stále platia nejaké zákony, takže nerozhodujes o všetkom ty sama.
Je to hnus aký holubník robíte rodičia zo školy a potom sa nečudujem že deti majú učiteľov a školu v paži. Vy v robote máte tiež 25 dní dovolenky a tie strávite doma sedením na riti a cestovať budete cez pracovný čas a zamestnávateľ Vám to ospravedlní? Alebo ak nie pôjdete k lekárovi a budete falošne práceneschopní a pôjdete na dovolenku? A školáci majú koľko dní prázdnin? 90-100 a to akože na cestovanie nestačí?
Tlieskam pani riaditeľke. Ja žijem mimo Slovenska ale v školskom systéme mame poriadok. Triednym ucitel moze uvoľniť žiaka len na jeden deň. Ale akonáhle sa uz jedna deň pred prázdninami, treba to žiadať písomne. Nie od riaditeľky ale od školského zastupiteľstva v meste. A tí pod povolia alebo zamietnu. A nik z rodičov nemusí nadávať na riaditeľku.
Deti maju dosť prazdnin na dovolenky a len preto, že rodina nemôže ist v lete lebo ceny sú vyššie...? Tak idem na dovolenku na ktorú mam financie.
@anonym_8d6b5f to je tak, keď si niekto žije nad svoje pomery, kvôli foteckam na FB a IG. Dovolenky mimo prazdnin, to uz hej. Ale potom vypisovat, co s deťmi v lete, lebo vsak toľko dovolenky ani nemajú, to je už v pohode. A neviem, tie co su normalne zamestnané, to aj v praci sa tak chovajú, ze si kúpia len tak dovolenku a bye bye? Silno pochybujem. A potom tu tradicne výhovorky, ze ja nemôžem vtedy a vtedy. Mam známych v rôznych sektoroch a minimalne ten týždeň v lete ma dovolenku každý. Normalne sa prestriedaju v praci.

@anonym_32eddb tak to nie je o tom, ci to akceptujes alebo nie😀teba sa nikto nepyta, je to jednoducho tak....a ked tak neurobis, budes mat problemy....
@sisaka tak pravo im dal skolsky zakon. A bud sa odstahujes do inej krajiny alebo to jednoducho takto vezmes (aj ked s tym nesuhlasis)🤷♀️🤷♀️🤷♀️ ja by som rada taku strednu cestu, ze je dovolene 10-15 skolskych dni do roka napriklad. Ale tak no, v sucasnosti nemecky stat chce mat kontrolu nad kazdym prdom obcana🤷♀️🤷♀️
@vevesh ono je to take priznacne pre Nemecko, kedze Prusko bolo prve v zavedeni PSD.. A tak, ako aj vtedy, tak aj dnes, je jednym z najdolezitejsich cielov prave - nazvem to tak poeticky - oddanost.. Felbiger zanechal hlboku stopu na vecne veky..