icon

Syn chce skončiť so športom. Hľadáme nové možnosti.

Včera o 16:22

Milé mamičky, neviem či tu dostanem radu, ale aspoň sa vyspovedám.
Syn od mala miloval pohyb a šport, začal s futbalom, ale zlom nastal v 7 rokoch, keď ho nahovorili na basketbalový tréning. Basketbal.doslova miloval, tešil sa na každý turnaj, chodil na kempy.
Tento rok zlom! Už pred sezónou im pár chalanov skončilo, čo malo za následok, že kategórii U16 sa nepodarilo postúpiť na lepšie a hrali skupinu Silver tam tie zápasy nemali kvalitu v tej kategórii hrali aj 12,13ročný chalani. Nominovali ho na zápasy kategórie U20 , ale dostal minimum času a aj vo svojich 15 bol tam stratený.
Postupne ho to prestalo baviť, teraz oznámil že je koniec, že ho to už nebaví a že nemá ani motiváciu keď vidí že za dospelých hrajú iba cudzinci.
Volal nám už tréner , aby ho prehovoril on o tom nechce ani počuť.
Bojíme sa čo s ním bude , predsa tento šport mu zaberal aj volný čas. S manželom sme rozmýšľali , že či neexistuje šport ktorý by mohol začať v 15.
Je mi to tak ľúto , ako to skončilo...

Strana
z2
anonym_a70b46
Včera o 16:26

Ako čo s ním bude? Normalne život mu skončil úplne, už ani na strednú nech nechodí, zbytočne..
keď nechce, nechce. Myslím, že v 15tich už má vlastný rozum..

autor
Včera o 16:27
@anonym_a70b46

Ako čo s ním bude? Normalne život mu skončil úplne, už ani na strednú nech nechodí, zbytočne..
keď nechce, nechce. Myslím, že v 15tich už má vlastný rozum..

@anonym_a70b46 len.sa bojím aby nezačal vyvádzať blbosti, keď bude mať toľko času

anonym_3fc851
Včera o 16:30

@anonym_autor spýtaj sa ho, ktorý individuálny šport by ho bavil tenis, cyklistika, bojové umenie... je veľa možností a športu sa môže venovať ako hobby nemusí sa zúčastňovať súťaží...

anonym_3535ce
Včera o 16:30

Ja som v takomto veku sekla s tancom, niekedy ľutujem, že úplne a nepokračovala som rekreačne, ale že som nepokračovala súťažne a profi som neoľutovala nikdy, nedávalo mi to ziadnu radosť, skôr naopak a na silu sa takéto veci robiť nedajú, resp. je to úplne zbytočne … viem, že moji rodičia do toho investovali veľa času a peňazí, ja času a energie, ale som vďačná, že mi to nikdy nevycitali a do ničoho netlačili, cestu k pohybu som si našla zase sama

martinmmartin
Včera o 16:32

Nebude tam skor problem ze "ak nieco nejde ultra presne podla mojich predstav tak si to strcte za klobuk"?
Ako vie spracovat sklamania?

jogy1984
Včera o 16:39

Myslím že je to normálne u sportu zostane len malé percento detí . Časom sa ich záujmu proste menia

autor
Včera o 16:41

Len on chce skonciť, kvôli podmienkam.

lucik194
Včera o 16:44

vela sportov vie zacat aj v 15
ale uz nie na vrcholovej urovni. uz to bude" len" rekreacne

nepises odkial si, ake mesto.ale v 15 vie este nabehnut na volejbal. predpokladam , ze vysku na to by mal. a hra sa aj liga. na celom slovensku..... chalanov je ovela menej ako dievcat a na kupalisku vzdy dobry volejbalista zaujme😉

anonym_92106c
Včera o 16:50

@anonym_autor či neexistuje šport, s ktorým by mohol začať v 15-tich? Existuje, vyslovene každý jeden. Chápem, ako to myslíš ty, ale skutočne nepotrebuje robiť vrcholový šport a súťažiť, že by bola potreba začínať v detstve. Mnohí začnú so športom až v dospelosti. Hlavné je, aby sa nejak hýbal a prinášalo mu to radosť. Normálne daj ultimátum, že sa musí hýbať. Či bude chodiť vo voľnom čase do posilky, alebo bude sám chodiť behať. Šport nemusí byť len v klube. Práveže som čítala štatistiky, že deti, ktoré takto súťažne športujú v kluboch od decka súťažia a podávajú výkon majú oveľa väčšiu tendenciu s tým športom seknúť.

anonym_0868f3
Včera o 16:51

Nebolo by zaujimave najst mu mensi klub, cisto amatersky, ktory sa nesnazi byt najlepsim na sk? Ja neviem - nemaju basketbalove muzstvo na skole? Aby proste neodisiel od sportu, ale aby ho nehral na tak vysokej urovni. Proste len pre radost

lucik194
Včera o 16:54
@anonym_0868f3

Nebolo by zaujimave najst mu mensi klub, cisto amatersky, ktory sa nesnazi byt najlepsim na sk? Ja neviem - nemaju basketbalove muzstvo na skole? Aby proste neodisiel od sportu, ale aby ho nehral na tak vysokej urovni. Proste len pre radost

@anonym_0868f3 amatérsky klub nenajdes pre tento vek.....
amaterske kluby byvaju na ZS, futbal, florbal, sach, vybijana.... 1x tyzdenne ako kruzok. ale nie ako klub. ak uz je to klub, budu hrat ligu

anonym_0868f3
@lucik194

vela sportov vie zacat aj v 15
ale uz nie na vrcholovej urovni. uz to bude" len" rekreacne

nepises odkial si, ake mesto.ale v 15 vie este nabehnut na volejbal. predpokladam , ze vysku na to by mal. a hra sa aj liga. na celom slovensku..... chalanov je ovela menej ako dievcat a na kupalisku vzdy dobry volejbalista zaujme😉

@lucik194 a preco by sa mali hlasit deti na sporty len preto aby robili sport vrcholovo?ja toto raz boze nechapem. Vsak nech robi akykolvek sport, nech je v spolocnosti rovesnikov, nech sa hraju, nech si to uzivaju - naozaj z nich nemusi byt michael jordan. Staci byt matko zo senca co si chodi rad zasportovat so svojimi kamaratmi

anonym_05031e

Tak určite má dobrú kondičku, takze začať iný spirt nebude ťažký problém. Olympiádu už nečakaj. Ale nejaký šport si syn určite vyberie
Bojové umenia môže začať kedykolvek. Vodácke športy sa tiež dajú
Iné Loptove hry ho nezaujímajú?

anonym_7c0abf
Včera o 16:56

Neviem ako to funguje v basketbale. Mám prehľad hlavne i futbalem Ale akubvadia hlavne podmienky a je frustrovaný a sklamaný. A nemá sa ako rozvíjať, tak to je také typické v mládežníckom športe. Ale nie je možnosť nejakého iného klubu alebo ísť na skúšku niekam inam ja neviem aj do čiech alebo k iným susedom a neskúsiť to ešte inde a inak? Neviem, či to takto funguje aj v basketbale.

haley7897
Včera o 16:57

@anonym_autor neviete zmeniť team? Chapem, ze drat lavičku je demotivujuce. Osobne by som hľadala iny team, aj ked by to malo znamenať dochádzanie alebo sťahovanie. Ale to závisí od toho ako seriózne to myslíte

anonym_1b43a7
Včera o 16:58
@anonym_autor

@anonym_a70b46 len.sa bojím aby nezačal vyvádzať blbosti, keď bude mať toľko času

@anonym_autor moji nikdy neboli "sportovci" a žijú normálne životy predsa....to co sú za trápenia dnešných rodičov?Silou mocou nutit dieťa na sport?Vlastne sny?

anonym_f32307
Včera o 17:01
@anonym_0868f3

@lucik194 a preco by sa mali hlasit deti na sporty len preto aby robili sport vrcholovo?ja toto raz boze nechapem. Vsak nech robi akykolvek sport, nech je v spolocnosti rovesnikov, nech sa hraju, nech si to uzivaju - naozaj z nich nemusi byt michael jordan. Staci byt matko zo senca co si chodi rad zasportovat so svojimi kamaratmi

@anonym_0868f3 úplne súhlasím

anonym_3535ce
Včera o 17:03
@anonym_autor

Len on chce skonciť, kvôli podmienkam.

@anonym_autor tiež to bola moja hlavná motivácia, že som sa nikam neposúvala tam kde som chodila, pokazili sa tam vzťahy, nebolo to dobré, ale nabalilo sa to tak, že som nechcela už ani inde sa tomu venovať... ako to vníma on, sa musíte porozprávať s ním, ale netreba z toho robiť väčšiu tragédiu ako to je, tlak rodičov vie odradiť ešte viac ako podmienky... a z tých viet ako sa bojíte čo s ním bude ho cítim aj ja a to iba cez text

anonym_14863b
Včera o 17:07
@anonym_0868f3

@anonym_0868f3 ale takto na Slovensku nefunguje. Terenári chcú iba top športovcov. Smutné.

anonym_967589
Včera o 17:08
@anonym_autor

@anonym_autor u nas sa presne toto stalo s hokejom v deviatke. Teraz ma 16, chodi na kolieskove korcule, hrava hokej s dospelou partickou cez vikendy a chodi so mnou behat 🙂 Na pokracovanie v hokeji sme ho nepresvedcili, lasku k nemu v nom zabil klub.

anonym_95bc50
Včera o 17:09
@anonym_1b43a7

@anonym_autor moji nikdy neboli "sportovci" a žijú normálne životy predsa....to co sú za trápenia dnešných rodičov?Silou mocou nutit dieťa na sport?Vlastne sny?

@anonym_1b43a7 Tiez mi to tak pride, ze rodicia videli syna v NBA a teraz nic.

anonym_0868f3
Včera o 17:09
@anonym_14863b

@anonym_0868f3 ale takto na Slovensku nefunguje. Terenári chcú iba top športovcov. Smutné.

@anonym_14863b stale sa rozprava o tom ako treba motivovat deti aby sa hybali, aby sportovali a na druhej strane pokial nepodavas vykony ako na olympiade ta pozvu aby si opustila priestor lebo zaberas miesto inym. Smutne😔

anonym_f32307
Včera o 17:10
@anonym_14863b

@anonym_14863b podľa toho v akom športe
Lebo je viac trenerov ako schopných sportovcov😅 a niekedy sú radi, že vôbec niekto má záujem o šport 🙂

anonym_967589
Včera o 17:12
@anonym_0868f3

@anonym_0868f3 mas dieta v nejakom klube? Zrejme nie, pretoze takzo to na Slovensku nefunguje. Tlaci sa na vykon, na vysledky a deti, ktore si chcu len zasportovat s rovesnikmi, lebo ich to bavi, su udupane a v konecnom dosledku v case puberty, ked si uvedomia, ze toto nechcu, vystvane z klubu spravanim vedenia a trenerov. Zloz ruzove okuliare, zial 🙂

autor
Včera o 17:12

V 16tke hral nesedel, patril medzi najlepšich , v 20tke áno sedel.
Dosť frustrujuce je aj liga dospelých kde hrajú sami cudzinci. Tiež nechápem kluby, že na mládež kašlú.

anonym_f32307
Včera o 17:16
@anonym_967589

@anonym_0868f3 mas dieta v nejakom klube? Zrejme nie, pretoze takzo to na Slovensku nefunguje. Tlaci sa na vykon, na vysledky a deti, ktore si chcu len zasportovat s rovesnikmi, lebo ich to bavi, su udupane a v konecnom dosledku v case puberty, ked si uvedomia, ze toto nechcu, vystvane z klubu spravanim vedenia a trenerov. Zloz ruzove okuliare, zial 🙂

@anonym_967589 udupane ale vieš kym?spoluhracmi a rodičmi detí

anonym_967589
Včera o 17:17
@anonym_f32307

@anonym_967589 udupane ale vieš kym?spoluhracmi a rodičmi detí

@anonym_f32307 aj to, ale aj trenermi, ktori nechavaju polovicku lavicky sediet.

anonym_f32307
Včera o 17:24
@anonym_967589

@anonym_f32307 aj to, ale aj trenermi, ktori nechavaju polovicku lavicky sediet.

@anonym_967589 no aj to sa stane ale samozrejme aký klub, aký šport
No nikto nebráni chlapcom len sa baviť športom, prenajať halu a zahrať si...len tak

anonym_151a9e
Včera o 17:36

@anonym_autor nech robí čo ho baví
Je jedno či to bude šport , kreslenie , učenie jazykov , tanec , spev , varenie , možno iné kreatívne veci , fotenie atď ...je toľko možností čoby mohol robiť
Prečo práve šport ? Nech si vyberie sám čo chce
V športe je toľko veci , fitko , bicykel , korčule , box , beh , plávanie , karate a iné bojové , skratka hocičo
Nechaj to na ňom

anonym_23db08
Včera o 17:44

@anonym_autor my sme boli na tom podobne, syn cez koronu bol z toho tiez nestastny, chcel s basketom seknut. Bol deviatak a ze koniec. Nakoniec isiel do čr do akademie, tam boli majstri, prisiel hrst extraligu v 17na sk. Na jesen bol zraneny, zoperovany a uz len trenuje. Tiez nam je to luto, ale chce pri baskete zostat, ale uz inak. Jeho ta akademia zmotivovala, aj tu ten rok este boli majstri v u15. On vzdy hral s o2 roky starsimi, tak to nejako nikdy neriesil. Svoju kategoriu hral len aby ich podrzal. Aj on ked prisiel v 17. Do extraligy bol z toho zmateny. Ze je to ine ako v mladezi, zvykol si. Treba ho motivovat, povzbudit.

Strana
z2