Súkromná stredná škola
Dobrý deň, mala by som jednu otázku. Dcéra aktuálne chodí do štátnej ZŠ ale keď pôjde na SŠ (gymnázium alebo bilingválne gymnázium) rozmýšľali sme nad súkromnou. Osobne s týmto nemám skúsenosť. Niektorí ľudia tvrdia, že v takých školách sa výsledky ,,kupujú,,. Dcéra je dosť šikovná (1 miesta na rôznych olympiadach....). Preto ak prosím máte niekto s týmto skúsenosť tak napíšte, veľmi by ste pomohli. Dakujem za každú odpoved 🙂
Ak je sikovna, tak radsej nejaku bilingvalnu skolu, vybrat nejake lepsie gymnazium. Neviem, aku sukromnu skolu pozeras, ale u nas napr stoji mesiac na sukr gymnaziu biling cca 400 -450, tak to by som jej radsej dala, nech ide na skolu v zahranici na jeden rok.
@namornicka úprimne viem že je ťažko porovnávať súkromné školy na Slovensku a v zahraničí ale viem že v zahraničí sú top súkromné. Na Slovensku nemám tuto skúsenosť a preto sa pýtam.
@sylvie SG Futurum Trenčín alebo Žilina (SSAG) vzdialenosťou to je rovnako odtiaľ kde bývame 🙂
Tak na to súkromné gymnázium v Žiline by som ja osobne dieťa nedala ani omylom ...
To už radšej v ZA štátne bilingválne na T.Ružičku (ale tam je francúzska a španielska sekcia), alebo to v Sučanoch.

Vybrala by som top štátne gymnázium. Ak bilingválne, tak asi Sučany. Neviem, odkiaľ ste, ale súkromná škola je ako píšeš, zvycajne horšej kvality ako dobre štátne gymnázia.